Şimdi Ara

Jumper nedir nasıl reset atarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
33.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jumper Nedir ve Nasıl Reset Atılır?

Jumper Nedir?

Anakart üzerinde bulunan jumper'lar, iki veya daha fazla pim bağlantısıdır. Bu bağlantılar, BIOS ayarlarını değiştirmek veya belirli donanımları etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için kullanılır.

JBAT1 Nedir?

JBAT1, genellikle anakartta bulunan iki pinli bir jumper'dır. Bu jumper, BIOS'un hafızasını besleyen CMOS pilini sıfırlar.

Jumper Bios Reset Nasıl Yapılır?

BIOS'u sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Bilgisayarınızı kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
    2. Anakartın üzerindeki JBAT1 jumper'ını bulun.
    3. Jumper'ı başka bir pim çiftine takın (örneğin, 2-3'ten 1-2'ye).
    4. Bilgisayarınızı en az 10 saniye açık bırakın.
    5. Jumper'ı orijinal konumuna geri takın.
    6. Güç kablosunu yeniden takın ve bilgisayarınızı başlatın.

Jumper Bios Nasıl Değiştirilir?

BIOS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için belirtilen tuşa (genellikle F2 veya Del) basın.
    2. BIOS menüsünde, jumper konumuna karşılık gelen ayarı bulun.
    3. Uygun jumper konumunu seçin ve değişiklikleri kaydedin.
    4. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

BIOS ayarlarını değiştirirken dikkatli olmalısın, çünkü yanlış ayarlar bilgisayarınıza zarar verebilir. Belirli donanımlar için doğru jumper konumları hakkında daha fazla bilgi için anakart kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • anakart sıfırlamak içinmi amaç nedir ?
  • Ide kablosuna takılmış olan donanımların çakışmaması birbirinden ayıran köprü/ayar.

Arkadaşım jumper sadece bir yerde bulunmaz.Jumper sürücülerde,Anakartta bulunur senin yapmak istedğin nedir.Onu söyle ona göre yardımcı olalım.
  • Bios'dan bahsediyorsunuz sanırım?
    Anakartın üzerinde biosu sıfırlamak için bir jumper bulunur(küçük plastik)..

Bu plastik 1-2 konumda olabilir sıfırlamak için 2-3 konumuna almak yada jumper bulunmaz buraya jumper takarak sıfırlayabilirsiniz..
    Anakartızın kullanım kılavuzunda jumperın yerini , hangi durumlarda sıfırlanacağını v.s yazar ordanda yararlanabilirsiniz..
    Biosu sıfırlamanın bir diğer yoluda bios pilini
    çıkarıp biraz bekleyin ve tekrar takın...

• he öyle yapaym ozaman nekadar beklicem cünkü 1 dk falan bekledm olmadı
    ayrıca jumper de yok anakartta
    başka anakartta buldm ama benmkinde yok

sebebi bilgisayarın açılmaması çalışıyo ama görntü gelmiyo
  • hocam jumper ı veya pili çıkartmanız yeterli değil fişide çekmeniz gerek
  • fişi çektikten sonrada power düğmesine bikaç kere bas. hatta basılıda tut. içindeki elektrik komple gitsin ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: eMr...

Bios'dan bahsediyorsunuz sanırım?
    Anakartın üzerinde biosu sıfırlamak için bir jumper bulunur(küçük plastik)..

Bu plastik 1-2 konumda olabilir sıfırlamak için 2-3 konumuna almak yada jumper bulunmaz buraya jumper takarak sıfırlayabilirsiniz..
    Anakartızın kullanım kılavuzunda jumperın yerini , hangi durumlarda sıfırlanacağını v.s yazar ordanda yararlanabilirsiniz..
    Biosu sıfırlamanın bir diğer yoluda bios pilini
    çıkarıp biraz bekleyin ve tekrar takın...

bu işi yaptıktan sonra makina birdaha açılmadı neden oldu ??

• Bu jumper'i tekrara eski yerine almayı unutma ! 3 tırnaktan 2 sine takılı çıkarıp bir yana al kasaya kabloyu tak ve pc yi açma düğmesine bas pc çalışmayacak, fişi çıkar ve jumperi eski yerine al. Makinan açılınca bios'a gir tarih ayarlarını düzelt, bios setup default-(Y) yes ve (F10) save (Y) le çık..

• İşletim sistemim Win 10, monitörüm flat samsung (lcd değil). Bilgisayar açıldığı halde monitörde siyah ekran geliyordu. Çok uğraştım bir türlü düzeltemedim ta ki bu forumdaki bilgileri kullanana kadar. Bu yüzden buraya yazan herkese minnettarım. Pili çıkararak biosu da resetlemiştim ama sonuç alamamıştım. bahattintopaloglu'nun dediğini (pili çıkardıktan sonra power düğmesini bir süre basılı tutma eylemini) yapınca sonuç aldım. Kendisine bir kere daha teşekkür ederim.
  • antibencil A kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu kusura bakmayın (Cevap yazdigim konu başlıklarından 5-6 aydır nedense hiç eposta gelmemiş! Hepsini yeni farkettim!)

Rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptıysam olmadı nasıl cozerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptıysan olmadıysa sorun jumper değil başka birşeydir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.