Şimdi Ara

K Sınıfı Sürücü Belgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
26.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler lise 3 trafik ders kitabında okudum araba sürmeyi öğrenmek isteyenlere k sınıfı sürücü belgesi veriyorlarmış Bu sürücü belgesini almak için kaç yaşında olmamız gerekiyor. Ne kadar ücret ödüyoruz. Ne tür yollarda araba kullanabiliyoruz bu sürücü belgesi ile. Günde belirli bir saat kadar araba kullanabiliyormuşuz kaç saat. 6 ay süresi varmış peki 6 ay dlduktan sonra ne yapacağız.

Ben temmuz 92 doğumluyum ; temmuz 2010 'da mı B sınıfı ehliyet alabiliyorum ??

Teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

K Sınıfı Sürücü Belgesi

K sınıfı sürücü belgesi, traktör, motorlu taşıyıcılar ve tarım aletlerini kullanmaya yetki veren bir belgedir. Bu belge ile trafiğe çıkmak mümkündür, ancak yalnızca belirli koşullar altında:

• Kullanılan aracın azami hızı 40 km/saati geçmemelidir.
    • Aracın toplam ağırlığı 12.000 kg'dan fazla olmamalıdır.
    • Araçta römork bulunmamalıdır.

K Sınıfı Sürücü Belgesi ile Neler Kullanılabilir?

K sınıfı sürücü belgesi ile aşağıdaki araçlar kullanılabilir:

• Traktörler
    • Motorlu taşıyıcılar
    • Tarım aletleri
    • Motor gücü 15 kW'ı geçmeyen dört tekerlekli motosikletler
    • Motor gücü 15 kW'ı geçmeyen üç tekerlekli motosikletler

K Sınıfı Sürücü Belgesi Nasıl Alınır?

K sınıfı sürücü belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• En az 16 yaşında olmak
    • Sağlık raporu almak
    • Trafik kuralları eğitimi almak
    • Sürücü kursu eğitimi almak
    • Sürücü belgesi sınavına girmek

Önemli Notlar:

• K sınıfı sürücü belgesi ile otomobil, kamyon veya otobüs gibi araçları kullanamazsın.
    • K sınıfı sürücü belgesi ile trafiğe çıkarken emniyet kemeri takmak zorunludur.
    • K sınıfı sürücü belgesi geçerliliği 10 yıldır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • k sınıfı ehliyeti sen alamazsın.sürücü kursuna gittiğin zaman ders verirlerken hocanın elinde bulunmakta o belgeler.yalnız başına trafiğe çıkamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGZ2018

k sınıfı ehliyeti sen alamazsın.sürücü kursuna gittiğin zaman ders verirlerken hocanın elinde bulunmakta o belgeler.yalnız başına trafiğe çıkamazsın.
    17 yaşında olmak gerekiyor sürücü kurslarının elinde oluyor yanında ehliyetli biri olmadan işe yaramıyor zaten hep hocaların elinde kalıyor sana vermiyorlar......
    2010 da alırsın ehliyetini merak etme zaman hemen geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vct2000

17 yaşında olmak gerekiyor sürücü kurslarının elinde oluyor yanında ehliyetli biri olmadan işe yaramıyor zaten hep hocaların elinde kalıyor sana vermiyorlar......
    2010 da alırsın ehliyetini merak etme zaman hemen geçiyor

Alıntıları Göster
    Bu sohbetler 3-4 senedir var k sınıfı stajer ehliyeti demek türkiyede hala yasalaşmadı sanırım.

yabancı ülkelerde örn, ingilterede 16-17 yaş sanırım sanırım şehir içinde araba süremsini ögrenmesi için verilir. yanında ehliyetli birisi olması şart yoksa kullanamaz. 2 sene stajer olarak kullanır stajerliği kalktıktan sonra tek kullanabilir

Bu arada türkiye fiziki koşullar nedeniylede bu tür uygulamalara ugun değil. bu uygulamanın olduğu ülkelerde yollar hep çift şerit ve sakin. türkiye ise arabanın nereden çıkacağı belli olmayan, şehir içinde hız yapmayı marifet bilen kural bilmez canavarların olduğu bi ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart.001 -- 2 Ekim 2008; 14:47:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smart.001

Bu sohbetler 3-4 senedir var k sınıfı stajer ehliyeti demek türkiyede hala yasalaşmadı sanırım.

yabancı ülkelerde örn, ingilterede 16-17 yaş sanırım sanırım şehir içinde araba süremsini ögrenmesi için verilir. yanında ehliyetli birisi olması şart yoksa kullanamaz. 2 sene stajer olarak kullanır stajerliği kalktıktan sonra tek kullanabilir

Bu arada türkiye fiziki koşullar nedeniylede bu tür uygulamalara ugun değil. bu uygulamanın olduğu ülkelerde yollar hep çift şerit ve sakin. türkiye ise arabanın nereden çıkacağı belli olmayan, şehir içinde hız yapmayı marifet bilen kural bilmez canavarların olduğu bi ülke.

Alıntıları Göster
    K sınıfı belgesini alman için de 18 yaşını doldurmuş olman ve sürücü kursuna başvurmuş olman gerekir. Hocalar seni çalıştırırken bu belge yanlarında olur. Bu belgeyle trafiğe fln çıkamazsın tek başına. Zaten belgeyi de vermezler kursiyerlere hocalarda durur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

K sınıfı belgesini alman için de 18 yaşını doldurmuş olman ve sürücü kursuna başvurmuş olman gerekir. Hocalar seni çalıştırırken bu belge yanlarında olur. Bu belgeyle trafiğe fln çıkamazsın tek başına. Zaten belgeyi de vermezler kursiyerlere hocalarda durur.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

18 yaşımı doldurmuş olsam neden K sınıfı alayım ki B sınıfı alırım aracımı kendim ve istediğim yerde sürerim

K sınıfı sürücü belgesini yanımda ehliyetsiz biri olmadan kullanamam doğrumu araba sürmeyi biliyorum trafik polislerinde tanıdık çok sadece sürmem için ehliyet lazım

Yanımda sürücü kurslarından bir hocanın mı olması gerekiyor ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

18 yaşımı doldurmuş olsam neden K sınıfı alayım ki B sınıfı alırım aracımı kendim ve istediğim yerde sürerim

K sınıfı sürücü belgesini yanımda ehliyetsiz biri olmadan kullanamam doğrumu araba sürmeyi biliyorum trafik polislerinde tanıdık çok sadece sürmem için ehliyet lazım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

quote:

E zaten K sınıfı sürücü belgesi B yi alırken hocalar seni çalıştırıyo ya. O zaman lazım sana. Anladın?
    Arkadaşım biliyorum çok istiyosun araba kullanmayı anlıyorum biz de o yaşlarda öyleydik. Hayallerini yıkmak gibi olmasın da 18i doldurmadan yasal bi şekilde trafikte araç kullanmana imkan yook. 2 sene daha sabret al ehliyeti paşa paşa kullan. Hiç de kafanı yorma böyle şeylerle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askerlik , erteleme ve yedek astsubay h.k
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

E zaten K sınıfı sürücü belgesi B yi alırken hocalar seni çalıştırıyo ya. O zaman lazım sana. Anladın?
    Arkadaşım biliyorum çok istiyosun araba kullanmayı anlıyorum biz de o yaşlarda öyleydik. Hayallerini yıkmak gibi olmasın da 18i doldurmadan yasal bi şekilde trafikte araç kullanmana imkan yook. 2 sene daha sabret al ehliyeti paşa paşa kullan. Hiç de kafanı yorma böyle şeylerle.

Alıntıları Göster
    Tamam abiler teşekkürler Bekleyeceğiz başka çare yok

• quote:

Alıntıları Göster
    benim bir senem var k sınıfı alamazmıyım 17 yasımı doldurdum k sınıfı vermezlermı sımdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: savyola133

benim bir senem var k sınıfı alamazmıyım 17 yasımı doldurdum k sınıfı vermezlermı sımdı

Alıntıları Göster
    Ben 17 yi dolurup 18 e girince ehliyet sınavına girebiliyoruz diye biliyorum yanlıs mı biliyorum acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Ben 17 yi dolurup 18 e girince ehliyet sınavına girebiliyoruz diye biliyorum yanlıs mı biliyorum acaba ??

Alıntıları Göster
    abilerdne cevap yokmu
  • quote:

abilerdne cevap yokmu

Alıntıları Göster
    Savyola K sınıfı ehliyeti direksiyon derslerinde hocalarda duran belgedir. 18'in dolmasını bekleyeceksin her halükarda.

Vay be bende zamanında K sınıfı konusu açmıştım hey gidi günler şimdi 8 aylık ehliyetim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: By_UsTuRa

Maalesef. 18 yaşını doldurman gerekiyor. 18 den gün almak yetmiyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: By_UsTuRa

Maalesef. 18 yaşını doldurman gerekiyor. 18 den gün almak yetmiyor.

Alıntıları Göster
    nasıl yanı ben 13 mayıs 1991 dogumluyum gıdıp 14 mayıs 2009 basvuramacakmıyım

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

ehliyet aldigim gune lanet ediyorum. hele istanbulda yasamaya basladiktan sonra. memlekette de butun sulalenin soforlugunu yapmak. hic heveslenme arkadasim zaten zevkli yani ogrenmeden ogrendikten sonra zevk vermiyor bu is.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: savyola133

İyi hesapla. 18 i doldurmuş olacaksın zaten 14 mayıs 2009 da.

• quote:

Alıntıları Göster
    18 bitecek yoksa ehliyet yok

bu arada k sınıfı ehliyet bi nimet mucize fln değil. aksine stajerlik gerçekleşir yasalaşırsa b sınıfına geçişi zorlaştıracak sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: oneMoreCupofCoffee

18 bitecek yoksa ehliyet yok

bu arada k sınıfı ehliyet bi nimet mucize fln değil. aksine stajerlik gerçekleşir yasalaşırsa b sınıfına geçişi zorlaştıracak sadece

Alıntıları Göster
    K belgesi ehliyet alma sürecinde trafiğe açık yerlerde yanınızda usta öğretici olmak suretiyle araç kullanabileceğiniz bir belgedir.Yani araç kullanmayı öğrenmek icin veriyorlar daha sonra sınavları kazanırsanız ehliyetinizi alıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: makalali

K belgesi ehliyet alma sürecinde trafiğe açık yerlerde yanınızda usta öğretici olmak suretiyle araç kullanabileceğiniz bir belgedir.Yani araç kullanmayı öğrenmek icin veriyorlar daha sonra sınavları kazanırsanız ehliyetinizi alıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Dayan 8 ay kaldı / 2009 Haziran

arabayı ilk kaçırdığım günler acayip zevkliydi. bir iki sarıyer trafiğine çıktım debriyajda ayağım ağrıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 3 Ekim 2008; 10:00:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Dayan 8 ay kaldı / 2009 Haziran

arabayı ilk kaçırdığım günler acayip zevkliydi. bir iki sarıyer trafiğine çıktım debriyajda ayağım ağrıdı

Alıntıları Göster
    Az daha sabret 2010'a ne kaldıki, sayılı günler çabuk geçer B sınıfı alırsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.