Şimdi Ara

K55VJ HDD'DEN SES GELİYOR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. K55VJ-SX077D Notebookum var baslıkta belirtiğim gibi bilgisayarın HDD kısmından fan döner gibi ses geliyor gece sessiz ortamda cok net anlaşılıyor fazla yüksek bi ses değil ama rahatsız ediyor. Üsküdardaki yetkili servise götürdm HDD bad sector yapmış dediler ve komple hdd ve DVD-rw degisti ama sorun devam ediyor sadece ses biraz daha düşük tonda. Ne yapabilirim? tekrar servise gidicez heralde :S böyle bir sorun yasamıs olan varsa bi fikir lütfen...

• Şimdi ben baktım çok az bir sesle tık tık ediyor ama o kadar rahatsız edici değil bence harddisk çalıştığı için normal diyorum bad sector var mı diye baktım bir sorun çıkmadı..
  • Brackened B kullanıcısına yanıt
    5400 rpm diskten bu sesin gelmesi çok doğal herkeste var sadece siz takıntı yapıyorsunuz özellikle işlem anında disk hızı artıp azaldığı durumlarda yapar.
  • HDD park sesi ise gıcık bir sestir o, klik klik eder durur insanın kafasını şişirir. Zamanında benim de çok başımı ağrıtmıştı. İnternetten araştırdım HDD kendini şoka vesaireye karşı park edeceği zaman çıkartırmış bu sesi. BIOS'tan Advanced Power Management devre dışı bırakılarak ses kesilebiliyormuş ama genelde laptopların BIOS'larında incik boncuk şeyler olduğundan herkes için mümkün değil bunu yapması. Sağolsun adamın biri program ile Windows üzerinden bu APM (Advanced Power Management) denilen illeti kapatmayı başarmış.

http://disablehddapm.blogspot.com/

Buradan programı indirip kurun, daha sonra "disable hdd apm" Windows komut dosyasını çalıştırın. Eğer sorununuz APM kaynaklı ise Windows'u kapatana veya uyku moduna alana kadar bir daha o sesi duymazsınız. "enable hdd apm battery life" çalıştırdıktan sonra yine o sesi duymaya başlarsanız sorununuz bundan kaynaklıdır. Ancak program hard diskte ve sistemde kalıcı bir değişiklik yapmadığı için her açılışta ve uyku modundan çıkışta bunu çalıştırmanız gerek. Ben direk Windows ile birlikte başlatıyorum hiç ses duymuyorum kapatana kadar, kafam rahat oluyor. Arada bilgisayarı uyku modundan çıkardığımda çalıştırmayı unutuyorum, klik sesini duyduktan sonra programı tekrar çalıştırıyorum ve ses kesiliyor. Denemenizi öneririm.

• Dakikada 5400 kez dönsen sen de ses yaparsın

Hdtune ile bad sector taraması yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K55VJ-SX077D
    750GB 7200RPM hdd var
  • 6 ayönce ben de asus k55vj aldım ve klik klik diye sesler geliyordu hd tune ile tarattım bad sektörden dolayı serviste hdd değişti. servisten geleli 3-4 gün oldu klik sesi pek duyulmuyor daha belirgin yeni bir ses geliyor sessiz ortamda cızırtı gibi ya da bi şey sürtüyor gibi tam anlatamıyorum. iki elektirik kablosu birbirine değince çıkan ses gibi.
    herkeste mi var bu ses benim pc de mi anlamadım. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. sanırsam asus k55vj de bu sorun kronik .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normal sabit hdd kullanan tüm notebooklarda sessiz ortamda iken ses duyarsınız , bu sesi istemiyorsanız ssd kullanıcaksınız
  • Bunlar gayet doğal hdd ses çıkartır.Bu durum leptopun ses yalıtımı hdd marka ve modeline göre değişebilir dönüş hızına farklılık gösterebilir kurtulmak istiyorsanız ssd takacaksınız serviste merhem olmaz size.
  • Normal tabiki bilgisayarınızda herhangi bir ısınma belirtisi yada farklı bir sıkıntı var mı fan sabit devirde çalışıyorsa gayet normal bios ayarı o demek ki.Mesela bazı markalarda modellerde fan soğutmasını artırmak için bios güncellemsiyle devir veriliyor bu seferde sıcaklıklar düşmesine rağmen kullanıcılar fan sesinden şikayetçi oluyor.Siz dikkatinizi yaptığınız işe verin fana değil,ben duymuyorum benim hdd 7200rpm çıkardığı rüzgar akımının sesi fanı bastırıyor fanı duymak için kulağı ızgaraya dayamak lazım.Ben takmıyorum işinize kendinizi verin makinenin tadını çıkarın sorun yok sizde.
  • Onlarda tık vardır da siz takıntılısınız heralde abartıyorsunuz gibi geliyor bana bunu farklı marka ve modellerde de görüyoruz sırf bu yüzden geri veren var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Sırf fan sesi ve hdd sesi yüzünden Lenovo marka bilgşsayarımı iade ettim, şimdi Asus bakıyorum ama dizüstü bilgisayar almaktan vazgeçmek lazım herhalde. Nette gezerken sessiz olsun, çok mu şey bu.

Aslında bu sizin elinizde olan bir şey fan ayarlarını yapabilirsiniz ama Asus'un yeni kasaların da bu zaten çok az ses çıkarıyor yüksek performans'ta kullandığınız zaman fanın çalışması normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Oyun oynarken uçak gibi ses çıkarsın sorun değil. Ama nette gezerken sadece internet tarayıcısı açıkken sussun:-) fan ayarı yapan program var fakat bunu üretici firmadan bekliyorum sessiz bir cihaz yapmasını.

İşte onu siz asusun bilgisayar içerisine koydugu program vasıtası ile yapacaksınız, powersaving moduna adıgınız vakit ses azalacak.hiç ses duymak istemiyorsanız mekanik hdd olan notebook kullanmayacaksınız ,ssd alıp takacaksanız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.