Lütfen konunun diğer sayfalarını da kontrol ediniz...
Telefonunu k750 den w800 e çevirdiği ve daha kaliteli bir model kullanmaya başladıgı halde hemen geri dönmek isteyen, üstüne bir de hesap sorar gibi konusanlar nedeniyle şu açıklamayı yapıyorum...eğer w800 ün nasıl bir telefon oldugunu görmek istiyorsanız telefoncularda gidin, bakın, tatmin olun...geri dönme derdinde olanlar hiç ugrasmasın w800 yüklemeyle...ben yöntemi anlatıyorum...her CID versiyonu ile denemedim tek bi telefonum var onunla denedigimi anlattım...BAŞARI SAĞLADIM VE ASLA GERİ DÖNMEM...diğerleri ise başkaları tarafından denenmiş diyorum yine anlatamıyorum...konudaki son bilgilendirmedir bu...aynı şeyler gelirse konuyu kilitleyeceğim ve bilgileri sileceğim... Bu işlemlerin tamamı bilgilendirme amaçlı verilmiştir...yaptıgınız işlemler sonucu telefonunuzda meydana gelecek sorunları en aza indirmek için ayrıntılı bir şekilde paylaşılmıştır..buna rağmen telefonunuzda meydana gelebilecek sorunlardan ben mesul değilim..şimdiden belirteyim...düzgün bir yol izlerseniz ve anlatılanları harfiyen yaparsanız telefonunuzdaki değişimleri görebilirsiniz...
yapabileceğiniz işlemler:
Alıntı: k750 yi w800 e çevirme k750-w700-w800-w810i menü ikonlarını değiştirme k750 akustik ses ekleme (ses kalitesini düşürdüğü için anlatmadım) k750 media player ikonlarını değiştirme (sorun çıkardıgı için paylaşmadım) yazılım yüklemek için dosyalar yazılım yüklemek için 3 adet program ingilizce telefonu türkçe yapma operatör logosunu silme sınırsız mesaj doldurma ileriki sayfalarda w810 flash tema yükleme w810 için 4 adet tema
Alıntı: Usb Driverı yüklemeyi bilemeyen arkadaşlar için de konunun en altında açıklama yaptım
CID49 sürüm k750i leri w800 yapma (ilk yol)
(strafer arkadaştan alıntıdır) öncelikle diğer konulardan aşina olduğunuz üzere sim kartı ve memory stick i telefondan çıkartıyoruz. şarj ın %100 dolu olmasına gerek yok.
her zaman olduğu gibi alttaki resimdeki gibi start a basıp telefonu bağlıyoruz (starta bastıktan sonra c tuşuna basılı bir şekilde telefonu pc ye kablo aracılıgıyla baglayacagız...sizden flash device donanımını isteyecek..yukardaki linkte verdiğim flash driverını masaüstüne rardan çıkartıp kaydedin...flash device istediginde bu masaüstündeki dosyayı göstererek donanımınızı kurun...)
Telefonunuzun CID 36 mı yoksa CID 49 mu oldugunu hemen alttaki (db2010 CID49 yada 36) bölümünden anlayabilirsiniz... Önemli: CID36 olanlar kesinlikle bu yöntemi uygulamasın çünkü benimkinde oldugu gibi işe yaramayacaktır...
3) daha sonra flash kısmına gelip fl.bin dosyasını seçin ve flash a basın.
4) işlem bitince finish flashing gibi bir şey yazar.bunu gördükten sonra telefonu usb kablodan ayırıp bataryayı çıkartıyoruz.biraz bekledikten sonra bataryayı takıp tekrar programa giriyoruz ve telefonu pc ye bağlıyoruz.daha sonra yine flash ı seçip bu sefer file systemi flash lıyoruz.tabi ki fs.bin dosyasıyla.
5) aynı şekilde bu işlem bitince de bataryayı çıkarıp programı tekrar başlatıyoruz ve yine bir bağlantı kuruyoruz.
geriye custom dosyasını atmak kalıyor.alttaki resimdeki gibi seçiyoruz...
6) own custpack seçeneğiyle işleme başlıyoruz.
7) bu sekiz saniyede telefonu ayırma işi çok önemli.sürekli ekrana bakın ki kaçmasın.eğer kaçırırsanız işlemi tekrar başlatın.
disconnected...unplug the phone yazısını gördüğünüz anda artık telefonunuza w800i yazılımı yüklü ve türkçe.
artık bu işlem(customization işleminden bahsediyorum) saatler almıyor 2-3 dakika içinde gerçekleşiyor...w700i gibi telefonları denemediğim için onlar hakkında bilgim yok.
Eğer telefon açılmazsa sadece Flash Main Firmware i yine fl.bin yüklüyoruz ve eski haline geri dönüyor telefonumuz...
büyük ihtimalle bu(icon değiştirme) w800i,k750i dışında w700i içinde geçerlidir.
2) bize ilk etapta sadece şu dosyalar lazım. (layout_rew... yazan dosya bu safhada gerekli değil..ayrıca thm ozantılı tema dosyası da ihtiyaç dışında bu safhada)
(yukardaki files_to_upload klasörü içine tpa klasörü yaratacagız...sonra sırasıyla tpanın içine preset preset içine system system içine menu dosyaları yaratacağız mouse un sağ tuşuna basıp "yeni klasör" seçeneğiyle)
4) yanda scroll bar (aşagı yukarı yönlendirme çubugu) çıkmaması için layout_revove_scrollbars klasöründeki layout.xml isimli dosyayı ise /tpa/system/ klasörü içimde layout adında klasör oluşturarak içine bırakıyoruz.
yani
/tpa/system/layout içine layout.xml dosyasını atıyoruz...
geriye tema nın thm uzantılı dosyası kalıyor onuda işlemi bitirdikten sonra telefonu açarak içine atıp ayarlamak gerekiyor.(normal tema atar gibi..yani bu o kadar önemli değil fakat ikonlarınızın temanızla uygun olması için öneriliyor)
5) şimdi fsx işlemine başlıyoruz.
her zaman ki gibi programı açıp telefonu bağlıyoruz (başta anlattıgımız gibi) ve fsx seçeneğine gelerek start fsx butonuna basıyoruz.
işleminiz bittiğinde direk bağlantınız düşecektir...yani ikonlarınız yüklenmiş durumdadır...resimlerden görebilirsiniz...gönderdiğim dosyanın içinde orjinal ikonlar da mevcuttur...
değiştirilmiş ikonlar aşagıdadır...
lcevik yaptığın alıntıda benim karşılaştığım hata ile ilgili bir bilgi yer almıyorki...
K750i hafıza kartı fiyatları ne kadar? 1gb lık. Bi aralar 70-80 ytl geziyordu.???
quote:
Orjinalden alıntı: mGold
K750i hafıza kartı fiyatları ne kadar? 1gb lık. Bi aralar 70-80 ytl geziyordu.???
Estore fiyatlari 1gb 25-- 2gb 43 ytl ...
ne biçim linktir arkadaş belirtilen klasöre çıkart diyorum hata veriyo...
bu driverleri nereye atacağız?
Bi arkadaş adı lazım değil geçen sene bana bi soru sormuştu... "Sizin 10 numaranız kim?Bizim Lincoln..."demişti. Şimdi ben o arkadaşa sormak isterim ki: "Sizin 10 numaranız kim?Bizim Alex De Souza...Lincoln mü diyeceksin Yoksa?Şu ligde 6 golün üstüne çıkamayıp,dokunduğunda sakatlanan şahsiyet mi? "Fenerbahçe"
k750 ye akustik atan bir yerler var mı istanbul kadıköy civarında. ben beceremedim ve vaktim de yok açıkçası. bilen varsa pm'den de mesaj atabilirler bana. teşekkürler
merhaba k750i telefonuma hareketli menülerden birisni atmak istedim ama telefon açılmıyor tekrar fl ve fs yüklemeyi dendim yine açılmadı
şunlar setool den gönderilemiyor mu
ya arkadaşlar bu xs ile menü değiştirdim ama iki dosyayı eksik atmışım şimdi tekrardan menünün üstüne yazdığımda değişmiyor o 2 ikon eksik kaldı menü açılıyo ama o ikonlar boş görünüyor başka menüleri de yükleyemiyorum ilk yüklediim patch kaldı öle ne yapmam gerekiyor :SS
quote:
Orjinalden alıntı: Hwy2hell
ya arkadaşlar bu xs ile menü değiştirdim ama iki dosyayı eksik atmışım şimdi tekrardan menünün üstüne yazdığımda değişmiyor o 2 ikon eksik kaldı menü açılıyo ama o ikonlar boş görünüyor başka menüleri de yükleyemiyorum ilk yüklediim patch kaldı öle ne yapmam gerekiyor :SS
kardeş en son 2008 - ekim girişli bir forum bence güncel bir başlık altına msj yaz
Forumu biraz okudum ama göremedim.K750i için TV kumandası olarak kullanma programı varmı?
K750 i W800 yapma zamanı geldi
bnd k750i var hareketli menü uyguladım layout uda uyguladım fakat tam ekran değil sanki menü. ilk menü sayfası biraz ortada gibi orjinalimi böyle yoksa bnd mi bi sorun var
şeytan diyor ki şu emektar k750i ye bi ince ayar ver yaw çok seviyorum bu telefonu kıyamıyorum valla,tam 5 yıldır kullanıyorum hala taş gibi...yok böyle bir şey
quote:
Orijinalden alıntı: Neo_1
şeytan diyor ki şu emektar k750i ye bi ince ayar ver yaw çok seviyorum bu telefonu kıyamıyorum valla,tam 5 yıldır kullanıyorum hala taş gibi...yok böyle bir şey
Aynen kardeş 5 Yıl oldu canavar gibi şarj yeri hariç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme