Şimdi Ara

K750 - W800 Tüm Patchler, Kamera, Akustik, Menü, Gerekli Dosyalar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
2
Favori
26.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir siteyi takip ediyorum. Ilk olarak burası ile başladım; sonra internette konuyla ilgili tüm büyük siteleri karış karış gezdim.

Ilk bu işe beni burası ön ayak etti. O sebeple hep alıp hiç vermemek olmaz diyerekten elimdeki tüm dosyaları; sorulara karşı birikimimi aktarmak istiyorum..

Bir zamanlar K750 olan telefonum şuanda resmen W750 şeklinde varolmayan bir işletim sistemine sahip. Bu arada eklemek gerekir bunların hepsini CID 49 RED (Patch yapılması en zor olan; Far manager vb desteklenmeyen) telefonuma uyguladım..

Tüm Bu dosyaları bir araya getirdim (çok başlık var, uygununu bulamadım yenisini açtım) . Bunu yapmamın sebebi hem arama yaptığınız zaman çok fazla sayfa var bulamıyorsunuz; hemde dosyaların çoğu eski, linkleri silinmiş durumda (Bu sitede yaşadığım en büyük sıkıntı. Tam uygulamak istiyorsunuz bakıyorsunuz dosya silinmiş...)

(Menüler için çok dosya mevcut. Örnek isteyenlere koyabilirim)

MENÜLER:

Karışık Menü: Hemen hemen netteki tüm menü örnekleri.

http://ra+pidshare.com/files/36252777/Karisik_Menu.rar.html

Hareketli Menü: Menünüzün hareketli resimlerden oluşmasını sağlar. (W800 için flash menü desteği bulunmamaktadır. Bu sebeple bizler Flash menü yerine GIF dosyalarını kullanıyoruz)

http://ra+pidshare.com/files/36241281/Hareketli_Menu.rar.html

Orjinal Menü: Adı üzerinde olurda Menüleri beğenmezseniz Telefonun fabrika ayar menüsüdür..

http://ra+pidshare.com/files/36238668/Orjinal_Menu.rar.html

Walkman Menü: Walkman Player için kullanılan menülerdir. Özellikle Clubpulse menüsünü kullanıyorum ve çok hoş..

http://ra+pidshare.com/files/36238854/Walkman_player.rar.html

DRİVER:

http://ra+pidshare.com/files/36242395/Driver.rar.html

Kamera: Çıkmış tüm "bas-çek" driverlar mevcuttur. Bunun yanında özel fotoğrafçılık eğitimi almış kişiler için oluşturulmuş özel driverlar elimde mevcut ancak bu tarz driverlarda bir resim için ciddi vakit ayırmak gerekiyor. Özellikle macro çekimler için yaratılmışlar. Onları eklemiyorum. Tercihim ZUZA3 (şuanda kullandığım) ve SHARP driverlarıdır

Acoustik: Netteki en iyileri bir araya getirdim. Aslında Ses konusunda en iyi diye birşey yok. Herkesin kulak zevki farklıdır. Ben nispeten daha düşük, ancak çok kaliteli ses veren driver tercih ediyorum. Black Ice Driverı şu anda kullandığım ses dosyasıdır. Orjinal akustik dosyalarına göre çok daha fazla ses veren, kalite olarak çok daha iyi bir driverdır.

PATCH PROGRAMLARI, PATCHLER:

http://ra+pidshare.com/files/36246852/Patch_FULL.rar.html

Bu dosyayla:

• Far Manager (içinde gerekli SEFP plugini dahil)
    • XS++ programı
    • K750'den W800 upgrade için kullanılacak Flash ve FS dosyası
    • W800 USB Driverı
    • Telefonda kullanılabilecek Patchler

Sahip olabilirsiniz.

Patchler konusunda CID 36 için Far Manager ile çok rahat patchlerin tamamını uygulayabilirsiniz.

CID49 sahiplerinin uygulayabilmesi için biraz uğraşması gerekiyor :) Ama sorunsuz hepsini uygulayabiliyoruz..

PATCH AÇIKLAMA

(Hepsini tek tek açıklamam mümkün değil. Kendi Kullandığım Patchlerin bir kısmını açıklıyorum. Diğerlerinin ne olduğunu sorarsanız açıklarım..)

battery_of_the_blue_colour_w800_r1bc002.vkp ==> Pilin rengi deniz mavisi olur.

control_of_walkman_with_handset_w800_r1bc002.vkp ==> Kulaklıktaki konuşma düğmesine basarak şarkı değiştirebilirsiniz.

radio_without_headsets_w800_r1bc002.vkp ==> Kulaklık Takılmadan Radio çalışmakta (Tam sağlıklı çalışmıyor açık havada orta düzey çalışıyor).

remove_nosound_message_w800_r1bc002.vkp ==> Sessize geçerken "Sessiz Mod" yazısını kaldırır.

w800_FS_R1BC002_remove_writeprotection.vkp ==> Telefonun kendi özerk simgeleri için silme korumasını kaldırır (Greeting.mid vb)

w800_R1BC002_bt_accept_without_prompt.vkp ==>Bluetooth dosya kabul sorusunu kaldırır.

w800_R1BC002_date_time_names_of_files_camera.vkp ==> Çektiğiniz Video ve Fotoğrafları otomatik Gün ve Tarih olarak kaydetmenizi sağlar.

w800_R1BC002_disable_startup_shutdown_image_and_sound_v2.vkp ==> Açılış ve Kapanış mesajlarını kapatır. (Telefonun açılma ve kapanma hızı ciddi artıyor)

w800_r1bc002_faster_scrolling.vkp ==> Ekrana sığmayan uzun isimleri kolayca görmenizi sağlar.

w800_R1BC002_high_volume.vkp ==> Sesi yükseltirken "Yüksek ses kulaklara zararlıdır" mesajını kaldırır.

w800_r1bc002_java_permissions.vkp ==> "Program dosyanıza erişmek istiyor. Izin veriyormusunuz" şeklinde soruları kaldırır.

w800_R1BC002_remove_key_in_java.vkp ==> Java dosyalarının yanında gösterilen anahtar simgeleri kaldırır.

w800_R1BC002_work_without_SIM.vkp ==> Sim Kart Takılı olmadan telefonun açılmasını sağlar. (kamera, Walkman Player, Radyo, Organizer, takvim, ajanda vb)

İçerikteki Diğer patchler vasıtasıyla telefondaki Kamera, ses, Java, menü, Walkman player, Playlist (çalma listesi) vb tüm telefona ait dosyaların Memory Karta taşınmasını sağlarsınız.

Bunun en büyük faydası bir değişiklik yapacağınız zaman Far Manager yada XS programlarını açmadan direk USB ile Bilgisayara bağlayıp Kartın içine yapıştırarak yeni driverları kullanabilirsiniz...

Patchlerin nasıl uygulandığını anlatmıyorum. Sitede arama yaparak bulabilirsiniz. Gerekiyorsa gene de yardımcı olurum. Bu arada uygulayıp beğenmediğiniz bir patchi rahatlıkla kaldırmanız mümkün bunuda ekleyeyim...

Son olarak "Eyvah telefonum CID49. Hiçbir şey yapamıyorum" dediğim zamanlarda başlığını okuyup Bana XS kullanımını öğreten ve bu patch çılgınlığını :) başlatan, telefonla oyuncak gibi oynamamı sağlayan "Strafer" nickli arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum...

• paylaşım için saol
  • çoooook teşekkürler
  • iyi paylaşım olmuş deniycem
  • çok teşekkürler +rep
  • Güzel bir konu eğer kapatılmazsa çok iyi olur.
  • Şimdilik patchle uğraşmak istemiyorum ama şu korunan dosyalar beni deli ediyor.
    Bunları silebilmemim kısa bi yolu yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    k750i vs w700i
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selam arkadaşlar telefonla daha yeni yeni ilgileniyorum da k750 için olan bu programları k750i içinde yükleye biliyormuyuz acaba?belki çok komik bir sorudur bilmiyorum ama dediğim gibi pek bişey bilmiyorum

Birde birşey daha soracağım ben bu k750i ye 4 gb hafıza kartı koysam bir sorun olur mu??kaldırıyor mu acaba telefon??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüçükPrens -- 10 Haziran 2007; 13:44:33 >
  • birde ben bu patchleri indirdim ama telefonuma nasıl kuracağım acaba?yardımcı olursanız gerçekten çok iyi olacak arkadaşlar ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Güzel bir konu eğer kapatılmazsa çok iyi olur.

Merhaba Katze,

Açıkçası bu telefonu almamdaki etmenlerden biri de sen ve senin resimlerindi :)

Bu sayede "mükemmel" olarak niteleyebileceğim bir telefona kavuştum. Ayrıca teşekkürler..

quote:

Orjinalden alıntı: rothespot

Şimdilik patchle uğraşmak istemiyorum ama şu korunan dosyalar beni deli ediyor.
    Bunları silebilmemim kısa bi yolu yok mu?

Maalesef mümkün değil...

quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Selam arkadaşlar telefonla daha yeni yeni ilgileniyorum da k750 için olan bu programları k750i içinde yükleye biliyormuyuz acaba?belki çok komik bir sorudur bilmiyorum ama dediğim gibi pek bişey bilmiyorum

Birde birşey daha soracağım ben bu k750i ye 4 gb hafıza kartı koysam bir sorun olur mu??kaldırıyor mu acaba telefon??

Baslik eksik olmus...

Zaten burda verdiklerim K750i içindi (Patchler hariç. Patchler W800'e ait. Dolayisiyla kullanilmak isteniyorsa öncelikle K750i olan telefonunuzu benim gibi W800 yazilimi ile güncellememiz gerekir)

Telefon 4 gb destekliyor. Sorunsuz kullanabilirsin.

ilerde isteniyorsa bu patchlerin K750i için olan versiyonlarini da yayinlarim...

quote:

birde ben bu patchleri indirdim ama telefonuma nasıl kuracağım acaba?yardımcı olursanız gerçekten çok iyi olacak arkadaşlar ya

Geleyim Patchleri nasil uygulayabilecegine.

Eger CID36 kullaniyorsan farkli islemler yapabilirsin; CID 49 ise farkli.

Bunu ögrenmenin en kolay yolu XS++ programindan geçiyor.

(Simdilik sadece versiyonu ögrenmek için uygulayacaz. Baska bir islem yapmamiza gerek yok.)

Telefonu kapatip, XS++ programini açalim. "Start" Tusuna basalim. Bizden 30 saniye içinde telefonu tanitmamiz gerekecek. Telefondaki "C" tusuna basili tutarak usb kablosunu telefona takalim. Söyle bir ekran geliyor:

K750 - W800 Tüm Patchler, Kamera, Akustik, Menü, Gerekli Dosyalar..

Bu ekrandaki

EROM CID ==> CID numarasini gösterir (CID 36 yada CID 49)
    EROM color ==> Rengi gösterir (Red yada Brown)

Bu bilgiler neticesinde farkli yollarla telefon güncelleme islemleri yapilabilir...

• arkadaşlar bende w700i var.

BUNLARI TELEFONA NASIL ATACAĞIM?

Bİ YARDIM EDİN.HİÇBİRŞEY BİLMİYORUM...
  • @ qasdqasd ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum ama ben senin dediğin XS++ programı çalıştırmama rağmen telefonun versiyonunu öğrenemedim.

Dediğin gibi yaptım ancak Error: Cannot open phone communication port diyor. Birde acaba mümkünse bu patch lerin k750i için olanınıda koyabilirmisin acaba?Tabii bu problemi aşabilirsek...
  • çok faydalı, bu topici kaybetmeyelim...
  • cid49 cihazımı far'a tanıtamıyorum bu konuda ne yapabilirim fs açılmıyor???
  • quote:

@ qasdqasd ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum ama ben senin dediğin XS++ programı çalıştırmama rağmen telefonun versiyonunu öğrenemedim.

Dediğin gibi yaptım ancak Error: Cannot open phone communication port diyor. Birde acaba mümkünse bu patch lerin k750i için olanınıda koyabilirmisin acaba?Tabii bu problemi aşabilirsek...

Selamlar,

http://www.sonyericsson.com/downloads/750_USB_Drivers.zip

adresinden gerekli USB driverını indirmen gerek.

Daha sonra herhangi bir programı açmadan makinayı kapatıp C tuşuna basılı tutaraktan USB kablosunu takarsan windows yeni donanım bulundu olarak gösterecektir.

Burda yukarıdaki linkten indirmiş olduğun USB driverının klasörünü gösterirsen yükleyecektir.

Daha sonra XS++ kullanabilirsin.

750 yüklerim ama önce makinanın firmware sürüm hakkında bilgi vermen gerekir. Farklı sürümler için patch lerde farklıdır.

Joystick vasıtasıyla

>*<<*<*

yaparsan. Servis bilgileri - Yazılım Bilgisi içinden en tepede sürümü görebilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: abide85

cid49 cihazımı far'a tanıtamıyorum bu konuda ne yapabilirim fs açılmıyor???

cid49 makinada far manager ilk bağlanıyorsun. Daha sonra FS açmak istediğin zaman telefon mu açılıyor? Yoksa içini boş mu gösteriyor?

Not: Patchleri anlatırken bana göre en mükemmelini anlatmamışım. Small font patchi ile makinadaki 20B olan font size ını 14B olarak değiştirebilirsiniz. Estetik açıdan bu fontlar diğerlerine nazaran mükemmel duruyor...

• Hareketli Menü: Menünüzün hareketli resimlerden oluşmasını sağlar. (W800 için flash menü desteği bulunmamaktadır. Bu sebeple bizler Flash menü yerine GIF dosyalarını kullanıyoruz)

arkadaşlar ben bunu k750i telefonuma atsam olur mu bi cevap verseniz herhangi bir sorun olur mu ve geri silebilir miyiz ?
  • arkadaşlar filelock ve locker diye 2 program indirdim ve kurdum tlefonuma ama inanır mısınız hiç bir şey anlamadım şöyle güzel klasör şifreyelebleceğim bir program yok mu lütfen acilll
  • @qasdqasd CID 49 RED Senin yukarda yazdığına göre en zor olanı galiba

firmware sürüm:R1CA021

Buarada cıd'i öğrendikten sonra usb'yi çektim telefondan sonra bastım tuşa telefon açılmadı çok tırstım valla neyse sonra bataryayı taktım çıkardım açıldı

• cid49 makinada far manager ilk bağlanıyorsun. Daha sonra FS açmak istediğin zaman telefon mu açılıyor? Yoksa içini boş mu gösteriyor?

Fs ye tıklıyorum bi uyarı ekranı geliyor ve öylece kalıyor...Tel hiç açılmıyor çünkü XS ile 5 block saydırıp öyle baglıyorum cihazı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abide85 -- 12 Haziran 2007; 0:54:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

Hareketli Menü: Menünüzün hareketli resimlerden oluşmasını sağlar. (W800 için flash menü desteği bulunmamaktadır. Bu sebeple bizler Flash menü yerine GIF dosyalarını kullanıyoruz)

arkadaşlar ben bunu k750i telefonuma atsam olur mu bi cevap verseniz herhangi bir sorun olur mu ve geri silebilir miyiz ?

Selam,

Tüm yüklediğim menüler K750i telefona yüklenebilmektedir.

Daha sonra silmek istediğin zaman

tpa/preset/system/menu

klasörünün içine ilk mesajda yüklemiş olduğum orjinal menü içindeki dosyayı kopyalaman yeterli...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.