dgnzcn aklıma bişi takıldı yukarda update olayında anlattıgım gibi ülke ayarlarını yaptın mı eger dosyalar yanlıs diosan bi o gelio aklıma farklı dosya olmasının sebebi olarak
az önce servise verdim telefonu. sorun yazılımsal ise düzelticekler. donanımsal ise yenisini vericekler..
ok kardes hayırlısı olsun servisten gelince burdan bizide bilgilendirirsen sevinirim
arkadaşlar k750i yi servise yollamıştım.kamerası çalışmamaya başlamıştı. bu akşam kvk servise gittim, telefonun donanımsal bir kamera hatası olduğunu söylediler bana.yazılımla filan düzelmemiş yani. dolayısıyla 11 günlük telefon olduğu için istanbula yollayıp yeni bir telefonla değişim yapılacağı söylendi bana (ben izmirdeyim) 15 gün içinde kutusu açılmamış yeni bir k750i vereceklermiş..
bugün sony ericcsondan mail geldi bana. eğer telefon ilk 30 gün içinde donanımsal bir arıza verirse yenisiyle değiştirilir diye bir yazı yazmışlar bana.
durum bundan ibaret arkaDAŞLAR. eğer cihaz garantili ise yazılım update yapmak istiyorsanız en doğru yer en yakın güvenilir bir servis olsun.ücretsiz yapıyorlar zaten. benim yaşadığım strese değmez hiç uğraşmayın.
bilgilerinize sunulur arkadaşlar !
k750ide update sorunu yani iletişim hatası olan kullanıcılar; control panel/regional and language settings' te advance kısmındaki nicode ayarlrını united kingdom veya amerikaya ayarlasınlar ve update işlemini tekrar denesinler...işte çözüm bu...
noxco farkındaysan forumu acan benim ve yukarıda anlattım UPDATE OLAYI die bi oku istersen
r1n035 versiyonunu kendim yükledim ve yükleme sorunsuz geçmişti. yine de denemek isteyen olursa püf noktasını söylüyorum.. denetim masasından > bölge ve dil seçeneklerini açın > Gelişmiş > Unicode olmayan programların dilini ingiltere ingilizcesi yapınız. ve bilgisayarı mutlaka yeniden başlatınız. daha sonra update işlemine kaldığınız yerden yapınız, sorun çıkmaması lazım update işleminde.
fakat r1n035 versiyonu sorunlu. cihaz garantili değilse başınız çok ağrıyabilir. aşağıdaki linkte r1n035 versiyon problemleriyle ilgili koskoca bir topik açılmış. tavsiyem önce bir gözgezdirmeniz.
arkadaslar bende 4-5 gün önce r1n035 versiyonu yükledim. ilk gün telefonumun ses özelliklerinde problemler yaşadım, 3-4 kez mp3 dinlerken ses bozularak kulak tırmalayıcı bir hale geldi, 1-2 kerede telefon dondu, menülerde bariz takılmalar oldu. Telefonu yeniden başlattım ondan sonra telefon düzeldi herhangi bir arızada vermedi, bu arada kamera görüntüsü eski sürümü göre (r1j) den kat kat düzgün en azından karelenme olmuyor.
versiyon yükleme işide ilk denememde hatasız gerçekleşti..... bir sorun yaşamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: athloncu
arkadaslar bende 4-5 gün önce r1n035 versiyonu yükledim. ilk gün telefonumun ses özelliklerinde problemler yaşadım, 3-4 kez mp3 dinlerken ses bozularak kulak tırmalayıcı bir hale geldi, 1-2 kerede telefon dondu, menülerde bariz takılmalar oldu. Telefonu yeniden başlattım ondan sonra telefon düzeldi herhangi bir arızada vermedi, bu arada kamera görüntüsü eski sürümü göre (r1j) den kat kat düzgün en azından karelenme olmuyor.
versiyon yükleme işide ilk denememde hatasız gerçekleşti..... bir sorun yaşamadım.
senin adına sevindim inaşllah bendeki problemleri yaşamazsın..
arkadaslar ınglızce menulu ben bunu nasıl turkceye cevırırım K750İ
eme
quote:
Orjinalden alıntı: cem650
emea7 firmware yükleyerek halledebilirsin.
kıymetli arkadaşlarım bu konuyu tam olarak okuyana kadar kesin kararımı vermiş ve hazırlığımı yapmıştım update için. ancak problemleri okuyunca güzelim telefona kıymak istemiyorum. galiba dediğiniz gibi en mantıklısı servisine bu işi yaptırmak. şimdi şunu sormak istiyorum. benim sürüm R1L001
quote:
Orjinalden alıntı: burakk76 r1n035 son version en büyük yenilik telefonun daha iyi çekmesi ve video kalitesi dzeliyor, bu 2sinden şikayetin varsa update yapsan doğru olur...
r1n035 video kalitesi düzeliyormuş, bu düzelmenin fotoğraf çekim kalitesine bir katkısı varmı? benim pek video ile işim olmuyor ancak fotoğraf da bir kalite yaşanacaksa orasını değerlendirmek lazım. bu konuda net bilgi yazarsanız sevinirim. hatta ingilizcesi çok iyi olan arkadaşlar http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=92737&start=0 şu linki türkçeye çevirirse bu sorulara çok net yanıt vermiş olursunuz. herkeze teşekkürler..
arkdaslar k750i telefonun ynı versıyonu cıkmıs r1na0035 dıye dogrumu ve sony orjınal sıtesınden yuklesem olurmu varmıdır orda
cem 650 eger yukarıda anlattıgım gibi imeini sorgulatıp hangi ülkeye kayıtlıysa se'nin o ülke sitesinden yaparsan updatei(tabi bölge ve dil ayarlarınıda o ülkeye göre ayarlayıp,updatei bitirdikten sonra master reset cekiyosun türkcesi geri geliyo
yaww arkadaslar elımde bır tane k 750 i var ama hangı surumdur bılmıyorum nerden bakıp ogrenebılıyoruzz
R1N035 - Released on SEUS for the K750 on 12/9/05. - Released on SEUS for the W800 on 7/10/05. - Video bitrate improvements over R1L (as good as R1A044) - Improvements to photo quality (less noise in dark photos, improved viewfinder refresh rate). - Bluetooth stability improvements. - Bluetooth security fixes - no longer asks for file confirmations with paired devices. - Contrast / Gamma modifications have been made to the display for a better overall picture. - Improved reception (the signal strength indicator tends to be higher than in previous firmwares). - Increased MP3 volume. - Backlight doesn't come on again to show time after phone locks. - Popup menu icon in the WAP browser has been modified. - Fixed "More" menu when adding addresses to an email message. - Problem: Battery usage increased by around 20% following the improvements made to reception. - BUG: (Fixed in the current revision B?) With some phones Java applications can no longer turn on Bluetooth (i.e. the message "Failed to complete this enquiry" appears rather than the question "Allow application to create server bluetooth connection?") - BUG: Some phones experience MS Duo corruption after a firmware update. Symptoms include erratic behaviour of the Media Player and problems with the file system. This can be fixed by formatting the memory stick in the phone and then performing a Master Reset / Reset All. Note that this will erase all settings - perform a full backup beforehand. - JBenchmark 3D LQ - approx 204 - JBenchmark 3D HQ - approx 123 - Software versions: LCD 0 Camera 4.5 ITP CXC 125 932 R1E
r1na005 yazılımı k750 icin cıkmamıstır!
-video kalitesi artmıs -foto kalitesi artmıs -karanlıkta cekiler resimlerdeki kalitesizlik giderilmiş -bluetooth sorunları düzelmiş -bluetooth güvenliği gelişmiş -daha iyi resim icin kontrast ve gamma ayarları yapılmıs -sinyal gücü artırılmıs -mp3 sesi artırılmıs- telefon kilitlendikten sonra tekrar ısıgın yanması giderilmiş -Wap ikonu geliştirilmiş -email msjına adres yazarkenki menüler artırılmıs -bateri kullanımı %20 artmıs -oyunlara bluetoothdan baglantı saglanmıs -full yedek performansı saglanmıs -camera versiyonu 4.5 e cıkarılmıs
-Bazı telefonlarda MS duo sorun yaratıyormus update den sonra bunun düzelmesi icin kartı formatlamak gerekiyormus!!!
>*<<*<* yaparak ögrenebilirsin razumuhin
quote:
Orjinalden alıntı: N-Gage
>*<<*<* yaparak ögrenebilirsin razumuhin
sagol dostumm
fabrika ayarlarında tümünü sıfırla dersen de belki türkçen gelir...
quote:
Orjinalden alıntı: cem650
arkadaşlar işlem tamam. öncelikle herkeze teşekkürler. biraz uzmanı olunca resimli anlatırım artık güncellemeyi hiç bir ayar yapmadım. ne imei sorguladım ne bölgesel ayarları değiştirdim nede explorer ayarlarına dokundum. 1 saat önce ben istiyordum arkadaşlardan şu işi madde madde yazın diye. çok zor bir iş değilmiş aslında. bende sorun çıkmadı benim yaptıklarım şunlar madde 1: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=tr&lc=tr&ver=4000&template=ps1_1_3_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10242 bu adresten Sony Ericsson D750/K750 USB drivers Sony Ericsson D750/K750/W800 Update Service USB driver Sony Ericsson PC Suite 1.7.10 bunları indirin. pc suite yi makinaya kurun madde 2: usb kablosunu telefona ve pc ye takın yeni donanım bulundu denince kendi cd sini takmayın indirdiğiniz Sony Ericsson D750/K750 USB drivers bu driveri kurun madde 3: usb nin pc ye bağlı tarafını çıkarın telefonu kapatın 'c' tuşuna basarak usb kablosunu pc ye tekrar takın. tekrar yeni donanım bulundu diyecek bu seferde Sony Ericsson D750/K750/W800 Update Service USB driver bunu gösterin. madde 4: güncelleme sayfasına gidip ordaki tüm adımları gerçekleştirin madde 5: ileri kısımlarda bi ekran çıkıyor ben orayı çat pat ingilizcemle şöyle çevirdim ve yaptım telefonu kapattım usb kablosunu çektim 20 saniye bekleyip 'c' tuşuna basarak tekrar telefonu pc ye taktım 15 saniye parmağımı 'c' tuşuna bastım ve günceleme işlemi başladı ve başarılı bir şekilde bitti.