Şimdi Ara

K850İ N95 KARŞILAŞTIRILMASI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
6.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

hepimiz aynı şeyleri söylüos...

aynı sınıfta deil...

neyini tartışıos o zaman ki bis

sen öyle san aslanım n95 nokıa nın ilk 5 mplik kamera moduna sahip telidir bu yüzdende ödül almıştır onun için bizde sonyericsonun ilk çıkaracağı 5mp lik kamerasını n95 le karşılaştırıyoruski ancak sonyle nokıanın tel üstünlüğü en iyi 5mp lerde ortaya çıkacaktır çünkü n95 nokıanın en iddalı telidir sonyericsonunda k850i en iddalı teli olacak bu yüzden farkları konuşulmalı ve gereklidir.....ancak marka kaliteleri böyle ortaya çıkar.....

• quote:

Orjinalden alıntı: karakurt70

quote:

aynı sınıfta deil...

sen öyle san aslanım n95 nokıa nın ilk 5 mplik kamera moduna sahip telidir bu yüzdende ödül almıştır onun için bizde sonyericsonun ilk çıkaracağı 5mp lik kamerasını n95 le karşılaştırıyoruski ancak sonyle nokıanın tel üstünlüğü en iyi 5mp lerde ortaya çıkacaktır çünkü n95 nokıanın en iddalı telidir sonyericsonunda k850i en iddalı teli olacak bu yüzden farkları konuşulmalı ve gereklidir.....ancak marka kaliteleri böyle ortaya çıkar.....

Kusura bakma ama Telefondan hiç anlamadığın belli oluyor. Her iki telefonda tamamen farklı segmentteler.

• Şimdi yukarda allah var yalan söylenmez...Nokia Modelleri Daha doğrusu N serisi, SE den daha çok Çeşitliliği vardır.. Farkı yapabileceklerinin çeşitliliğidir...Ama ben Bu programlarla pek ilgilenip kurcalamadığım veya işime yaramadığı için önemsemiyorum yani bende bir artı özellik yaratmıyor...ancak Foto konusunda birbirleriyle kapışacaklardır...ikiside 5.0 hangisi iyi çeker çıkınca netleşecek...Video kaydını zaten herkesin kabul etmesi lazım Çok üstün ve mükemmel...K850i fanatiği değilim...N95in özelliklerini özellikle videosunu K850i ye uydursalar(birde ekran büyüklüğünü)elimdeki 2 telefonu satar üstüne k850i(yada k850i görünümündeki n95'i alırdım)...N95in yapısını beğenemediğim için...benim özeleştirim yani SE ye kızdığım nokta bakıyorsunki adam 5.0 mp yapmış sende git 6.1 yapta hem ilk olsun.. övün üstüne.. bir de vido kalitesini arttırki az da kullansam bari adam gibi video çeksin...K850i çıktığında sadece FOTO karşılaştırması olabilir...ama Benim favorim W960i,W910i dir... Walkman olayını sevdiğim için ben w960i yada w910i tercih ederim..saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 23 Ağustos 2007; 22:36:05 >

• Madem video çekemeyen telefonlar yapıyorsun,fotoğraf diyorsun ve başka sıradışı özellik koymuyorsun o zaman ürettiğin telefon piyasadaki 3-5 megapiksellik fotoğraf makinelerine kafa tutmalı,bulanık foto çekmemeli,çokmu zor,sony neden cybershot fotoğraf makinelerindeki sistemi telefonlarına adapte etmiyor,o küçüçük fotoğraf makinesine optikzoom bile sığdırıyor ama iş telefona gelince bilerek fotoğraf makinelerindeki kaliteyi vermiyor.bana göre K serisindeki bulanıklık lens den kaynaklanıyor,Carl zeiss yada schnider-kruezenach (LG 790 ın kullandığı) lensi kullansa bulanıklık olmayacak.
    Cyber shot diye telefona yazmayı biliyorsan,cyber shot ın hakkını vereceksin ki video kalitesizliğini sineye çekip sattığın telefonu alalım.K750 ile gözümde büyüyen SE K790 la beni sinir ederek gözümden düşmüştür.
    Nokia da bize giydiriyor ama hiç olmazsa resmi çok güzel çekemesede(N93) adam gibi video çekiyor,resmi güzel çektiğinde de (N73) kabul edilir kalitede video çekim özelliği koyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 23 Ağustos 2007; 23:18:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

Madem video çekemeyen telefonlar yapıyorsun,fotoğraf diyorsun ve başka sıradışı özellik koymuyorsun o zaman ürettiğin telefon piyasadaki 3-5 magapiksellik fotoğraf makinelerine kafa tutmalı,bulanık foto çekmemeli,çokmu zor,sony neden cybershot fotoğraf makinelerindeki sistemi telefonlarına adapte etmiyor,o küçüçük fotoğraf makinesine optikzoom bile sığdırıyor ama iş telefona gelince bilerek fotoğraf makinelerindeki kaliteyi vermiyor.bana göre K serisindeki bulanıklık lens den kaynaklanıyor,Carl zeiss yada schnider-kruezenach (LG 790 ın kullandığı) lensi kullansa bulanıklık olmayacak.
    Cyber shot diye telefona yazmayı biliyorsan,cyber shot ın hakkını vereceksin ki video kalitesizliğini sineye çekip sattığın telefonu alalım.K750 ile gözümde büyüyen SE K790 la beni sinir ederek gözümden düşmüştür.
    Nokia da bize giydiriyor ama hiç olmazsa resmi çok güzel çekemesede(N93) adam gibi video çekiyor,resmi güzel çektiğinde de (N73) kabul edilir kalitede video çekim özelliği koyuyor.

Benim tahminimcede SE bilerek böyle yapıyor...nedenini bir türlü anlayamıyorum video kalitesinde adamlar direniolar resmen..inadım inat her çıkan modelde ilk bakılan video yine 3gp mi!! ya başka bir planları var...yada hepimizin bildiği gibi fotoğraf video kamera satşlarını etkilemesin diye...sonuçta bir sony videocamera kalitesinde video çekse..yada cybershot fotoğraf makinesi kalitesinde olsa... model önemli değil...şahsen satmaz yani ben almam... eğer bu yönde düşünüyorlarsa...yanlış yapıyorlar...walkman olarak...ses seviyesi yine sony mp3çalar gibi yüksek değil ki birde kalite farkıda var...anlamıyorum bu işi bir türlü...

• quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

Madem video çekemeyen telefonlar yapıyorsun,fotoğraf diyorsun ve başka sıradışı özellik koymuyorsun o zaman ürettiğin telefon piyasadaki 3-5 megapiksellik fotoğraf makinelerine kafa tutmalı,bulanık foto çekmemeli,çokmu zor,sony neden cybershot fotoğraf makinelerindeki sistemi telefonlarına adapte etmiyor,o küçüçük fotoğraf makinesine optikzoom bile sığdırıyor ama iş telefona gelince bilerek fotoğraf makinelerindeki kaliteyi vermiyor.bana göre K serisindeki bulanıklık lens den kaynaklanıyor,Carl zeiss yada schnider-kruezenach (LG 790 ın kullandığı) lensi kullansa bulanıklık olmayacak.

kesinlikle katılıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: karakurt70

quote:

aynı sınıfta deil...

tamam karşılaştır... k850nin kalitesi ortada işte. bide benim çektiklerime bak

• ben şahsen bir nokia düşmanı olarak dizayn açısından n95 i gerçekten çok beğendim. beğenmemdeki en önemli etken ise kayar kapağın aşağı doğruda kayıp müzik çalar bölümünn açılması. geçenlerde arkadaşımla birlikte teknosada incelerken bu telefonu (bu özelliğinden bihaber olarak) ne hikmetse telefonun kapağını aşağıya doğru itesim geldi ve kapak hafiften aşağı kayar gibi oldu. bende arkadaşıma tam "işte gerizekalı nokianın yaptığı telefon bu kadar olur 2 günde kapağı bozulmuş" diyecektimki kapağın aşağıya doğru iyice kayıpta o müzikçaların açılması ile birlikte gerçekten mest oldum. hayret dedim nokia mühendisleri böyle bir estetiği nasıl akıl edebilmişler itiraf etmek gerekirse bir nokia düşmanı olarak söylüyorum ( hatta bu düşmanlığım bazen işyerinde nokia satın alan arkadaşlara hakaret vari sözler sarfedecek kadar) nokia özellik açısından gerçekten rakipsiz bir telefon bunu hemen hemen kalbur üstü her modeli için söyleyebilirim. nokianın yanında ne ericssonnun ne samsungun nede bir başkasının adı bile anılamaz ama iş tasarıma gelince rezil ötesi facia bir marka. iki telefonuda oturup incelemedim ama diyeceğim nokia her halükarda ericssondan üstündür bunu kabul etmek lazım

EDİT: YAZIM HATALARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendary -- 24 Ağustos 2007; 11:03:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: legendary

ben şahsen bir nokia düşmanı olarak dizayn açısından n95 i gerçekten çok beğendim. beğenmemdeki en önemli etken ise kayar kağaın aşağı doğruda kayıp müzik çalar bölümünn açılması. geçenlerde arkadaşo-ımla birlikte teknosada incelerken bu telefonu (bu özelliğinden bihaber olarak) ne hikmetse telefonun kağaını aşağıya doğru itesim geldi ve kapak hafiften aşağı kayar gibi oldu. bende arkadaşıma tam "işte gerizekalı nokianın yaptığı telefon bu kadar olur 2 günde kapağı bozulmuş" diyecektimki kapağın aşağıya doğru iyice kayıpta o müzikçaların açılması ile birlikte gerçekten mest oldum. hayret dedim nokia mğhendisleri böyle bir estetiği nasıl akıl edebilmişler itiraf etmek gerekirse bir nokia düşmanı olarak söylüyorum ( hatta bu düşmanlığım bazen işyerinde nokia satın alan arkadaşlara hakaret vari sözler sarfedecek kadar) nokia özellik açısından gerçekten rakipsiz bir telefon bunu hemen hemen kalbur üstü her modeli için söyleyebilirim. nokianın yanında ne ericssonnun ne samsungun neden bir başkasının adı bile anılamaz ama iş tasarıma gelince rezil ötesi facia bir telefon. iki telefonuda oturup incelemedim ama diyeceğim nokia her halükarda ericssondan üstündür bunu kabul etmek lazım

aha adamınız dio...

• quote:

ben şahsen bir nokia düşmanı olarak dizayn açısından n95 i gerçekten çok beğendim. beğenmemdeki en önemli etken ise kayar kapağın aşağı doğruda kayıp müzik çalar bölümünn açılması. geçenlerde arkadaşımla birlikte teknosada incelerken bu telefonu (bu özelliğinden bihaber olarak) ne hikmetse telefonun kapağını aşağıya doğru itesim geldi ve kapak hafiften aşağı kayar gibi oldu. bende arkadaşıma tam "işte gerizekalı nokianın yaptığı telefon bu kadar olur 2 günde kapağı bozulmuş" diyecektimki kapağın aşağıya doğru iyice kayıpta o müzikçaların açılması ile birlikte gerçekten mest oldum. hayret dedim nokia mühendisleri böyle bir estetiği nasıl akıl edebilmişler itiraf etmek gerekirse bir nokia düşmanı olarak söylüyorum ( hatta bu düşmanlığım bazen işyerinde nokia satın alan arkadaşlara hakaret vari sözler sarfedecek kadar) nokia özellik açısından gerçekten rakipsiz bir telefon bunu hemen hemen kalbur üstü her modeli için söyleyebilirim. nokianın yanında ne ericssonnun ne samsungun nede bir başkasının adı bile anılamaz ama iş tasarıma gelince rezil ötesi facia bir marka. iki telefonuda oturup incelemedim ama diyeceğim nokia her halükarda ericssondan üstündür bunu kabul etmek lazım

Her Halükarda değil... Benim Adamım değil...veya SE cilerin,,, görüşünü belirtmiş..kendince haklıdır..ama benim gözümde hala SONY ERİCSSON daha üstün bir markadır...Bunuda ben diyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Stalker83

quote:

ben şahsen bir nokia düşmanı olarak dizayn açısından n95 i gerçekten çok beğendim. beğenmemdeki en önemli etken ise kayar kapağın aşağı doğruda kayıp müzik çalar bölümünn açılması. geçenlerde arkadaşımla birlikte teknosada incelerken bu telefonu (bu özelliğinden bihaber olarak) ne hikmetse telefonun kapağını aşağıya doğru itesim geldi ve kapak hafiften aşağı kayar gibi oldu. bende arkadaşıma tam "işte gerizekalı nokianın yaptığı telefon bu kadar olur 2 günde kapağı bozulmuş" diyecektimki kapağın aşağıya doğru iyice kayıpta o müzikçaların açılması ile birlikte gerçekten mest oldum. hayret dedim nokia mühendisleri böyle bir estetiği nasıl akıl edebilmişler itiraf etmek gerekirse bir nokia düşmanı olarak söylüyorum ( hatta bu düşmanlığım bazen işyerinde nokia satın alan arkadaşlara hakaret vari sözler sarfedecek kadar) nokia özellik açısından gerçekten rakipsiz bir telefon bunu hemen hemen kalbur üstü her modeli için söyleyebilirim. nokianın yanında ne ericssonnun ne samsungun nede bir başkasının adı bile anılamaz ama iş tasarıma gelince rezil ötesi facia bir marka. iki telefonuda oturup incelemedim ama diyeceğim nokia her halükarda ericssondan üstündür bunu kabul etmek lazım

Her Halükarda değil... Benim Adamım değil...veya SE cilerin,,, görüşünü belirtmiş..kendince haklıdır..ama benim gözümde hala SONY ERİCSSON daha üstün bir markadır...Bunuda ben diyorum...

kandır kendini kandır

• quote:

Yazdıklarına bakılırsa pek Nokia düşmanı gibi gözükmüyorsun. Zaten markaya düşman olmakta gereksiz o ayrı.

• quote:

Orjinalden alıntı: atakansah

quote:

Orjinalden alıntı: Stalker83

quote:

kandır kendini kandır

Senin gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stalker83 -- 25 Ağustos 2007; 0:34:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 2wicky

Yazdıklarına bakılırsa pek Nokia düşmanı gibi gözükmüyorsun. Zaten markaya düşman olmakta gereksiz o ayrı.

düşmanın hocam sonuna kadar, nokia yı lanetliyorum ve nokia alan arkadaşlarıda almaktan vazgeçip hidayete erişmelerini diliyorum (n95 hariç onu isteyen alabilir )
  • bu bölümleri çok okudum çok büyük sonyericsson hayranıyımdır(n73 de kullanmama ragmen) k850i yi bekliyordum + lar -ler ardı ardına sıralanmış, sonra bu forumda yanlışlıkla xbox360 oyun konsol bölümüne daldım, bianda kararım değişti ve k850i almaktan vazgeçtim xbox360 alacagım telefona okadar para verilmez bence , yani ilk çıktıgında verilmez bu cihaz nasıl olsa 2 - 3 ay sonra bianda 200 - 300 ytl deger kaybedecek belkide daha fazla, se w810i bile 1 sene önce 1030 ytl di şimdi 375 ytl , bende k850i için en az bi 4 ay beklemek lazım(piyasaya çıktıkdan sonra) ki çok fazla zarar etmeyelim :) k750i almıştım ilk çıktıgında faturası hala evde elimde duruyo 890 ytl'lik faturası var nokıa n90 ile aynı anda çıkmıştı ozamanlarda nokıa n90 1.200 ytl civarıydı sanırım, k750i nin şuanki degeri ortada, n90 kvk'nın resmi sitesinde şimdi baktım 1294 ytl , nokia yı hiç sevmem ama bu bi gerçek nokia telefonunu çöpe atmıyor, ama genede ilerde alacagım telefon k850i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynex -- 25 Ağustos 2007; 11:49:57 >

• bu tel ne zaman çıkacak yav................
  • k850i ile w900i arasında ne kadar fark olur bilmem ama "deneme" amaçlı w900i-n95 fotosu

w900i

n95
  • çok iyi fotoraf çeken bir fotoraf makinası video çekimi genelde iyi olmuyor. zaten üst sınıf DSLR foto makinalarında video çekme özelliği çok nadir hatta hiç yok . bunun objektifle ilgili teknik bir hadise olduğu, iyi fotorafın bedelinin kötü video olduğu bu forumda yılardır yazılır. ama bu kural N95 le değişmiş gibi,videoda da fotodada iyi (bence).dahada iyi olabilir ilerde. SE ve Nokia rakabiti bir bakıma iyi oluyor. bir çok telefona çok para vermektense bu forumu izleyip iyisini almak en iyisi. tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 29 Ağustos 2007; 1:34:05 >
  • Bence SE Carl-Zeiss kullanmamasına rağmen fotoğraf işinde Nokia'dan ileridir. Zaten aynı MP değerinde telefonlarda SE Nokia'yı her zaman unufak etmiştir. Bu bir gerçektir.
    Bkz: W810 ve N70,N72,6280,6288 v.s v.s v.s.
    Bkz:K790-K800 ve N73, N93 v.s v.s v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 29 Ağustos 2007; 1:45:00 >
  • D-SLR kameralarda video kayıt özelliği bulunmuyor. Video kaydı esnasında kamera sensörü aşırı ısınır ve bu ileri vadede kameranın fotoğraf performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Kameralarda uzun süreli video kaydı yapmak sağlıklı değildir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.