Arkadaşlar İnternet paylaşımında en uzun kablo mesafesi ne kadar olmalıdır ve aldığım kablo hangi tür olmalıdır dış etkenlere cok dayanıklı olması lazım bir de kırsal alan olduğu için kablom ister istemez kendini gösterecek yani bir sorun cıkarmı telekom kaynaklı yada şöyle yapsam modemden cıkan kablo 50 metre olsun araya bi swithc koyalım ondan 50 metre daha uzatsak olurmu diyeceğim ama onlar prize takılıo calışıyo galiba öyle hatırlıyorum yani son ay ödediğim 78 tl lik fatura canımı fena yaktı üstelik komşum ile aramızdaki mesafe 100 metre kadar ama onun internet hızı 6000 küsür benim hızım 2047 mpbs bunun yanında hemende kota aşımı böyle bi yolda cıkış buldum
ftp cat6 kablo ile ortalama 150mt ye kadar cıkabilirsiniz belkide daha fazla ama 100mt yi gecer..tabi burda kablo markasi onemli oluyor...HCS yada AMP olabilir..
150 metreye kadar cıkarsa gercekten cok iyi kaldı kablo yu temin etme birde şunu sorsam kabloyu alıp evde kablosuza cevirme ihtimalim varmı acaba hem masaüstü hem laptop hemde telefonda kullanmak için
biraz daha açabilir misiniz ? Yani benim anladığım kırsal bir alandasınız iki ev var ve arasında 100 metre mesafe var. Evlerin ikisinde de internet var fakat aranızda anlaştınız tek internete çevirerek faturadan kısmak ve daha performans almak istiyorsunuz. Buna göre şu şekilde yapılabilir. #Enigma 'nında belirttiği gibi Cat 6 iki iyi kablo modellerinden birini temin etmeniz olacaktır. Benim tavsiyem HCS a class kablodur fakat bulmanız çok zor olabilir. Sonrasında telefon kablo tesisatını daha stabil çalışan bir evden (6mb bağlanan komşunuzdan olabilir.) modemden kendi evinize bir kablo çekebilirsiniz. Bu çekmiş olduğunuz kabloyuda kablo korumalıklarıyla destekleyerek kendi evinize gelen ucunada access point bağlayarak kablosuz bir sinyal elde etmiş olursunuz. Hem ortaya gereksiz yere bir switch koyarak masraftan ve doğabilecek ayrı sorunlardan kurtulmuşda olursunuz..
Hocam benim için kablosuz da önemli değil kablo uızunluğunda sorun cıkmasın yeter bir de işin ilginc yanı şu modemimin ayarlarına girdiğimde ulaşılabilir hız 6000-7000 mpbs ye cıkıyo ama telekom innatla 2047 den daha hızlı olmaz diyo acaba bu kabloyu temin edebiliceğim bi yer var mı bir de fiyatı ne civarında olur yani 120 metre yada 130 metre olsa ne kadar olur fiyatı bir diğer ayrıntı da kabloyu korumak için dışını hep siyah bantla kaplasam olurmu