Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • var zaten . %25 ucuz diye yenisini almaya gerek yok hdmi için. Benim ihtiyacımı karşılıyor şimdilik
  • oehlbach'tan bahsetmişti bir arkadaş başka bir topikte..bunu kullanan yok mu? amazonda oldukça iyi görünen ürünleri var..
    http://www.amazon.co.uk/OEHLBACH-XXL-Scart-1m-Colour/dp/B00007EM5A/ref=sr_1_12/202-2774656-4039010?ie=UTF8&s=electronics&qid=1189543748&sr=1-12
  • arkadaşlar s-link hdmi almayı düşünüyorum. çok kötü bir iş yapmış olur muyum?

bu arada "teknovista.com" dan alışveriş yapılır mı? güvenilir midir?
  • arkadaşlar uydu alıcımı ses sistemime bağlamak istiyorum.ben optik kablo ile bağlamak istiyorum.sizce doğrumu?görüntünün en iyi aktarılması için plazma ya en iyi bağlantı kablosu nedir?teşekkürederim.
  • Arkadaşlar ben bu konularda baya yeniyim.Bir plazma aldık panasonic.Şimdi buna altın uçlu scrad almayı düşünüyodum fakat component denen bi olayıda öğrendim en basitinden sorucam digiturk receiver ı componentle bağlanır mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azzuri

Arkadaşlar ben bu konularda baya yeniyim.Bir plazma aldık panasonic.Şimdi buna altın uçlu scrad almayı düşünüyodum fakat component denen bi olayıda öğrendim en basitinden sorucam digiturk receiver ı componentle bağlanır mı ?

DG uydu alıcılarının tamamında komponent çıkış yoktur. Bu nedenle scart almak durumundasınız. Size de Teknosa'dan 26 YTL'lik Monster önereceğim. Yada Pure AV, AR PRO vb modellere de bakınız.
    Daha pahalılarından almanız, HD Ready plasma yada HD olmayan DG uydu alıcısından alacağınız performansı arttırmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatixx

Arkadaslar Optik ses çıkışını analog ses cıkısına donusturen bir kablo bulabilir miyim acaba ?????????

Tatildeyken sorulmuş soru ama yine de yoktur diye cevap vereyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eparlak

sn sserin
    37c3000 toshiba tv ile amstrad 8065 dcı uydu alıcısı bağlantısı için teknosadan monster altın kaplama scart to scart kablo aldım.scartın bir ucunu tv.nin rgb destekli girişine taktım.uydu alıcısınında kitapçığında scart çıkışının rgb çıkış sağladığı yazıyordu.eski scart kablodan daha iyi bir görüntü alamadım.cvbs&rgb tercihi yapılabilen başka bir uydu alıcısında tercihi rgb yapıp denedim.görüntü mükemmeldi.benim kullandığım amstrad 8065 dcı uydu alıcısının scart çıkışı rgb bağlantı sağladığı halde menülerinde rgb seçme alternatifi yok.yeni bir uydu alıcısı almadan bana önerebileceğiniz bir şey var mı? teşekkürler

Yine tatildeyken gelen bir soru ama gözümden kaçmış. Eğer almadıysanız Next 2000CXSuper Plus fiyatına göre çok iyi sonuç verecektir.
    Ankara'da Konya Sokak'ta garantili 165 YTL'ye peşin alırsınız. Yada mağazalarda daha fazla ödeyip taksitle alırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Arkadaşlar ben bu konularda baya yeniyim.Bir plazma aldık panasonic.Şimdi buna altın uçlu scrad almayı düşünüyodum fakat component denen bi olayıda öğrendim en basitinden sorucam digiturk receiver ı componentle bağlanır mı ?

DG uydu alıcılarının tamamında komponent çıkış yoktur. Bu nedenle scart almak durumundasınız. Size de Teknosa'dan 26 YTL'lik Monster önereceğim. Yada Pure AV, AR PRO vb modellere de bakınız.
    Daha pahalılarından almanız, HD Ready plasma yada HD olmayan DG uydu alıcısından alacağınız performansı arttırmaz.

acaba component to scart altın uçlusundan böle bi kablo varmıdır ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Gri

bulduğum model pgv372

bir ucu scart, bir ucu 3 çıkışlı component.

peki ben bu kabloyu alsam sesi nasıl ileticem

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA??

pgv372 bu yani sizin dediğiniz rca çıkış değil( sarı görüntü, kırmızı beyaz ses)
    bu gördüğünüz gibi (yeşil mavi kırmızı)

Böyle bir kablo varmış. Ancak 2'li RCA ses kablosu da almanız gerekecek. Çünkü bu bağlantı tek başına ses iletmez.

• bu kablolar oldukça pahalı... hafta sonu lcd tv + sinema sistemi alıcam , bu cihazların içinden gerekli kablolar çıkmıyo mu acaba ??? ( daha kaliteli ses görüntü için demiyorum ,şimdilik işimi görücek manasında )..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gstrance -- 28 Eylül 2007; 13:06:21 >
  • dostum genelde tv - sinema sisteminde ara bağlantı kabloları çıkmaz. siz mümkünse hdmi bağlantılı bir sistem seçin, ona göre kablo bakın.

diğer yandan teknosa'da hama altın kaplama scart - kompozit kablolar, s-video, kulaklık çıkışı/rca dönüştürücü ve scart/kompozit-s-video dönüştürücü set olarak 29,90. Baya uygun bir fiyat, hiç kablonuz yoksa çok iyi götürür. sadece altın kaplama hama scart aynı fiyata satılıyor. bugün aldım, evdeki dandik scartı değiştircektim zaten, bakalım iyi sonuç alırsam yarın bildiririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hoguzkhan

bu kablolar oldukça pahalı... hafta sonu lcd tv + sinema sistemi alıcam , bu cihazların içinden gerekli kablolar çıkmıyo mu acaba ??? ( daha kaliteli ses görüntü için demiyorum ,şimdilik işimi görücek manasında )..

Alacağınız LCD ve sinema sisteminin giriş-çıkışlarına göre değiştirebilirsiniz.
    1- Öncelikle LCD'yi bağlayacağınız görüntü kaynağı nedir? Kablolu yayın ise (eyvah!) kablosunu LCD'ye bağlarsınız. Uydu alıcı yada DG ise, scart yada komponent seçebilirsiniz. Pahalı olmasın derseniz, Heavy1 arkadaşımızın dediğine ek olarak Teknosa'dan Monster scartı 26 YTL'ye alıp bağlarsınız.
    2- LCD@sinema sistemi arasındaki bağlantıyı, en basit şekilde aynı scarttan 2.sini alarak yapabilirsiniz. Sistemin HDMI çıkışı varsa, HDMI ile bağlanmanızda sayısız yarar var.
    3- Sinema sisteminin optik girişi, uydu alıcınızın optik çıkışı varsa, en basitinden 1,5m'lik AR yada Vivanco optik kabloyu alıp bağlayın. Böylece uydudan gelen dijital sesi, dijital olarak sinema sistemine aktarıp kanalları seyredersiniz. Hemen her LCD yada plasmanın en büyük eksisi, ses sisteminin kötü olmasıdır. Karmaşık ve fazla ısınan parçaların içine, yine çok ısınan ses yükselticiler ve sub konması panelin ömrünü kısaltabileceği için etkili değildir. Doyurucu ses vermezler. Oysa ki önerdiğim bağlantıyla, bazı kanallarda CD kalitesinde müzik dinlemek, simule edilmiş dolby prologic sesle film izlemek mümkün hale gelir.

• HDMI kabloya iftiyacım var. Az önce Gold Bilgisayara baktım Philips marka vardı sadece. Altın kaplama idi. Üzerinde 1.3 veya 1.2 diye herhangi bir ibare yoktu. Fiyatı 46,00 YTL idi. Sizce PS3'ü PV70'e bağlamak için 1.3 mü tercih etmem gerek ? 1.2 ve 1.3 arasında hissedilir bir görüntü farkı oluyormu ?
  • Sserin kardeş bişey sorucam.Bu resmini koyduğun kablo 3 component çıkışlı tek çıkışlı olanıda varmış bunların onlar olmaz mı illa bu 3 çıkışlıdan mı olması lazım ?
  • Optik kablo alırken neye dikkat etmeliyim?...
    marka olarak ne tavsiye edersiniz? fiyatlar ne düzeyde?
  • quote:

Sserin kardeş bişey sorucam.Bu resmini koyduğun kablo 3 component çıkışlı tek çıkışlı olanıda varmış bunların onlar olmaz mı illa bu 3 çıkışlıdan mı olması lazım ?

Sözünü ettiğiniz kablo, scart-komponent değil, scart-kompozittir.http://www.audiovisualonline.co.uk/dynamic/eshop_products.set/ref/197/profigold-pgv7544-scart-to-3-phonos-with-directional-switch/display.html
    Bunun yerine scart-scart bağlanın RGB görüntü alırsınnız. Kompozitten ise CVBS görüntü alırsınız.
    Ben, yukarda resmini verdiğim scart-komponent kablo ile bağlantı yerine dahi scart-scart öneririm. Fazla bir fark yaratacağına inanmıyorum. Üstelik RGB alınması ihtimali dahi zayıftır.

• quote:

Orjinalden alıntı: thall

Optik kablo alırken neye dikkat etmeliyim?...
    marka olarak ne tavsiye edersiniz? fiyatlar ne düzeyde?

Optik kablo, kaybı en düşük sinyal kaybı nedeniyle en iyi ses ve veri iletim aracıdır. Çünkü optik kablodan elektrik değil ışık aktarılır.
    Sizin için AR, Monster, Philips yada Hama dahi olur. 1,2 veya 1,5 m'den az olmamasına dikkat edin. Aksi halde değiştirme sırasında zarar görebilir.
  • dostlar dün aldığım 29.90'lık hama altın kaplama set çok felaket, rezil çıktı. hiç kimseye tavsiye etmiyorum, resmen eski dandik scart 10 bastı.. bugün götürüp monster ile değiştirmeye çalışcam.
  • Merak etmeyin arızalı çıktı derseniz değiştirirler. Ben Monsteri öneririm. Yine de Hama'nın aldığınız kablosunda bir şey vardır. O kadar kötü olmaması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.