Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yurtdışından kablo getirmeyi düşünüyorum aklımda 2 tane var IXOS XHT458-100 HDMI ve IXOS XHT601-150 Scart to Scart..Bunlardan almayı düşünen varasa bana mesaj atabilir ona göre daha fazla sayıda aldırırım..
  • ps3 ü z5400 sisteme bağlamak için optik kablo tavsiye edebilirmisiniz? türkiyede monster ve philips var hama işe yaramaz gibi yani yardıma ihtiyacım var
  • acoustic research ve oehlbach marka kablolar nbasıldır sizce kalite olarak?
    bende acoustic research ün komponenet kablosu var.
    oehlbachın ise scart to stereo ses+video(kompozit) kablosu var.
    kalite olarak iyiler mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TQ2

Ben yurtdışından kablo getirmeyi düşünüyorum aklımda 2 tane var IXOS XHT458-100 HDMI ve IXOS XHT601-150 Scart to Scart..Bunlardan almayı düşünen varasa bana mesaj atabilir ona göre daha fazla sayıda aldırırım..

IXOS XHT601-150 Scart to Scart kaça ve ne zaman getirelecek? Bunu düşünebilirim?
  • Profigold PVG 7000 Scart - Ankara'da 55,00 YTL + KDV Firma Atsan Elektronik Ltd...309 52 26 - 27 telefonu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

acoustic research ve oehlbach marka kablolar nasıldır sizce kalite olarak?
    bende acoustic research ün komponenet kablosu var.
    oehlbachın ise scart to stereo ses+video(kompozit) kablosu var.
    kalite olarak iyiler mi?

Her ikisi de çok iyi kablo üreten Firmalar. Ben AR'ın performansını süper bulurum her zaman.
    Oehlbach'da çok iyi kablo üretir ama scart-CVBS(kompozit) bağlantı performansı iyi değildir. Mecbur kalındığında, başka bağlantı olanağı yoksa tabi ki kullanırsınız.
  • PC de DVIçıkışlı ekran kartı var.LCD ye bağlamak için bir ucu DVI bir ucu HDMI kablomu almalıyım.Yoksa yakın zamanda HDMI çıkışlı ekran kartlarına terfi edilirmi?Bunu düşünerek HDMI HDMI kablo ve DVI HDMI adaptörmü almalıyım.Birde ihtiyacım olan mesafe 6.5 metre bu kablolar istenen uzunluklarda bulunabiliyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersanyr

PC de DVIçıkışlı ekran kartı var.LCD ye bağlamak için bir ucu DVI bir ucu HDMI kablomu almalıyım.Yoksa yakın zamanda HDMI çıkışlı ekran kartlarına terfi edilirmi?Bunu düşünerek HDMI HDMI kablo ve DVI HDMI adaptörmü almalıyım.Birde ihtiyacım olan mesafe 6.5 metre bu kablolar istenen uzunluklarda bulunabiliyor mu?

Bence eldeki kuş daldaki 2 kuştan iyidir. DVI-HDMI kablo alın. Tabi LCD'de PC girişi yoksa. 5m. olanı var. Aşağıdaki linkten bakın ve satıcıya 6,5 m. olanını sorun.
    http://urun.gittigidiyor.com/HDMI-to-DVI-24-1-Kablo-5-mt_W0QQidZZ6228350

• Samsung PS50E92 Plasma ve TXQ-100 Ev sinema sistemini en uygun şekilde nasıl kablolar ile bağlarız? Kullanılıcak sistem bu 2 ürün ve digiturk decoder. Ses sistemi ve dvd playerda HDMI çıkış var. TV dede 1 adet HDMI çıkış var. DVD dışında tv izlerkende surround olmasada arka hoparlördende ses gelsin istiyorum. Öneriler için simdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 10 Kasım 2007; 11:22:41 >
  • ayın sserin size pm atmıştım..yanıtlarsanız memnun olurum..

arkadaşlar bi de forumda bahsedilen kablo markaları ve fiyatlarıyla ilgili bir site buldum..forumda bahsedilen ünlü markaların fiyatları biraz daha uygun galiba...link aşağıda ..isterseniz bir inceleyin..saygılarımla....

http://www.srcelektronik.com/kategori.asp?KAT=ME
  • plazma tvmi uydu alıcısına bağlamak için komponent kabloyu ankarada nerde bulabilirim..bir de ses için ne kablosu gerekiyor..? teknosada hama var sadece.. ne tavsiye edersiniz..tşk
  • Varya sayenizde alayını birbirine karıştırdım :) kompozit komponet dvi optic .. bunları bir resimde acıklayan ve bağlama şekillerini açıklayan bir çalışma mevcutmudur acaba ?..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Samsung PS50E92 Plasma ve TXQ-100 Ev sinema sistemini en uygun şekilde nasıl kablolar ile bağlarız? Kullanılıcak sistem bu 2 ürün ve digiturk decoder. Ses sistemi ve dvd playerda HDMI çıkış var. TV dede 1 adet HDMI çıkış var. DVD dışında tv izlerkende surround olmasada arka hoparlördende ses gelsin istiyorum. Öneriler için simdiden teşekkürler.

Mesajla bildirdim ama diğer arkadaşlara da yararı olabileceği düşüncesiyle aşağıya alıyorum.
    Plasma ile sinema sistemini HDMI kablo ile bağlamalısınız.
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWV2432-1-5mt-HDMI-Kablo_W0QQidZZ6807788
    DG uydu alıcıyı scart-scart kablo ile plasmaya bağlayacaksınız. Teknosa'da satılan 2m.lik Monster scart kabloyu 27 YTL'ye alın.
    Ayrıca uyduyu optik(çıkışı varsa) kablo ile sinema sistemine bağlayın. Teknosa'da AR optik kablo varsa hemen alın. Eski mal ve ucuzdur. Ankara/Bahçeli Teknosa'da 1 tane kalmış 15 YTL. Yoksa Philips yada Vivanco bile olur. Böylece uydu yayını ses sisteminden alırsınız. Optik çıkış yoksa, uydu audio out'tan 2'li RCA kablo ile sinema sisteminin AUX girişine bağlayın.
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWA2521-10-1-5mt-Rca-kablo_W0QQidZZ6277529
    Toplam 25+27+15= 67 YTL yada 60 YTL tutar veçok ucuza mal olur. Siz de güzel görüntü alırsınız.
    Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 11 Kasım 2007; 3:35:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

plazma tvmi uydu alıcısına bağlamak için komponent kabloyu ankarada nerde bulabilirim..bir de ses için ne kablosu gerekiyor..? teknosada hama var sadece.. ne tavsiye edersiniz..tşk

Marka, model ile giriş-çıkışlarını belirtirseniz iyi olur. Hepsini bilmemiz imkansız. Aramak da zaman alıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Samsung PS50E92 Plasma ve TXQ-100 Ev sinema sistemini en uygun şekilde nasıl kablolar ile bağlarız? Kullanılıcak sistem bu 2 ürün ve digiturk decoder. Ses sistemi ve dvd playerda HDMI çıkış var. TV dede 1 adet HDMI çıkış var. DVD dışında tv izlerkende surround olmasada arka hoparlördende ses gelsin istiyorum. Öneriler için simdiden teşekkürler.

Mesajla bildirdim ama diğer arkadaşlara da yararı olabileceği düşüncesiyle aşağıya alıyorum.
    Plasma ile sinema sistemini HDMI kablo ile bağlamalısınız.
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWV2432-1-5mt-HDMI-Kablo_W0QQidZZ6807788
    DG uydu alıcıyı scart-scart kablo ile plasmaya bağlayacaksınız. Teknosa'da satılan 2m.lik Monster scart kabloyu 27 YTL'ye alın.
    Ayrıca uyduyu optik(çıkışı varsa) kablo ile sinema sistemine bağlayın. Teknosa'da AR optik kablo varsa hemen alın. Eski mal ve ucuzdur. Ankara/Bahçeli Teknosa'da 1 tane kalmış 15 YTL. Yoksa Philips yada Vivanco bile olur. Böylece uydu yayını ses sisteminden alırsınız. Optik çıkış yoksa, uydu audio out'tan 2'li RCA kablo ile sinema sisteminin AUX girişine bağlayın.
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWA2521-10-1-5mt-Rca-kablo_W0QQidZZ6277529
    Toplam 25+27+15= 67 YTL yada 60 YTL tutar veçok ucuza mal olur. Siz de güzel görüntü alırsınız.
    Hayırlı olsun.

Bilgiler için çok teşekkür ederim, diğer arkadaşlarada yararlı olacağına eminim.

• haklısın..panasonic 42pv70 model plazmayı yuv kablo ile bağlamak istiyorum..ancak ankara teknosalarda sadece hama marka bulabildim..iş görürmü emin olamadım..ayrıca ses için de ayrıca kablo gerekiyor galiba..bu kablo için ne önerirsiniz? kısa vadede ses sistemi almayı düşünüyorum bu arada.. panasonic 990 veya lg502th arasındayım.. hem kablo hem de ses sistemi önerilerinizi beklerim.. bir de ankda kabloları bulabileceğim bi yer :) tşk

quote:

quote:

plazma tvmi uydu alıcısına bağlamak için komponent kabloyu ankarada nerde bulabilirim..bir de ses için ne kablosu gerekiyor..? teknosada hama var sadece.. ne tavsiye edersiniz..tşk

Marka, model ile giriş-çıkışlarını belirtirseniz iyi olur. Hepsini bilmemiz imkansız. Aramak da zaman alıyor.

• ben bilgisayarı vga kabloyla lcd ye bağladım iyi görüntü vermedi.dvi hdmi kablo almayı dusunuyorum.acaba görüntü orada da kotu olabilirmi..lcd tv aidata 27 inc..

Ben hardiskimde olan hd rip filmleri lcd tv de seyretmek için dvi kablo almak ıstıyorum ama görüntü kotu olabılır dıye korkuyorum..Sizce dvi hdmi kablo alsam hd rip filmleri bilgisayarımda ki gibi guzel seyredebilirmiyim?

Bir sitede 10 metrelik dvi-hdmi kablo gordum sızce bu kablo kalıtelımı..

http://www.egerate-store.com/?_Args=_CatSel,72,OdesisMc
  • quote:

haklısın..panasonic 42pv70 model plazmayı yuv kablo ile bağlamak istiyorum..ancak ankara teknosalarda sadece hama marka bulabildim..iş görürmü emin olamadım..ayrıca ses için de ayrıca kablo gerekiyor galiba..bu kablo için ne önerirsiniz? kısa vadede ses sistemi almayı düşünüyorum bu arada.. panasonic 990 veya lg502th arasındayım.. hem kablo hem de ses sistemi önerilerinizi beklerim.. bir de ankda kabloları bulabileceğim bi yer :) tşk

quote:

quote:

Sinema sistemi konusunda 2 seçenekten kesinlikle Panasonic 990. Bir ara 699/12 taksite veriliyordu. İnanılmaz bir performansı var.
    Bence önemli eksiklikleri HDMI çıkışının ve up conversion özelliğinin olmamasıdır. Bunun dışında hiçbir eksiği yok. 360 derece dönen müthiş ses performansı ile ev için ideal.
    Ankara'da, uygun fiyatlı altın uçlu komponent kablo bulmak zor. Teknnosada olan Hamalar çok iyi değil. Turan Güneş Demir Home'da pahalı ama yine de sorun. Konya Sokak'ta birkaç yere de bakın. Belirli markaları alabilirsiniz. Philips, Pure AV vb.Profigold çok iyi ama oldukça pahalı.
    Ses kablosu kolay. Ankara Bahçelievler'de AR AV RCA kablo kalmış. 15 YTL sanırım. Çok uygun. Video bağlantısını kullanmazsınız, kırmızı beyaz ses kablolarını kullanın. Diğeri bir şekilde ilerde işinize yarar.
    Size, komponent kablo konusunda bir önerim daha var. Benim uyguladığım sistem. AR'ın video bağlantı kablosundan 2 adet, AV kablosundan ise 1 adet aldım. AV kablosunun ses için olanlarını bağladım. Video bağlantısı ile aldığım diğer 2 video bağlantı kablosunu komponent bağlantıda kullandım. Sonuç; mükemmel. Önemli olan kırmızıyı-kırmızıya, maviyi-maviye, yeşili de-yeşil girişe bağlamak. Sonuçta AR çok kaliteli bir ürün ve Teknosa artık getirmiyor. Yerinde olsam hemen Bahçelievler Teknosa'ya gider, tükenmeden alırdım. Size komponent kablo+ses kablosu en fazla 35 YTL'ye mal olur. Müthiş değil mi?
    Yalnız uzunluklarını sorun. 1,5 m.den kısa olmasın. 1,8 m ideal bana göre. Çok yakın bağlantıysa, kısa da olsa olur.

• Arkadaşlar hama marka(35 ytl) bir hdmi kablom vardı. Şimdi Van den hul marka (150 ytl) bir kablo aldım.
    "Arada acayip fark var " demek isterdim ama ben arada pek bir fark göremedim. Pahalı kablo arayışında olanlara fikir olabilir diye yazıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.