Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar selamlar herkese.Ben izmitte oturuyorum, gecen Teknosaya gittim ufak capli bi kablo arastirmasi yaptim.Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Daha ucuza hatta daha kaliteli satan yerler varsa ve fiyatlari da belirtilirse bence sadece benim icin degil bi cok arkadas icin de yararli olur.Bi nevi kablo topigi olsun cunku cok daginik yani kablo konusu parca parca veriliyor.

Simdi arastirmalar dogrultusunda en uygun gozukenler,

Vivanco 2m HDMI kablo 50 YTL
    Hama 2m HDMI kablo 33 YTL

Monster 2m Altin uclu scart 27 YTL
    Hama 2m Altin uclu scart 30 YTL
    Vivanco 1.5m Altin uclu scart 24 YTL
    Philips 3m Altin uclu scart 43 YTL (bunun ozelliklerini baya bi anlatmislar ama cok farkeder mi acaba?)

Hama S-video 1m 7.5 YTL
    HQ S-video 1m 4 YTL

Hama Optik 0.75m 10 YTL
    Thomson Optik 1.5m 14 YTL

Bir de bu kablo altin uclu scarttan daha verimli olur mu ?
    Tesekkurler simdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordo_ab_chao -- 4 Ağustos 2007; 13:00:20 >

• Hama 0.75mt optik = 19 YTL
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hama 0.75mt optik = 19 YTL
    hama kablolalma sınıfında en alt sınıflardandır.

Koblalalama ürünleri Tv niz kadar önrmldir.Ve görüntü kalitesinde büyük farklar yaratır.
    Dünya liderleri ve TR de bulabileceğiniz en sağlam markalar,
    IXOS, QED ve PROFIGOLD dir.Ancak IXOS kalitesi görülmeye değerdir.

IXOS HDMI ler 100-130 usd arası
    IXOS SCARTLAR 80-110 usd arası
    QED ler 100-130 usd arası
    PROFGOLD Hdmi ler 160 ytl
    PROFIGOLD Scart 100 ytl

durum bundan ibaret.Tavsiyem 10-20 ytl lik kablolama ürünlerine pek rağbet etmeyin.Hele Teknosada satılıyorsa iyidir düşüncesi sakın olmasın aklınızda...

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: bilvarch

Koblalalama ürünleri Tv niz kadar önrmldir.Ve görüntü kalitesinde büyük farklar yaratır.

PROFIGOLD Scart 100 ytl

durum bundan ibaret.Tavsiyem 10-20 ytl lik kablolama ürünlerine pek rağbet etmeyin.Hele Teknosada satılıyorsa iyidir düşüncesi sakın olmasın aklınızda...

kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Bana pahalı olmayan aynı zamanda kaliteli alış-veriş merkezlerinde bulabileceğim optik ses kablosu tavsiye eder misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 4 Ağustos 2007; 14:30:44 >

• quote:

Bana pahalı olmayan aynı zamanda kaliteli alış-veriş merkezlerinde bulabileceğim optik ses kablosu tavsiye eder misin?

Alıntıları Göster
    tunvera dostum AR acoustics researh bulabilirsen iyi optik kabloları var.Ama fiyatını tam hatırlamsamda 30 ytl civarıydı.
  • quote:

PROFIGOLD Scart 100 ytl

kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Vivanco, Hama ve Thomson'a verilen paraya yazık olur. Profigold, AR PRO, Pure AV, Monster orta seviyede alınabilecek en iyiler. Ben bunların arasından, taklit olmamak koşuluyla ana Firma denetimindeki (Çin üretimi olsa bile) Monster'i tercih ederim.
    Size bir sır vereyim: orta seviyede belirttiğim bu kablolara göre çok kaliteli bir kablo görüntüde % 10 fark yaratmaz. Ancak audio'da olağan üstü fark yaratır. Kısaca seste çok çabuk gözlemleyebileceğiniz fark yaratır. Görüntüde "verdiğim paraya yazık oldu" diye içinizden geçirirsiniz.
    Bunu bir örnekle anlatayım: zengin bir arkadaşımla Turan Güneş'te kablo almaya gittik. Demir Home'un tam karşısında eski bir elektronikçi vardır. Buradan AR PRO kablo baktık. Arkadaşım DG'nin scartını kullanıyordu. Ona "AR PRO al ama 20 USD olanını al" dedim. O "hayır, 145 USD AR PRO alacağım" diye tutturdu. Şimdilerde "hata ettik onca parayı vermeye" diye yeni yeni kabul etmeye başladı. Ancak ses iletiminde paraya acımayın. Kulağınızın hassaslığı ölçüsünde iletim kablosu alabilirsiniz. Ancak DVD Player, CD player, uydu alıcı sesini optik girişi olan AV receiver'dan almak için mutlaka optik kablo kullanın. Tabi Vivanco ile değil. En azından AR PRO optik kablo kullanın. Çok memnun kalacaksınız.
    HDMI kablonun görüntü iletiminde nasıl bir kalite sağladığını düşünüyorsanız, optik kablo da ses iletiminde aynı kaliteyi sağlar(Biraz iddialı oldu ama doğru olduğunu düşünüyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 4 Ağustos 2007; 15:01:11 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

AR PRO eskileren kaldıysa Teknosalarda var. Ben Ankara'da Ankamall Teknosa'da buldum ve 3 adet AR PRO aldım. 2'li audio RCA (lale jak ses için)10 YTL'ye, 3'lü AV RCA (lale jak ses ve görüntü için) 15 YTL hemde.
    Bulamazsanız Monster Teknosalarda satılıyor. O da 5 YTL daha pahalı, tabi kalite farkından değil yeni gelen ürün olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Vivanco, Hama ve Thomson'a verilen paraya yazık olur. Profigold, AR PRO, Pure AV, Monster orta seviyede alınabilecek en iyiler. Ben bunların arasından, taklit olmamak koşuluyla ana Firma denetimindeki (Çin üretimi olsa bile) Monster'i tercih ederim.
    Size bir sır vereyim: orta seviyede belirttiğim bu kablolara göre çok kaliteli bir kablo görüntüde % 10 fark yaratmaz. Ancak audio'da olağan üstü fark yaratır. Kısaca seste çok çabuk gözlemleyebileceğiniz fark yaratır. Görüntüde "verdiğim paraya yazık oldu" diye içinizden geçirirsiniz.
    Bunu bir örnekle anlatayım: zengin bir arkadaşımla Turan Güneş'te kablo almaya gittik. Demir Home'un tam karşısında eski bir elektronikçi vardır. Buradan AR PRO kablo baktık. Arkadaşım DG'nin scartını kullanıyordu. Ona "AR PRO al ama 20 USD olanını al" dedim. O "hayır, 145 USD AR PRO alacağım" diye tutturdu. Şimdilerde "hata ettik onca parayı vermeye" diye yeni yeni kabul etmeye başladı. Ancak ses iletiminde paraya acımayın. Kulağınızın hassaslığı ölçüsünde iletim kablosu alabilirsiniz. Ancak DVD Player, CD player, uydu alıcı sesini optik girişi olan AV receiver'dan almak için mutlaka optik kablo kullanın. Tabi Vivanco ile değil. En azından AR PRO optik kablo kullanın. Çok memnun kalacaksınız.
    HDMI kablonun görüntü iletiminde nasıl bir kalite sağladığını düşünüyorsanız, optik kablo da ses iletiminde aynı kaliteyi sağlar(Biraz iddialı oldu ama doğru olduğunu düşünüyorum).

Alıntıları Göster
    Doğrudur hocam .
    Kablo zaten o kadar araştırıp az farklar bularak aldığımız ürünlerdeki o azıcık farkları kaybetmemek için önemli.
    Sserin dostum monster ın 1000 diye bir modelini internette buldum ama hdmi 1,3 versiyon değil .Bilvarch ın bahsettiği ıxosuda pek internette bulamadım. Bildiğiniz bir internet adresi varmı?
    Bu arada Bilvarch, kablomuz bile olacak ama hala tv yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

Doğrudur hocam .
    Kablo zaten o kadar araştırıp az farklar bularak aldığımız ürünlerdeki o azıcık farkları kaybetmemek için önemli.
    Sserin dostum monster ın 1000 diye bir modelini internette buldum ama hdmi 1,3 versiyon değil .Bilvarch ın bahsettiği ıxosuda pek internette bulamadım. Bildiğiniz bir internet adresi varmı?

Alıntıları Göster
    bence çok güzel bir konu olmuş.

çok faydalı bilgiler var

bir de bu kabloları internetten nerden temin edebileceğimiz konusunda bilgiler olursa çok iyi olur diye düşünüyorum.,

Teşekkürler...

• quote:

Doğrudur hocam .

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Doğrudur hocam .

1,3 versiyonuna baktım desem yalan olur. Ancak aşağıda bir link vereyim, bakın. Belki Teknosada yada piyasada bulabilirsiniz. Yada size Bilvarch yardımcı olur.
    http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-url/203-8794807-8291966?%5Fencoding=UTF8&search-type=ss&index=electronics-uk&field-keywords=Monster%20Cable

• quote:

quote:

Doğrudur hocam .

1,3 versiyonuna baktım desem yalan olur. Ancak aşağıda bir link vereyim, bakın. Belki Teknosada yada piyasada bulabilirsiniz. Yada size Bilvarch yardımcı olur.
    http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-url/203-8794807-8291966?%5Fencoding=UTF8&search-type=ss&index=electronics-uk&field-keywords=Monster%20Cable

Alıntıları Göster
    Philips marka kablolar için yorumunuz varmı? (Ses ve görüntü için)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Bende 15 mtre olanı 50 ytl
  • quote:

Orijinalden alıntı: fundarella

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fundarella

Philips altın uçlular kötü kablo değil ama fiyatlarına göre kıyaslamak gerekir. Örneğin, Monster altın uçlu scart-scart kablo 26 YTL (Çin üretimi) Teknosa'da. Aynı fiyat ise tercih edilebilir.

• quote:

Doğrudur hocam .

Alıntıları Göster
    quote:

Doğrudur hocam .

Ahanda burada ingiliz IXOS satıcısı;
    http://www.futureshop.co.uk/hdmi-dvi-hdmi-to-hdmi-c-66_70.html?osCsid=b9d6095150399b207ea9969d0d4ffda2

Buda TR de ki
    www.blmuzik.com

Buda QED (buda manyak ürnler üretir)
    http://www.futureshop.co.uk/index.php?cPath=66_70&sort=products_sort_order&filter_id=31

He valla kabloda tamamdır.Daha Tv alacaz....hehehehe

• quote:

quote:

Doğrudur hocam .

Ahanda burada ingiliz IXOS satıcısı;
    http://www.futureshop.co.uk/hdmi-dvi-hdmi-to-hdmi-c-66_70.html?osCsid=b9d6095150399b207ea9969d0d4ffda2

Buda TR de ki
    www.blmuzik.com

Buda QED (buda manyak ürnler üretir)
    http://www.futureshop.co.uk/index.php?cPath=66_70&sort=products_sort_order&filter_id=31

He valla kabloda tamamdır.Daha Tv alacaz....hehehehe

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bana ankaradan bulabileceğim abartı fiyatlara sahip olmayan iki tarafıda hdmi olan bir kablo tavsiye edebilirmisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: red06

arkadaşlar bana ankaradan bulabileceğim abartı fiyatlara sahip olmayan iki tarafıda hdmi olan bir kablo tavsiye edebilirmisiniz...

Alıntıları Göster
    peki yurtdışından bir siteden kalitei bir kablo alsak gümrüğe takılır mı?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: red06

HDMI kabloda altın uçlu olup olmaması fark yaratmaz. Ortalama 25 USD'ye bulacağınız HDMI kablo iyidir. Teknosa'dan alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: red06

HDMI kabloda altın uçlu olup olmaması fark yaratmaz. Ortalama 25 USD'ye bulacağınız HDMI kablo iyidir. Teknosa'dan alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    teknosada sadece hama ve phlips bulabildim...hamayı tavsiye etmem demiştiniz philipste 67 ytl...o fiyata değermi almak?

• quote:

teknosada sadece hama ve phlips bulabildim...hamayı tavsiye etmem demiştiniz philipste 67 ytl...o fiyata değermi almak?

Alıntıları Göster
    tek çare hama ozaman...
  • quote:

tek çare hama ozaman...

Alıntıları Göster
    Monster scart kablo arayanlar için adres Bayrampaşa Carefour içerisndeki Teknosa mağazasıdır arkadaşlar. Ben bu akşam bir adet aldım. Yarın iki adet daha alacağım. Tabii kalırsa
    Ellerinde 2 ve 4 metrelik kablolar var arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.