Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilgiler için teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: ice2blue

Bende Digitürk ve Sony Ns-37 Dvd player a bağlamak için philips altın uçlu scart to scart alacam 1,5 mt. 35 ytl. fiyatı uygunmudur.

Yoksa başka bir türlü bağlama şeklide varmıdır . İyi görüntü ve ses almak adına. Teşekkürler

Uydu alıcıyla DVD Playerı bağlayıp ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bence bir işe yaramaz bu bağlantı.

ben yanlış anlattım. tabiki dvd player in scart ını çıkartıp digitürke takıyom.. tabiki ayrı ayrı kullanıyom. ikisini birbirine bağlamıyom

• Arkadaşlar,

Konuda geçen değerli bilgilerin ışığında, görüntü anlamında kablo kalitesi, görüntü kalitesini (özellikle dijital sinyallerde) çok fazla etkilemiyor. Dolayısıyla çok para vermeye gerek yok. Ancak konu ses olduğunda, ne kadar kalite istiyorsak o kabloya kadar para vermeliyiz gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.

Ben ihtiyacıma göre bu linkteki gibi bir tablo oluşturdum. (Kullandığım TV: Sony 40W2000)

Maliyet gördüğünüz gibi 300 YTL nin üzerinde... Dijital görüntü anlamında kullanacağım kabloları hiç almayayım mı? Ne dersiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: dmitri

Arkadaşlar,

Konuda geçen değerli bilgilerin ışığında, görüntü anlamında kablo kalitesi, görüntü kalitesini (özellikle dijital sinyallerde) çok fazla etkilemiyor. Dolayısıyla çok para vermeye gerek yok. Ancak konu ses olduğunda, ne kadar kalite istiyorsak o kabloya kadar para vermeliyiz gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.

Ben ihtiyacıma göre bu linkteki gibi bir tablo oluşturdum. (Kullandığım TV: Sony 40W2000)

Maliyet gördüğünüz gibi 300 YTL nin üzerinde... Dijital görüntü anlamında kullanacağım kabloları hiç almayayım mı? Ne dersiniz?

Marka, model ve çıkışları itibarıyla, neyi neyle ve ne amaçla bağlayacağınızı madde madde yazın. Ona göre 100 YTL civarında bir liste yapılır.
    Hiç gerek yok bunca paraya.

• quote:

quote:

quote:

Bende Digitürk ve Sony Ns-37 Dvd player a bağlamak için philips altın uçlu scart to scart alacam 1,5 mt. 35 ytl. fiyatı uygunmudur.

Yoksa başka bir türlü bağlama şeklide varmıdır . İyi görüntü ve ses almak adına. Teşekkürler

Uydu alıcıyla DVD Playerı bağlayıp ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bence bir işe yaramaz bu bağlantı.

ben yanlış anlattım. tabiki dvd player in scart ını çıkartıp digitürke takıyom.. tabiki ayrı ayrı kullanıyom. ikisini birbirine bağlamıyom

Marka, model ve çıkışları itibarıyla, neyi hangi amaçla nereye bağlamak istediğinizi yazarsanız daha anlaşılır olacaktır.
    O zaman ayrıntılı bilgi vermeye çalışırlar.

• Aslında yüklediğim tablodan anlaşılabilir ancak yine de şöyle özetleyeyim:

"IXOS Studio XHT288-100 HDMI 1080p Cable 1m" marka/model iki ucu HDMI olan kabloyu HDMI çıkışlı Uydu Receiver'i TV ye bağlamak için ve Bilgisayarımın HDMI çıkışı üzerinden TV'ye bağlamak için kullanacağım. 2 Adet gerekmekte...

"DVI Female to SVGA Male Adapter" VGA olan TV'min PC-In girişini DVI bağlantıya dönüştürmek için. 1 adet gerekmekte... (TV de 2 HDMI var. Ola ki diğer HDMI girişini başka bir cihaz için kullanırsam, PC-In girişini kullanabilmem için gerekli)

"IXOS XFV05-100 DVI to DVI-D Cable 1m" marka/model iki ucu DVI olan kabloyu Bilgisayarımın DVI çıkışı ile TV'yi bağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"Profigold PGA3302 3.5mm Jack to 3.5mm Jack Cable 1.2m" marka/model iki ucu 3,5mm stereo jack olan kabloyu, görüntüyü DVI kablo ile Pc-In girişine aktardığım zaman Bilgisayarım ile TV arasındaki ses iletişimini sağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"IXOS XHA215-100 2 RCA to 2 RCA Stereo Audio Cable 1m" marka/model RCA kabloyu, DVD Player ile TV arasındaki ses iletimini sağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"IXOS XHV204-100 Component Video Cable 1m" marka/model iki ucu component olan kabloyu DVD Player ile TV arasındaki görüntü iletimi için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

Bunların toplamı 365 YTL gibi bir rakam yapıyor. Önerilerinizi bekliyorum...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dmitri

Arkadaşlar,

Marka, model ve çıkışları itibarıyla, neyi neyle ve ne amaçla bağlayacağınızı madde madde yazın. Ona göre 100 YTL civarında bir liste yapılır.
    Hiç gerek yok bunca paraya.

• Sen bilirsin de kabloya çok değil mi bu para?
  • İşte bende o noktada rahatsızlık çektiğim için size danışmak istedim. Bu belirttiğim kablolar profesyonel kablolar. Hama, Vivanco ya da Monster gibi orta seviye değiller. Görüntü aktarma konusunda, bunları değil de orta seviye kabloları tercih etmeli miyim? Eğer tercih edersemi görüntü konusunda ödün verir miyim? Öğrenmek istediğim bu...

quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

Sen bilirsin de kabloya çok değil mi bu para?
  • Şahsi kanaatim profosyonele hiç gerek yok..philips komponent hama hdmi ar optik kablo fazlasıyla işimi görüyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darth-Vader

Aslında yüklediğim tablodan anlaşılabilir ancak yine de şöyle özetleyeyim:

"IXOS Studio XHT288-100 HDMI 1080p Cable 1m" marka/model iki ucu HDMI olan kabloyu HDMI çıkışlı Uydu Receiver'i TV ye bağlamak için ve Bilgisayarımın HDMI çıkışı üzerinden TV'ye bağlamak için kullanacağım. 2 Adet gerekmekte...

"DVI Female to SVGA Male Adapter" VGA olan TV'min PC-In girişini DVI bağlantıya dönüştürmek için. 1 adet gerekmekte... (TV de 2 HDMI var. Ola ki diğer HDMI girişini başka bir cihaz için kullanırsam, PC-In girişini kullanabilmem için gerekli)

"IXOS XFV05-100 DVI to DVI-D Cable 1m" marka/model iki ucu DVI olan kabloyu Bilgisayarımın DVI çıkışı ile TV'yi bağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"Profigold PGA3302 3.5mm Jack to 3.5mm Jack Cable 1.2m" marka/model iki ucu 3,5mm stereo jack olan kabloyu, görüntüyü DVI kablo ile Pc-In girişine aktardığım zaman Bilgisayarım ile TV arasındaki ses iletişimini sağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"IXOS XHA215-100 2 RCA to 2 RCA Stereo Audio Cable 1m" marka/model RCA kabloyu, DVD Player ile TV arasındaki ses iletimini sağlamak için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

"IXOS XHV204-100 Component Video Cable 1m" marka/model iki ucu component olan kabloyu DVD Player ile TV arasındaki görüntü iletimi için kullanacağım. 1 adet gerekmekte...

Bunların toplamı 365 YTL gibi bir rakam yapıyor. Önerilerinizi bekliyorum...

HDMI-HDMI kablo için 20 YTL fazla bile. Bunu daha önce açıkladık(HDMI High Definition Multimedia Interface bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü) Hdmi üzerinden veri aktarımı 0-1 arasındadır. Ya veri aktarır yada aktarmaz. Benim önerim aşağıdaki linkte veya daha ucuza bulduğunuz herhangi bir yerden. 20+20=40 YTL
    http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=700
    2. ve 3. dönüştürücü ve dvi-dvi kablo yerine, DVI-VGA kablonun yeteceğini düşünüyorum.54 YTL
    http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=706
    4. sırada yazdığını Y tipi kablo için aşağıdaki Philips yeterlidir. 10 YTL
    http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-SWA2527-1-5-METRE-STEREO-Y-TIPI-KABLO_W0QQidZZ7040601
    5. sırada yazdığınız 2'li RCA kablo için Philips oldukça iyi sonuç verir. 29 YTL
    http://urun.gittigidiyor.com/Philips-SWA6310-1-5mt-Rca-Rca-kablo_W0QQidZZ6942885
    Son sırada yazdığınız komponent kablo için de Philips yeterli performansı verecektir. 38 YTL
    http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-SWV3565-2M-KOMPONENT-GORUNTU-KABLOSU_W0QQidZZ7050271
    Toplam 171 YTL ödeyerek oldukça iyi bir kablolama yapmış olursunuz. Sizin düşündüğünüz 365 YTL'lik kablolamayla değiştirdiğinizde farkı anlaşılmayacak düzeyde olacaktır. Gözünüzü boşuna yormayın.

quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

Arkadaşlar hama marka(35 ytl) bir hdmi kablom vardı. Şimdi Van den hul marka (150 ytl) bir kablo aldım.
    "Arada acayip fark var " demek isterdim ama ben arada pek bir fark göremedim. Pahalı kablo arayışında olanlara fikir olabilir diye yazıyorum.

• Sayın sserin,

Verdiğiniz detaylı cevaptan dolayı teşekkür ederim
  • Hdmi üzerinden veri aktarımı 0-1 arasındadır. Ya veri aktarır yada aktarmaz

Çok net ve anlaşılr bir açıklama.Çok kişiye faydası olacaktır.(sserin arkadaştan)
  • sserin ustadim,
    dvd playermda s video da var.
    42pv70 e su anda composite den scarta seklinde bagli.
    s vidiodan scart seklinde baglasam kayda deger artis olurmu acaba?
    selamlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

sserin ustadim,
    dvd playermda s video da var.
    42pv70 e su anda composite den scarta seklinde bagli.
    s vidiodan scart seklinde baglasam kayda deger artis olurmu acaba?
    selamlar..

Üst konuda açıklanmıştı. Bir kez daha yinelemekte yarar var: S video bağlantısı, analog görüntü iletir. Yine analog bir görüntü ileticisi olan kompozitten farkı; görüntüyü bir yerine 2 kanaldan taşımasıdır. Bu nedenle kompozitten daha iyi sonuç verecektir. Benim gözle yaptığım testlerde de böyle.
    Bana kalırsa; bir s video kablo ile bağlayın. Aşağıdaki gibi bir kablo alın. Teknosalarda eski AR marka s video kablosu da vardı. 10 YTL civarında.
    Unutmadan ayrıca sesi de iletmeniz gerekir. Bunun için de 2'li RCA kablo almalısınız.

• Tesekkur ederim sserin ustad
    Son olorak sormak istedigim sey;
    bildigin gibi 42pv70 de s video girisi yok dolayisi ile s ve composit / scart converterim var monster marka
    yani direk s video - s video olarak kullanmayinca kalite bozulurmu?

Ote yandan senin onrdigin PV70 - Next uydu ayarlari benimde tam hosuma gitti.
    Bit tesekkurde onun icin

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 7 Aralık 2007; 16:37:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAHADIRXIHSAN

Tesekkur ederim sserin ustad
    Son olorak sormak istedigim sey;
    bildigin gibi 42pv70 de s video girisi yok dolayisi ile s ve composit / scart converterim var monster marka
    yani direk s video - s video olarak kullanmayinca kalite bozulurmu?

Ote yandan senin onrdigin PV70 - Next uydu ayarlari benimde tam hosuma gitti.
    Bit tesekkurde onun icin

Selamlar

Monster dönüştürücü ile kalitenin bozulmayacağını düşünüyorum.
  • tekrar tesekkurler ustad
  • LAPTOPUMU SAMSUNG 32S81B TV YE BAĞLAMAK İSTİYORUM. MONİTÖR KABLOSU İLE BAĞLANTI YAPILABİLİYOR. HDMI İLE BAĞLANTI YAPMAK DAHA VERİMLİ OLUR MU
    LAPTOP ÜZERİNDE HDMI YUVASI VAR. BU YUVA SADECE ÇIKIŞMIDIR.? YOKSA HEM ÇIKIŞ HEM GİRİŞ OLARAK KULLANILABİLİR Mİ?

CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Darth-Vader

4. sırada yazdığını Y tipi kablo için aşağıdaki Philips yeterlidir. 10 YTL
    http://urun.gittigidiyor.com/PHILIPS-SWA2527-1-5-METRE-STEREO-Y-TIPI-KABLO_W0QQidZZ7040601

Arkadaş 2 ucu da 3,5mm'lik kablo kastetmiş, tek tarafı 3,5 diğer tarafı 2 adet rca olan değil, sanırım gözünüzden kaçmış.

Açıkcası aynı kablodan ben de arıyorum çünkü TV'min PC girişinin ses konnektörü genelin aksine 2 rca değil tek 3,5luk kablo kabul ediyor, yani 2 ucu da kulaklık kablosu.

Bu konuda bir öneriniz var mı?

• $imdi kablo konusunda bi adres buldum da payla$iiim dedim:

http://www.bluejeanscable.com/articles/hdmi-cables.htm

Yukarda biraz tarti$ilmi$, burda elemanlar daha profesyonel yakla$mi$lar.

4. "Because HDMI is a digital signal, it doesn't degrade when run over a long distance like an analog signal does, because it's just ones and zeros." Yikes! Not true at all. To explore this issue calls for a bit more detailed discussion.

First, it's true that if a digital video signal stays intact from one point to another, there's no degradation of the image. The digital signal itself can degrade, in purely electrical terms, quite a bit over a distance run, but if at the end of that run the bitstream can be fully and correctly reconstituted, it doesn't matter what degradation the signal suffered--once that information is reconstituted at the receiving end, it's as good as new.

That's a big "if," however. Ideally speaking, digital signals start out as something close to a "square wave," which is an instantaneous transition from one voltage to another; these transitions signal the beginnings and ends of bits. (In practice, such transitions aren't strictly possible, and trying to achieve them can generate harmful noise; consequently, high-order harmonics are usually filtered out which results in the wave starting out squarish but not-quite-square.) A square wave, unfortunately, is impossible to convey down any transmission line because it has infinite bandwidth; to convey it accurately, a cable would have to convey all frequencies, out to infinity, all at the same level of loss ("attenuation"). What happens, therefore, in any run of cable is that a digital signal starts out looking relatively nice and somewhat square, and comes out the other end both weaker and rounded-off. The transitions that mark the edges of bits get smoothed and leveled to the point that, far from that ideal square wave, they look like relatively gentle slopes. Portions of the signal lost to impedance mismatch bounce around in the cable and mix with these rounded-off slopes, introducing an unpredictable and irregular component to the signal; crosstalk from the other pairs in the HDMI bundle also contribute uneven and essentially random noise. As a result, what arrives at your display doesn't look very much like what was sent.

Now, as we've said, up to a point, this won't matter; the bitstream gets accurately reconstituted, and the picture on your display is as good as the HDMI signal can make it. But when it starts to fail, it starts to fail conspicuously and dramatically. The first sign of an HDMI signal failure is digital dropouts--these are colloquially referred to as "sparklies"--where a pixel or two can't be read. When these "sparklies" are seen, total failure is not far away; if the cable were made ten feet longer, there's a chance that so little information would get through that there would be no picture on the display at all.

The shame is that, with HDMI, this is prone to happen at rather short lengths. When DVI was first introduced (same encoding scheme, same cable structure, but a different connector from HDMI), it was hard to find cables that were reliable in lengths over 15 feet. The fact that these multipin cables aren't economical to manufacture in the US and so were being produced exclusively in China, too, didn't help; Chinese cable manufacturers are very good at keeping costs down, but not the best at keeping tolerances tight. Today, a good HDMI cable can be relatively reliable up to about 50 feet, but because different devices tolerate signal degradation differently, it's impossible to say categorically that a 50 foot cable will work; it's only possible to say that it will work with most devices.

Why is that? Well, it all has to do with bad design. The designers of the HDMI standard didn't really think much about the cable problem, and it shows. This topic is fairly complex in itself, so we've split it out into a separate article: What's the Matter with HDMI Cable?

Analog video signals, contrary to what seems to be the conventional wisdom in home theater circles, are extremely robust over distance. We have run component video for hundreds of feet without observable degradation; the bandwidth of precision video coax, rather than being horribly overtaxed like that of an HDMI cable, is greatly in excess of what's needed to convey any HD signal. It is true that an analog signal degrades progressively with length; but that degradation, in practice, is so slight and slow that it rarely gives rise to any observable image quality loss in home theater applications.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.