Şimdi Ara

KABLO TOPIGI : HANGI KABLO, NEREDE, NE KADARA?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
524
Cevap
9
Favori
59.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    paylaştığın için çok sağol.

Bende digital kablonun kalitesi düştüğünde nasıl olur da görüntü kalitesi düşmez diyordum.
    Demekki düşüyormuş
    Ancak 1m gibi bir mesafe içinde çok fark edeceğini zannetmiyorum. 5-6m lik bir kabloda ise paraya kıyıp kaliteli bir kablo almakta fayda var ...
  • Arkadaşlar stereo kablo alıcam.

Bir ucu optic dier ucu stereo olan bir kablo bulabilirmiyim yoksa çözüm nedir ?

teşekkürler.
  • bir ucu optik diğer ucu stereo kablo şu ana kadar duymadım. Olacağını da sanmıyorum. Optik kablo veya diğer adıyla toslink kablo 5.1 ses verisini sayısal olarak taşır.
    Stereo kablo ise 2 kanal ses verisini analog olarak taşır.

Ayrıca stereo kablonun da birçok çeşidi var.

Bence hangi cihazları birbirine bağlamayı düşündüğünüzü söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz
  • arkadaşlar.coaxial kablo için ne önerirsiniz? ben de rg 59 var.galiba biraz ince kalıyor.arada tv görüntüsü gidip geliyor.şöyle internetten taradım.rg6,rg8,rg11,rg58.....bir sürü model var.salondaki uydu çıkışından uydu alıcıma coaxial bağlantı için ne alayım? en kalın olanı ve pahalı olanı(zaten en pahalı olanı da çom pahalı değil.metrede 1-2 ytl oynuyor) en iyisi midir? yaklaşık 5 mt mesafe var.bir de bu bağlantıyı en iyi hangi kablo ile yaparım? coax şart mı?
  • herkese iyi bayramlar..benim sorum lcd tv ye bağladığım uydu receverden scart to scart ile fen bir sonuç almıyordum..daha sonra altın uçlu monster scart aldım..lcd tv de eran yeşil renk aldı..adi scartla bağladım yayın normaldi..sizce kabloda bir sorun var yoksa benmi yanlışlık yapıyorum..
  • Selamlar

Monter zaten iyi bir kablo değil ama zaten iyiside olsa sonuç degişmiyor emin ol forumda dolaşırsan iyi kablo ile görüntüde kullandığın standart kablo ile bir fark olmayacak boşuna para verme tak eskisini devam et.sanırım monsterde hata var. yoksa ayni diğer görüntüyü alman gerekirdi.Saygılarımla.Hep***mantık***lı kalın.

***Neşeli bayramlar***
    quote:

Orjinalden alıntı: barakuda1

herkese iyi bayramlar..benim sorum lcd tv ye bağladığım uydu receverden scart to scart ile fen bir sonuç almıyordum..daha sonra altın uçlu monster scart aldım..lcd tv de eran yeşil renk aldı..adi scartla bağladım yayın normaldi..sizce kabloda bir sorun var yoksa benmi yanlışlık yapıyorum..

• yani philipsin altın uçlu scartına felan gerek yokmu

normal scart aynı görüntüyü verirmi diyosun

peki altın olmayan normal bi yuv kablodamı aynı

görüntüyü verir yoksa scarttan dahamı iyidir
  • arkadaşlar bu ixos marka hdmi kabloları istanbul da nerde bulabiliriz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdonanimhaber

arkadaşlar bu ixos marka hdmi kabloları istanbul da nerde bulabiliriz ?

ben ixos kabloları sirkeci de dikmen mağazasında görmüştüm ama hdmi varmı onu bilmiyom burda iletişim bilgileri var ara istersen.

tıkla
  • bu ixos scart ile philipsin altın kaplaması fiyat aynı acaba hangisi daha mantıklı

bide burda 2 çeşit scart var

aralarındaki fiyat farkı sebebi nedir

http://www.enucuzdikmen.com/index.asp?CategoryID=17&SubCategoryID=&SubSubCategoryID=&UserType=0&Lang=1&strRnd=OLDSKENVJJ90JW7H4G69SJHDRO3JX31&urun_ana_kategori=431&urun_alt_kategori=527

• Uzunlukları, birisi 150 cm diğeri 300 cm.dir.
  • konu kablo olunca ,bir sorunum var ;next 2000 cı plus uyduyu tv ye normal scart-scart ile baglayıp ,uyduda rgb secenegini kullanıyorum,tv nin scart giriside rgb yi deslekliyor,ancak hareketli sahnelerde ,ozelikle reklamlarda,goruntu cok kısa da olsa gidip geliyor,uydudan diger ayarı secdigimde cvbs ise bu sorun ortadan kalkıyor,ama renk kalitesi dusuyor..

sorun kullandıgım scarttanmı kaynaklanıyor,altın uclu alsam duzelirmi
    sorun uydu alıcıdamı,yada versiyonunumu yukseltmek lazım
    sorun tv den degil cunki dvd de problem yok..

bu konu ile ilgili gorusleri olan arkadaslar varmı..tesekkurler..
  • 32s81 lcd me bağlamak istiyorum laptoptaki çıkış sadece vga ve ekran kartım onbord nasıl bir kablo kullanmam gerekli ses için ayrı bir kabloya ihtiyacım varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: maviekin

32s81 lcd me bağlamak istiyorum laptoptaki çıkış sadece vga ve ekran kartım onbord nasıl bir kablo kullanmam gerekli ses için ayrı bir kabloya ihtiyacım varmı

Vga-vga kablosu alırsın onla bağlarsın.Ses için ayrı bir kablo alman gerekir. Tv nin girişlerini tam bilmiyorum ama büyük ihtimal vardır. Bir ucu 3,5" olan(burası notebook taki ses çıkışına girecek.) Diğer ucuda 2 li composite çıkış olan bir kablo alman lazım. Böylece tv den stereo ses alabilirsin.
  • koaksiyel kablo ne tavsıye edersınız ? component kablo ıcın tercıhım phılıps olacak. ama ıyı bır ses icin ıyı bır kablo almam gerekıyor. ozellıkle onerecegınız bır model varmı ? component ixos marka var bir yerde. 90 ytl fıyat var. cok barız kalıte farkı olurmu philips altın uclular ıle ? yoksa deymezmı dıyorsunuz ? projeksıyon ıcın kullanıcam kabloları. daha onceden dıjıtal ses cıkısı ıcın hq marka koaksiyel kablom vardı. degırstırmeye degermı ?
  • herkese selamlar; ne zamandır foruma giremiyordum, başlık çok faydalı olmuş, paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler ilk önce.. benim de size şöyle bir sorum olacak;

evde aşağıda bağlantılarını yazdığım bir kablo karmaşam var, ve buna pc'yi de dahil etmek istiyorum, ama yanlış anlamadıysam yazdıklarınızdan hdmi bağlantı yapamıyorum, bunun yerine s-video'yu onkyo'ya bağlayıp onkyodan zaten tv'ye giden yuv bağlantı üzerinden mi görüntü almam iyi olur? ya da s-video doğrudan tv, ve ses kalitesi için ayrı bir bağlantı mı çekeyim onkyoya ve bunlar için kablo önerileriniz ne olur?

diğer bir sorum da, elimde hd filmler - diziler var, philips 5160 dvd player ile çözünürlük desteklenmiyor uyarısı alıyorum, dvd player yerine bilgisayardan yapıcağım sağlıklı bir bağlantıyla performanslı bir hd yayın izleyebilr miyim?

şimdiden cevaplarınız teşekkürler..

Notebook - Acer Travelmate 4002 WLMI Çıkışlar:

3X USB 2.0 Port
    1X Type II PCKart Slot
    1 X S-video TV-out (NTSC/PAL) port
    1 X RJ-45 jack
    1 X RJ-11 jack
    1 X IEEE 1394 port
    1 X FIR port
    1 XVGA port
    1 X Microphone/line-in jack
    1 X Speaker/headphone/line-out jack

Ev Sinema Sistemi - Onkyo 590

Onboard features: Built-in decoders include DTS, DTS Neo:6, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II; FM/AM tuner; 192kHz/24-bit audio DACs; component-video
    switching; OR-EQ equalizer function.
    Connectivity: Component-video; S-video; composite-video; audio line-in; optical digital in; coaxial digital in.

TV - Samsung 42Q91

Giriş & Çıkış (Yan) Kompozit (AV) 1
    HDMI 1 (sür. 1.2)
    S-Video 1
    Giriş & Çıkış (Arka)

RF Girişi 1
    Komponent (Y/Pb/Pr) 1
    PC input (D-sub) 1
    HDMI 2 (sür. 1.2)
    Ses Monitör Çıkışı 1
    Skart 2

• Arkadaslar Bilgisayardan TV ye bağlantı için DVI--HDMI kablo arıyordum hep philipsin kablosunu görüyordum piyasada o da altın uçlu ve en ucuz 55 ytl geçen MAVIBILGISAYAR a gittim orada SLINK DVI--HDMI kablo hemde altın uçlu 18 ytl bilgilerinize. ben aldım sorunsuz gayet iyi...
  • tesekkurler

bende ayni dertten muzdaripim ama ilerde ekran kartini degistirebilirim diye
    hdmi-hdmi kablo ve dvi-hdmi converter dusunuyorum

dvi-hdmi converter da marka onemlimidir ve tavsiyeniz varmi arkadaslar?

selamlar
  • baştan sona mesajların tamamını okudum..
    plazmam için
    digiturk-tv bağlantısı .....monster scart-scart
    dvd-tv bağlantısı.....component kablo..

yalnız bir sorum olcak..monster scartı aynı zamanda dvd içinde kullansam olur mu?..component kablo almaya değecek kadar görüntü farkı olur mu?
    bir de bu monster kabloyu ankarada nerden alabilirim..şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar bu mesajım galiba gözden kaçmış.
    arkadaşlar.coaxial kablo için ne önerirsiniz? ben de rg 59 var.galiba biraz ince kalıyor.arada tv görüntüsü gidip geliyor.şöyle internetten taradım.rg6,rg8,rg11,rg58.....bir sürü model var.salondaki uydu çıkışından uydu alıcıma coaxial bağlantı için ne alayım? en kalın olanı ve pahalı olanı(zaten en pahalı olanı da çom pahalı değil.metrede 1-2 ytl oynuyor) en iyisi midir? yaklaşık 5 mt mesafe var.bir de bu bağlantıyı en iyi hangi kablo ile yaparım? coax şart mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inch -- 1 Ocak 2008; 22:28:23 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.