Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Max Kruse
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
47.478
Cevap
292
Favori
3.188.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SAMSUNG

da bir model buldum HD SD leri de var tabi

CAS gömülüymüş.
    http://www.komplett.co.uk/k/ki.aspx?sku=333543&view=detailed

LG HD box var iki farklı kasası var USB int HDMI girişli

Motorola

HD box 160GB HDD dahil DCH3416

HD öbür model DCX3400

iksinin de HDMI optic usb int girişleri var

Buradan en güzeli samsung ile motoralının HDD li modeli gözüküyor.

SAMSUNG un modeli 180 ila 220 € arasında 420 TL gibi.(Hollnada'da)

Motorolanın modellerinde CAS gömülü değil galiba bu yüzden iş görmez.

sonuçlar böyle
  • Su kutunun uzerinde yazan saat nereden degisiyor bulamadimda kumandaylada degistirilemiyor saat ayari var ama o TV icin kutu uzerindekini degistirmiyor nasil yapabiliriz bunu?
  • receiver görüntü seçeneklerinde; rgb/ypbr ve otomatik var, ama hdmi receiver'da hdmi'den görüntü ilettiğine dair bir seçenek yok... olması gerekmez miydi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_bourrbone -- 14 Mayıs 2009; 1:01:24 >
  • mr_bourrbone

Mrb. sizin izlediğiniz yanlardan kesik dediğiniz görüntüde bi problem yok. daha doğrusu arıza yada bi ayarla düzeltilebilecek bişey değil. çünkü; euro sport hd , hd yayın yapıyorda olsa her müsabaka hd kameralarla ve hd sistemle görüntülenmediği için, standart bildiğimiz eski tarz 4:3 formatında görüntülendiği için size aktarılan görüntü 4:3 oluyor.(eski crt tv ler için yani). kanal geniş yayın yaptığı için görüntüyü ortalayıp veriyor. tv niz geniş ekran olduğundan yanlardan kesik bi görüntü oluşuyor.

normal sd kanallar da 4:3 ama onlarda böyle bi durum olmuyor derseniz onun sebebi de şu;

normal kanallar geniş ekran olarak değil direk 4:3 olarak yayın yapıyorlar. tv niz o görüntüyü otomatik olarak tv ye sığdırıyor. yani görüntü yanlara doru uzatılıyor. bu yüzden insanları ve nesneleri üsten basık yanlara doğru geniş izliyorsunuz.(ki ben bu durumdan nefret ediyorm:)

sonuç olarak euro sport hd de gösterilen müsabakalardan yeni hd kameralarla çekilenleri hd(geniş ekran) izliyeceğiz. ancak hala eski sistemle çekilenler var. git gide azalmasına rağmen bi süre eski tip sistemle çekilen müsabakaları 4:3 izleyeceğiz.

umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Arkadaşlar unutmayın yılbaşına kadar ücretsiz bu yayınlar ve çalışmalar hala devam ediyor.
    Dijital yınla birlikte analog yayınlar da aynı sistem üzerinden verilmeye başlandı.Analog yayınlarda da ses problemi var.Çalışmalar devam ediyor.
    Sorun yılbaşından sonra ücret alınmaya başladığında bu problemler devam ederse kötü.İnşallah yetiştirecekler.
    Eurosport Hd yanlardan kesilme yani 4:3 formatına geçme sorununu biz de farkettik.Bir çözüm bulabilirsek buradan iletirim....
    NG Hd ise yakında verilmeye başlanacak.
  • HD kutuyu akşam stand-by konumunda bırakıp, sabah en son izlediğim kanal açılmış olarak buluyorum.
    Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Eurosport HD'nin 4:3 formatına geçmesi bir arıza değil bence. Ben sadece snooker yayınlarında gördüm 4:3 formatına geçtiğini. Bunu da snooker yayınları 16:9 formatında doğal bir görüntü vermeyeceği (dikdörtgen masanın kısa kenar tarafından çekilmesi) için yapıyorlar diye tahmin ediyorum.

Düzeltme: mr_bourrbone, boks ve tenis yayınlarında da olduğunu belirtmiş. O zaman yukarıdaki tez çürümüş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancik83 -- 13 Kasım 2008; 10:22:22 >
  • menü - tercihler - ekran oranı >>>> merkez modu seçerseniz bu sorun ortadan kalkıyor.
    Fakat şu an tibariyle yayınlar gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staluer -- 13 Kasım 2008; 10:40:09 >
  • Selamlar,
    Ankara da oturuyorum show tv, kanal d, atv, trt1-2-3 kanallarının oldugu paketi izleyemiyorum.Tarama yaptıgımda sürekli 53 kanal buluyor forumda araştırırken bu paketin frekans ayarlarna rastladım ve manuel tarama yaptım sonuc yok.. Nedeni ne olabilir acaba, aynı sorunu yaşayanlar varmı diye merak ediyorum
  • Merhaba arkadaşlar... Az önce tv'yi açtım kanal sayısı 1 artmış ... Bebe TV HD eklenmiş .. HD'leri arttırıyolar ehehehe ama bebe tv gereksiz kalmış gibi
  • national g hd yerine bebek tv hd yi vericez demezler umarım...
  • SET TOP BOX ı stand-by da bırakıp sabah açık buluyorsanız bunun sebebi otamatik açılma olabilir.Lütfen kullanma kılavuzuna bakınız.

Arkdaşlar ben o frekansları girdim Discovery ntv spor gibi kanallar yok oldu?Saat hala yanlış.
    Ayrıca ben SetTopBox la ilgili soru sormuştum öbür markalar vs hiç ilgilenen yok mu bununla?
  • Umarım öyle birşey demezler... Alın size bebe tv hahaha:D Nat. Geo. HD. haala radio'lar listesine kuruluyo ne zaman geçecek bu tv listesine bakalım ... Umarım nat. geo. hd ve eurosport hd 'yi digiturk üzerinden almıyolardır :D analog kablolu tv de sınyalı digiturkten alınan bazı kanallar vardı NR1, Nat. Geo. gibi... Ama ciddi anlamda çalışıyo adamlar bence.. Geçen günlerde turksat info kanalında i-line denemesi yapıyorlardı .. kanal infolarını da tanımlarlar yakın zamanda ...
  • Saat ayarı için, şuanki saatin yanlış olma sebebi sistemdir.. Fakat bunu elle ayarlayabilirsiniz.. Menü - tercihler - zaman ayarı - mod'u elle olarak seçeceksiniz.zamana da saati yazacaksınız..
  • Merhabalar,
    HDMI çikisli plazma tv'ye sahibim ama DVB-C ve DVB-T özelligine sahip degilmis. Ben, kutusunu alarak TeleDünya'ya abone olsam bile bende HD yayinlari göstermez mi?
  • Televizyonunuz Full HD ya da HD Ready bir plazmaysa , hd kutu alarak plazmanızın hdmi girişini kullanarak hd yayınları izleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lenovo1 -- 13 Kasım 2008; 19:40:18 >
  • merhabalar,

benim bir sorum olacak..tek bir kutu ile evdeki diğer tvlere de yayın verilebiliyor mu? Yani salondaki tvye bağlıyken diğer odalara da aynı yayının gelmesi için ek ne gerekli?

teşekkürler..
  • Tesekkür ederim lenovo...
  • Rica ederim silgi73

Teledünya çalışanlarından .. Nat. Geo. HD 'nin ne zaman teledünya üzerinden yayın hayatına başlayacağını öğrenebilen var mı ???? Nat. Geo. Hd beklerken bebe tv hd çıktı karşımıza.. Oyalamalık başka kanallarda ekleseler bari :D:D:D:D:D::D
  • bebe tv de görüntü alabilen varmı ki? çıktı da görüntü yok bende..
  • sanırım daha birçok sorunla karşılaşıcaz tursattın sistemi kurma aşamasında ve daha sonra yaşayacağımız teknik servis randevularında taki bu platforma hem turksat yetkileleri hemde anlaşmalı servisleri aşina olana kadar..9 senelik DT üyesiyim hatırlıyorumda o zamanlar birçok sorun yaşanırdı şimdi ise neredeyse hiçbir sorun yaşamıyorum, bu işler böyle sürüp gider sabırlı olmak lazım ama türksat yetkililerinin de vatandaşın sabrını fazla zorlamaması lazım. Zamanında analog uydular kullanılırdı şimdi hiçbirinden eser yok, eminimki bundan 6-7 yıl sonra başka bir teknolojiyi tartışıyor ve şikayetlerde bulunuyor olacaz bu da işin tatlı yanı ( tabi ki bir çok gelişmiş ülkeden çok sonra bu tartuşmaları yapabiliyor olmak biraz can sıkıcı ama bunada şükür)

Bunların haricinde kanımca turksat yetkilileri yılbaşına kadar şifrelemedikleri yayınlar için STB satıp abone yaptıkları insanları kobay olarak kullanıyorlar keşke bu süre zarfında bir duyuru ile sadece tvlerinde DVB-C olanlardan yardım isteselerdi yani demek istediğim kendi imkanlarıyla yayınları alabilenlerden yazılım firmalarının beta sürümlerinin test aşamasında yaptıkları gibi geri bildirim alarak bu sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturup sağlam bir platform kurarak abone alımına başlasalardı. Şu anda haklı olarak yasal aboneliklerini başlatanlar isyan ediyorlar ama benim gibi bedava izleyenler için sorun olduğunu sanmıyorum yani ben oyle düşünüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.