hd kutuda optik ses çıkışı , s-video çıkışı mevcut.... ayrıca YPbPr çıkışı da mevcut.
Arkadaşlar bu hd kutu upscaling yapıyor mu acaba. Sadece 2 tane HD kanal için hatta bunlardan birisini hiç izlemiyorum almak istemiyorum da. Ancak SD yayınları normal alıcısından daha iyi veriyorsa o zaman hd kutu alacağım. Lütfen yanıtlarınızı bekliyorum. Bir de bu hd kutuyu satanlar ayıp etmiş. HD-Kutu satıyorsun ama scartla bağlantı yapıyorsun 3 kuruşluk hdmi kabloyu koymuyorsun komik valla.
Sony 40S 4000 LCD TV'de digital tuneri search edince bütün kanallar önüme dizildi. Sadece HD olan 2 kanalda ses var görüntü yok. 2 aya deneyelim bakalım.
DVB-C uyumlu tv lerde hd yayın alabilmeniz için tv nizin mpeg-4 destekli olması lazım. eurosport hd yayının sesi sanırım mpeg-2 olduğu için sesini duyabiliyorsunuz....o da mpeg-4 olduğunda sesi de duyamazsınız. hem DVB-C hem de MPEG-4 destekli tv ler bütün yayınları alabilecekler.....
arkadaşlar bişey dikkatimi çekti, hd olan set top box larda hd ibaresi göremedim. ( acaba ben mi göremiyorum) sadece hdmı yani bağlantı adı yazıyor. yalnışsam düzeltin lütfen.ayrıca bu kutunun siyah olanı varmıdır acaba? birde cumartesi günü bir bayi ile görüşmemde bana söylediğini aynen aktarıyorum. takımlarımızın avrupa kupası maçlarını da tele dünyadan izleyebilecekmişiz.ortak yayın anlaşması yapacaklarmıs diye duydum,doğruluğundan şüphliyim...( yayın hakları d smart da oln yani) ben onun yalancısıyım.eğer öyle bişey varsa hemen alırım
Teledünyayı sırf bu yüzden alacaksanız bu hizmetin başladığını görmeden almayın bence. Hd yayın seyretmek için teledünyayı bekledik, bizim bölgeye gelmesi yılan hikayesine döndü, her kafadan bir ses çıkıyor.
arkadaşlar NG HD nin nezaman yayına başlıyacağı konusunda teledünya çalışanlarından bilgi almayı başara bilen varmı? 1-2 gün diyorlar son bir haftadır. euros HD nin de sesi sorunlu yakında düzeltirler inşallah. 2 kanal HD diye HD box aldım , ikisini de izleyemiyorum.
Teledünya nın ilk abonelerinden biri olarak ben de tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.
Daha önceden sitedeki ön kayıt formunu doldurmuştum. Perşembe akşamı geri arandım ve aboneliğimi başlattım telefonda. Birkaç gün içinde kutunun aranıp randevu verilip getirilip kurulum yapılacağı söylendi. Ertesi gün aramışlar akşam getirip kutuyu bağlamışlar. Buraya kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Kutu Pozitek marka. (Opentech adlı bir Kore markası aslında)
HD kutu aboneliğim var. İstanbul Üsküdar'dayız. Vestel in şu müthiş buluşu!!! olan 32'' wireless hd ready LCD televizyonumuz var.
Söylenildiği gibi ilk kurulumda kanal adları hep hatalı idi. Ayrıca saat de yanlış. Program rehberi çalışmıyor. Analogda bulunan kanalların hemen hemen hepsi var, sadece gördüğüm kadarı ile RTL, MTV, Trafik kameralarının olduğu kanal şu an sayısal olarak yok. Şu an 60 kanal gösteriyor. İlk akşam Eurosport HD vardı ama ses gidip geliyordu. Bu kanal dün ekren formatı bir garip şekilde yayın yapıyordu sesi ise hiç gelmedi. NGTV HD kanalını ise henüz hiç göremedim. Arada bir hizmet listesi güncelleniyor şeklinde bir mesaj beliriyor sık sık. Bir de arada bir renkler gidiyor, çizgiler oluşuyor. (sanki NTSC bir yayını PAL tv de izlermiş gibi) Diğer arkadaşların belirttiği gibi.
Tesadüfen farkettim bir de Show TV altında Alem FM radyo yayını da var :)
Kutuyu tabii ki scart ile bağlamışlar. TV'de PC, DVI, Composite ve S-VHS girişleri mevcut. Daha önce DVD player ile progressive scan özelliğini kullanarak bağlantı yaptığım, TV ile birlikte gelen PC portuna takılan bir ucu VGA D-15 diğer ucu component olan bir kablo var. Bu kablo ile görüntü almayı planlamıştım. (HD ready TV'lerde component girişlerin de kullanıldığını görmüştüm) Bir türlü görüntü alamadım, formatı 720p olarak değiştirdiysem de işe yaramadı. Şu an elimde HDMI bir kablo var (Teknosa da 55, 85 ytl gibi fiyatlar olduğu gibi 25, 19 ve 7.90 gibi komik fiyatlara HDMI kablolar var. Ben Belkin marka 7.90 lık 90cm kablo aldım). DVI girişine bunu bir DVI to HDMI çevirici adaptör ile bağlamayı düşünüyorum. Bunu başarırısam yine burada sizlerle paylaşacağım.
Sanırım LCD TV'mizi ilerde 1080p full HD bir model ile değiştirmem gerekecek, ama şu an zaten HD yayın yok diyebiliriz. Umarım içerik ve teknik olarak önümüzdeki aylar içinde gelişme gösterirler. Mesela VH1, TVE İspanya eskiden dönüşümlü verilirdi kapasite yüzünden. TVE sayısal pakette var ama VH1 kanalının adı bile geçmiyor henüz. BEBE Tv denen kanalda garip bir lisanda reklamlar dönüyor. Kore televizyonu KBS de donmalar oluyor. (Caspio ve KBS gibi garip kanalları neden seçmişler anlamadım açıkçası, kutu kore malı diye mi kıyak geçildi korelilere :) )
Haftasonu bağlatmış olduğum Teledünya'yı Tv'ye HDMI ve component kablo ile bağladım. Component kabloda görüntü ve renkler oldukça iyi.
Yalnız component bağlantıda iken çözünürlüğü değiştirdiğimde görüntü gidiyor ve ancak STB'yi fişten çekip resetleyerek tekrar görüntü almak mümkün oluyor. HDMI bağlantıda ise böyle bir sorun yok.
Sebebini ve çözümünü bilen var mı acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: messuth
hd kutuda digital optik çıkış var mı arkadaşlar ses sistemine bağlantı ordan yapılıyomuş
evet var.
quote:
Orjinalden alıntı: saudek
quote:
Orjinalden alıntı: messuth
hd kutuda digital optik çıkış var mı arkadaşlar ses sistemine bağlantı ordan yapılıyomuş
evet var.
Ses sistemine bağladınız mı? Ses nasıl?
Evet HD kutuda sadece optik dijital ses çıkışı var. Ben ses sistemime bağladım. Gayet temiz ses veriyor. Stereo olan yayınlar gayet net ve temiz kalitede cnbc-e, e2, tnt mesela. Powerturk, kral,mtv gibi müzik kanallarının ezelden beri analog yayında da olduğu gibi temiz bir stereo yayın yaptıklarını göremedik zaten. HD kanallara gelince, malum olunduğu gibi birinin ses problemi devam ettiği, diğeri de olmadığı için dolby digital bir yayında 5.1 dolby performansını test etme şansım olmadı. İlerde dolby digital bir yayın içeriği gelirse HD kanallardan umarım buna da şahit oluruz.
Arkadaşlar Merhaba,
Bende Ankara Bahçeievlerdeyim ve Hd yayına abone olmayı düşünüyorum Bugün burada bir Satış noktasına uğradım ve HD ve SD kutuları gördüm,satıcı televizyonda DVB_C olsa bile şifre için kutu almak gerektiğini söyledi ayrıca çok merak ettiğim bu HD ya SD kutularda PIP(resim içinde Resim) özelliği için her ikisinde de kesinlikle yok dediler. Ben Neta'nın Teledünya ile ilgili bir broşüründe PIP özelliği var diye görmüştüm oysaki.
HD ya da SD kullanan arkadaşlar PIP olup olmadığını söyleyebilirler mi ve Kutusuz yayın satın alıp,smart kartıyla TV sine giriş yapıp kullanan arkadaş var mı?
Şimdiden Teşekkürler.
arkadaşlar kanal listesini değiştirebiliyor musunuz favori oluşturmadan? ben yapamadım bi türlü ve yoksa böyle bi özellik büyük bir handikap bence.
SD KUTULARDA AYNI FREKANSTAKİ KANLLAR ARASINDA PIP ÖZELLİĞİ VAR.AYRICA EKRANI 16 PARÇAYA BÖLEBİLİYORSUNUZ.KUMANDADA "FUNC" TUŞUNDAN ULAŞABİLRSİNİZ. SD KUTUDA KANAL DÜZENLEME MEVCUT, HD KUTU İÇİN HERHANGİ BİR BİLGİ ŞİMDİLİK YOK. AYRICA SD KUTU İLK KURULUMUNDA SERVİS MENÜSÜNDEN OTC KANAL GÜNCELLEM YAPILMASI GEREKİYOR.FAKAT ŞU AN BU DATA İSTANBUL DA MEVCUT DEĞİL.GÜNCELLEME SONUCUNDA YENİ MENÜLER VE YAZILIM YÜKLENMİŞ OLACAK.DATA ÇALIŞTIĞI ANDA BURADAN HABER VERECEĞİM...
SD kutunun tüm özellikleri kutuyu üreten NETA firmasının bastırdığı bu broşürde var. ve PIP özelliği de mevcut. HD kutu için ise birşey diyemem çünkü farklı bir firma üretmiş HD kutuları
HD için PIP yok ben menüleri ve klavuzu inceledim böyle bir özellik yok. Favori oluşturmadan kanal listesini değiştiremedim.
Ben tekrar bir başka satış noktası ile konuştum,herkes farklı bilgi veriyor bende emin değilim dedi ve söyledikleri, "DVB C li ve kart girişli bir TV var ise kutu almaya gerek yok,ayrıca istediğiniz kartlı DVB C receiver ını alabilirsiniz,Turksat'ın önerdiklerini almaya mecbur değilsiniz oldu."
Açıkcası ben PIP istiyorum çünkü eski CRT Vestel'imde çok işe yarıyordu,Ya Plazma'mı değiştireceğim ya da başka bir PIP destekli receiver alcağım sanırım. Bu DVB C receiver ları satan bir mağaza var mı,hepsiburada gibi?
quote:
Orjinalden alıntı: gaksu
Ben tekrar bir başka satış noktası ile konuştum,herkes farklı bilgi veriyor bende emin değilim dedi ve söyledikleri, "DVB C li ve kart girişli bir TV var ise kutu almaya gerek yok,ayrıca istediğiniz kartlı DVB C receiver ını alabilirsiniz,Turksat'ın önerdiklerini almaya mecbur değilsiniz oldu."
Açıkcası ben PIP istiyorum çünkü eski CRT Vestel'imde çok işe yarıyordu,Ya Plazma'mı değiştireceğim ya da başka bir PIP destekli receiver alcağım sanırım. Bu DVB C receiver ları satan bir mağaza var mı,hepsiburada gibi?
Bence acele etmeyin, sistem bir otursun çok çeşitli ve özellikli receiver lar çıkacaktır. Alternatif ve çeşit artınca rekabet de olacak, fiyat düşüşü olarak bize yansıyacaktır.
Arkdaşlar 121 Mhz demiştiniz ya ben yaptım bu sefer Discovery NTVspor NTG normal kayboldu.Atv ve Show Ve trt serisi geldi.
Turksat ne yapıyor anlamadım pozitek veryordu kaliteliydi Ankara'da NETA nın kini mi veriyor?Nabza göre şerbet veriyor. Ben o sitede gösterlen settopbox ı almam.
Bir arkadaş markası önemli değil demiş set top box.O zaman biraz set top box markası alabilir miyiz?Ayrıca HDD li olanları var mıdır?