Şimdi Ara

Kablo TV ve 220 V sigorta sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeri bu başlık mı bilemedim kusura bakmayın ama şöyle bir sorunum var.
    Yeni taşındığım evde kablo tv anten kablosunu videonun anten girişine taktığım anda 220 V şebeke cereyanına ait ana sigorta atıyor. Anten kablosunu TV'ye bağladığım da falan her hangi bir sorun yok.
    Yardımcı olabilir misiniz?
    Teşekkürler.

• ben kablo tv yi bizaman kullan mıstım ama sorunu biraz daha net acıklarsan sana yardımcı olmaya calısırım
  • Videoda bir sorun olmasın.
  • Merhaba bu problem sık olur Kablo t.v anten santraliyle evdeki cihazların bağlandığında sigorta atması her 2 cihazda farklı polariteye sahip olduğu zaman olur.Evdeki cihazlardan biri tapraklıysa bu sorun olacaktır:evde bir kontrol kalemi varsa ayrı oldukları halde kontrol kalemiyle bakın birinde muhtemelen kablo t.v sanralinde kontrol kaleminin ışığı yanacaktır.DİKKAT : bu ölçme anında kablo anten ucu ve video cihazının şasesine dokunmanız elektiriğe çarpılmanız sebep olabilir.
    Bu sorun giderilmesi :
    Videonun kablosunu 180 derece döndürerek takın bu işe yaramaz ise
    Apartman girişindeki Kablo T.V santralinin şasesini topraklayın ( en iyisi bu olacaktır ).
    Evde kullanmış olduğunuz cihazlardan biri Biz Elektronikçilerin CANLI ŞASE olarak tabir ettiği türdendir ( yani kontrol kalemini metal bit yerine değdirdiğinizde ışık yanar ) eğer kullanmış olduğunuz cihaz böyleye bir elektronikci çağırarak bunu gigermesini isteyiniz ( riskli bir işlemdir çarpılma tehlikesi var ) Muhtemelen gelecek kişi ant girişine bir aparat bağlayarak izole edecektir yada santrali topraklayacaktır ..

Saygılarımla.
    Melih

• melih yanardağın söylediği gibi topraklı bir prize videonu bağla ve gelen videonun sadece canlı ucunu (kablonun içindeki uç) videonun canlı ucuna değdir. Eğer sigorta atmazsa kablonun dışınıda bağla. Ha birde kablo tvvin yükseltecini veya gelen kablotvnin shield ini toprak hattına bağlayınca problem çözülür..
    Evin girişindeki sigortada kaçak akım devresi varsa iptal ettir.
  • Arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum.
    Konuyu biraz daha açmam gerekirse : anten kablo ucunu ve videonun giriş soketini avometre ile kontrol ettim. İkisinde de her hangi bir akım yok. Anten kablosu ile video giriş soketi arasında da ölçüm yaptım en ufak bir temas ve akım yok. Kablo TV cileri çağırdım bir sorun bulamadılar. Videoyu servise götürdüm bir şey yok dediler. Video'yu komşuda denedim orda böyle bir sorun olmadı. Düşünüyorum o halde benim oturduğum yerin tesisatında bir garip durum var ama çözemedim bir türlü.
    Herkese bir kez daha teşekkür.
  • arkadaşlar verdiğiniz bilgiler ışığında tekrar bir şeyleri kontrol ettim. Anten kablosunu prizin toprak ve nötr uçlarına temas ettirdiğimde de sigorta atıyor. Prizin canlı ucuyla anten kablosunun her iki ucu arasında ise 220 V gösteriyor. Vardığım sonuç doğru ise anten kablosunun her iki ucu da bir şekilde nötr ve toprak görevi görüyor. Prizin toprak ve nötr uçları ile anten kablosunun her iki ucu arasında direnç sıfır ohm. Bu demek oluyor ki prizin toprak ve nötr uçları ile anten kablosunun her iki ucu aynı kaynaktan geliyor. Anlamadığım şey ise aynı kaynak başka bir yerde temas ettiğinde neden sigorta atıyor?
    Teşekkürler
  • "Prizin canlı ucuyla anten kablosunun her iki ucu arasında ise 220 V gösteriyor"

İşte benimde dediğim bu cihazlarının birinden faz geliyor ben bu sebeple kontrol kalemiyle bak demiştim kontrol kalemin hangisinde yanarsa problem orada.Uğraşmadan ne yapılabilir diyorsan bu uçlar arasına kondansatör bağla derim böylece izole olacaklardır Karaköyde bu adaptörle vardır.
    Sonucu tekrar yaz çözelim bu işi.
  • quote:

İşte benimde dediğim bu cihazlarının birinden faz geliyor ben bu sebeple kontrol kalemiyle bak demiştim kontrol kalemin hangisinde yanarsa problem orada.Uğraşmadan ne yapılabilir diyorsan bu uçlar arasına kondansatör bağla derim böylece izole olacaklardır Karaköyde bu adaptörle vardır.
    Sonucu tekrar yaz çözelim bu işi.
    quote:

Teşekkürler. Ankara'dayım. Sorunu hala çözebilmiş değilim. Nasıl bir kondansötür olmalı. Değeri falan ne olmalı?
  • Ankarada elektronikçiler çarşısı gibi bir yer varsa orada problemi anlat sana üçgen yapıda bir fiş verecekler sorun çözülecek.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.