Şimdi Ara

kablolu bağlantıyı kablosuza çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkaşdarlar sizden bir konu hakkında bilgi rica ediyorum.

Aynı apartmanda 5 arkadaş aynı kablolu modemden internete giriyoruz. Modem hemen üst katımdaki arkadaşta kalıyor ve bana uzatılan bir kablo ile internete giriyorum.

Şimdi sormak istediğim bana uzanan bu kabloya nasıl bir şey yapıp bunu kablosuz şekilde kullanabilirim. evde 2 pc var biri masaüstü onda sıkıntı yok fakat laptop kablosuz girilse çok süper olacak.

Böyle bişeyin bunu yapabileceğini söylediler siz ne dersiniz. yada daha uygun bir çözümü varmıdır?
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt110-wrt110-54mbps-rangeplus-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=37260

• daha uygun bir çözümü varmıdır bilemiyorum kardeş ama linkteki ürüne benzer başka bir ürün ile, aynı şekilde banada gelen ethernet kablosunu bu cihaza bağlayıp kablosuz cihazlarıma interneti dağıtarak kullanabiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: endrcvz
    Şimdi sormak istediğim bana uzanan bu kabloya nasıl bir şey yapıp bunu kablosuz şekilde kullanabilirim. evde 2 pc var biri masaüstü onda sıkıntı yok fakat laptop kablosuz girilse çok süper olacak.
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt110-wrt110-54mbps-rangeplus-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=37260

Merhaba,
    Bahsettiğiniz şekilde evinizde internet dağıtımını kablosuz yapabilmek için AP veya router kullanmanız gerekmektedir. Ben router almanızı öneririm. Bu sayede kendi bilgisayarlarınızı diğer kişilerden ayırmış olursunuz ve bilgisayarınızı diğer kişiler göremezler. Linkini verdiğiniz ürünü kullanabilirsiniz.
    Eğer elinizde kullanmadığınız bir kablosuz ADSL modem varsa onu da istediğiniz dağıtımı yapmak için kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 27 Mayıs 2010; 13:16:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: endrcvz

Merhaba arkaşdarlar sizden bir konu hakkında bilgi rica ediyorum.

Aynı apartmanda 5 arkadaş aynı kablolu modemden internete giriyoruz. Modem hemen üst katımdaki arkadaşta kalıyor ve bana uzatılan bir kablo ile internete giriyorum.

Böyle bişeyin bunu yapabileceğini söylediler siz ne dersiniz. yada daha uygun bir çözümü varmıdır?

aynı sorun benimde oldu...yapacağın şey çok basit... gelen kabloyu normal kablosuz bi modeme takıp DHCP yi kapatırsan modem dağıtıcı görevi görür.. biz ttnet in verdiği pikatel airmax la yapmıştık... piyasada 30-40 liraya bulursunuz... bizimkini network ten anlayan bi arkadaş yapmıştı ama siz kullanacağız modemin teknik servisini arayarak onların yönlendirmesiyle yapabilirsiniz...

• bunu ben de listede verdiğin WRT110 ile denedim ama bi türlü beceremedim çnkü 1. Ip de sıkıntı yok ama 2. Ipi verdikten kısa süre sonra wrt110 routerden internet komple gidiyor yani aynı anda hem laptp hm de masaüstüyle bağlanamıyorum hala 2.yle bağlandımmı dşüyorum ...
    belki çözümü vardır ben beceremedim bilemiyorum bakalım cvp glckmi
  • Daha önce kullandığım bir yolu anlatayım. Bir adet kablosuz ağ adaptörü ile ev içi bilgisayarlar arası ağ kurarak interneti paylaştırabilirsin. Eskiden bu işi airties wus-200 le halederdim 64 bit desteği olmadığı için uyduruk bi Inca uds-54 kullanıyorum ona rağmen tüm ev içerisinde sorunsuz kapsama
    Bunun sana zararı ise kablo ile bağlı olan PC nin kablosuz kullanmak istediğin sürece açık kalmak zorunda olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: skystar_27
    bunu ben de listede verdiğin WRT110 ile denedim ama bi türlü beceremedim çnkü 1. Ip de sıkıntı yok ama 2. Ipi verdikten kısa süre sonra wrt110 routerden internet komple gidiyor yani aynı anda hem laptp hm de masaüstüyle bağlanamıyorum hala 2.yle bağlandımmı dşüyorum ...

Merhaba,
    Kullanmış olduğunuz diğer modemin marka/modelini belirtseydin öneride bulunmak çok kolaylaşırdı.
    Diğer modemin ADSL modem olduğunu farzederek önerim şudur:
    WRT110 bir routerdır. Kullanmış olduğunuz router ile ADSL modemin IP guruplarının farklı olması gerekmektedir. Muhtemelen modem ve router aynı gurupta IP kulanıyor olabilir ve hatta IP'leri aynı olup çakışıyor olabilir. Mesela: ADSL modemin IP'si 192.168.1.1 olsun. Routerın IP'si 192.168.1.X gurubundan olmaması gerekir. ADSL IP'si 192.168.1.1 iken routerınkini 192.168.2.1 kullanabilirsiniz.
    Bu arada ADSL modemden gelen ethernet kablosunu WRT110 routerda İnternet/WAN portuna takıyorsunuz değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 29 Mayıs 2010; 22:19:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam hocam, ben sorunumu şu konuda yazmıştım bir bakabilir misin şimdden tşk : ))

http://forum.donanimhaber.com/m_39808281/tm.htm
  • wrt110 router aldım yukarıdaki linkte verdiğim. ve hiç bir sorun yaşamdan ilk kurulumda hallettim. Şuanda hem masaüstü hemde laptoptan internete girebiliyorum. Hızda bir sorun yok. router'in olduğu odada kullanmıyorum laptopu ona rağmen hızda bir düşüş görünmüyor.
  • anladım ve adınıza çok sevindim :))) yazmıştım zaten yukarıda belki ben beceremedim diye, umarım benim sorunum da hallolur, tabi lptpuma bir sahip olabilsem diyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.