Şimdi Ara

Kablolu internet wifiden düşük hızda şaka gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şaka gibi wifiden 14 mbit hız alıyorum ama masaüstünde kablolu internet 9 mbİt

Edit kabloyu laptopumda denedim ondada 14 mbit hız aldım yani kabloda sıkıntı yok internet ayarlarına baktığımda hız 10 mbit olarak gösteriyor masaüstümde laptopumda ise 100 mbit olarak gösteriyor bu 10 u 100 yapmayı araştırdım herhalde gelişmiş ayarlarda speed dublex sekmesinden yapılıyor 100 e çektim ama hala 10 olarak göstermekte ve hala hız testi 9 mbit te bunu düzeltmenin bir yolu yok mu win 10 home kullanıyorum etkinleştirdim. Ss ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanks55 -- 1 Mayıs 2020; 8:24:43 >

• bu arada ne saçmalıktır ki kablolu 9 mbit hız aldığım testten wifi ile 14 alıyorum bu nedir arkadaşlar kablomda sorun yok ?
  • hocam buraya konu achttps://forum.donanimhaber.com/forumid_242/tt.htm

Modem arayuzunden hat degerlerinin ss ini al konuya ekle yardimci olurlar sana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabloyu laptopumda denedim ondada 14 mbit hız aldım yani kabloda sıkıntı yok internet ayarlarına baktığımda hız 10 mbit olarak gösteriyor masaüstümde laptopumda ise 100 mbit olarak gösteriyor bu 10 u 100 yapmayı araştırdım herhalde gelişmiş ayarlarda speed dublex sekmesinden yapılıyor 100 e çektim ama hala 10 olarak göstermekte ve hala hız testi 9 mbit te bunu düzeltmenin bir yolu yok mu win 10 home kullanıyorum etkinleştirdim. Ss ekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yardım edin lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link linkspeed kısmından diagnostics'e gir, sonuçları at.
  • Modeme hard reset at bastan kur, ama giris bilgileri yanında olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Link linkspeed kısmından diagnostics'e gir, sonuçları at.
    hocam anlamadım detaylandırır mısınız lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Modeme hard reset at bastan kur, ama giris bilgileri yanında olsun.
    reseti 2 defa denedim hocam nafile

b450m a pro max anakarta sahibim cat6 kabloyla modeme bağlandığımda kasanın arkasında ki lan portu turuncu renkte yanıyor ve internet hızımı 10 mbit ile sınırlıyor aynı kabloyu laptopuma bağladığımda ise sorunsuz 100 mbit bağlantı sağlıyor bir kaç kez kabloyu kasaya tak çıkar yaptığımda ise asıl yanması gereken yeşil ışık yanıp sönüyor ve ethernet tanımlanıyor diyerek ağ ve paylaşım merkezinde uyarıda onunla birlikte yanıp sönüyor. yani kısacası 100 mbitle bağlanmayı tanımlayamıyor bilgisayara sonunda tak çıkar yaptıkça turuncuda yanık kalıyor ve dediğim gibi 10 mbit hıza sabitliyor kendini internetten bir kaç araştırma yaptığımda ağ ayarlarında gelişmiş sekmesinde speed dublex seçeneklerini 100 mbit ve 1 gbit e kadar yükselttim ama hala 10 mbit olarak gösteriyor hız durumunu bilgisayar yeni ondada sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne hikmetse sabah bir kaç kez tak çıkar yaptığımda yeşil ışık yanık kaldı ve 100 mbit ile bağlandım bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar turuncuya döndü ve bu şekilde devam ediyor tak çıkar yapmaktan artık lan portuna zarar vereceğim ve kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin. modem markası tplink td w8961n
    reset attım her şeyi denedim olmadı kablo uzunluğu 18 metre isterseniz konu ile alakalı video yükleyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

reseti 2 defa denedim hocam nafile

b450m a pro max anakarta sahibim cat6 kabloyla modeme bağlandığımda kasanın arkasında ki lan portu turuncu renkte yanıyor ve internet hızımı 10 mbit ile sınırlıyor aynı kabloyu laptopuma bağladığımda ise sorunsuz 100 mbit bağlantı sağlıyor bir kaç kez kabloyu kasaya tak çıkar yaptığımda ise asıl yanması gereken yeşil ışık yanıp sönüyor ve ethernet tanımlanıyor diyerek ağ ve paylaşım merkezinde uyarıda onunla birlikte yanıp sönüyor. yani kısacası 100 mbitle bağlanmayı tanımlayamıyor bilgisayara sonunda tak çıkar yaptıkça turuncuda yanık kalıyor ve dediğim gibi 10 mbit hıza sabitliyor kendini internetten bir kaç araştırma yaptığımda ağ ayarlarında gelişmiş sekmesinde speed dublex seçeneklerini 100 mbit ve 1 gbit e kadar yükselttim ama hala 10 mbit olarak gösteriyor hız durumunu bilgisayar yeni ondada sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne hikmetse sabah bir kaç kez tak çıkar yaptığımda yeşil ışık yanık kaldı ve 100 mbit ile bağlandım bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar turuncuya döndü ve bu şekilde devam ediyor tak çıkar yapmaktan artık lan portuna zarar vereceğim ve kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin. modem markası tplink td w8961n
    reset attım her şeyi denedim olmadı kablo uzunluğu 18 metre isterseniz konu ile alakalı video yükleyebilirim

Alıntıları Göster
    Muhtemelen ethernet socket arızalanmıstir. Yanında eski pci slotuna takılan ethernet kartlarından varsa bi takıp kabloyu ona tak, hız yükselirse ethernet socket gidici demektir. Ethernet portu tozlanmış da olabilir eski bir dis fircasiyla falan temizle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 1 Mayıs 2020; 23:59:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Muhtemelen ethernet socket arızalanmıstir. Yanında eski pci slotuna takılan ethernet kartlarından varsa bi takıp kabloyu ona tak, hız yükselirse ethernet socket gidici demektir. Ethernet portu tozlanmış da olabilir eski bir dis fircasiyla falan temizle.

Alıntıları Göster
    hocam bilgisayar daha 1 aylık bile değil sabah tak çıkar yapa yapa 100 mbit yeşil ışığın yanık kaldığını gördüm yazılımsal bir şey var ama çözemiyorum malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

hocam bilgisayar daha 1 aylık bile değil sabah tak çıkar yapa yapa 100 mbit yeşil ışığın yanık kaldığını gördüm yazılımsal bir şey var ama çözemiyorum malesef

Alıntıları Göster
    Heh bi de, anakartin ismini yazıp ilgili driverlari yukle. Hatta bios update diye bir sey var, ama elektrik kesilirse pc cop olabilir. Riskli. Ama bazen meseleleri çözüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.