Şimdi Ara

Kablolu zile kablosuz zil bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, evde kullanmak için kablosuz zil aldım, ilk olarak kablosuz zilin yanında gelen pilli anaktarı mevcut kablolu zile paralel yada seri bağlarım çalışır diye düşünmüştüm ama yaptığım denemelerde başarılı olamadım. Biraz araştırdım röleli bir devreye ihtiyacım var sanırım ama tam olarak nasıl olacak bilemiyorum, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• kablosuz kullanman daha iyi degilmi ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okankan O kullanıcısına yanıt
    bir kac foto eklersen yardımcı olmaya çalışırım
    sanırım evdekı zılı bozmak ıstemıyorsun ama kaplosuz olanıda buna entegre etmek ıstıyoruz degılmı ?
  • Evet kablolu olan apartmanın normal zili, kablosuzu balkonda ona paralel kullanmak istiyorum,
    anahtar bacaklarini bulup kablo lehimledim uclarini bunlarin tetiklemesini normal zil calinca olsun istiyorum

•  Kablolu zile kablosuz zil bağlamak Kablolu zile kablosuz zil bağlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okankan -- 27 Nisan 2014; 11:40:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

bir kac foto eklersen yardımcı olmaya çalışırım
    sanırım evdekı zılı bozmak ıstemıyorsun ama kaplosuz olanıda buna entegre etmek ıstıyoruz degılmı ?

Kablosuz zilin anahtari bu hocam, buradaki çektiğim kablonun uclarini kisa devre yapmam yeterli oluyor, bunu normal zil calinca yapsin istiyorum

• okankan O kullanıcısına yanıt
    oncelıkle evdekı kullandığın zil kac volt ıle çalışıyor 12- 9 -5 v olabılır bunu bul ve birtane pnp transistor ün emiterini pilin + sında lehımledıgın kaploya collektornu ise diğer lehimlediğin kploya lehımle

sonra 4k 7 direnci trnin basesine lehimle ve evdekı zilin eksısını bul ve o eksı uca 4k7 direncin diğer ucunu lehımle

once deneme yap ama
    eger evdekı zilin butondan gelen koplosu eger eksı hatta bağlıysa devren calısır
    ama buton artı hataysa koplosuz zilin butonuna bağladığın kploları sök ve pilin eksı hattının yolunu falcatayla kes ve bu seferde pnp bır transıtorle yapman gerekır

ozaman pilin eksısını emıtere collektorunu kestıgın yolkun devamına lehımlıceksın ve butonun arkasını lehimleyerek butonu sabıt hale getıreceksın

umarım anlatabılmısımdır
    takıldığın yerde sor

ama once yapman gereken evdekı zilin tesısatını bulup asagıdakı butonun artıdamı yoksa eksıdemı bağlı olduğunu bulursan
    hangi tryı kullancagız daha kesınlık kazanmış olur
    @okankan

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

oncelıkle evdekı kullandığın zil kac volt ıle çalışıyor 12- 9 -5 v olabılır bunu bul ve birtane pnp transistor ün emiterini pilin + sında lehımledıgın kaploya collektornu ise diğer lehimlediğin kploya lehımle

sonra 4k 7 direnci trnin basesine lehimle ve evdekı zilin eksısını bul ve o eksı uca 4k7 direncin diğer ucunu lehımle

once deneme yap ama
    eger evdekı zilin butondan gelen koplosu eger eksı hatta bağlıysa devren calısır
    ama buton artı hataysa koplosuz zilin butonuna bağladığın kploları sök ve pilin eksı hattının yolunu falcatayla kes ve bu seferde pnp bır transıtorle yapman gerekır

ozaman pilin eksısını emıtere collektorunu kestıgın yolkun devamına lehımlıceksın ve butonun arkasını lehimleyerek butonu sabıt hale getıreceksın

umarım anlatabılmısımdır
    takıldığın yerde sor

ama once yapman gereken evdekı zilin tesısatını bulup asagıdakı butonun artıdamı yoksa eksıdemı bağlı olduğunu bulursan
    hangi tryı kullancagız daha kesınlık kazanmış olur
    @okankan

Apartmanın ortak beslemesi bence trafodan direkt ac olarak geliyordur.

En güzeli iki diyot ve bir 12v röle ile yapmak...

Rölenin bobin girişine seri bir diyot, bir de ona ters paralel bir diyot son olarak da tetik bacaklarına ise arkadaşın hazırladığı kablolar...

• Merhaba arkadaşlar,

Bizim binada audio gdm 1105 mevcut. Bu sistemde araştırdığım kadarıyla kapı otomatiği için 15V ac, dairelerdeki görüntülü diyafon sistem için 24V DC - 3,75A mevcut. Ben bu sisteme kablosuz zil entegre etmek istiyorum. Aşağıya harici buton koymadan; aşağıdan ya da daire önünden zile basıldığında kablosuz zilinde aktif olacağı bir sistemi nasıl kurabilirim. Kablosuz zillerin vericisinde 12V, 23A'lik pil mevcut.

Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bizim binada audio gdm 1105 mevcut. Bu sistemde araştırdığım kadarıyla kapı otomatiği için 15V ac, dairelerdeki görüntülü diyafon sistem için 24V DC - 3,75A mevcut.Aşağıda verilen resimde görüntülü diyafona ait bağlantı şeması yer almaktadır.

Kablolu zile kablosuz zil bağlamak

Ben bu sisteme kablosuz zil entegre etmek istiyorum. Aşağıya harici buton koymadan; aşağıdan ya da daire önünden zile basıldığında kablosuz zilinde aktif olacağı bir sistemi nasıl kurabilirim. Kablosuz zillerin vericisinde 12V, 23A'lik pil mevcut.

İlk olarak aklıma gelen resimde 4 ve 8 nolu bacaklar arasında konulan 75 ohmluk dirence paralel bir sistem. Burada butona basıldığında kaç V'luk bir gerilim olduğunu tespit edip o gerilimle çalışan bir röleyi kablosuz transmitterin butonu yerine kullanmak. Tabi mevcut görüntülü sistemi etkilememesi için 75 ohm'a giden akımı etkilememek gerekir. Bunun içinde röle'ye seri 1 ya da 2k'lık direnç kullanmak.

Sizce bu söylenilenler uygun mudur? Elektrikten anlayan ve alternatif önerisi olan var mı?

Yardımcı olabilirsiniz sevinirim. İyi çalışmalar.

• Eğer halen sorunuza cevap bulamadıysanız;

Genelde zillere gelen voltaj 12 volttur. Öncelikle aşağıdan zile basıldığında evinizdeki klasik zilinize kaç volt geliyor, Ac mi yoksa DC volt mu geliyor öğrenin. Dc volt geliyorsa sorun yok, Ac geliyorsa bir köprü diyot yada 4 adet 1N4001 yada 1n4007 ile oluşturacağın köprü diyotla DC volta çevir. Kondansatöre falan gerek yok. Diyelimki voltajımız DC veya DC ye çevirdik.

Şimdi kablosuz zilinizin butonunu açınız, buton görevi gören siwiçin ayaklarını kısa devre yaparak lehimleyiniz. Pil takılan yerlerini de klasik zilinize gelen kablolara + ve - ye dikkat ederek bağlayınız. Kablosuz zilinizi de pillerini takarak evinizde istediğiniz yere koyunuz.

Şimdi aşağıdan zile basınca sizin kablosuz zilinizin butonu da basılmış gibi olacak ve kablosuz ziliniz çalacaktır.

Kolay gelsin.
  • köprü diyot şart değil. Tek diyotla yarım doğrultma yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 Osman

Eğer halen sorunuza cevap bulamadıysanız;

Genelde zillere gelen voltaj 12 volttur. Öncelikle aşağıdan zile basıldığında evinizdeki klasik zilinize kaç volt geliyor, Ac mi yoksa DC volt mu geliyor öğrenin. Dc volt geliyorsa sorun yok, Ac geliyorsa bir köprü diyot yada 4 adet 1N4001 yada 1n4007 ile oluşturacağın köprü diyotla DC volta çevir. Kondansatöre falan gerek yok. Diyelimki voltajımız DC veya DC ye çevirdik.

Şimdi kablosuz zilinizin butonunu açınız, buton görevi gören siwiçin ayaklarını kısa devre yaparak lehimleyiniz. Pil takılan yerlerini de klasik zilinize gelen kablolara + ve - ye dikkat ederek bağlayınız. Kablosuz zilinizi de pillerini takarak evinizde istediğiniz yere koyunuz.

Şimdi aşağıdan zile basınca sizin kablosuz zilinizin butonu da basılmış gibi olacak ve kablosuz ziliniz çalacaktır.

Kolay gelsin.

merhaba
    aynı şekilde ben de görüntülü diyafona kablosuz kapı zili bağlamak istiyorum. siz bu konuda ilerleyebildiniz mi?

• Hortlatıyorum ama. sonuç ne oldu? bende aynı sistemi balkona yapacağım da
  • Merhaba, konu açılalı uzun zaman olmuş. Belki birilerine yardımcı olabilirim diye buraya deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Wirilles zilin zil botonunu kutusundan çıkarttım. butona entegre olan pil yuvasının ayaklarını Audionun hoparlör çıkışına lehimledim. Butonun düğmesinin devamlı basılı olması için düğme ayaklarını küçük bir kablo ile lehimledim. Bu kadar basit oldu, zile basıldığında wirilles zilde çalıyor. Yalnız burda dikkat edilmesi gereken Audio nun zil sesinin en üst seviyede olması gerekiyor. Zannedersem zil sesi yüksekliği hoparlöre gelen voltaj ile alakalı. Wirilles 12 volt ile çalıştığından Audionun zil sesi düşük seviyede olduğunda voltaj yeterli olmuyor. Herkese hayırlı günler dilerim, kolay gelsin.
  • Mehali72 M kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce yapmıştık, szinki de aynı. Apartman otomatik zil çıkışı yeterli olmuştu. diyot eklemek gerekebiir.

Başka bir projede; kablosuz zil kumandasına hiç müahale edilmiyor, alıcısında sinyalin kuvvetlendiği bir yerden transistör beyzine giriş yapılıp röle çektiriliyor. Tabii transistörün alıcı güç kaynağı ile aynı toprakta olması şart.

Tüm bunların sebebi; bu kumandaların ucuz oluşu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.