Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
64.785
Cevap
415
Favori
3.476.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kablonet netmaster modem üzerinden interneti nasıl paylaştırıyosunuz arkadaşlar notebook ve masaüstü olarak
    bir de bağlantımın en güvenilir olarak hızını hangi linkten öğrenebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: gilbert

1)hayır yapılmıyor fiyat 20 ytl 256k da 36 ytl
    2)2 yıllık sözleşmede modem fiyatı 1 dolar.
    3)bilmiyorum
    4)bildiğim statik

bu 2 yıllık sözleşmede modem fiyatının 1 dolar olduğu nerde yazıyor? türksatın sitesinde öyle bir şey göremedm? kaynek verr msn? bir de sen kablonet kullanıcısı mısn? eer öyleysen snle msnde konuşabilr myz? daha raht konuşabilrm.
  • ewt az önce Türksatla konuştm ve müşteri hizmetlerinden tt ye göre çk daha memnun kaldm. en azındn 10 dakka bekletmiolar ve bilgililer.
    1) İlk olarak sitedeki fiyatların üstüne fiyat istemiyorlarmış.
    2)öyle 2 yıllık sözleşmeye modem hediye gibi kampanyaları yokmuş.
    3) Yurtdışı çıkışları telekomn omurgası üzerindenmiş yani yurtdışında adsldeki sornlar kabloda da varmış.
    4)İp dinamkmiş ama her modem restlemede deişmiormuş.
    Ayrıca Türksat yakında kotalı tarifeler getirecekmiş ve yeni kampanyalar yapacakmış. valla martta telekom yei tarifede kotamı en az 5 gb yapmazsa martta kablodaym.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gilbert

kablonet netmaster modem üzerinden interneti nasıl paylaştırıyosunuz arkadaşlar notebook ve masaüstü olarak
    bir de bağlantımın en güvenilir olarak hızını hangi linkten öğrenebilirim

bu topicteki ilk mesajımda bu konuyu detaylı anlattım.
  • Downstream Lock : Locked
    Downstream Frequency : 543000000 Hz
    Downstream Modulation : 64 QAM
    Downstream Interleave Depth : 32
    Downstream Receive Power Level : 22.95 dBmv
    Downstream SNR : 33.68 dB

Upstream Channel ID : 6
    Upstream Transmit Power Level : 49.00 dBmv
    Upstream Symbol Rate : 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency : 20976000 Hz
    Upstream Mini-Slot Size : 4

Ya arkadaşlar Power LVL ler konusunda bende sizin gibi sınırlar var diyordum ama sanırım görüşlerim değişmeye başladı. Benim bildiğim power lvl ler bir seviyenin altına veya üstüne çıktımı zaten modem online olamıyor, online ol komutunu alamıyor. Sinyal kalitesini belirleyen şey ise SNR yani Signal To Noise Ratio diye biliyorum. SNR ın 30 üstü olması gerekiyor diye duydum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Downstream Lock : Locked
    Downstream Frequency : 543000000 Hz
    Downstream Modulation : 64 QAM
    Downstream Interleave Depth : 32
    Downstream Receive Power Level : 22.95 dBmv
    Downstream SNR : 33.68 dB

Upstream Channel ID : 6
    Upstream Transmit Power Level : 49.00 dBmv
    Upstream Symbol Rate : 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency : 20976000 Hz
    Upstream Mini-Slot Size : 4

Ya arkadaşlar Power LVL ler konusunda bende sizin gibi sınırlar var diyordum ama sanırım görüşlerim değişmeye başladı. Benim bildiğim power lvl ler bir seviyenin altına veya üstüne çıktımı zaten modem online olamıyor, online ol komutunu alamıyor. Sinyal kalitesini belirleyen şey ise SNR yani Signal To Noise Ratio diye biliyorum. SNR ın 30 üstü olması gerekiyor diye duydum...

snr(signal to noise ratio) adından da anlaşılabileceği üzere sinyalin gücü değil temizliğidir.kablonette genelde 35 civarı seyreder bu değer.ancak dediğim gibi bu senin sinyal gücün değildir.yukarıdaki bilgilere göre downstream power levelın 22.95 ve bu oldukça kötü bir değer.

• Tamam farklı ne dedik ki ? Sinyal gücü demedim SNR a. Bu birde bu sinyal seviyeleri nasıl değişiyor ? Adamlara anlatıyorum anlamıyorlar apartman kutusuna inip kendim düzenleyecem başka yolum kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 4 Ocak 2007; 16:29:55 >
  • quote:

Tamam farklı ne dedik ki ? Sinyal gücü demedim SNR a. Bu birde bu sinyal seviyeleri nasıl değişiyor ? Adamlara anlatıyorum anlamıyorlar apartman kutusuna inip kendim düzenleyecem başka yolum kalmadı.

bağlantında sorun yaşadığını belirtip,değerlerini yazınca snr ye bağladın olayı sandım.o yüzden sinyal kalitesi demişsin ben sinyal gücü olaral algılayıp cevap yazdım kusura bakma.snr ne kadar yüksek ise o kadar iyidir.yani keşke snr 50 olsabu arada sen daire içindeki bağlantılarınıda kontrol et derim ben.ben kablonetin verdiği dağıtıcıları elektrikçiden aldığım daha kalitelileri ile değiştirdim.sinyal seviyemde artış oldu.tv yayın kaliteside arttı.tabi bunlar çok büyük artışlar değildi.büyük beklentiler insanı sükut u hayale uğratır....

• Kusura bakmadım

Tavsiyeni dinleyip evdeki bağlantıları bi kontrol edeyim. Ev de 3 tane TV var Kablo modem de hattı onlarla paylaşıyor Bi de evde kullandıkları splitter TV ve Modem diye çıkışlar varki bence yeterince kaliteli. Gidip apartmandaki kablo TV kutusunu kırıp sonra birinin kablo TV bozuldu diye telefon etmesini mi beklesem :p
  • Arkadaşlar mevcut durum itibari ile Kadıköy acıbademde kablonet durumu nasıl bilgisi olan var mı?
    Kablo tv ve kablonet almayı düşünüyorum, binada kutu da var.
    Bu arada bilgisayarı arka odaya koyacağım için sanırım wireless modem almam gerekecek.
    Önerilerinizi iletirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xeon82

Arkadaşlar mevcut durum itibari ile Kadıköy acıbademde kablonet durumu nasıl bilgisi olan var mı?
    Bu arada bilgisayarı arka odaya koyacağım için sanırım wireless modem almam gerekecek.

valla bilemiyorum ama acıbademde sorun varsa heryerde var demektir.zira en eski altyapı orada
  • quote:

Gidip apartmandaki kablo TV kutusunu kırıp sonra birinin kablo TV bozuldu diye telefon etmesini mi beklesem :p

çok mantıklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: klonajinsky

quote:

Arkadaşlar mevcut durum itibari ile Kadıköy acıbademde kablonet durumu nasıl bilgisi olan var mı?

valla bilemiyorum ama acıbademde sorun varsa heryerde var demektir.zira en eski altyapı orada

Klonojinsky İstanbulda en iyi alt yapı nerde var biliyormusun ?

Şu mesajıda bir hortlatıyım .

• quote:

Orjinalden alıntı: Wanker

Merhaba,

Ben Bursada kablonet kullanıcısıyım.Kablonet'in artıları ve eksileri hakkında bişeyler söylemeye çalışayim.

Aslında ilk olarak altta yazdığınız uyarı hakkında bilgi vereyim.Bundan bir kaç ay öncesine kadar bazı bölgelerdeki kablotv ve internet hizmetlerini veren firmaların elinden bu hakları Türksat a.ş. tarafından alındı.Artık bütün işlemler Türksat tarafından gerçekleştiriliyor.Tabi bu geçiş süreci başta biraz sıkıntılı oldu.Cihazlara el koymalar, bağlantıda kesilmeler ve benzeri sorunlar yaşanmaya başlandı.Bunun en önemli nedeni önceden aracılık yapan firmaların devreden çıkarılması yüzünden göstermiş oldukları tepki ve protestodur.Daha doğrusu ben bunun böyle olduğuna inanıyorum.Tabi bunun yanında bu firmalar bu hizmet karşılığı bağlantı ücretine göre masrak almakta idiler.Mesela 256kbit için12 ytl gibi.Tabi Türksat devreye girince bu ücreti kaldırdı ve fiyatlar otomatik olarak iniş oldu ayrıca ben size bu ek ücreti almadan bakım hizmetide vericem dedi ve bunu yapmakta en azından burda öyle.Ama şuan için ben hiç ama hiç bir sorun yaşamıyorum çok şükür.Hele adsl kullanıcıların sorunlarının kesinlikle yaşamıyorum.Belki bulunduğum bölgedende kaynaklanıyor olabilir.Buradaki kullanım sıklığını bilmiyorum.

Bunlara ek olarak kablo internetin avantajları,

Adsl'den daha ucuz sınırsz bağlantı,düşük ping ve alt yapısının genişleme imkanları sayesinde gelecekte yeni hizmetlerin devreye alınması ile daha şeker bir hale gelmesi diyebiliriz.Bunlara ek olarak kablo internetin uzun zamandır devrede olması sonucu personelin tecrübesinin artmış olması ve sonucunda daha iyi hizmet(Buna herkes katılmayabilir).Download hızı 256kbit için 25-30 arasında değişiyor bu değer karşı server ve yurtiçi yurtdışı olmasına göre değişiyor ama bunun harici hep bu aralıkta oynuyor.

Eksileri ise en başta her bölgede sağlanamamış olması yani özel bir alt yapı gerektirmesi bunun haricinde benim aklıma başka bişey gelmiyor.

Yardımcı olabileceğim başka bişey olursa sormanız yeterli...

İyi Günler...

Bursanın neresinde oturuyorsun ?

• ADSLe hiç bulaşmayıp kablonet almak istiyorum. Fakat bilgisayarım arka odada olacağı için wireless modem lazım. Aşağıdakini buldum 186YTL. ADSL de bedave veriliyor modem. Karı kediye yükleyeceğiz anlaşılan. Daha ucuza wireless kablo modem bulabilir miyim dersiniz? Veya başka modem öneriniz var mı?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=89038&productid=bd85011
  • quote:

ADSLe hiç bulaşmayıp kablonet almak istiyorum. Fakat bilgisayarım arka odada olacağı için wireless modem lazım. Aşağıdakini buldum 186YTL. ADSL de bedave veriliyor modem. Karı kediye yükleyeceğiz anlaşılan. Daha ucuza wireless kablo modem bulabilir miyim dersiniz? Veya başka modem öneriniz var mı?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=89038&productid=bd85011

wireless modem almak yerine access point alıp modemden access pointe,ondanda pc (ler)e dağıtabilirsin.
    aşağıdaki SURECOM - EP-9611SXg 802.11g WLAN ACCESS POINT hızlı sistemde 100 ytlye satılıyor.
    KABLONET [ANA KONU]

• quote:

Orjinalden alıntı: RuthLess_SLayer

Klonojinsky İstanbulda en iyi alt yapı nerde var biliyormusun ?

Şu mesajıda bir hortlatıyım .

valla en iyisini bilemem ama ilk olarak acıbademde faaliyete geçmişti diye biliyorum.
  • access point 100 bir de modem almak lazım yine wireless modemin fiyatına gelir.
    Uff 186 YTL gözümü korkuttu gidip bedava wireless modem hediyeli ADSL alayım artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RuthLess_SLayer

İstanbulda en iyi alt yapı nerde var biliyormusun ?

ultra kablo bolgelerinde en kotusude aktifkablo desek yeridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 11 Ocak 2007; 14:08:26 >
  • merhaba arkadaşlar ben izmirde bornovada oturuyorum arkadaşımla ya adsl alacağız yada kablonet alacağız sizce hangisini almalıyım evde önceden kablotv varmış(ev sahibi otururken) bilmiyorum bunun bir yararı olur mu? 3 kişiyiz evde tek bilgisayarı mı bağlayabiliriz kablo nete? kabloneti aldığımızda kablo tvde gelecekmi eve? toplam maliyeti ne kadar oluyor? Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.