Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
64.797
Cevap
413
Favori
3.478.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana kalırsa sistemde yanılıyorsunuz arkadaşım 1024 de 5 gb yaparsan aşırı bir fatura ödersin 100 ytl civarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pred4toR

512 ile 52-53 üstü göremiyorum

Ankara'da mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

bana kalırsa sistemde yanılıyorsunuz arkadaşım 1024 de 5 gb yaparsan aşırı bir fatura ödersin 100 ytl civarı

Başka başlıklarda bir çok kez tekrar edildi ben de tekrar edeyim:

5000MB harcarsanız 38,97 YTL
    5 GB /5120MB harcarsanız 39,5 YTL ödersiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

bana kalırsa sistemde yanılıyorsunuz arkadaşım 1024 de 5 gb yaparsan aşırı bir fatura ödersin 100 ytl civarı

Başka başlıklarda bir çok kez tekrar edildi ben de tekrar edeyim:

5000MB harcarsanız 38,97 YTL
    5 GB /5120MB harcarsanız 39,5 YTL ödersiniz.

pardon kardeş 5 değil 6 gb imiş sen yani 6 gb yaparsan 145 ytl ödüycen 1 gb o zaman yaklaşık olarak 100 ytl ye geliyor yani dikkatli olmanı tavsiye ederim

• evet telefon actım 512 ye geçtim kablonet sitesinden test sonucu 350 civarı çıkıyor :P
    1-2 tane test sitesi söylermisiniz?

• arkdaslar kotalı olayı daha mı ıyı acaba 5gb bir insan nasıl doldura bilkir ki paso flim ve dizi indirerek mı ?
  • bu bağlantı kopup duruyo son bir aydır suyu çıktı kablonetin.

rapidshareden bi kaset indiremedim 2 gündür. 3 kere denedim 3 ündede ortasında kopup yarım kaldı. msn gidip duruyo
  • Merhabalar,
    4 yildir kablo internet abonesiyim. Istanbul Erenköy bölgesinde oturuyorum. Son 2 aydir kablo internet hizmeti alirken cok problem yasiyorum.
    Geçen aylarda Erenköy bölgesindeki dijital yayin calismalarindan ötürü 4-5 gün hizmet alamadim.
    Herhangi bir ozur veya bilgilendirme olmadi.

Gecen cumartesi aksami kablo internetim surekli kopup tekrar baglanmaya basladi.
    Durumu cagri merkezine bildirdim. Pazar sabahi gelip apartman girisinden kontrol ettiler. Ama problemi bulamadilar. Harici hatlardandır dediler. Sonra Pazartesi akşamı harici ekip geldi. Harici tarafta sorun yok dediler. Bugun icin baska bir ekip tekrar gelecekmiş.
    Su an hic baglanti kuramiyorum. Kursam bile 3-4 dk.icinde tekrar kopuyor.
    Sinyal seviyelerinde bir degisiklik yapildigi ve bunun problem oldugunu dusunuyorum.

Turksat hizmet verme konusunda gayretli ancak yeterince sistem üzerinde kalifiye elemana sahip değilmiş gibi geldi bana.. UltraTv doneminde aldigim hizmeti mumla aratiyor bana.. Umarım kısa süre içerisinde sorunum hallolur. Yoksa gruptaki arkadaşların tersine ben Adsl tarafına geçmek durumunda kalacağım. :-(

• Magicjoe, modeminin markası ve sinyal değerlerin ne? Netmaster ıvır zıvır tarzı modemler sorun çıkarıyor. Benim de netmaster modemim vardı, günde 4-5 kere kopma oluyordu. Motorola aldığımdan beri bir sorunum yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emofel

arkdaslar kotalı olayı daha mı ıyı acaba 5gb bir insan nasıl doldura bilkir ki paso flim ve dizi indirerek mı ?

kota 5gb değil 1 gb. 1 gb tın üstüne extra ödeme yaparsınız.

@lycantrophic

bende motorola modem kullanıyorum. 2 hafta oldu bağlattığım. daha tık demedi. netmaster kullanan herkesten şikayet duyuyorum (yan komşum dahil). benim modemi aldık onun hattına bağladık hiç sorun olmadan kullandı. sanırım iş modemde bitiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirli2007

quote:

Orjinalden alıntı: Emofel

arkdaslar kotalı olayı daha mı ıyı acaba 5gb bir insan nasıl doldura bilkir ki paso flim ve dizi indirerek mı ?

kota 5gb değil 1 gb. 1 gb tın üstüne extra ödeme yaparsınız.

@lycantrophic

bende motorola modem kullanıyorum. 2 hafta oldu bağlattığım. daha tık demedi. netmaster kullanan herkesten şikayet duyuyorum (yan komşum dahil). benim modemi aldık onun hattına bağladık hiç sorun olmadan kullandı. sanırım iş modemde bitiyor.

Doğru. Bu forumda da pek çok konuda defalarca yazıldı, motoroladan şaşmayın diye. Paraya kıyın, netmasterdan filan uzak durun, ben direk düştüm o hataya, siz de düşmeyin.

• Ankara Çankaya'dan (Aşağıayrancı'dan) kablonetle internete bağlanan arkadaşların bağlantı kaliteleri/hızları nasıl ?

+

Ankara'da MOTOROLA modem nereden alınabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antarex -- 27 Şubat 2007; 13:26:05 >
  • Son günlerde sık okuduğum X markası çok sık kopuyor Y markası kopmuyor konusunda okuyucalara biraz bilgi vermek istiyorum.

Bilindiği gibi kabloda yeni kampanyalar başladı/başlayacak. ADSL ile rekabet edebilmek için Türksat bunları yapmak zorunda zaten. Türksat'ın avantajı ADSL ile ulaşılamayacak mesafelerde bile yüksek bant genişliğine KabloTV alt yapısı ile ulaşabiliyor olmasıdır. ( Gerekli yükseltmeler ile abone başına ADSL2+ 'ın 3-4 katı bir bant tahsis edilebilecektir. Evimizdeki telefon kablolarının kalitesi düşünülürse ADSL2+ bile ülkemizde bir hayaldir oysa).

Bu nedenle Kablo İnternete yatırım yapmayı planyan arkadaşlara tavsiyem modem seçiminde şunlara dikkat etsinler:

1. Bu cihazlarda olmazsa olmaz DOCSIS 2.0 seritifikalı olmalarıdır.

DOCSIS standartı CableLabs tarafından geliştirilmiş olup cihazların sağlaması gereken kriterleri belirtmektedir.

Bu nedenle belirttiğiniz modemler arasında dikkat ederseniz iyi çalışıyor dedikleriniz bu sertifikasyona sahiptir.

Cihazların sertifikasyonlarını kontrol etmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:http://www.cablemodem.com/downloads/Certified_Products.pdf

Burada D2.0 = DOCSIS 2.0

D1.0/1.1 = DOCSIS 1.0 veya 1.1

2. RF Upstream 'de Automatic Level Adjust özelliği

3. RF Upstream'de Gain Control Range 45-50 dB, nekadar büyük ise o kadar iyidir.

4. RF Downstream'de RF Input Sensitivity = -XX - + YY aralığında. Burada +YY genelde cihazların tümünde +15 dBmV'tur. Önemli olan -XX değeri. Bu değer nekadar düşük ise Örn. -20dBmV cihaz da od enli başarılı çalışacaktır ve şebekedeki problemlerden daha az etkilenecektir.

Tercihlerinizi bu doğrultuda yaparsanız çok fazla sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

• @RE_BELOT
    yazdığın 4. madde ile daha geniş bilgi verebilir misin ? Veya bu konulardan bahseden bir site varsa adresini verir misin?
    Şimdi benim eski Net&Sys modemde downstream power lvl +22 +23 civarı çıkıyordu, devamlı küsüratlı ve değişen değerler.
    Yeni modeme geçince sabit bir şekil de +15.6 görünüyor ki sanırım sorun modemin max stabil çalışma lvl i 15 civarı ve 15.6 nın üzerini göstermemesinden veya gösterememesinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte performanstada belirgin bir düşüş var. (Yeni modem Netmaster Cbw500 Wireless routerlı kablo modem). Bu konu biraz da modemden değil hattımızla alakalı bir konu. Hatta bu özellik yüzünden modem düzgün çalışıyor veya çalışmıyor bu nedenle markalara dahi suç bulunuyor.
    Ayrıca Upstream power lvl de diğer modem de +50 ye yakın çıkarken bu modem de 42.5 civarında gösteriyor sinyali. Modemin kitapçığında çalışma standartları diye bişey söylememişler ne yapmak lazım ?

• 4. Madde ile ilgili olarak;

Downstream : Size (Kablo Modeme) doğru gelen sinyaldir.
    Upstream : Sizden (Kablo Modemden) çıkan sinyaldir.

Bu cihazların optimum çalışma aralıkları vardır. Markadan markaya bunlar değişmektedir. Fakat söyleyebilirim ki "0" değeri idealdir.

RF downstream sinyalinin +20/+25'nin üzerine çıkması hoş bir durum değildir. Modemin kalitesine göre alıcısı yanabilir.

RF upstream ise, günümüzdeki şebeke performansları göz önüne alındığında, nekadar yüksek ise o kadar iyidir. Merkeze bulunan uzaklığa ve şebeke planlamasına göre bu değer +30 dBmV de olabilir +60 dBmV'de.
    Bu nedenle soruna tam cevap veremeyeceğim.

Fakat yazdıklarından gördüğüm kadar ortada bir tezat var. Netsys ile +22 giriş seviyesi varken yeni modeminde +15,6 olduğuna göre sinyalde bir zayıflama olmuş. Bu doğrultuda Upstream Power Level arması gerekiyor fakat sende tam tersine düşmüş. Bu durum muhtemelen Modemindeki bir arızadan kaynaklanıyordur.

Kablosuz modemin teknik değerlerinde:
    Alıcı Duyarlılığı 1E-5@ -83dBm : -32 dBmV Bu değeri sağlayabiliyorsa mükemmel bir cihazdır:)) Malesef tüm rakiplerinde maksimum -15/-20 gibi bir seviye mevcuttur. Bunu tekrar kontrol edeceğim veya sendeki kitapçıktan bu değeri bana gönderirsen memnun olurum.
    İletim Gücü 15dBm±2dBm : +64 dBmV Bu da iyi bir değer ama görünen o ki bu seviyede çıkış yapamıyor:)

Daha önce de belirttiğim gibi bu cihazlarda aranması gereken en önemli özellik DOCSIS 2.0 destekli olmalarıdır. 5-10 YTL tasarruf edeceğim diye bağlantı problemi yaşamak isteyenler varsa tekrar bir düşünsünler.

Link olarak bu konularda açık kaynak olarak bir bilgim yok.

Konu ile ilgili değil ama Türksat'ın başarılı bir linkinihttp://online.turksat.com.tr/ verebilirim. Buradan SpeedTest işlemlerinizi daha gerçekçi yapabilirsiniz. İnanıyorum ki Türksat tarafından yapılan çalışmalar ile bağlantı problemleri de aşılacaktır.

• quote:

Fakat yazdıklarından gördüğüm kadar ortada bir tezat var. Netsys ile +22 giriş seviyesi varken yeni modeminde +15,6 olduğuna göre sinyalde bir zayıflama olmuş. Bu doğrultuda Upstream Power Level arması gerekiyor fakat sende tam tersine düşmüş. Bu durum muhtemelen Modemindeki bir arızadan kaynaklanıyordur.

yok ben şunu anladım alet max 15.6 görüyor, yani aslında daha yüksek ama alet bunu yazıyor. Araya splitter yerleştirerek 3-4dBm düşürüyordum eskiden şimdi sipletter koyunca bişey değişmiyor 15.6 sabit görünüyor çünkü değer 15.6 dan büyük.

quote:

Kablosuz modemin teknik değerlerinde:
    Alıcı Duyarlılığı 1E-5@ -83dBm : -32 dBmV Bu değeri sağlayabiliyorsa mükemmel bir cihazdır:)) Malesef tüm rakiplerinde maksimum -15/-20 gibi bir seviye mevcuttur. Bunu tekrar kontrol edeceğim veya sendeki kitapçıktan bu değeri bana gönderirsen memnun olurum.
    İletim Gücü 15dBm±2dBm : +64 dBmV Bu da iyi bir değer ama görünen o ki bu seviyede çıkış yapamıyor:)

bu kısmı anlamadım, mesela tüm rakipler derken hangi rakipleri söylemek istedin ? Wlan 802.11g özelliklerinde kitapçıkta bunu yazıyor 1-5@-83dBm, iletim gücü de 15dBm+-2dBm yazıyor ama bu Wireless özelliğiyle ilgili aletin sanıyorum kablonet performansıyla alakası yok.

Peki SNR (Signal To Noise Ratio) değeri önemli olmalı o kaç olmalı ?

Anlaşılan ben adamları çağırıcam inandırıcam Downstream power lvl i düşürtücem, ki adamlar gelip modem online oluyor downstream power level önemli değil deyip duruyorlar beni de sinirlendiriyorlar. Kavga etmeden inandıramıyorum downstream in düşük olması gerektiğine. Bir tavsiyeniz varmı bu konuda :D

• quote:

yok ben şunu anladım alet max 15.6 görüyor, yani aslında daha yüksek ama alet bunu yazıyor. Araya splitter yerleştirerek 3-4dBm düşürüyordum eskiden şimdi sipletter koyunca bişey değişmiyor 15.6 sabit görünüyor çünkü değer 15.6 dan büyük.

Merhaba, öncelikle splitter yerine Tap-Off (dağıtıcı) ile dene yapmanı öneririm. Bir elektrikciden temin edebilecegin 15dB kayıplı 1 Yollu Tap_off ve 75 ohm Sonlandırma direnci( kör tapa diye de adlandırılır) ile test yaptığında sendeki seviyenin +6,+7dB seviyelerinde olması gerekmektedir. (Yaklaşık maliyeti 3-4USD)Tap-Off üzerinde 1 abone çıkşı bir de doğrusal çıkış vardır. Doğrusal (Through) çıkışına 75 Ohm direnci tak, abone(side) çıkışına da kalbo modemi bağlarsın.
    Daha önce de belirttiğim gibi ideal dear 0 dB'dir.

quote:

bu kısmı anlamadım, mesela tüm rakipler derken hangi rakipleri söylemek istedin ? Wlan 802.11g özelliklerinde kitapçıkta bunu yazıyor 1-5@-83dBm, iletim gücü de 15dBm+-2dBm yazıyor ama bu Wireless özelliğiyle ilgili aletin sanıyorum kablonet performansıyla alakası yok.

Bu kısmı akşama download etmiş olduğum broşürden tekrar kontrol etmem gerek. Wireless konusunda çok tecrübeli değilim ama 15dBm iletim gücü Wireless için 2-3km'lik bir linki aşar herhalde. Ev cihazında da kolay kolay bunu entegre etmezler.

quote:

Burada DOCSIS 2.0 sertifikalı cihazların önemi ortaya çıkıyor. Bunlar 4-5 dB daha düşük SNR değerlerinde de çalışabilmektedir.
    Sendeki değerler tahmin ediyorum ki 22-23dB'dir. Eğer NetMasterin çalışıyorsa:) Bunun altındaysa kopma problemlerini yaşaman doğaldır. Sendeki SNR değerleri nedir?

Öncelikle Tap-Off ile sonuçları test edin adamları o doğrultuda çağırın :)

• Rouvax'la aynı sorunu ben de yaşıyorum. Netmaster modem yandı, downstream power'ın yüksek olması ile ilgisi var tahminimce. Tap-off'la bir deneyeyim bakalım, sonucu buraya yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re_Belot

quote:

Merhaba, öncelikle splitter yerine Tap-Off (dağıtıcı) ile dene yapmanı öneririm. Bir elektrikciden temin edebilecegin 15dB kayıplı 1 Yollu Tap_off ve 75 ohm Sonlandırma direnci( kör tapa diye de adlandırılır) ile test yaptığında sendeki seviyenin +6,+7dB seviyelerinde olması gerekmektedir. (Yaklaşık maliyeti 3-4USD)Tap-Off üzerinde 1 abone çıkşı bir de doğrusal çıkış vardır. Doğrusal (Through) çıkışına 75 Ohm direnci tak, abone(side) çıkışına da kalbo modemi bağlarsın.
    Daha önce de belirttiğim gibi ideal dear 0 dB'dir.

quote:

Bu kısmı akşama download etmiş olduğum broşürden tekrar kontrol etmem gerek. Wireless konusunda çok tecrübeli değilim ama 15dBm iletim gücü Wireless için 2-3km'lik bir linki aşar herhalde. Ev cihazında da kolay kolay bunu entegre etmezler.

quote:

Burada DOCSIS 2.0 sertifikalı cihazların önemi ortaya çıkıyor. Bunlar 4-5 dB daha düşük SNR değerlerinde de çalışabilmektedir.
    Sendeki değerler tahmin ediyorum ki 22-23dB'dir. Eğer NetMasterin çalışıyorsa:) Bunun altındaysa kopma problemlerini yaşaman doğaldır. Sendeki SNR değerleri nedir?

Öncelikle Tap-Off ile sonuçları test edin adamları o doğrultuda çağırın :)

Ayrıca bu tap off gürültü vs.. performansa düşüşe neden olur mu ? Gerçi olsa tavsiye etmezdiniz sanırım :) Eğer tap off la downstream power lvl düşerse çağırmama gerek kalmaz mı ?

Ayrıca SNR değerim 36.1 hep 30 lu değerler olmuştur zaten. Bağlantı için şuan pek sorun yok, bağlantıda düşme gibi sorunlarda olmuyor ama, testler çok tatmin edici değil .

bu tap off değil dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 28 Şubat 2007; 18:02:51 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.