Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: davidoff26 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.800
Cevap
413
Favori
3.478.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu değerler nasıl arkadaşlar? Yukarıdaki mesajları okuduktan sonra iyi olduğunu düşünüyorum. Ama yeni bir kablo kullanıcısı olarak yanılabilirim de. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • güzel değerler.
  • Yukarıda verilen TAP aygıtını kullansam bana bir şey katar mı acaba, merak ediyorum. Gerçi zaman zaman düşen hızın sorumlusu splitter olmasa gerek. Neticede internette ve yurtdışı çıkışlarda genel bir yavaşlık mevcut... :l
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

yahu uğraşmaya değer mi?

laptopun mac id sini masaüstününkiyle değiştir olsun bitsin.

Bu yapılabiliyorsa bile, hem masaüstü hem de dizüstü aynı zamanda kullanılmak istenirse n'olacak???

Yukarıda önediğim Netmaster 213 ile biraz daha bilgi vermek istiyorum:

1) Cihazın üstündeki anten 3 dBi'lık imiş (pek rastlanmayan bir standart) ve arkasında da gerçekten 4 değil 3 Enet portu var.
    2) Bunun fiyatı yakın zamana kadar $ 60+KDV mertebelerinde idi; ancak bir kampanya sonucu $ 39+K'ye düşürülmüş. Bu ay içinde Kont Bilişim SmartNet markasının altında buna benzer (ve dikine de durabilen, bu Netmaster "yatık" durmak zorunda) bir kablosuz Router'ı da $ 39+KDV'ye piyasaya vereceğini duyurmuştu; herhalde o piyasayı "vurmadan" ellerindeki stoku temizliyorlar.
    3) Hepsiburada.com sitesinde Bilgisayar/Network Ürünleri/Kablosuz Ethernet/Access Point altında bu ürünü inceleyebilirsiniz. Kodu, W-213G olarak belirtilmiş. Ancak bu ürün sadece bir Access Point değil, ve "router özelliği" de kesinlikle var da verilen bilgilerde bu yazılmamış. hepsiburada.com ve sair mail-order sitelerinde bu tip eksik bilgilendirmeler sıkça oluyor, maalesef...
    4) Siaz en iyisi, bu ürünün ithalatçısı olan Teknotel'in sitesini ziyaret ediniz, ve orada çok daha sağlıklı bilgi olduğunu göreceksiniz. Ürünün esas model kodu da WG-213 imiş. Yanında 68 sayfalık, çok detaylı bir de Türkçeuzu Kullanım Kılavuzu gelmekte; bu kadarına biraz şaşırdığımı itiraf etmeliyim... Yakında bir tane kendime alıp, "tipi bozuk" falan demeden alıp deneyeceğim...

Teknotel için, bkz.:http://www.teknotel-ere.com/tr/

İlgili Ürün için, bkz.:

Kolay gelsin...

bununla ilgili bir konu açmıştım silinmiş sanırım
    2 sini aynı anda kullanabilir yani mac adresini aynı yapar kullanır.
    Değerleri sorana da

upstream çok yüksek maximum 52 olması gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
    Değerleri sorana da
    upstream çok yüksek maximum 52 olması gerek.

Peki. Nasıl düşüreceim konusunda bir fikir verebilir misin?
  • benm değerler nasıl arkadaşlar
    downstream:
    Frequency : 537000000 Hz
    QAM Mode : 64
    Interleave Depth : 32
    Es/No * 10 : 348
    DS Chan Power * 10 : -38 dBmV
    CW Error Rate : 1.4020 E-06

upstream:
    Uphy AbsPwrLev = 40.250 dBmV
    Uphy Bandwidth = 1600 KHz
    Uphy Frequency = 27600000 Hz
  • Up stream
    Down Stream
    SNR değerlerini göremedim ben
  • ya bende netmaster cxc 150 var ama dediğin gibi snr değerleri yazmıyor. acaba firmware fln mı güncellemek lazım. bilgisi olan var mı?
  • Selamlar,

Bayadır takip edemiyorum ama verilen değerlerin güzel olup olmadığını neye göre yorumluyorsunuz bilmek isterim:)

Bu arada Upstream modeminizin kalitesine göre 60dBmV de olabilir. Bunu siz değiştiremezsiniz.
    Ama Netmaster'de 60'ı görürseniz mühtemelen alet sapıtmıştır diyebilirim. Bu Win98'in download hızını 56k modemle bağlanırken 200k olarak göstermesi gibi bir durumu çağırıştırıyor:)

Benim biralar nerde ya?:)
  • Bugün banada gelip kablo modem bağlantımı yaptılar. Henüz kullanıma açılmadı , ama görevli kendi modeminle kontrol ettiğinde 32dB olarak bir değer gördü ve "bu değer iyi" dedi. Normali 30dB ile 36dB aralığında olmasıymış. Bu doğru mu ne dersiniz ?
  • sinyali 2 yolla düşürürsünüz sağlıklı olanı
    4440126 yı aramak
    eğer bekleyemem derseniz.
    Apartman kutusunda gri renkli bişey var onda dönerli şey var 3 tane upstream için olanı bulup azaltın.
  • Upstream sinyalini niçin düşürmek istiyorsunuz ki?

ThisisaNightmare Kablo TV kutularını kurcalamanı pek önermem. 60V çarpabilir eğer yanlış bir bağlantı varsa. Bırakın teknisyenler işlerini yapsın:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re_Belot

Benim biralar nerde ya?:)

hakkınız saklı hocam :D
  • şu an evimde kablo tv kullanıyorum o yüzden de interneti de bu hat üzerinden almak istiyorum..
    yalnız işin acı yöne bu kablonet kakkınha hiç bişey bilmiyorum.. bu topici baştan başladım okumaya netin bağlanmış halindeki sorunları felan anladım da.. benim asıl merak ettiklerinme bi cevap yok.. yni ip değiştirmesinden proxy ayarlarına kdar olan bu uzun bölüm aslında çok faydalı ama.. mesela;
    galiba bu kablo.net kablo tv nin her olduğu yerde olmuyormuş bunun alt yapısı farklıymış..
    1. ben şu an istanbul ili fatih ilçesi fatih semti iskender paşa mh. de oturuyorum bu civarda olup da kablonet kullanan var mı??

2. adsl den dha mı ucuz olur? nihayetinde ayrı bi telefon hattı gerkemiyor?

3. bir de bu telefon hattı mevzuu benim kafamı karıştırdı. tv de kabloyu taktık mı iş bitiyordu. nette de öyle mi olacak? yani modeme ihtiyaç var mı? varsa ne tür bi modem? (bence gerkir ama ev arkadaşlarım kafamı karıştırdı.. bi sorayım)

herkese iyi günler

• Öncelikle bu adrestenhttp://online.turksat.com.tr/ internet bağlantısı olup olmasığını öğrenebilirsin.Adslden ucuz olması alıcağın hizmete bağlı onuda aynı sayfada bulabilirsin ama sanırım adslden daha ucuz ve tabiki bu bağlantı içine ayrı bir modeme ihtiyacın var
    quote:

Orjinalden alıntı: GEr0nim0

şu an evimde kablo tv kullanıyorum o yüzden de interneti de bu hat üzerinden almak istiyorum..
    yalnız işin acı yöne bu kablonet kakkınha hiç bişey bilmiyorum.. bu topici baştan başladım okumaya netin bağlanmış halindeki sorunları felan anladım da.. benim asıl merak ettiklerinme bi cevap yok.. yni ip değiştirmesinden proxy ayarlarına kdar olan bu uzun bölüm aslında çok faydalı ama.. mesela;
    galiba bu kablo.net kablo tv nin her olduğu yerde olmuyormuş bunun alt yapısı farklıymış..
    1. ben şu an istanbul ili fatih ilçesi fatih semti iskender paşa mh. de oturuyorum bu civarda olup da kablonet kullanan var mı??

2. adsl den dha mı ucuz olur? nihayetinde ayrı bi telefon hattı gerkemiyor?

3. bir de bu telefon hattı mevzuu benim kafamı karıştırdı. tv de kabloyu taktık mı iş bitiyordu. nette de öyle mi olacak? yani modeme ihtiyaç var mı? varsa ne tür bi modem? (bence gerkir ama ev arkadaşlarım kafamı karıştırdı.. bi sorayım)

herkese iyi günler

• hammer hocam teşekkür ederim
    peki bu modem bildiğimiz adsl modem mi? yoksa farklı bi modem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEr0nim0 -- 12 Mart 2007; 21:18:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GEr0nim0

şu an evimde kablo tv kullanıyorum o yüzden de interneti de bu hat üzerinden almak istiyorum..
    yalnız işin acı yöne bu kablonet kakkınha hiç bişey bilmiyorum.. bu topici baştan başladım okumaya netin bağlanmış halindeki sorunları felan anladım da.. benim asıl merak ettiklerinme bi cevap yok.. yani ip değiştirmesinden proxy ayarlarına kdar olan bu uzun bölüm aslında çok faydalı ama.. mesela;

En temizi 444 0 126'yı arayın. Buradakiler gerçekten çok kibar ve dakik/kesin hizmet veriyorlar. KabloTV Müşteri Numaranızı (Tesisat Numaranızı) veya tam olarak adresinizi verin. Anında, sistemden bakıp KabloTV abonesi olduğunuz yerde kabloInternet hizmeti de verilip verilemeyeceğini size söylüyorlar. [Eğer zaten kabloTV aboneliğiniz de yoksa, bölgenizde şebeke olup olmadığı konusunda gene yardımcı olacaklardır...] Anladığım kadarıyla, bazı yerlerde KabloTV olmasına karşı Kabloİnternet hizmeti anında verilemiyor ama bu verilemeyen yerlerde nasıl bir çözüm uygulanıyor, orasını şu an için ben de bilemiyorum.

quote:

2. adsl den daha mı ucuz olur? nihayetinde ayrı bi telefon hattı gerekemiyor?

Burada ayrı bir telefon hattı gerekmiyor ama bu sefer de KabloTV abonesi olmak zorunluğunuz var; yani aylık 7 YTL. yarın-öbürgün kabloTV'de dijital yayınlara tam geçilirse belki bu aylık TV aboneliğine de zam gelebilir. (Şu an galiba İstanbul ve Konya'da bazı şebekelerde deneme yayınları başlatılmış durumda...) Ancak "etik" açıdan telefon'a (T.Telekom'a göre) daha mantıklı -- ADSL kullanıcısı mecburen bir telefon hattı da almak zorunda ve konuşsun-konuşmasın bu hattın sabit ücretini de ödemekle yükümlü, ADSL kullanım bedelinin üstüne. KabloTV'de en azından TV yayını izleme seçeneğiniz açık...

Tarifeler için, size verilen diğer cevaptaki Türksat linkin'i inceleyiniz; oarada her türlü detay var!...

quote:

3. bir de bu telefon hattı mevzuu benim kafamı karıştırdı. Tv' de kabloyu taktık mı iş bitiyordu. nette de öyle mi olacak? yani modeme ihtiyaç var mı? varsa ne tür bi modem? (bence gerekeir ama ev arkadaşlarım kafamı karıştırdı.. bi sorayım)

Kablo İnternet için kullanmak zorunda olduğunuz altyapı temel olarak şöyle: Eve gelen KabloTV kablosunun (ki bu koaksiyel bir kablodur) ucuna bir cins splitter takıyorlar; bunun bir çıkışı TV'nize diğer çıkışı da Internet'inize ayrılıyor. Internet sinyalini PC'nize veya dizüstünüze ulaştırmak için kkesinlikle bir KabloInternet modeme ihtiyacınız var; bu da kesinlikle bir ADSL modem değil. Bu modemler, kablolu veya kablosuz olabiliyor; "iyi" tanınan marka da Motorola. Ancak şimdilik Türkiye'de Motorola'ların sadece kablolu modeli satışta; kablosuz modeli var ama nedense ithal edil(e)miyor! İşin tatsız yanı şöyle: bu kablolu KabloInternet modemlerinde router özelliği yok. Yani modemin bir girişi ve bir de RJ45 ethernet çıkışı var ve bu ENet çıkışı doğrudan bilgisyaraınıza takılıyor. Kablosuz (=wireless) KabloInternet modemlerinde ise router özelliği bulunuyor artısı arkalarında 4 port ENet çıkış/switch de var (buradan da en azından 4 bilgisayara kablolu bağlantı yapıp interneti paylaştırabilyorsunuz) ve tabii ki kablosuz olarak daha fazla sayıda bilgisayara da yine internet paylaşımı yapılabiliyor. Router'ı olmayan kablolu KabloInternet modemlerinin çok sayıda bilgisayara interneti paylaştırabilmek için bunların çıkışını kablosuz bir router'a (erişim nokttası olarak bildiğiniz Access Point'a değil!...) bağlayıp paylaşımı bu 2. cihaz üzerinden gerçekleştiriyorsunuz.

Bilginize.

• http://online.turksat.com.tr/

Bu sayfada şebeke araması seçeneği ile binanıza kadar şebeke durumunu görmeniz gerekiyor diye biliyorum.
  • arkadaşlar ilk mesajımda gayet detaylı olarak açıkladığım halde.pm den "abi.değerlerim bunlar. sinyal seviyem nasıl" gibilerinden mesajlar geliyor.yani ilk mesajda anlattığım aralıklarda ise iyidir,değilse kötüdür.bu kadar basit....
  • Net Master'ın Tek port Ethernet ve 1 USB çıkışı olan modemiyle 2 PC ye interneti paylaştımamız ne kadar mümkün?Ana Makine sürekli açık durmak mı zorunda?TT'nin adslinden kablo nete geçmeyi düşünüyoruz,cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.