Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64.811
Cevap
413
Favori
3.478.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim de ... nickinize tıklıyorum ama profil sayfanız görüntülenemiyor..iç sunucu hatası diye sayfa geliyo...başka nasıl ulaşabilirim acaba ?
  • Selam arkadaşlar bunlar sinyal değerlerim ve kablonetten yaptığım hız testi.
    Sinyal değerleri sizce nasıl?t.v yayını maşallah cam gibi hiç bi sorun yok
    Bide benim eve diğer apartmanlardaki gibi kutu(amfi)takmadılar.
    256kps kotalı kullanıyorum. Ayrıca gelen faturada kota aşımından doğan ek masrafı göstermiyor.
    Turksat online sitesinde'de böyle bir bilgi yok sadece aylık kullanım belirtiliyor.

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

• quote:

Orjinalden alıntı: ugiboy

Selam arkadaşlar bunlar sinyal değerlerim ve kablonetten yaptığım hız testi.
    256kps kotalı kullanıyorum. Ayrıca gelen faturada kota aşımından doğan ek masrafı göstermiyor.
    Turksat online sitesinde'de böyle bir bilgi yok sadece aylık kullanım belirtiliyor.

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

dğerlerin oldukça iyi fakat hız testini türksatın sitesinden değil dewww.speedtest.net.tr den yapsan daha iyi.

• nacde, dostum speed testte 255-265 arası değişiyor hız.down stream bazen -1fln oluyor sabit değil yani,
    1-2 arası değişiyor.
  • Ankara Balgat, Bağlantının tadı kaçık...
  • arkadaslar adsl 1024 kullanıcısıyım. 9gb limitli olarak.bu aralar kablonet e gecmeyi dusunuyorum.adsl in veriminin cok düsük oldugunu biliyorum kablo da durum nasıl mahalleden mahalleye degisme yogunluk oldugunda hız azalması gibi durumlar nasıl? kabloent internetten oyun oynamak icin daha iyi oldugunu biliyorum. adsl de teknik servis vb. musteri hizmetleri cok kotu. acaba turksat da nasıl? bir de modem konusunda onereceginiz bir marka varmı?
  • Selam arkadaşlar yeni bi kablo modem alıcam 2. el almayı düşünüyorum daha önce netmaster kullandım memnundum.Sizin önerileriniz nelerdir Motorola mı Zyxel mi nedersiniz?Yeni modem de sadece Mac numarasını bildirecem dimi başka bi sinyal ayarlamasına gerek yok bildiğim kadarıyla..
    Teşekkürler...
  • @Rouvax

Evet bende balgatta oturuyorum.. kablonet kullanıcısıyım ve rezıl bır baglantı. Özellikle oyunlarda rezil 5 para etmez. Turksata tlf açtım dedım böyle böyle adamlar router larda yüklenme var filan bişeylerden bahsettıler bızlik sorun yok adsl den kaynaklanıyor dedıler fakat benım teknikservisim sensin nasıl topu başkasına atarsın. Rezillik 1.5 aydır var.
  • Merhaba daha birkac gun oldu kablonet e baglanali. Motorola SB5101 modem kullaniyorum. Ancak bir sorunum var dosya indiriken daha dosyanin yarisi olmadan kesiliyor dosyanin inmesi baglanti kopuyor sanirim. acaba ayralarimda bir eksiklik mi var yoksa sorun benden kaynaklanmiyormu? (Geceleri kopma olmadan dosya tamamlanabiliyor bazen.Indirebildigim birkac dosyayi gece indirdim). Tecrubesiz oldugum icin belkide biseyleri eksik yapiyorumdur.

Yardimlariniz cok degerli olacak. Simdiden tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mann

evin 4 yerinde kablo yayın çıkışı var ama tv sadece 1 odada izleniyor. Kablo internetten adamkar 1 çıkışa spliter taktılar buradan modemi bağladılar.
    Bu splitterı takmasalardı kullanılmayan kablo yayın çıkışlarıın 1ine modemi taksam internet çalışırmı, böylece gereksiz kablodan kurtulmuş olcam.

Modeminin sağlıklı çalışabilmesi için geri yön filtreli splitter'ın takılı olduğu uca takılı olması lazım. diğer kablo çıkışlarına da bağlarsan modemin çalışacaktır fakat şebekendeki gürültü miktarı artacağı için ping kayıpları yaşayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugiboy

Selam arkadaşlar bunlar sinyal değerlerim ve kablonetten yaptığım hız testi.

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Sinyal değerlerin gayet güzel bir sorunun olmaması lazım. Öncelikle şunu belirtmek isterim kablo net firmasının, hiçbir şekilde kablo tv ve kablo internet ile bir bağlantısı kalmamıştır, yaşadığınız problemlerin çözümü için TÜRKSAT personelinden yardım alınız. Çağrı Merkezi 444 0 126.

Diğer taraftan kotalı kullanımla ilgili olarak söyleyebileceğim, Kabloİnternet'te kota alımı gibi bir durum söz konusu değildir. Kotalı internetin güzel tarafı burada kullandığın kadar ödüyorsun. Kota aşımı durumunda ise aynı hızın limitsiz bağlantısının %30 fazlası kadar fatura gelebilir, en yüksek. Örneğin 512 sınırsız kullanım ücreti 59+7=66 ytl Kotalı kullanım sırasında ödeyeceğin ilave tutar 17,7 ytldir. eğer bu şekilde aylık kullanımın 5GB'ın üzerinde ise limitsiz tarifeye geçmeni tavsiye ederim.
    kullanımına bağlı olarak Ödeyeceğin miktarı öğrenmek için
    Kablo
    Ana Sayfa | Kablo
    http://online.turksat.com.tr
    adresinde kotametre kısmına bakmanı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pn junction -- 16 Haziran 2007; 17:30:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onuronurlu

Merhaba daha birkac gun oldu kablonet e baglanali. Motorola SB5101 modem kullaniyorum. Ancak bir sorunum var dosya indiriken daha dosyanin yarisi olmadan kesiliyor dosyanin inmesi baglanti kopuyor sanirim. acaba ayralarimda bir eksiklik mi var yoksa sorun benden kaynaklanmiyormu? (Geceleri kopma olmadan dosya tamamlanabiliyor bazen.Indirebildigim birkac dosyayi gece indirdim). Tecrubesiz oldugum icin belkide biseyleri eksik yapiyorumdur.

Yardimlariniz cok degerli olacak. Simdiden tesekkurler.

Normal zamanlarda da aynı şekilde kopmalar yaşıyormusun bilmiyorum ama bu sorun genellikle şebeke kaynaklı bir sorundur; tavsiyem 444 0 126 yı arayarak arıza kaydı bırakmandır. Türksat Personeli en kısa sürede arızaya müdahele edecektir. Bir diğer husus ise şebeke değerlerinde bir sıkıntı yoksa modeminin arızalı olabileceğidir. Son tavsiyem ise DNS adresini el ile yapılandırmandır. Türksatın DNS adresi: 62.248.102.190

• KABLONET [ANA KONU]

nasıl arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: klonajinsky

kablonette dns ayarları ;
    kablonet ile bazı sayfalara erişimde sorun yaşıyorsanız.kablonetin tavsiye ettiği dns ayarlarını yapılandırmak için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

kablonet destek hizmet bedeli olan aylık 9 ytl yi ödemek istemiyorsanız yapmanız gereken;
    0212 310 28 23 nolu fax numarasına "9 ytl lik kablonet destek hizmet bedelini ödemek istemiyorum.konu ile ilgili doldurmam gereken faksın aşağıdaki faks numarasına yollanmasını rica ediyorum" gibi bir faks gönderip verdiğiniz faks numarasına gelen formu doldurup,tekrar 0212 310 28 23 noya fakslamak.tabii bu durumda bana kablonet müşteri hizmetlerinin söylediği olay,telefonla destek ve adrese ücretsiz teknik desteğin bu ücreti ödemeyen abonelere verilmeyeceği yönündedir.

Önemlidir

Arkadaşlar;

Kablonet, Topaz vs. gibi firmalarla Türksat'ın antlaşması 2006 yılı Temmuz ayında sona ermiştir ve Türksat arıza, bakım onarım gibi teknik hizmetlerden ayrıca ücret talep etmemektedir!..
    Lütfen bu tarz ödemeleri bu firmalara yapmayınız. Diğer taraftan yukarıda belirtilen ve KabloInternet için kullanılan DNS adresi yanlıştır.!

KabloInternet'in kullandığı DNS Adresi: 62.248.102.190 şeklindedir.

• Kablo internete bugün abone oldum bana 90 milyona com21 marka modem verdiler bu modem nasıldır sorun cıkarırmı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alppolat

Kablo internete bugün abone oldum bana 90 milyona com21 marka modem verdiler bu modem nasıldır sorun cıkarırmı acaba ?

hehe one ya com21 90 milyon he :D motorola 5101 i 90 milyona aldım ben sıfır olarak. vay kansızlar ya bu kadarmı kazıklanır bir insan..
    geçmiş olsun kardeşim
  • 5 gb üzeri kotalı tarife fahiş pahalı. Yahu 5g kotadan sonra mb başına 20 kuruş talep edilir mi? yazık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvardar -- 18 Haziran 2007; 23:54:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alvardar

5 gb üzeri kotalı tarife fahiş pahalı. Yahu 5g kotadan sonra mb başına 20 kuruş talep edilir mi? yazık!

Arkadaşaım o zaman sınırsız tarifeye geçeceksin. Ayrıca kotalı tarifelerde ücretlendirme, abone olduğun kotalı tarifenin, limitsiz fiyatının %30'unu aşamaz. Yani 512'de kota aştığın zamn en fazla ödeyeceğin miktar: 59+[(59*30)/100]=76,7 ytl olur. bu tutara kablo tv ücreti dahil değildir.
  • Beyler, kablo internette port açma derdi yokmuş diye okuyorum yazılarda, bu tüm kablo modem modellerinde geçerli mi, yani emule için falan direk girip High ID mi alacagiz yani ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Beyler, kablo internette port açma derdi yokmuş diye okuyorum yazılarda, bu tüm kablo modem modellerinde geçerli mi, yani emule için falan direk girip High ID mi alacagiz yani ?

router özelliği bulunmayan kablo modemlerde bu durum böyle.port açmanıza gerek yok.ülkemizde sadece kablosuz kablo modemlerin router özelliği var diğer alacağınız bütün modemlerde bütün açmanıza gerek kalmayacaktır.

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.