Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mertcangokgoz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
64.823
Cevap
414
Favori
3.479.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lycantrophic, Sumak, Twister ve Elbruz hepinizeönerileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Motorola'nın siparişini bugün geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihandartar82 -- 18 Nisan 2007; 16:21:26 >
  • Her kablo tv olan yerde kablo internet ne yazıkki olmuyor. Türksat'ı aradım bu konuda çalışma varmı diye, pazarlama departmanındaki bir kişi önümüzdeki günlerde kablo tv olan her yerde internet olacak şekilde bir çalışma olacak ama zaman veremem dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihandartar82

lycantrophic, Sumak, Twister ve Elbruz hepinizeönerileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Motorola'nın siparişini bugün geçtim

Hayırlı olsun. Umarim sorunsuz bir şekilde halledersin herşeyi.
  • Selam arkadaşlar, forumda yeniyim.

2 ay önce Kablo İnternet aldım kampanya vs. nedeniyle, netmaster (dandik demişsiniz içime oturdu) modem aldım. Neyse 1 aydır rapidshare download yapıyordum, dl bitiminde başlat/çalışıtır ipconfig /release, kapat aç , renew tekniğini kullanıyordum ve bir müddet sonra ip'm yenileniyor ve tekrar downloada başlıyordum. Fakat 2 gündür bu dediğim yöntem işe yaramıyor. Acaba kablonetçiler bunu farkedip bir şekilde engellediler mi? Eğer öyleyse başka bir yol bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 19 Nisan 2007; 15:29:20 >
  • Kimisinde sorun çıkartır kimi de senelerce sorun çıkarmaz. Benim tek bildiğim cme075 netmaster modemim vardı. 2-3 saatte bir sürekli bağlantı kopuyordu. 3 ay dayandı modem, sonunda da yandı. Diğer modeller iyi olabilir belki ama yine de netmasterdan bana bedava modem gelse kullanmam. O kadar gıcık olmuş durumdayım. Benim gibi başka bu modemle de sorun yaşayanlar varmış. Ne olur ne olmaz, bence yine de motoroladan şaşmamakta fayda var.
  • netmaster ı sorunsuz kullanan da var sonucta. Yine de arkadasın dediği gibi motorolada sorun yaşayan daha az sanırım. Neyse; ip neden yenilenmiyo bilmiyorum ama kablonetçilerin durumu farkedip ip yenilemeni engellemek isteyeceklerini sanmıyorum Yani ip yenilemenin iss acısından ne gibi bi zararı olabilir ki? Telekom dinamic ip idi sonucta. bi yuku olsa en başta onlar kullanmaz.
  • Netmaster'ın cme075 modeli dandik,cxc150'lerin ikisi de iyi.Zaten Netmaster modem üreten bir firma değil,örneğin cme075 Askey üretimi,cxc150'ler ise Castlenet üretimi.Zamanında Askey modemler de çok problemliymiş,ama Castlenet'in ürettiği modemler taş gibi.
  • selamlar , benim kablonet down değeri 17.00 dBmV up değeri 43.50 dBmV bunlar sizce nasıl??? eğer kötüyse ne gibi birşey yapabilirim, arayıp müşteri hizmetlerine söylesem bir yardımları olurmu?? birde bende her gece 3-5 kez kopuyor net yani bazen sinyal gidiyor bazende gitmemesine rağmen hiçbiryere giremiyorum modemi kapayıp açınca düzeliyo sadece, bunun için napabilirim, umarım bilen arkadaşlar cevaplar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLev1N -- 21 Nisan 2007; 5:23:45 >
  • Arkadaşlar ben birkaç şey okudum kablo ile ilgili ip'miz statik oluyormuş değiştirmek için modemini 3 gün kapatıp bekleyenler oluyormuş veya telefon açıp resetletiyormuşuz hala varmı bu olay? Uncap diye birşey okudum bu olayda yakalanma riski nedir veya hiç yakalanmamakta mümkünmüdür ne olduğunu nasıl yapıdığını değil sadece yapıp yakalanmamak mümkünmü bunu soruyorum Teşekkürler.
  • @spydir
    aynı mesajı iki topikte de açmışsın, cevabını diğer topikte verdim.

@joely
    Downstream değerin oldukça yüksek. 4440126'yı arayıp ayrıca Downstream SNR ve Upstream SNR değerlerini de öğrenip buraya yazarsan iyi olur. Özellikle SNR değerlerini istiyorum demelisin, yoksa Downstream ve Upstream Power değerlerini okuyor oradaki çalışanlar.
  • Bugün 256kb sınırsız kablo internet tarifesine geçtim. Sinyal değerlerim şöyle;

Downstream

Frequency 537000000 Hz
    Signal To Noise Ratio 35.9 dB
    Power Level 11.4 dBmV

Upstream

Channel ID 3
    Frequency 37744000 Hz
    Power 18.5 dBmV

Hızım gayet yeterli. Ping değerim google'da 126 ms civarında olmasına rağmen emuleyi açtığımda ping değerlerim oldukça yükseliyor.
  • interneti paylaştırmak için surecom ep4904sx ip sharer'a alternatif olarak başka cihaz önerisi olan varmı acaba (aynı ucuzlukta) hiç biryerde kalmamış bu cihaz.
  • Netmaster CBW500'ü 1,5 ay süredir kesintisiz kullanıyorum. Sürekli download. Başka topicde de belirttim, bu modemi almak isteyip de tereddütte kalan arkadaşlara tavsiye ederim. (Isınma, kopma ya da herhangi bir olumsuzluğu yok. 7/24 online...)

KABLONET [ANA KONU]

Başka bir topicde bir arkadaşıma göstermek için aldığım speedtest.net denemelerini de burada paylaşmak istedim. eMule'ü kapamaya kıyamadım şimdi, o yüzden o günün ss'leri ile idare edin. Faklı sonuçlar çıkmayacaktır... Ping değerleri kabloda çok iyidir. Aynı anda 256 limitsiz ADSL kullanan o arkadaşım Amerika'dan 750, Almanya'dan da 400 ping alıyormuş boş bağlantıda.

Almanya testi:
    KABLONET [ANA KONU]

Türkiye testi:
    KABLONET [ANA KONU]

Amerika testi:
    KABLONET [ANA KONU]

Japonya testi:
    KABLONET [ANA KONU]

Bir başka topicde Türkiye ve Brezilya'nın OECD ülkeleri içinde en tiksinç internetlere sahip olduğu yazıyor. Bu da Brezilya testi:
    KABLONET [ANA KONU]

Yine o başlıkta ADSL 1 Mbps Japonya testinde ping 256 kabloyla anca eş değer çıkıyor ve download hızı da 150 kbps çıkıyor

Türkiye'nin iğrenç yurt dışı çıkışlarıyla buna da şükür...

Sonuç olarak, Netmaster'ın CBW500 modeli çok güzel. Kablo İnternet daha da güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 27 Nisan 2007; 15:20:41 >

• enteresan bi durumum var, kabloneti dağıtmak için alternatif ararken aklıma elimdeki swich geldi. inca 8 port swiche taktım kablo modemi ve diğer pc ye giden ağ kablosunu, nasılsa bilgisyarlar internete sorunsuz giriyor ama aralarındaki yerel ağda dosya paylaşımı 3mbit gibi bişi dolayısıyla bi dosya alırken baya uzun sürüyor. kabloneti dağıtmak için swich yerine ip sharer kullanımı öneriliyordu ama bulamadım, bu arada ana makinada 2 ethernet kullanarak ağ kurmayı da denedim ondada başarısız oldum bana bi yardımcı olabilecek varmı?
  • motorola 4200 kablo modem kullanıyorum. başka bir sayfaya da yazmıştım ama cevap alamadım. mesajımı aynen buraya da yapıştırıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"modemim motorola sb4200. modem bağlantıyı kaybediyor. tabiki bu durum makina uzun süre açıkken oluyor. tek yapmam gereken fişi çıkartıp takmak, hemen bağlantı geri geliyor. ısı ile ilgili diyeceğim ama tak çıkarla çalışması kafamı karıştırıyor. şimdilik idare ediyoruz ama yıllar içinde bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan birileri varsa buraya yazarsa sevinirim."

bu olay sürekli olmuyor. örneğin 3 gündür modem açık ama yukarıdaki problemi yaşamadım. bir gün birden kesiliveriyor ve tak çıkar ile yeniden başlatıyorum.
  • Arkadaşlar 256/64 kablo internetim var. İzmir Karşıyaka'dayım.

Speedtest.net sitesindeki sonuçlar böyleyken...
    KABLONET [ANA KONU]

http://online.turksat.com.tr/ sitesindeki hız testi denemelerimin sonuçlarında bağlantı hızım 136-152 kbps değerleri arasında değişiyor.

Bu ne yaman çelişkidir?

Birde bu sinyal seviyelerimizi kontrol etmek içinhttp://192.168.100.1/ adresini verilmiş, fakat kullanıcı adı parola soruyor, buraya ne yazmam gerekiyor arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadric -- 30 Nisan 2007; 2:29:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sebilge

motorola 4200 kablo modem kullanıyorum. başka bir sayfaya da yazmıştım ama cevap alamadım. mesajımı aynen buraya da yapıştırıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

"modemim motorola sb4200. modem bağlantıyı kaybediyor. tabiki bu durum makina uzun süre açıkken oluyor. tek yapmam gereken fişi çıkartıp takmak, hemen bağlantı geri geliyor. ısı ile ilgili diyeceğim ama tak çıkarla çalışması kafamı karıştırıyor. şimdilik idare ediyoruz ama yıllar içinde bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan birileri varsa buraya yazarsa sevinirim."

bu olay sürekli olmuyor. örneğin 3 gündür modem açık ama yukarıdaki problemi yaşamadım. bir gün birden kesiliveriyor ve tak çıkar ile yeniden başlatıyorum.

emuledeki connections degerini dusur

• quote:

Orjinalden alıntı: deadric

Arkadaşlar 256/64 kablo internetim var. İzmir Karşıyaka'dayım.

Speedtest.net sitesindeki sonuçlar böyleyken...
    KABLONET [ANA KONU]

http://online.turksat.com.tr/ sitesindeki hız testi denemelerimin sonuçlarında bağlantı hızım 136-152 kbps değerleri arasında değişiyor.

Bu ne yaman çelişkidir?

Birde bu sinyal seviyelerimizi kontrol etmek içinhttp://192.168.100.1/ adresini verilmiş, fakat kullanıcı adı parola soruyor, buraya ne yazmam gerekiyor arkadaşlar.

Türksat'ın sitesi kablo ile öyle sonuç veriyor,benimki o kadar bile çıkmıyor,yani Türksat'tan kaynaklanan bir durum.Bir de işin ilginci,adsl ile aynı test tam sonuç veriyor.

Kullanıcı adı boş,şifre cable olması lazım.Küçük-büyük harf olayı nasıldı hatırlamıyorum,birkaç deneme yaparsan bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 30 Nisan 2007; 17:36:56 >

• Teşekkürler Elbruz, dediğin gibiymiş oldu.

sinyal değerlerim şunlar:

Upstream RF Signal Level 52.5 dBmV
    Downstream RF Signal Level -7.1 dBmV

Birinci sayfada yazılanlara göre iyi demek oluyor sanırım. Teşekkürler tekrar.
  • quote:

"Orjinalden alıntı: sebilge

motorola 4200 kablo modem kullanıyorum. başka bir sayfaya da yazmıştım ama cevap alamadım. mesajımı aynen buraya da yapıştırıyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bu olay sürekli olmuyor. örneğin 3 gündür modem açık ama yukarıdaki problemi yaşamadım. bir gün birden kesiliveriyor ve tak çıkar ile yeniden başlatıyorum. "

emuledeki connections degerini dusur .

ben torrent kullanıyorum. emule ile hiç bir ilgim yok, bunu belirtmeyi unutmuşum.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.