Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bil21 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64.809
Cevap
413
Favori
3.478.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşırı sinyal düşüklüğünün sorumlusu splitter imiş.Splitter takılı halde -20 db olan sinyal seviyesi,splitter'ı söküp direk bağlantı yaptığımda 7-10 db'e çıktı.Dandik splitter içinde 25-30 db sinyal kaybı oluyor.Demek ki düzgün bir splitter takınca sinyal en ideal seviyeye düşecek.Burdaki Türksat görevlileri işlerini iyi yapıyor (Eskişehir),kabloları çektikten sonra sorun çıkmasını beklemeden montaj bittikten sonra kutudaki amfiyi de değiştirdiler,ve ayarını da iyi yapmışlar.11 daireli binada ilk kablonete geçen ben olunca.
  • bi splitter için bu çok fazla, o tap off falan olmasın ?
  • başlat çalıştır: "cmd" yazdım
    "gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir"
    kardeş talimatları aynen uyguladım ama ip değişimi olmadı
    ipconfig /renew dediğimde biraz bekledikten sonra şu yazı belirdi :
    "windows ip yapılandırması

Kablo net arabirimini yenilerken hata oluştu: DHCP sunucunuzla bağlantıya geçilemiyor. istek zaman aşımına uğradı"

ne yapabilirim?
    teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

bi splitter için bu çok fazla, o tap off falan olmasın ?

Yok hayır splitter,iki çıkışlı splitter.
  • arkadaşlar ben 512 kablo net abone olmak istiyorum
    acaba bunun hızı Kb olarak ne kadara tekabül ediyor?
    ve aylık toplam masrafı ne kadar?

ve memnun musunuz şu anda 256 sınırsız ADSL m var sizce mantıklı bir iş yapıyo muyum ?
    bağlantı nasıl stabil mi ve maximum kaç Kb le download yapabiliyoruz 512 Kablo da?
    cevaplar için şimdiden teşekkür
  • quote:

Orjinalden alıntı: nacde

benm değerler nasıl arkadaşlar
    downstream:
    Frequency : 537000000 Hz
    QAM Mode : 64
    Interleave Depth : 32
    Es/No * 10 : 348
    DS Chan Power * 10 : -38 dBmV
    CW Error Rate : 1.4020 E-06

upstream:
    Uphy AbsPwrLev = 40.250 dBmV
    Uphy Bandwidth = 1600 KHz
    Uphy Frequency = 27600000 Hz

Upstream gayet iyi yalnız downstream fazla düşük.Gerçi yüksek olmasındansa düşük olması daha iyi,düşük olunca da çalışabiliyor ama sorunlar olabilir.Sanırım splitter içinde fazla kayıp oluyor.Ben de kabloyu dün bağlattım,bende de CXC150 var,splitter takılı iken -20 db,kabloyu düz çekince +10 db oluyor.Yalnız dandik 2 liralık splitter ile değiştirme,ben bugün yaptım,onda -72'ye kadar düştü,direk söktüm.Eğer splitter yüzünden ise kaliteli,en fazla 5-10 db kayıplı bir splitter takarsan sinyalin düzelir.

quote:

Orjinalden alıntı: patateskabak

arkadaşlar ben 512 kablo net abone olmak istiyorum
    acaba bunun hızı Kb olarak ne kadara tekabül ediyor?
    ve aylık toplam masrafı ne kadar?

ve memnun musunuz şu anda 256 sınırsız ADSL m var sizce mantıklı bir iş yapıyo muyum ?
    bağlantı nasıl stabil mi ve maximum kaç Kb le download yapabiliyoruz 512 Kablo da?
    cevaplar için şimdiden teşekkür

Bende 256 kablo var,bağlantım gayet stabil,28-30 kb civarında seyrediyor.512'de de 55-60 kb civarında olacaktır.Ben dün 1024 adsl'den buna geçtim,attan inip eşeğe binmiş gibi oldum,bence kablo olan yerde 256 adsl kullanmak kesinlikle mantıklı bir iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 29 Mart 2007; 1:51:04 >

• abi aylık toplam ücreti nedir peki kablo 512 nin ?
  • Kablo tv dahil toplam 66 ytl.59 internet+7 tv.

Arkadaşlar,Netmaster CXC150 kullanıyorum ve modem SNR değerini göstermiyor,bunu görebilmenin başka bir yolu yok mudur acaba?İnternette biraz araştırdım ama bulamadım.
  • arkadaşlar emule verimsiz oldu kablo nete geçtim de..özel bir ayar yapmam gerekiyor mu???
  • kabloda hem internet girip hem de kablo-tv seyredilebilirmi
  • Evet,seyredilebiliyor.Yalnız bende tv'nin kalitesi,biraz da splitter'ın kalitesizliğinden dolayı biraz düştü,hafif karıncalanma başladı.
  • Arkadaşlar Bakırköy'de kablonet hizmeti şu an nasıl.Çünkü alt kattaki arkadaşımda vardı Kablo ve bana kötü gelmişti.Düzelme oldumu hiç bu aralar.256 ADSL çekilmiyor 512 kabloya geçicem ama kararsız kaldım
  • Merhabalar,

Okuduğum son konularda gördüğüm kadar bazı arkadaşların bahsettiği splitterler 20-30 dB arasında kayıplı bahsediliyor. Bu cihaz tap-off da olabilir ama 30dB kayıplı üretildiğini bugüne kadar duymadım. Muhtemelen elinizdeki splitterler bozuk. Düşünmeden çöpe atın derim.

Daha önce de bahsettiğim gibi TV'ler arasında mutlaka ve mutlaka TAP-OFF (DAĞITICI) kullanın ve modeme giden hat üzerinde de Diplekser bulunmasına dikkat edin, eğer aynı tap-off'tan bağlantı alınıyorsa.
    Böylelikle TV'leriniz arasında gürültü oluşmaz.

Ayrıca, dijital yayınlar arttıkça Kablo İnternetin de buna paralel olarak iyileşmesi gerekiyor. Bu konuda şüpheniz olmasın.

Alt-yapılar geliştikçe bant hızlarınız da artacaktır. Bu nedenle her zaman DSL'den daha hızlı bir hizmeti daha ucuza almak mümkün olacaktır.

Cable RulllzZz:)

• quote:

Daha önce de bahsettiğim gibi TV'ler arasında mutlaka ve mutlaka TAP-OFF (DAĞITICI) kullanın ve modeme giden hat üzerinde de Diplekser bulunmasına dikkat edin, eğer aynı tap-off'tan bağlantı alınıyorsa.

ben 4 yan çıkışlı bir tap off alıp 3 üne tv 1 ine internet takmıştım. Diplekser nedir sonlandırıcı falan mı ?

bu arada beyler Netmaster cbw500 kullanıp wireless a şifre koyan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 4 Nisan 2007; 18:27:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

quote:

ben 4 yan çıkışlı bir tap off alıp 3 üne tv 1 ine internet takmıştım. Diplekser nedir sonlandırıcı falan mı ?

bu arada beyler Netmaster cbw500 kullanıp wireless a şifre koyan varmı ?

ben koydum, n'oldu ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re_Belot

Merhabalar,

Okuduğum son konularda gördüğüm kadar bazı arkadaşların bahsettiği splitterler 20-30 dB arasında kayıplı bahsediliyor. Bu cihaz tap-off da olabilir ama 30dB kayıplı üretildiğini bugüne kadar duymadım. Muhtemelen elinizdeki splitterler bozuk. Düşünmeden çöpe atın derim.

Ayrıca, dijital yayınlar arttıkça Kablo İnternetin de buna paralel olarak iyileşmesi gerekiyor. Bu konuda şüpheniz olmasın.

Alt-yapılar geliştikçe bant hızlarınız da artacaktır. Bu nedenle her zaman DSL'den daha hızlı bir hizmeti daha ucuza almak mümkün olacaktır.

Cable RulllzZz:)

O 30 db değilmiş,3 db'miş.Modem arayüzü sinyal değerlerini küsüratları göstermek için virgül olmadan on katı gösteriyormuş.Yoksa ben de şaşırmıştım,-70 db'de nasıl hala çalışabiliyor diye,meğer o da -7 oluyormuş. Yani 3 db kayıp splitter için çok değil.Ama yine de tv'lerde görüntü hafif karlandı,onu nasıl çözebilirim?3-5 db kayıpla bu kadar farkettiğine göre servisi çağırıp downstream'i biraz yükselttirsem mi acaba?

Dün gece 3 gibi internet kesildi,televizyona baktım,o da yoktu.Sabah kalktığımda televizyon gelmiş,internet hala yoktu.Öğleden sonra o da geldi,önceden down -2,snr 32.5-33 civarıydı,tekrar geldiğinde baktığımda down -2.5'a düşmüş,snr 34.5'a çıkmıştı,halbuki önceden ikisi de doğru orantılı yükselirdi.Şimdi bu sinyal değişiklikleri şebekeden mi oluyordur,yoksa bizim kutuda mı sorun vardır,kafama takıldı da.

• Arkadaşlar bu değerler normalmidir? son 3-4 gündür sorun yaşıyordum sürekli olarak bugün download hızım 2-3 kb/s düşmüş gibi geldi..

• ben de hafif bir performans düşüklüğü var genel bir şey herhalde
  • kablonete geçmeyi düşünüyorum interneti evdeki 2 bilgisayara ne şekilde dağıtabilirim şuan adsli swich kullanarak dağıtıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: exdp

kablonete geçmeyi düşünüyorum interneti evdeki 2 bilgisayara ne şekilde dağıtabilirim şuan adsli swich kullanarak dağıtıyorum

router kullanman gerek. switch le olmaz. önceki sayfalarda çok yazı var.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.