modemin usb ve ethernet girişleri varsa ikisinede bağlandığında iki bilgisayarda nete girer diye bilen bir arkadaş yazmıştı. bende oyle bir modem var netmaster ama ben denemedim cunku evde tek pc vardı. deneyen bir arkadas burada konu açmıştı olmuyordiye. router alark bu sorunu cözebilirsin. yada bir pc yi server olarak kullanırsın diğeri uzerinde nete bağlarsın. masrafsız olan yöntem bu. diğper yandan router a para vermem gerekiyor
pc yi server olarak kullanırsın derken server işletim sistemi kullanarak mı amacım tabiki para vermemek sonuçta
Turksat online sitesinden hız testi yapıyorum 150kbps çıkıyor.Speentest.net ten yapıyorum 260kbps çıkıyor.bu arada 256kotalı Kablointernet kullanıyorum. sinyallere baktım Down stream power-0.55dBm Upstream power 41.75dBm sizce budeğerler nasıl???yoksa teknik ekibi çağırmam gereklimi??turksat online da düşük çıkan hız speed testte neden yuksek çıkıyor??Yardımcı olursanız cok sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: ugiboy
Turksat online sitesinden hız testi yapıyorum 150kbps çıkıyor.Speentest.net ten yapıyorum 260kbps çıkıyor.bu arada 256kotalı Kablointernet kullanıyorum. sinyallere baktım Down stream power-0.55dBm Upstream power 41.75dBm sizce budeğerler nasıl???yoksa teknik ekibi çağırmam gereklimi??turksat online da düşük çıkan hız speed testte neden yuksek çıkıyor??Yardımcı olursanız cok sevinirim..
türksatın testine güvenme tam çalışmıyor ve serverları yoğun olabilir. speedtest hem tarafsız hem de daha güvenilir. bence senin hızın oldukça iyi. o kadar test te yapma kotanı doldurcaksn
bu bilgileri bize verdiğiniz için çok teşekkür ederiz
Teşekkürler nacde bende pek güvenmedim Türksatın sitesine ztn..Hız normal görünüyor evet.Ama Turksat onlinedan kotamı göremiyorum Hizmet no ve Şifre istiyor giriyorum ama aynı ekran sabit kalıyor kotam hakkında bilgi alamıyorum!!Neden acaba??
5 yildir usb ile kablonet kullaniyodum geçen gün smartnet router ve bi ethernet kartiyla wireless kurdum ewe fakat 5 yildir hiç kopmadiim internetten simdi kopmaya basladim daha dogrusu bilgisayar açildiktan 45 dakka 1 saat sonra interte giremiyorum sunucu bulunamiyor yazisi çikiyor ama baglanti kopmamis oluyo ve notebookla internete girmeye devam edebiliyorum ama ethernetle bagli oldugu masaisti belli bi zaman sonra giremiyo anca restart atinca tekrar girmeye basliyo bu sorunu yasayan war mi warsa nasil çözerim??
Problem başlayıncahttp://72.14.205.99 adresine girmeyi dene. Eğer açılırsa DNS sunucu problemin var demek. DNS sunucu olarak 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 adreslerini tanımla, bir de böyle dene.
evin 4 yerinde kablo yayın çıkışı var ama tv sadece 1 odada izleniyor. Kablo internetten adamkar 1 çıkışa spliter taktılar buradan modemi bağladılar. Bu splitterı takmasalardı kullanılmayan kablo yayın çıkışlarıın 1ine modemi taksam internet çalışırmı, böylece gereksiz kablodan kurtulmuş olcam.
yok dostum demin yine oldu denedim giremiyo werdigin adrese ama msn açikti ve internete giremezken msn de kopmadi fakat çikip girmeye çalisinca tekrar giremedi msn de walla degisik bi durum ayn1 anda ayni wireless kullanan laptop giriyo desktop girmiyo üstelik ag baglantisi dewam ediyo kopma yok yani
Arkadaşlar, kablo modem alacağım aşağıdaki modemler hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Kullananlar memnun mu? Hangisini tavsiye eder siniz?
Değerlerin gayet iyi.Türksat'ın testine arkadaşların dediği gibi güvenme,kabloda sonuç düşük çıkıyor,bende de 130 kbps çıkıyor.Ama adsl'i kapatmadan önce onda da testi yapmıştım,tam 1 mbit çıkmıştı.
quote:
Orjinalden alıntı: cemduy
5 yildir usb ile kablonet kullaniyodum geçen gün smartnet router ve bi ethernet kartiyla wireless kurdum ewe fakat 5 yildir hiç kopmadiim internetten simdi kopmaya basladim daha dogrusu bilgisayar açildiktan 45 dakka 1 saat sonra interte giremiyorum sunucu bulunamiyor yazisi çikiyor ama baglanti kopmamis oluyo ve notebookla internete girmeye devam edebiliyorum ama ethernetle bagli oldugu masaisti belli bi zaman sonra giremiyo anca restart atinca tekrar girmeye basliyo bu sorunu yasayan war mi warsa nasil çözerim??
bu sorun hakkinda yardimci olabilecek yok mu yarim saatte bir restart atiyorum zorunluluktan
kabloneti ipsharer kullanarak 2 bilgisayara ethernet girişinden dağıtırken ayrıca kendi bilgisayarlarım arasındaki ağ mevcut olurmu acaba? yani şöyle, şu an adsl modemim swich'e bağlı swichden 1. bilgisayara bi kablo 2. bilgisayara bi kablo var, kablo bağlantıları düz, cros değil hem internet hemde ağdaki dosya paylaşımı sorunsuz.
Arkadaşlar, kablo modem alacağım aşağıdaki modemler hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Kullananlar memnun mu? Hangisini tavsiye eder siniz?
Netmaster'dan aman diyim uzak dur. Surfboard 5100 süper, tek geçerim. Ben kullanıyorum, alabileceğin en iyi modem.
quote:
quote:
bu sorun hakkinda yardimci olabilecek yok mu yarim saatte bir restart atiyorum zorunluluktan
Modemin markası ne? Uyduruk markalarla(mesela netmaster) o tip sorunlar çıkartabilir. Sinyal değerlerini de bir yaz, muhtemelen onlarda bir anormallik vardır, modem de o yüzden taşıyamıyordur.
motorola 1 2 hafta oluyor kablo nete geceli Surekli acık internet ve bilgisayarim, 1 kere olsun kopma vs yaşamadım
@cemduy: işletim sistemine ne kadardır format atmıyorsun, uzun süredir atmıyorsan belki işletim sisteminle alakalı bir şey olabilir. bu söyleyeceklerimi söyleyenlere uyuz olurum ama yine de söyleyeyim, adware spyware taraması yapmaydıysan yapmanı tavsiye ederim. bir de kablomodemin usb sürücülerini uninstall edebiliyorsan et. fakat en başta ethernet kartını farklı bir slota takarak dene, bir de ethernet kartının daha güncel sürücülerini netten bulabilirsen yükle. aklıma gelenler bunlar.
@nihandartar82: Netmaster cxc150 model modem ve motorola modem gayet iyidir, netmasterdan uzak dur diyen arkadaş aslında Askey marka modemden uzak dur demek istiyor. ülkemize geçmiş senelerde netmaster markasıyla satılan, aslında Askey marka olan cme07x model modemler kullanıcıları epey huzursuz etmişti. fakat şu an netmaster markasıyla satılan modem aslında castlenet marka ve bu modem docsis 2.0 standartlarına uygun. eski netmaster modemlere göre sinyal filtrelemesi gayet iyi, downstream SNR değeri 34.x değerinden 38.x değerine çıkmıştı bu modemle. Fakat motorola surfboard modem de güzeldir, hatta netmaster modeme göre ergonomisi daha iyidir, açma kapama tuşu vardır, netmaster modemde normalde adaptörü çıkarman gerekir. kullanıcı paneli netmaster modeme göre daha ayrıntılı bildiğim kadarıyla, fakat her iki modem de görevini sorunsuzca yerine getirebilmektedir, o konuda bir şüphen olmasın.
Bende de bir ara CXC150 diye satılan,yine Castlenet üretimi Docsis 1.1 destekli modem var,kablonet bağlatalı üç hafta oldu ve bazen 8-10 saat sürekli download yaptığım oluyor,daha bir kere bile bağlantı kopmadı.Sadece şebekedeki bir arıza yüzünden kesinti oldu,zaten o da modemle alakalı değil.Yani ikinci elden CXC150 alacak olursanız,her iki CXC150 de iyidir.