Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ÇevreMühendisi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
64.811
Cevap
413
Favori
3.478.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Konyaaltı/Antalya'da oturuyorum.
    ve kablonete geçmeyi düşünmeye başladım.
    Burada kablonet hizmeti olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  • http://online.turksat.com.tr/ buradan şebeke aramaya girebilirsin.
  • @ckm teşekkür ederim.
    baktım sanırım burada yok
  • o siteye güvenme. eğer apartmanında kablo tv varsa genellikle kablo internet oluyor. kesin bilgi için 4440126 yı ara.(benm binamda da şu an internet yok görünüyor ama ben şu an kablo internetten giriyorum.)
  • herşey iyide istanbulda hepsiburadadan başka modem alacak yer yokmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: deadric

Teşekkürler Elbruz, dediğin gibiymiş oldu.

sinyal değerlerim şunlar:

Upstream RF Signal Level 52.5 dBmV
    Downstream RF Signal Level -7.1 dBmV

Birinci sayfada yazılanlara göre iyi demek oluyor sanırım. Teşekkürler tekrar.

Downstream ideal,upstream ise biraz yüksek gibi,ama sınırın altında.Zaten onun yüksek olması kalo şebekesine zararlı,yüksek olduğu zaman bazen kendileri düşürüyorlar.Peki SNR değeri kaç?Modemin CXC150 ise es/no*10 diye,10 katı olarak yazar.
  • arkadaşlar mümkünse bir de benim sinyal değerlerim için yorumda bulunabilir misiniz? Pek anlamıyorum bu işten.
  • Arkadaşlar aşağıda sinyal değerlerinin ne olması gerektiğini anlatan ingilizce bir yazı var. İngilizce bilen bir arkadaş Türkçe'ye çevirirse faydalı olacak.

quote:

What is a good "Signal Level" ? What is "Upstream SNR" ? What is a good signal strength ? If you want to know the answers to those and other similar questions, read on.

The basic information about your particular brand of modem can probably be found at the manufacturer's website... The most taled about issue when having problems, and the first thing to analyze, is the status of the signal to your cable modem, so what does it mean ?

On your cable modem manufacturer's page you might find terms such as: downstream SNR (signal to noise ratio), downstream power level, upstream SNR and upstream power level. Here's what all those mean, and a general guideline of what constitutes a problem:

Downstream SNR shows the strength of the signal to your cable modem as compared to the noise on the line (signal/noise). If the noise level increases the SNR value decreases. So, then high levels are good for the SNR. This number should be at 30 or more. If the SNR goes below 30 than you will probably start to experience some problems, such as intermittent connection, packet loss, etc.

Downstream Power shows the power of the signal your cable modem is getting. The level of the downstream power should be -15 to 15 dB according to most manufacturers' specs... However, it is best for that level to be in the -8 to 8 range.

Upstream SNR shows how much signal the head end is getting from your cable modem, compared to the noise level. "Head End" refers to the point of reference that is the central point of the local network of your service provider. Anything above 29 is good. Just like the download SNR if the noise level increases the upstream SNR decreases.

Upstream Power shows the level of the signal from the cable modem to the provider. This number should be lower than 55dB. The lower the number, the better your connection.

All those numbers can aid in determining many potential problems with your cable modem connection.

SpeedGuide
    Cable modem signal levels
    http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1197

• Selam beyler.. Son 1-2 haftadır kablo internetimden memnun değilim. internetten counter-strike oynuyorum ve şöyle bir sorunum var oyun içinde ms değerleri düzensiz.. ping attığım zamanda 20-23-23-86-85-17-27-45-66 gibi düzensiz değerler veriyor buda oyunu çekilmez hala getiriyor takılıyorum frame atlıyorum filan.. Şimdi PC ye 2 kere format attım virüslük birşey yok.. Destek hizmete tlf açtım birlikte kontrol ettik onayladılar ms in düzensiz olduğunu ve bulunduğum bölgede ttnet tek ip ye yönlendirmiş bizi ve yoğunlukdan dolayı adsl kullanıcılarıda bu sorunu yaşıyormuş.. 1-2 hafta geçmesine rağmen sorun hala düzelmedi. Benimle aynı sorunları yaşayan oldu mu ? olduysa nasıl cözdü? Ankara - 100. yıl dayım varsa aynı sorunu yaşayan belirtsin lütfen..

Değerler aşşağıdaki gibidir..

Lock Status Locked Modulation QAM64
    Channel ID 1 Symbol rate 5056941 sym/sec
    Downstream Frequency 543000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
    Downstream Power 17.00 dBmV SNR 31 dB

Upstream Channel
    Lock Status Locked Modulation QPSK
    Channel ID 5 Symbol rate 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency 37904000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
    Upstream Power 42.75 dBmV

• arkadaşlar çok can sıkıcı bir sorunla karşı karşıyayım. İlk kez kablonet kullanıyorum. Pek fazla bilgim yok bu konuda. Sorun şudur ki, adam gibi bağlanamıyorum nete. Herhangi bir hız sorunu yok ancak bezdirici şekilde kopmalar yaşıyorum... alalı 1 hafta oldu 1 hafta içinde 4-5 kere teknik servisi aradım her seferinde geldiler bir türlü çözülmedi. Sinyal ile ilgili sorun varmış.. İlk zamanlar 30 dk bağlanıp kopuyordu. Modeme reset attığımda ise 1-2 denemeden sonra tekrar bağlanıp 10 dk sonra 5 dk ve sonra da saatlerce bağlanmamaya başlıyordu. En son çağırdığımda apartmandaki kutuya ve eve kutumsu bir şey taktılar, oldu diyip gittiler. 1 gün gayet iyi kullandım ama şimdi yine habire kopuyor...

Modemim Netmaster. Eski bir modem arkadaşımdan almıştım. Modelini falan bilemiyorum... sorunun ondan kaynaklandığını da sanmıyorum..

Signal
    This page provides important information about the status and quality of the communications
    between your cable modem and the cable modem network.

modemin sinyal bölümünde yazanları buraya yapıştırıyorum... lütfen yardım edin de adamlar geldiğinde yapmadan gitmesinler!!

Downstream Channel
    The data shown in the table below provides information about the signal coming from the
    network to your cable modem.
    Channel ID 2 Symbol rate 5056941 sym/sec
    Downstream Frequency 537000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
    Downstream Power 12.86 dBmV SNR 36 dB

Upstream Channel
    The data shown in the table below provides information about the signal being transmitted to
    the network from your cable modem.
    Channel ID 2 Symbol rate 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency 34992000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
    Upstream Power 58.00 dBmV

• @rainarc

arkadaş senin değerlerin gerçekten çok yüksek araryıp kalaylamalısın bunları düşürün de.düşürdüklerindede kendin kontrol et.down + yada - olarak sıfıra yakın birşeyler olsun 7-8 olabilir.up ise tam sınırda 58 bu işin sonu.onu 35-40 li bir rakama çekerlerse bütün sorunun ortadan kalkacak.yalnız ısrarcı olmalısın çekmesseniz ben iptal ettiriyorum de.o değerlerle internete falan girilmez.
  • aynı sorunu yaşıyorum birkaç haftadır.. işletim sistemini tekrar kurdum modem değiştirdim tap-off değiştirdim ethernet kartı değiştirdim herşeyi denedim olmuyor ms düzensiz oyunda aralıksız ateş edilmiyor çoğu zaman takılıyor bu şekilde.. ne yapabiliriz bi fikrim yok bende aradım normal dediler pinginiz...

net_graph 3 de ms değerim 20-60 arası değişiyor..
    15-20 arası idi bu sorun ortaya çıkmadan önce.

quote:

Orjinalden alıntı: name

Selam beyler.. Son 1-2 haftadır kablo internetimden memnun değilim. internetten counter-strike oynuyorum ve şöyle bir sorunum var oyun içinde ms değerleri düzensiz.. ping attığım zamanda 20-23-23-86-85-17-27-45-66 gibi düzensiz değerler veriyor buda oyunu çekilmez hala getiriyor takılıyorum frame atlıyorum filan.. Şimdi PC ye 2 kere format attım virüslük birşey yok.. Destek hizmete tlf açtım birlikte kontrol ettik onayladılar ms in düzensiz olduğunu ve bulunduğum bölgede ttnet tek ip ye yönlendirmiş bizi ve yoğunlukdan dolayı adsl kullanıcılarıda bu sorunu yaşıyormuş.. 1-2 hafta geçmesine rağmen sorun hala düzelmedi. Benimle aynı sorunları yaşayan oldu mu ? olduysa nasıl cözdü? Ankara - 100. yıl dayım varsa aynı sorunu yaşayan belirtsin lütfen..

Değerler aşşağıdaki gibidir..

Channel ID 1 Symbol rate 5056941 sym/sec
    Downstream Frequency 543000000 Hz Max Bit Rate 256000 bps
    Downstream Power 17.00 dBmV SNR 31 dB

Upstream Channel
    Channel ID 5 Symbol rate 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency 37904000 Hz Max Bit Rate 64000 bps
    Upstream Power 42.75 dBmV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chino. -- 15 Mayıs 2007; 16:42:29 >

• arkadaşlar selam...ben de turksattan son kampanyayla kablo internet bağlattım...wireless modem kullanıyorum...teknotel castelenet CBW500....fakat benim problemim ip adresimle...whatismyip.com'dan ne zaman sorgulatsam ip'm hep aynı...modem'in setup'ından da bakıyorum aynı ip ...namussuz hiç değişmiyo...halbuki bem statik ip falan talep etmemiştim...modemi açıp kapatıyorum yine aynı...ipconfig/release diyorum...sıfırlıyor...modemi fişten çekiyorum takıyorum...ipconfig/renew demeden çoktan aynı eski ip'yi vermiş oluyo...ipconfig/renew desem de bi şey değişmiyo...setupta DHCP sunucusunu daha en başta enable ettmiştim..ona rağmen ip'm hep aynı...oralarda bir hata mı yaptım acaba ?....yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim...teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flamingoo -- 28 Mayıs 2007; 20:51:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flamingoo

arkadaşlar selam...ben de turksattan son kampanyayla kablo internet bağlattım...wireless modem kullanıyorum...teknotel castelenet CBW500....fakat benim problemim ip adresimle...whatismyip.com'dan ne zaman sorgulatsam ip'm hep aynı...modem'in setup'ından da bakıyorum aynı ip ...namussuz hiç değişmiyo...halbuki bem statik ip falan talep etmemiştim...modemi açıp kapatıyorum yine aynı...ipconfig/release diyorum...sıfırlıyor...modemi fişten çekiyorum takıyorum...ipconfig/renew demeden çoktan aynı eski ip'yi vermiş oluyo...ipconfig/renew desem de bi şey değişmiyo...setupta DHCP sunucusunu daha en başta enable ettmiştim..ona rağmen ip'm hep aynı...oralarda bir hata mı yaptım acaba ?....yardım edebilecek arkadaşlar varsa sevinirim...teşekkürler

ipconfig/release yapın.....tcp/ip ayarlarına gelin eski manuel ip girme seçeneğine..eski ip adresinizin son 3 hanesini değiştirip yazın..subnetmask ı aynen yazın yalnız default gateway kısmını boş bırakın bu şekilde ok yapın.baglantı gelmeyecek...sonra tekrar otomatik e alın oraya yaldığınız ip adresi boş ise verecektir değilse farklı bir ip adresi verir.aynı seti son 4 haneyi değiştirerekde yapabilirsiniz.

saygılar

• foruma resim nasıl upload edebilirim ? ... resimle anlatması daha kolay olacak sanırım...dediğinizi denedim fakat olmadı ...
  • quote:

foruma resim nasıl upload edebilirim ? ... resimle anlatması daha kolay olacak sanırım...dediğinizi denedim fakat olmadı ...

resminizi herhangi bir resim upload sitesine gönderip link ini buradaki msj alanına yapıştırın.linki seçili hale getirip image butonuna basın link in başına ve sonuna [simage] ibaresi eklenecektir...

benim söylediğim şekilde yapıpda sorun yaşayan olmadı birkaç defa daha aynı şeyi anlattım forumda siz uygularken biryerde yanlışlık yapıyor olmalısınız.bu yöntem ile %100 ip değişimi sağlanıyor.

saygılar
  • anlattığınız adımların herhengibir yerinde modemi fişten çekmem gerekiyor mu ?...belki ondan olmuyordur !...
  • quote:

anlattığınız adımların herhengibir yerinde modemi fişten çekmem gerekiyor mu ?...belki ondan olmuyordur !...

hayır fişden çekmenize gerek yok olayın özelliğide bu zaten direk ip değiştirmek 5 saniyede
  • bi yerde hata yapıyom ama bulamadım...bir de şunu sormak istiyorum, whatismyip.com'da ip adresim 195'li görünüyor ve aynı şekilde modemin setup'ına girince de WAN ip'si yine aynı o 195'li ip...fakat ipconfig'den bakınca 192'li bir adres ... bu normal bir durum mu ?...capture linkini aşağıda veriyorum...teşekkürler...
    [img=http://img338.imageshack.us/img338/3648/ipconfighc1.th.jpg]
  • beni msn e eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım adresim profilimde yazıyor...

ayrıca whatsmyip ve modemin setup ında WAN ip olarak 195 li ip görünmesi.ama ip configden 192 li görünmesi çok dpğal bir durum modeminiz router özellikli bir cihaz olduğu için kendi dhcp server ından size bir iç ip sağlıyor böylece bağlantınızı çok bilgisayra dağıtabilirsiniz.eğer router olmayan bir model kullanmış olsaydınız ipconfig komutu verdiğinizde orada yazılı olan ip adresi 195 ile başyana bir adres olacaktı

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.