Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: milliyan , ihsnlky , yeniceli2001 Daha Az
3 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
64.411
Cevap
411
Favori
3.436.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32163217321832193220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

steam serverlarinda hissediyorum yada bana öyle geliyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 7 Kasım 2024; 6:59:53 >
  • Arkadaşlar türksatın CBW 383zn Modemini kullanıyorum. 100 mb hızındaki internet odalarda 3-4 mb düşüyor. Bunun bir çözümü var mı acaba ?

• qarakedi kullanıcısına yanıt
    Güçlü bir Router ya da mesh sistemi kurmalısınız, Kablonet modemlerinden bir şey beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnyylmz -- 7 Kasım 2024; 22:9:52 >
  • Cnyylmz kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler, Router için öneriniz var mı acaba ?

Bütçe olarak rahatladığımda TP-Link Archer AX72 modelini alacağım.
    Router de keenetic modellerini tek geçerim hocam
  • ceyyhun C kullanıcısına yanıt

Binanıza GPON teknolojisi gelmişse, sizi zaten zorunlu olarak geçiriyorlar. Eski sistemi kapatıyorlar ve sizden randevu alıyorlar. Dairenize ince fiber kablo getiriyorlar. Fiber kablolar çok ince olduğu için daire içine çekmiyorlar. Siz elektrikçi çağırıp kapıdan gelen fiber kabloyu kendiniz çekiyorsunuz. Kablolar çok hassas ve kırılgan; kabloları gelişi güzel yerde tutarsanız, ayda bir kablo kırılıyor. İçinde cam varmış, servis para alıyor. 100 Mbps üzerinde hızlar size lazım değilse, GPON'a geçmek mantıklı değil. Onun haricinde 1 Gbps internete kadar çıkıyor hızı.

• brolog kullanıcısına yanıt
    1. mecburi değil, en azından taahhut bitene kadar
    2. kablo çekme sorumluluğu türksatta sizden ne pra isterler ne sizin çektirmenizi isteyemezler
    3. 100 de olsa gpon teknolojisi docsisten çok çok fark eder. Merak ederseniz detaylandırırım da
  • ceyyhun C kullanıcısına yanıt

Çağrı merkezini arayıp dönüşüm yapmak istiyorum demeniz yeterli..

• HeroTech kullanıcısına yanıt

7 yıldır Türksat Kablonet kullanıyorum 100mbt, Gpon duyduğumdan beri 3 yıldır da defalarca apartmana Gpon getirin değiştirin diyorum, ki yeni fiber kablolarla da değiştirilip yenilendi 1 yıl önce falan, teknik ekibimiz projeye göre hareket ediyor onlar ne zaman uygun görürlerse diyorlar, değişen hiç bir şey yok. SIFIR. taahhütüm 2-3 hafta kaldı bitiyor ve apartmanda sadece Superonline 1000mbt fiber var geçmeyi düşünüyorum, birazda tereddütlüyüm, kararsızım. çok ağır aksak bir kurum Türksat maalesef. 7 yılda 1 adım ilerlenmez mi yahu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milliyan -- 9 Kasım 2024; 20:43:26 >

MH aradığımda operatör benim bir şey yapmam gerekmediğini, il müdürlüğünün emriyle mevcut DOCSİS sistem sökülerek yeni sistemden tüm dairelere kablo çekileceğini, beklemekten başka yapılacak bir şey olmadığını söyledi ama bunu biraz da ezbere söylüyormuş gibi geldi. Altyapı görevlilerine daha önceden sorduğumda DOCSİS sistemlerin sökülmeyeceğini, isteyenlerin onunla devam edebileceğini söylemişlerdi bana ama dediğiniz gibi çağrı merkezini tekrardan arayıp dönüşüm yapmak istediğimi söyleyeyim tekrardan, bakalım yine aynı şey mi denecek.

• milliyan kullanıcısına yanıt
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Bazıları memnun, bazıları şikâyetçi kafam karışık hala. Apartmanda 2 kişi kullanıyor 100mb memnunlarmış o da var. 1000mbt de aynı olurmu bilemiyorum

Bana telefon açtılar, sabahın köründe randevu oluşturmak istiyoruz, kablo çekeceğiz dediler.

Ben de, "Buyrun gelin" dedim. Eski, 10 yıllık Netmaster modemimi söktüler, onun yerine ZTE ZXHN - F6600 GPON modem verdiler, kiralık dediler, ayda 40 TL miş, tamam dedim. Kablonet'e 2013 yılında abone olmuştum, o zaman kalın kablo çekmişlerdi, kapıdan salona kadar tavandan çaka çaka getirmişlerdi. Bu yeni sistemde kablo çok ince olduğu için montaj yapmıyoruz dediler; "Elektrikçi çağırın, onlar çakar" dediler.

Evim 80 metre kare civarı, eski modem salonda televizyonun yanında duruyordu. Modemin bulunduğu odanın haricinde diğer odalara Wi-Fi sinyali gitmiyordu. Uzun yıllar öyle kullandım. Ben de istiyordum GPON teknolojisi gelsin, ona geçeyim diye ama binada yok demişti Kablonet müşteri hizmetleri. Gelince hemen kabul ettim, binada evde olanlara çektiler, hemen.

evde olmayanlara sonra yine geleceğiz dediler.

Yan komşum, "Ben geçmem sanırım" dedi. Gelen servis elemanı eski sistemi kapatıyorlar, mecburi geçiş var dedi; "Sizin dediğiniz gibi taahhüt bitince mecburi" dedi. Aboneliği yoksa yenilemiyorlarmış.

Ben de elektrikçi çağırsam dedim, 1500 TL en az para alır diye. Gelen modemi ara koridora, tavana yakın duvara monte ettim. Bütün odaların tam ortasında kaldı. Şu an evin her yerine Wi-Fi sinyali ulaşıyor. Bir ara mesh cihazı almayı düşünüyordum, onlar da biraz pahalı, gerek kalmadı ama bir ay sonra internet gitti. Müşteri hizmetleri servis gönderdi, kablo çok ince olduğu için kırılmış. Ek yaptılar, 50 TL ücret aldılar. Dedim, "Bu kablolar her ay kendi kendine kırılacak mı?" Dediler, "Bir şey olmaz." İyi dedim, şu an için sorun yok.

Önceki abonelik dönemimde 25 Mbps, 35 Mbps, 100 Mbps arası taahhüt bitince ondan ona geçerdim. Netmaster modem 100 Mbps üzerine çıkmıyordu zaten. Şimdi bu GPON modemle yeni fiber ince kablolarla 100 Mbps sınırsız internet kullanıyorum. Ben eski teknolojiyle bir fark görmedim. 100 Mbps üzerinde hız istemeyenler için bence çok mantıklı değil, eskiden ne farkı var, çözemedim. 100 Mbps üzerinde gerekli tabii.

• Merhaba kablonette internet kullanici adi sifremizi alabiliyor muyuz , docsis modem verdiler cok kotu.evlenmeden once babamlarda fiber ttnet baglatmistim oraya decolardan mesh sistem kurmustum ttnet internet kullanici adini hemen smsle vermisti
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

Docsis altyapıda doğrulama işlemi PPPoE ile yapılmıyor hocam. Modemin MAC adresi ile doğrulama yapıldığı için modemi bridge moda alıp Deco cihazınızla kullanabilirsiniz.

• merhaba şu an mevcut müşteriye özel en mantıklı kampanya hangisi sizce?

en fazla 100 mps.eski kablo bağlantısı gpon değil.24 aylık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 11 Kasım 2024; 0:56:3 >
  • Bu GPON "dönüşüm" işleri nerede oluyor arkadaşlar, Kadıköy ilçesinde denk geleniniz falan var mı mesela.

Bizim apartmanda falan da girse keşke :)

Bir de bu aralar bağlantıda sıkıntı yaşayan var mı, speedtest'te falan hız normal çıkıyor ancak bazı sitelere bağlanırken baya bekliyor.

VPN açıp giriyorsun, zart diye açılıyor, konuda başka yerlerde de dile getirilmiş.

Geçenlerde 100/20 olarak devreyi güncelledim, bir de statik ip aldım. Ancak pek bir şey değişmedi. Sanırım bu aralar yurtdışı çıkışlarda yavaşlama var.

Gpon talebim olmuştu, aradılar apartmana geldiğini söylediler. Elektrikçi çağırmam gerekiyormuş, biraz kırma dökme işlemi varmış dediler. Apartman yeni sayılır ve bu sorun olabilir diye uğraşmadım. Eski sistemle kullanmaya devam ediyorum.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    100mbit sınırsız kullanıyorum ben.
    Özellikle maç olduğu akşamlar iptv muhabbeti yüzünden yurtdışı çıkışları kısıyorlar diye düşünüyorum.
    Dediğiniz gibi speedtest de full gösteriyor ama pratikte çok takılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 32163217321832193220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.