Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64.824
Cevap
415
Favori
3.479.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Netmaster (Castlenet) CBW500 modemin standart firmwire ini bana gönderebilir misiniz???

çok lazım.. yanlış firmwire upgrade yaptım, wireless çalışmıyor.. şimdi geri dönmem lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hightowerfrl

3 gündür bağlantımı kurmaları için bekliyorum
    ben çorlu dayım yoğunluk var diyorlar bakalım bir türlü test edemedik şu kablo neti

Hatırladıgım kadarıyla kurulumu 1 hafta içinde yapma taahütleri vardı, ancak arıza vs.
    gibi konularda aynı gün dönüyorlar o açıdan bence Turksat çok iyi iş çıkarıyor allah için
  • Selam Arkadaşlar

Bende Webstar DPX100 Kablo modem var. Çok yakın bir akrabam kullanmadığı için bana verince ben de kablo internete geçiş yapmıştım. 256 Sınırsız kullanıyorum. Hiçbir sorunum yok.

Fakat bu dediğiniz Docsis 2.0 gelirse ben yine docsis 1.1'e devam edebilir miyim? Yani bu olay gelince ben yine devam edebilecek miyim yoksa yeni bir modem mi almam gerekecek?

Modem 10 mbit hıza kadar destekliyor... Bana zaten şu an taş çatlasın 2 mbit bağlantı yeter. Fakat bu docsis olayı aklımı karıştırdı biraz...
  • @outlaw

docsis 2.0 standardı şu anda sadece 6mbit hızda halka kapalı olarak türksat çalışanlarınca gerek evlerinde gereksede şirket bazlı olarak test ediliyor.kısa bir süre içerisinde altyapı çalışmalarınin bitmesini ve halka açılmasını ümit ediyoruz.docsis 2.0 standardı büyük ihtimalle docsis 1.1 ile birlikte kullanılacak diye düşünüyorum.tahminimce şu anda halka açık olarak test aşamasında olan 4mbit docsis 1.1 bağlantıların 1 yada 1.5 ay içerisinde satışa sunulacak yani docsis 1.1 e de yatırım hala yapılıyor bu kadar müşteriyi sokağa atamazlar gidin modeminizi güncelleyin kardeşim diye.

saygılar
  • İsyanda bulunmak istedim birazcık..

KADIKÖY-İSTANBUL BÖLGESİNDEYİM ve kablo net 4 gündür sapıttı adeta

kopmalar ve gelmemeler ... KABLO TV de yayın kesilmeleri ...

4 gündür arttı.. bazen illalah dedirttiriyor ama

ne yapalım mecburuz... 256k sınırsızım bu arada...

ARTI ben bişey sormak istiyorum benim modem NETMASTER bayağı ısınıyor bu alet..?

Ve herkes nasıl modemine giriyor İP nosunu filan nasıl öğrenip

modeme girip değerleri görebilirim ? BİLEN varsa yardımcı olsun lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 28 Temmuz 2007; 0:15:51 >
  • kadıköy/acıbadem deyim valla ne yalan söyliim kopma falan yokgayet düzgün ve hızlı çalışıyor.
    modeminizedenhttp://192.168.100.1 adresinden girebilirsiniz ve sinyal değerleriniz öğrenebilirsiniz.
  • Arkadaşlar az önce reklamlarda ücretsiz kurulum kampanyasından bahsederken kablo internette %30'lara varan inidirimlerden bahsediliyor, bu indirim acaba yapılmasını düşünülen indirimler mi, yoksa önceki (01.02.2007) tarihli indirim mi?
  • @biber2006 yapıılmış olan indirimlerden bahsediyorlar reklamlarda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Devastator

@MaedHrOS

Bende Netmaster CBW500 Wireless router lı modem var. Hepsiburda satılan modemden. Firmware konusunda veya başka bir konuda yapmamı tavsiye ettiğin bişey varmı ? Veya ulaşmam gereken biri varmı ?

Sağol

• arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum motorola 5100 kullanıcıları acaba modemde dahili router özelliği var mı ethermet girişine switch takıp paylaştırmak istiyorumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckm

arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum motorola 5100 kullanıcıları acaba modemde dahili router özelliği var mı ethermet girişine switch takıp paylaştırmak istiyorumda.

Yok.Router almak zorundasın dağıtmak için
  • valla ben swich ile dağıtıyorum sorun yok
  • @ckm

router özelliği bulunmuyor..ancak 2 pc baglayacaksanız birini usb birini ethernet yapabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

@ckm

router özelliği bulunmuyor..ancak 2 pc baglayacaksanız birini usb birini ethernet yapabilirsiniz.

Böyle bir şeyi denedinmi hiç?Bilgisayarın nete çıkması için ip alması gerekiyor biliyorsun.Router özelliği olmuyan bu modem nasıl iki pc ye aynı anda farklı iki ip atayacakk?Ayrıca ethernet ve usb nin macları farklı ve türksat bir mac adresine net veriyor.Daha önce bu konu tartışılmıştı ama başaran olmamıştı.Linkini veriyorum aşağıda
    http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
    Eğer bir şekilde denemiş ve başardıysan biraz daha ayrıntılı açıklarmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdexos -- 28 Temmuz 2007; 18:11:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cdexos

quote:

@ckm

Böyle bir şeyi denedinmi hiç?Bilgisayarın nete çıkması için ip alması gerekiyor biliyorsun.Router özelliği olmuyan bu modem nasıl iki pc ye aynı anda farklı iki ip atayacakk?Ayrıca ethernet ve usb nin macları farklı ve türksat bir mac adresine net veriyor.Daha önce bu konu tartışılmıştı ama başaran olmamıştı.Linkini veriyorum aşağıda

Anlayamıyorum ben başardım, hatta başardığım için yazdım kimisis demiş onboard kartımda mac adresi değişmiyor falan demiş... Bunlar kişisel sorunlar. Kimisi demiş modemin usb mac adresi değişmiyor o zaman ordaki işlemleri modeme göre yapsınlar...

• @ThisisaNightmare emeğin için teşekkürler o kadar uğraşıp bilgilerini paylaşmışsın.Ancak motorola 5101 modemde ben başaramadım.Zaten sende topicde kalıcı bir çözüm olmadığını belirtmişsin bunun.Yukardaki arkadaşda yazdıklarından anladığım kadarıyla motorola kullanıyor benim gibi.Eğer o farklı bir yoldan kalıcı bir çözüm bulmuşsa onu öğrenmek istedim.Bir arkadaşım kabloya geçeceğinden farklı bir çözümü varsa en azından masraf etmemiş olur.Bunun için sormuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckm

arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum motorola 5100 kullanıcıları acaba modemde dahili router özelliği var mı ethermet girişine switch takıp paylaştırmak istiyorumda.

dahili router bulunuyor sanırım, çünkü ben 8 port origo switch ile iki pcye dağıtıyorum bilgisayarı,

192.168.100.1 arayüzünde configuraitonda da zaten LAN üzerinden 32 kullanıcıyı destekliyor açıklaması var,

thisianightmare arkadaşın dediği gibi hem ethernet hem usbden bağlantıyı ben de yaptım, tuhaftır başta görmüyor gibi, sonradan göremeye başlıyor, benim switch kullanmamın sebebi iki pc arasında ağ yolunu hızlı kullanmak, usb ve ethernet arasında ağ yolu yavaş çünkü..

bu arada her iki pc'de de ip numarası otomatik al demek gerekiyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: cdexos

quote:

@ckm

şu anda switch ile xbox360+ pc sorunsuz calsııyor :D

onun haricinde bir pc ye ethernet bir pc ye usb şeklindede sorunsuz çalışıyor

• Tekrar denememe rağmen ben ethernet+switch bağlantısı kuramadım
  • şimdi arkadaşlar sonunds kablo internet bağlandı...
    hemen izlenimlere geçeyim ben.... öncelikle tam 5.ci gün geldiler.... saat 5 te :)
    adamlar bağlama konusunda iyiydi... yarım saat aldı toplam iş...
    sonra tabi benim bekledigim şekilde bağlantı sağlanamadı... bende 444 0 126 yı aradım.
    ordan bir bayanla görüştüm ve gerelki dns ayarlamalarından sonra 5 dakika içinde netteydim
    yani kurulum biraz sancılı gibi...
    sonra nette ben eskiden 1024 kotalı kullanıcısı idim, grafik ağırlıklı olamayan sayfalar kesinlikle daha hızlı açılıyor... resimli olalarda makul bekleme ile can sıkmadan geliyor.... su an kablo 128deyim bide...
    burdan adsl nin rezaleti bir kez daha belli oldu... sorunsuz emule downloadlarım başladı....
    valla bakalım biraz süre geçsin deneyimlerimi paylaşacağım sizinle
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.