Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Linkteki ürünü Kablonet'in modemine sadece router olarak takabilirsiniz yani modem olarak kullanamazsınız diye biliyorum.
  • O zaman herhangi bir docsis girişli modemi direkt ana modem olarak kullanabilmem mümkün değil anladığım kadarıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hook1903 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin modem zaten DOCSIS uyumlu değil ki.COAX girişi yok, sadece WAN ve ADSL/VDSL girişi var.
    Tabi DOCSIS uyumlu her modem Kablonet'te çalışır gibi bir netice çıkmasın dediğimden.
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    merhaba xiaomi router almayı düşünüyorum. kablonet modemi bridge moda aldıysanız, xiaomi routera hangi mac adresini girdiniz İnternete bağlanması için ?
  • XaserED kullanıcısına yanıt
    Hiç. Bridge moda aldım. Kabloyu taktım 5dk falan sonra çalıştı direk.
  • İp dağıtma işini xiomi mi yapıyor ? Birde xiaomi üzerimde ayar yaptınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar selam,

önümüzdeki hafta taahhütüm 23 ayı doldurduğu için yeni taahhüt olarak 100mbps akıllı sınırsız tarifesine geçmeyi düşünüyorum.
    ev 90 m2 ve şuan kiralık infinity 401 var fiyatlar arttığı için modemi bir şekilde temin edeyim diyorum zira 401 in wifi gücü çok zayıf aynı odada bile düşebiliyor.
    (TP link sinyal genişletici ile bu sorunu çözdüm )
    ikinci el bir modem mi almalıyım ? hangisini tavsiye edersiniz?

mevcut modemle hiç uğraşmadan 6 tl kiraya devam mı etmeliyim?
    maksadım kira ödemekten kurtulmak ve mümkün mertebe rakamı aşağılara çekmek.
  • spysoul S kullanıcısına yanıt
    Z4'e hiç bulaşma derim.
    ₺50-₺60 civarı ZN-Infinity bulursan al kullan.Daha fazla fiyatlar için bence kiralamak daha mantıklı.
    Bu cihazların ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.En azından kiralayınca garantisi var, değiştiriyorlar.Satın alırsan da MH arayıp MAC adresini kontrol ettir.Borcu vb. bir şey varmı diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Z4'e hiç bulaşma derim.
    ₺50-₺60 civarı ZN-Infinity bulursan al kullan.Daha fazla fiyatlar için bence kiralamak daha mantıklı.
    Bu cihazların ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.En azından kiralayınca garantisi var, değiştiriyorlar.Satın alırsan da MH arayıp MAC adresini kontrol ettir.Borcu vb. bir şey varmı diye.
    aynen belirli bir rakamdan fazla olduğunda kiralamak daha mantıklı geliyor hocam.
    100 yüzünü güldüren tarife ile eski müşteri 76+6+3 net ücreti + modem kirası+ kablotv kirası 85 ediyor +5 tl de telefon diyince 90 tl oluyor.
    düzgün bir modem bulamazsam aynen bu cihazla devam ederim sinyal sorunu olursa kablosuz router ile sorunu çözeriz diye düşünüyorum zira uydunette adamakıllı seçenekler nedir diye bilgi bulmak bile zor..

• halihazırda adsl aboneliğim var ve kaliteli asus modemim var,usd den printer bağlı. kablonete geçersem docsis modemin ethernet çıkışlarından birini eski asus modeme götürüp Access Point olarak çalıştırsam ona bağlı olan usb deki printer den yine çıktı alabilir miyim? salondaki laptoptan wifi üzerinden yazıcıya çıktı göndrebiliyordum hali hazırda ama kablonete geçip bundan mahrum kalacaksam uygun olmuyor. bilgi verirseniz çok mmenun olurum.
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Asus modemin ilk 1 ci eternet çıkışı WAN girişidir.Kablo modemden eternet ile WAN bağlantı noktasına bağlayıp wlanı asustan verip (AP) rahatlıkla printer dan baskı alabilirsiniz.Çekim alanıda genişlemiş olur.Kablo net modemlerin zaten wlan alanı genişlik sorunu var.

• Arkadaşlar merhaba kablonet bağlatmayı düşünüyorum akrabamda netmaster cbw 383z4 modem var kullanmıyor kendimde asus dsl ac51 modem var kablonetten modem almak istemiyorum netmaster i kullanıp kendi asus modemi mi router olarak kullansam olur mu tavsiye eder misiniz 100 mbps akıllı sınırsız paket almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa187 M kullanıcısına yanıt
    Z4'ün "bridge moda geçmeme" gibi bir problemi yoksa kullanırsın tabiki.
    Bendekini bridge moda alıyordum sonra kafasına göre router moda geri dönüyordu, resetliyordu vs.5 sene olmuştur en son kullanalı herhalde.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 7 senelik modem eniştemin kendisi kullandı sonra kapattırdı boş boş duruyor kendi modemim güzel ama uymuyor işte 100 tl gibi bi ücretle netmaster infinty olan yeni modeli alabilirim ama boşa para vermek de istemiyorum o yüzden foruma sorayım dedim

• mustafa187 M kullanıcısına yanıt
    Bence Z4'ü bir dene, baktın olmuyor yeni modem kiralarsın/alırsın.
  • Denemekte fayda var hocam bridge moda geçiyosa sıkıntı yok dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: QRocKfire

Asus modemin ilk 1 ci eternet çıkışı WAN girişidir.Kablo modemden eternet ile WAN bağlantı noktasına bağlayıp wlanı asustan verip (AP) rahatlıkla printer dan baskı alabilirsiniz.Çekim alanıda genişlemiş olur.Kablo net modemlerin zaten wlan alanı genişlik sorunu var.
    çok teşekkürler.
  • Ben ağ genişletici olarak modem kullandığım zaman bazı cihazları tablet telf. vs bloke ediyor normal router taktığım zaman bu sıkıntı olmuyor ben de modemi antreye aldım basit router kullanıyorum bana yetiyor fazla sıkıntı yaşamıyorum...
  • Evimde wifi performansını iyileştirmek için çözüm ararken bu konuya denk geldim. Modemim z4 olan eski model. Kendi bilgisayarıma kablolu bağlantı dışında evde kablosuz bağlantı kullanan akıllı TV, xbox, çocukların odasına bir pc, eşimin notebooku ve cep telefonları var. Modemin olduğu yatak odası ile mutfak en uç noktalarda, mutfakta ve salonun mutfağa yakın bölümünde wifi sinyali sıfırlanıyor.

Daha önce ucuz bir wifi extender almıştım ama diğer cihazlar için uygun mesafede (L kordiron ortasında) wifi extender modemle sağlıklı iletişim kuramadığından kullanamadım.

Archer 9 router (800 küsür TL), powerline (MIMO olanı 800 TL) ve MESH (Deco M4) arasında dolanıp dururken kafam arapsaçına döndü.

Archer 9 router wifi sinyalimi iyileştirecek anlıyorum ama mutfak uzak mesafe nedeniyle yine ölü nokta olacak sanki. Router avantajı, z4'ün kablosuzunu iptal edeceğim, wifide dual banda geçeceğim. Ayrıca misafir ağı ve ebeveyn filtresi gibi kullanabileceğim ekstralar.

Powerline elektik hattını kullandığından salona koyarsam TV ve xbox'a direkt ethernet çıkışı verebileceğim. wifiye de en azından salonda ikinci erişim noktası olacak. Ama anladığım kadarıyla hem modem üzerindeki wifi hem powerline diğer ucundaki wifi nedeniyle evde iki ayrı wifi erişim noktası olacak ve otomatik geçiş olmayacak bunların arasında?

Sonra Mesh sistemleri gördüm. Benim senaryoda çok cihaz var ve MESH sistemler sanki ideal gibi anlatmışlar. İyi de tek router ya da wifi extenderden farklı olarak sinyali daha iyi iletmek için ne yapabilecek onu anlamadım. Bir ünitesini yine bilgisayarımın yanına diğerini mesela salonda bulundursam yine aradaki engellere nasıl çözüm getirecek anlamadım. Sanırım MESH olursa yine modemin internetini kapatabilirim, evde iki ayrı wifi erişim noktası olur. Ama tv ya da xbox'a ethernet çıkışı sağlayamamış olurum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 12 Ocak 2020; 9:31:51 >

• netmaster cbw383z4'ü birkaç aydır deneyimliyorum, zaten eski modemimdi ama router olarak kullanıyordum ve berbattı. taşındıktan sonra satmıştım altyapı yok diye. altyapı da gelince 40 tlye ikinci elden buldum aldım.

bridge modda hiçbir sorun yok. haftalarca açık kalmasına rağmen ne şişme ne de ısınma yapıyor. arkasına sağlam bir router taktıktan sonra arkanıza bakmadan kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.