Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AP işi sorunlu bir durum ...
    Bana uyan cihaz sana uymayabilir...Sana uyan cihaz bana uymayabilir...
    Tamamen tercih meselesi ...
    Kimi için hız önemlidir, kimisi için yeteri kadar çekmesi .... Kimisi için bant genişliği önemlidir, kimisi için kaç cihaz bağlanabileceği, ... vb.

Seçenekler çoğaldıkça kafanın da karışması normaldir ;)
  • Ben de 2 gün önce Kablonet ile 24 ay kontrat imzaladım. Modemin kablosuz gücünden şikayet eden çoktu; ama paket teklifi iyi olduğu için kablonet tercih ettim.
    Netmaster Infinity 401 modem kurdular.
    170 metrekarelik evde modem yanında 98Mbps, yan odada neredeyse 10Mbps altında.
    Eski Asus Modem Routerımı, TP Link Powerline Adapter aracılığı ile WAN üzerinden kablo ile bağlayarak kurdum evin diğer ucuna.
    Asus Router 2.4Ghz bant desteklediği için ancak 25Mbps hız alabiliyorum.
    Eğer 5GHz destekleyen bir Router kurarsam sanırım 50Mbps üzerinde hızları evin diğer bölümlerinde görebilirim.
    Aslında temennim, evin her yerinden modemin dibinde olduğu gibi 98Mbps alabilmek.
    Bunun için öneriniz ne olur acaba?
    Direk modemi mi değiştirsem, iyi bir dual band router mı alsam?

!!! SONUÇ !!!

Yukarıda bahsettiğim evimin bir ucunda NetMaster Infinity 401 Kablo Modem kuruluydu.
    Evin diğer ucuna ise TP-Link'in Dualband destekli, 5dbi 3 antenli bir routerını, TP-Link Power Adapter'dan ethernet ile direk WAN üzerinden bağlanarak kurdum.
    Evin tamamında gerektiğinde 2.4Ghz, gerektiğinde 5Ghz olacak şekilde kablo modemin sağladığı 100Mbps hızı tam olarak alabiliyorum.
    Sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olacağını umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcsgamestop -- 27 Mayıs 2019; 0:11:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam 5ghz 2.4 den mesafe ve engel açısından daha kötü performans verecektir kesinlikle. Bu sinyallerde dalga boyu büyüdükçe hız artıyor ama nesnelerin içinden geçme performansları düşüyor. Bu yüzden dual band alıp almamanız önemli değil. Alacağınız modenin wifi sinyal gücü önemli bu durumda.

Netmaster modem bridge modda Xiaomi Mi Router 4 kullanıyorum bende. Bu şekilde netmasterın 2.4ghz ile evde çekmediği bir noktasında Xiaomi 2.4ghz ile full çekiyor. 5ghz da o kadar iyi olmasada kullanılabilir durumda. 3 oda var arada. Yani anlayacağınız band değil modemin gücün önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memothegreat -- 27 Mayıs 2019; 17:37:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Yalnız işin garip tarafı, 2.4Ghz ile modemin yanında bile tam hız alamıyorum.
    5Ghz ile 102Mbps görüyor...

Bu durumda Kablonet bizi mi kandırıyor yani?

Bu sistem yalnızca kablo ile bağlananlar için mantıklı ve verimli diyebilirim.
    Yada 50 metrekarelik 1+1 evlerde...

• Belki 2.4ghz aynı kanalda olan başka bir sinyal ile çakışıyordur. Kanalı değişitirerek deneyin birde 6 ve 11 bu ikisi tavsiye edilenler genelde.

Ona katılıyorum kablonetin verdiği modemler sadece küçük evde ve 1den fazla duvar yoksa işe yarıyor anca.

Kanal çakışması yok...
    Manyak oldum sürekli bakıyorum
    :D

• www.merterelektronik.com
    Technicolor TC7200.20 Docsis-Eurodocsis 3.0 4 Port Türksat Uydunet Modem Fiyatı
    https://www.merterelektronik.com/urun/technicolor-tc7200-20-docsis-eurodocsis-3-0-4-port-turksat-uydunet-uyumlu-modem

• Arkadaşlar hangi modemi almak lazım, kiraladıkları modem hangisi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2. El modem alacağım. Hangi markayi onerirsiniz? Nelere dikkat etmek lazim.

• Arkadaşlar, modem tavsiyesi verebilecek var mı? Bu dandik Turksat modemi kiralamıştım, bir önceki nesil Docsis 3 bozulmuştu maalesef. Bu kiraladığımı iade edip sıfır modem almak istiyorum.

Arris veya Technicolor iş görür mü? Wi-Fi 3 metre yan odada bile çekmiyor. Technicolor Wi-Fi çekim kalitesi nasıldır?

veya bu ikisine de hiç yanaşmayıp şöyle bir şey mi yapsam?
    urun.n11.com
    Motorola Sb6120e Docsis 3.0 Kablo +tp-link Tl-wr840n 300 Mbps - n11.com
    https://urun.n11.com/uydunet/motorola-sb6120e-docsis-30-kablo-tp-link-tl-wr840n-300-mbps-P16614652

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 17 Ekim 2019; 2:3:28 >

• Konuyu bir canlandırsak ? Türksat kiraladığı modeme bir şey olursa 500 TL isteyeceğini söylüyor. Mutlaka alternatif bulmalıyız mümkünse düşük fiyatlı. Güncel önerisi olan var mıdır?
  • Amazon'da çok iyi fiyatlarla TpLink modemler oluyor . Çalıştığını söyleyenler var ama sonuçta resmi destek yok.
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Artık Kablonet kullanmıyor olsam bile sürekli aynı şeyi söylüyorum.
    Kronik Bridge mod sorunu olMAyan bir Netmaster bulun 2. el piyasadan (₺60-₺80 arası fiyatlarda) ve arkasına istediğin parayı bayılabileceğin sağlam bir router alın.Bu sorunun kesin çözümü bu.

Kablonet'in verdiği cihazlar dışında yurtdışından getireceğiniz cihazların:
    1.'si çalışma garantisi yok,
    2.'si güncelleme garantisi yok,

₺100'e kadar tamam yurtdışından cihaz düşünülebilir ancak fazlası gereksiz masraf.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde netmaster modeme mesh router bağladım. O gün bu gündür bu problemi unuttum. Çare mesh Router.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airties 4443 Router-Access Point ilgilenenler özelden iletişime geçebilir.

www.vatanbilgisayar.com
    AIRTIES AIR 4443 300MBPS KABLOSUZ 4 PORT KABLOSUZ AĞ GENİŞLETİCİ / ROUTER - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4443-300mbps-kablosuz-4-port-kablosuz-ag-genisletici-router.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 11 Kasım 2019; 18:43:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memothegreat

Hocam 5ghz 2.4 den mesafe ve engel açısından daha kötü performans verecektir kesinlikle. Bu sinyallerde dalga boyu büyüdükçe hız artıyor ama nesnelerin içinden geçme performansları düşüyor. Bu yüzden dual band alıp almamanız önemli değil. Alacağınız modenin wifi sinyal gücü önemli bu durumda.

Netmaster modem bridge modda Xiaomi Mi Router 4 kullanıyorum bende. Bu şekilde netmasterın 2.4ghz ile evde çekmediği bir noktasında Xiaomi 2.4ghz ile full çekiyor. 5ghz da o kadar iyi olmasada kullanılabilir durumda. 3 oda var arada. Yani anlayacağınız band değil modemin gücün önemli.
    Biraz hortlatmış olucam ama Xiaomi mi 4'ten memnun musunuz ? 130 m2lik evde heryerden çeker mi ?
  • Ceqa kullanıcısına yanıt
    Çok memnunum hocam. Aldığım gün kurdum. Ayarlaması biraz uğraştırdı ama ayarladığım andan beri 1 kez sorun yaşamadım. 90 metre kare ev. Modem salonda. En dip oda olan benim odamda bile sorunsuz kullanıyorum. Arada mutfak ve çocuk odası var. Evin ortasına koyabilirseniz sorunsuz çeker diye düşünüyorum tüm evde.

Teşekkürler cevap için

• hook1903 kullanıcısına yanıt
    Modem olarak kullanamazsın ama router olarak kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.