Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hatipoglu

Evimde wifi performansını iyileştirmek için çözüm ararken bu konuya denk geldim. Modemim z4 olan eski model. Kendi bilgisayarıma kablolu bağlantı dışında evde kablosuz bağlantı kullanan akıllı TV, xbox, çocukların odasına bir pc, eşimin notebooku ve cep telefonları var. Modemin olduğu yatak odası ile mutfak en uç noktalarda, mutfakta ve salonun mutfağa yakın bölümünde wifi sinyali sıfırlanıyor.

Daha önce ucuz bir wifi extender almıştım ama diğer cihazlar için uygun mesafede (L kordiron ortasında) wifi extender modemle sağlıklı iletişim kuramadığından kullanamadım.

Archer 9 router (800 küsür TL), powerline (MIMO olanı 800 TL) ve MESH (Deco M4) arasında dolanıp dururken kafam arapsaçına döndü.

Archer 9 router wifi sinyalimi iyileştirecek anlıyorum ama mutfak uzak mesafe nedeniyle yine ölü nokta olacak sanki. Router avantajı, z4'ün kablosuzunu iptal edeceğim, wifide dual banda geçeceğim. Ayrıca misafir ağı ve ebeveyn filtresi gibi kullanabileceğim ekstralar.

Powerline elektik hattını kullandığından salona koyarsam TV ve xbox'a direkt ethernet çıkışı verebileceğim. wifiye de en azından salonda ikinci erişim noktası olacak. Ama anladığım kadarıyla hem modem üzerindeki wifi hem powerline diğer ucundaki wifi nedeniyle evde iki ayrı wifi erişim noktası olacak ve otomatik geçiş olmayacak bunların arasında?

Sonra Mesh sistemleri gördüm. Benim senaryoda çok cihaz var ve MESH sistemler sanki ideal gibi anlatmışlar. İyi de tek router ya da wifi extenderden farklı olarak sinyali daha iyi iletmek için ne yapabilecek onu anlamadım. Bir ünitesini yine bilgisayarımın yanına diğerini mesela salonda bulundursam yine aradaki engellere nasıl çözüm getirecek anlamadım. Sanırım MESH olursa yine modemin internetini kapatabilirim, evde iki ayrı wifi erişim noktası olur. Ama tv ya da xbox'a ethernet çıkışı sağlayamamış olurum?
    TP-link Deco E4 ile Mesh Wifi ağı kurdum. Modemi köprü moduna getirdim ve Wifi'yi kapattım. İlk sonuçlardan çok memnunum, en uzak köşede bir tam hıza yakın hız elde edebiliyorum; daha önce hiç çekmediği noktaydı burası.

Sonuçta iyi Wifi ağı için modemin arkasına bir router almak gerekli, ben iki routerdan oluşan Mesh ağı ile evin her yerinde stabil kablosuz internet sağlamış oldum. Bu sistemin bana maliyeti 550 TL oldu (teknosadan aldım).

Edit: Modemin bridge modu mecbur yine Router moduna çevirdim. Çünkü statik IP kullanıyorum ve modem bridge modda olunca IP değişiyor. Aslında TP-link arayüzüne statik IP'yi manuel girince oldu, ama sorun çıkmasından endişe ettiğim için modemi Router moduna çevirdim. Modemden çıkan iki ethernetten biri TP-link'e gidiyor, diğeri de masaüstü bilgisayarıma. TP-link wifi mesh ağımın IP'lerini dağıtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 13 Ocak 2020; 17:2:31 >

• arkadaşlar merhaba,

modemi router'la birlikte kullanacağım. yani wi-fi çekti çekmedi derdi olmayacak...

bu doğrultuda hangi modemi önerirsiniz? 100 mbit tarife alacağıma göre herhalde infinity 401 almak en mantıklısı olacak?

selamlar...
  • Selamlar,

Elimde CBW-383Z4 modemi mevcut. Wifi kapalı bir şekilde güzel güzel anlaşıyoruz kendisiyle. Wifi görevini Xiaomi 3C Router üstleniyor.

Arkadaşım Amerika'da olduğundan "ARRIS SB6183" modelini alıp 4-5 yıllık modemimi değiştirsem mi diye düşünüyorum. Performans farkı yaratır mı? 100 mb sınırsız kullanıyorum.
  • arkadaşlar teknik destek başlığınada yazdım cevap gelmedi nerdeyse tüm kablo modemleri etkileyen cable hunt açığı bizim modemlerde de varmış firmaya ulaşıp güncelleme gelip gelmiyeceğini öğrenebilen var mı

https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383zn-teknik-destek-konusu--113903869-19
  • Winston_2010 W kullanıcısına yanıt
    eğer yoksa interneti bir router alıp onla dağıtmak sorunu çözer mi bilgisi olan varmı bu konuda?
  • zyxel p1302-t10d v3 modem uyar mı kablonete

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 haftadır neredeyse her gün 2-3 saatlik kesintiler yaşıyordum internet bağlantımda. CBW-383Z4 modeli var. Bugün gelen teknik destekten arkadaş modemin frekansının bozuk olduğunu ve değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Hangi modeli önerirsiniz? 100mbps internetim var. Wi-Fi'ı ccess point ile kullanıyorum o yüzden modemin kablosuz özelliği çok önemli değil.
  • Merhaba arkadaşlar, CBW-383Z4 modemin arkasına bir router arayışındayım.Amacım netmasterı sadece modem olarak kullanmak. İkinci elde Netgear R6300 ve Tenda AC7 buldum. Herikisi de Ac destekli sanırım Netgear Gigabite desteği de var. Yada tplink mi baksam bilemedim.
    Sizlerin önerdiği bir router var mıdır?

not: Forumdan Asus rt-ac66u için anlaştım. bakalım süreç hakkında bilgi aktarırım daha sonra.

Güncelleme: Asusu aldım. Elimdeki Z4 modemi bridge moda alıp routera wan porttan bağladım, router arayüzüne web üzerinden bağlanıp hızlı kurulumda sadece kablo modem olduğunu işaretleyip kurulumu tamamladım. Kablo modemi aç kapa yaptım sonuç internete sorunsuz çıkış yapabiliyorum. Tüm işlemi asus hallediyor, netmaster sadece modem işini görüyor. Evde ve 5 kat aşağısında wifi net çekiyor sıkıntı kalmadı 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realjackal -- 18 Şubat 2020; 21:49:35 >
  • garfiens kullanıcısına yanıt
    Hangi modemi aldınız ve nereden temin ettiniz, Tüm mesajınızda yazanlarla aynı durumdayım. Kablolu modem ve Router tercihim

• sitesinde o modem var fiyatini masrafini gectim adam gibi doğru dürüst calışırmı deneyen varsa yorumları yazın
    altarnatif başka modem varsa önereilirsiiz istanbulda bulamadım

• Arkadaşlar Netgear CM500 kullanan varmı , kablonet ile uyumlumu bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

• Netmaster CBW-383Z4 kullanmaktayım. wifi çekim probleminden olayı 'Tp link archer c60' almayı düşünüyorum

Kullanan abiler yardımcı olabilir mi?
    www.hepsiburada.com
    TP-Link Archer C60 AC 1350Mbps Kablosuz Dual Band Access Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c60-ac-1350mbps-kablosuz-dual-band-access-point-ve-router-p-HBV000007GQYE

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

arkadaşlar merhaba,

modemi router'la birlikte kullanacağım. yani wi-fi çekti çekmedi derdi olmayacak...

bu doğrultuda hangi modemi önerirsiniz? 100 mbit tarife alacağıma göre herhalde infinity 401 almak en mantıklısı olacak?

selamlar...
    Infınıty 401 kesinlikle, çünkü piyasadaki en uygun
    24X8 bağlanabilen tek modem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Infınıty 401 kesinlikle, çünkü piyasadaki en uygun
    24X8 bağlanabilen tek modem.

Alıntıları Göster
    evet ben de bir arkadaştan 2 portlu 401 aldım hocam... tşkler.
  • Thomson twg 870 modelli modemi aldım performansından memnunum fakat şöyle bir problem var eğer benim gibi kabloses yani ev telefonuda kullanmak istiyorsanız bu modem uyumlu değil kullanamazsınız müşteri hizmetlerinin demesine göre kabloses sadece netmaster ve ube marka modemlerle veriliyormuş alırken bilginiz olsun benim gibi pişman olmayın sonra

• Beyler uydunete geçmeyi düşünüyorum ancak modem kiralama ve satışı 2 ay boyunca durmuş. Bende internette modem bakındım fakat çok fazla bilgi bulamadım ürün de yok zaten. Modem tavsiyeleriniz neler olur hangi modemi almalıyım sizce?
  • arkadaşlar selam. özelden de sordum sağolsun cevap verenler oldu. elimde cbw-383zn modem var.tavsiye ettiğiniz gibi yanına router koyup kullanmak istiyorum. fakat modemin eski olması biraz düşündürdü beni. tamam router yapayım ama modemi de yenileyeyim mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anexi -- 1 Haziran 2020; 0:19:36 >
  • anexi A kullanıcısına yanıt
    Router'ını yenile ve mümkünse şu Netmaster için ne bir kuruşunu ne de bir saniyeni harca...
    Hepsi israf ! ! !
  • quote:

Orijinalden alıntı: anexi

arkadaşlar selam. özelden de sordum sağolsun cevap verenler oldu. elimde cbw-383zn modem var.tavsiye ettiğiniz gibi yanına router koyup kullanmak istiyorum. fakat modemin eski olması biraz düşündürdü beni. tamam router yapayım ama modemi de yenileyeyim mi sizce?
    infinity'de olsa, 383zn de olsa kablo ile aynı sonucu alıyorsun. Dolayısıyla Router'a kablo ile interneti ver, gerisini ona bırak. Netmaster ne olursa olsun iyi bir router kadar performans vermez. Bakma sen infinity vs. konuşanlara. En güncelleri tavsiye ediyorlar doğal olarak. Bunlardan birini alınca hayatın değişmez. Kablonet'e geçenler direkt iyi bir router parası da eklesin hesaba. Yaklaşık TP Link C60 ve üzeri, bütçe düşükse c50 dahi netmasteri solda sıfır bırakır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 11 Haziran 2020; 11:21:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roark

infinity'de olsa, 383zn de olsa kablo ile aynı sonucu alıyorsun. Dolayısıyla Router'a kablo ile interneti ver, gerisini ona bırak. Netmaster ne olursa olsun iyi bir router kadar performans vermez. Bakma sen infinity vs. konuşanlara. En güncelleri tavsiye ediyorlar doğal olarak. Bunlardan birini alınca hayatın değişmez. Kablonet'e geçenler direkt iyi bir router parası da eklesin hesaba. Yaklaşık TP Link C60 ve üzeri, bütçe düşükse c50 dahi netmasteri solda sıfır bırakır.

Alıntıları Göster
    hocam TP Link C60 dengi daha uygun fiyatlı hangi router tavsiye edersin?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.