Şimdi Ara

KabloNet eziyeti lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlae kablonet kullanıcısıyım yüz güldüren tarife kullanıyorum 100 mb download 5 mb upload internet hızı sağlayacaklarını iddia ettiler (kablolu kullanımında bu hızı alıyorum 90-95 mb) Kablosuz kullanımında ekteki görselde gördüğünüz internet hızını alıyorum maksimum 80 mb gördüm o da modemi açıp kapadıktan hemen sonra ki testte çıktı ikinci tesstte 5-10 mb düştü. Yetkili servisle konuştum sağ olsunlar gün içinde direkt bir tane abimizi gönderdiler (gerçekten hızlı dönüş oldu teşekkür ederim) wirelesinizde çok fazla cihaz (maksimum 6) var bu hızları almanız normal diye söyleyip, modemi resetleyip tekrar test yaptı ve gitti. Ama artık dayanamıyorum modemi boynuma bağlayıp gezsem bile maksimum 10-15 mb alıyorum. Denemediğim modem ayarı kalmadı artık sinir küpü oluyorum, instagram videolarını 10 kez yenilemeden izleyemiyorum, Kablo ile bağlanmadıkça ders videoları zaten izlenmiyor. Kablo ile kullanımda hiçbir problem yaşamıyorum tek sorunum kablosuz kullanım.
    Modem almadan çözülebilecek bir durumsa yardımcı olabilir misiniz ?
    *Gerekirse modem satın alayım farklı bir markadan yeter ki şu lanet durumdan kurtuluyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefasef -- 20 Haziran 2020; 20:35:32 >

• 1 tane dağıtıcı alarak sorununuzu çözebilirsiniz bu modemin wifisini kullanmazsınız
  • Infinity 401 modemi kullanıyorsanız 5GHz'de 100Mbps hızı tam olarak görebiliyor olmanız gerekli. Modem eski ve 5GHz desteği yok ise maalesef dağıtıcı almanız gerekiyor. Özel ayarlar ile 40-50Mbps civarında hız çıkabiliyor, ancak 3'ten fazla cihaz bağlandığında hız sürünüyor.
  • Hocam önereceğiniz bir şey var mı ?

Modemimim markası cbw 383zn hocam evet kablosuz sinyali sürünüyor
  • sefasef S kullanıcısına yanıt
    yakın zamanda aldığım modem benim için yeterli bir seviyedeydi ama sizin için yeterli gelir mi bilmiyorum çok bir beklentim yoktu herhangi bir - yönünü görmedim şuanlık 2 haftadır kullanıyorum tplink archer c60 ac modeli aldım kurulum vs basitti, eğer 50 mbps üstü hızı wifide görmesemde olur derseniz ac desteksiz ucuz yollu başka bir dağıtıcıda önerebilirim 2 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım dark wrt152 model olarak fiyat performans olarak tatmin edici siz bütçenize göre iksiinden birisini tercih edebilirsiniz veya farklı modeller ile karşılaştırıp hangisi iyiyse onu alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

yakın zamanda aldığım modem benim için yeterli bir seviyedeydi ama sizin için yeterli gelir mi bilmiyorum çok bir beklentim yoktu herhangi bir - yönünü görmedim şuanlık 2 haftadır kullanıyorum tplink archer c60 ac modeli aldım kurulum vs basitti, eğer 50 mbps üstü hızı wifide görmesemde olur derseniz ac desteksiz ucuz yollu başka bir dağıtıcıda önerebilirim 2 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım dark wrt152 model olarak fiyat performans olarak tatmin edici siz bütçenize göre iksiinden birisini tercih edebilirsiniz veya farklı modeller ile karşılaştırıp hangisi iyiyse onu alabilirsiniz
    Ya kablosuza geçtiğim an sanki sürünerek ilerliyorum, bu durumu yaşamayacağım her yöntem olabilir. Asusun modemini övüyorlar baya bi ama kafamda şöyle bir soru var. Kablonetin o anten kablosu gibi bir şeyi var ya o kablo her modeme giriyor mu ? Bunu nasıl çözeceğiz

kablonetin verdiği modemleri bilmiyorum arkasında ekstra ethernet çıkışı mevcut değil mi ? o modem dışında bir kullanılan modeme izin verilmiyor diye biliyorum mecbursunuz yani onu kullanmaya o modemden aldığınız veriyle başka modeme aktarım yapıp ordan dağıtmanız lazım alacağınız modemi direkt kablonetin eve getirdiği kabloya takamıyorsunuz galiba kablonete sorabilirsiniz detayı ama sanmıyorum takabileceğinizi farklı bir modem
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

kablonetin verdiği modemleri bilmiyorum arkasında ekstra ethernet çıkışı mevcut değil mi ? o modem dışında bir kullanılan modeme izin verilmiyor diye biliyorum mecbursunuz yani onu kullanmaya o modemden aldığınız veriyle başka modeme aktarım yapıp ordan dağıtmanız lazım alacağınız modemi direkt kablonetin eve getirdiği kabloya takamıyorsunuz galiba kablonete sorabilirsiniz detayı ama sanmıyorum takabileceğinizi farklı bir modem
    Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için, bu problemi yaşayıp çözen varsa lütfen yazarsa çok mutlu olurum
  • konuyla ilgili vidyolar youtube de var. hız almak icin 40 mhz yapman gerekıyor. wifi analyzer programı ile sınyal cakısmalına kanal belirlemelisin
  • KabloNet eziyeti lütfen yardım
    benım 2.4 mhz 401 modemım hızım 40 mhz ayarla yoksa hız ver mez
    Değerli Kullanıcımız,

Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgii Destek Hattımız ile görüşürseniz modeminizin ayarları tarafımızdan kontrol edilebilir.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MNC78

benım 2.4 mhz 401 modemım hızım 40 mhz ayarla yoksa hız ver mez
    hocam 40 mhz 2.4 ghz ayarlı olduğu halde bu hızları alıyorum. Modeme cihaz bağlandığı an kablosuz resmen yerlerde sürünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Değerli Kullanıcımız,

Yaşamış olduğunuz sorun ile ilgii Destek Hattımız ile görüşürseniz modeminizin ayarları tarafımızdan kontrol edilebilir.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla.
    İlginiz için teşekkür ederim lakin tek yaptırılan ayar modemi açıp kapatıp kontrol kanalını değiştirmek oluyor. Bu ayarları kendimde yapıyorum fakat hiçbir sonuç alamıyorum
  • modem arayüzünde güvenlik duvarı ayarları var 2-3 yerde. onları kapat. ben 100mbps alıyorum 2.4ghzde bile. ince ayarları yapman lazım. ayrıca kablosuz bölümünde güç tasarrufu ayarları var onu da devre dışı bırak.
  • hocam sadece 1 seçenek açıkmış güvenlik duvarında, güç tasarrufu kapalıymış. Güvenlik duvarındaki ayarı kapatınca daha az hız aldım...
  • Sırayla gidelim,

Modemi sıfırlayın bastan kurun. 40 MHz modunda 11. Kanal olsun

Sorun cozulmuyorsa kabloneti arayın modem arızalı wifi sorunu var değiştirmek istiyorum deyin.

Yeni modem vermezlerse Router alıp modem içinden bridge mod ile bağlantıyı router a bıraksan çözümün olur.

Başka çare kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soickan -- 14 Temmuz 2020; 10:0:23 >
    hocam bende ayarlar boyle

edit: kanal ayarını kendine göre yapman lazim diger ayarları yaptıktan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 15 Temmuz 2020; 10:7:26 >

• @Soickan; Hocam 40 mhz 11. kanalda sorunum hala aynı internette sadece telefonum bağlı olduğu halde maksimum 25 mbps alıyorum, tek çözüm dediğiniz gibi modemi değiştirmek sanırım.

@deleted user 673; sizin ayarların aynısını yaptım sonuç 25mbps hocam yükselmiyor, kabloluda tam hız aldığım halde kablosuzda bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.