Şimdi Ara

Kablonet icin MTU ayarlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben eski aktifkablo simdiki adiyla ne oldugunu bilmedigim heralde ihale felan açılıp başka şirkete devredilicek bilmiorum işte herneyse adı onun üyesiyim, kablonet için mtu ayarlarını tam olarak bilen var mı en iyi performansı hangi mtu ayarı ile alabilirim ben mtu ayarlarını düzenlemek için TWEAKMASTER programını kullanıyorum eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim.

• Isin komigi su ki mtu ayarım 576 iken 12 13 kb download edebiliorum fakat kazaa gibi file share programlarında 3 4 kb'i gecmior bnm istedigim ztn bu programlarda max hizi yakalamak yok mu yardımcı olabilecek biri?
  • ehah o kadar adam var hala yok adsl mi alim kablo mu alim adsl adsl die sayıklayıp duruosunuz teknik konuları öğrenseniz biraz 128 adsl ile kablonet arasında hiçbir fark yok download hızı açısından mtu ayarı nedir ne işe yarar die sordum kimseden çıt yok demekki hiçbirşey bilmiorsunuz siz :) neyse
  • sorcerer yanlış biliyorsun, adsl ile kablonet arasın çok fark var.

-KabloNet havuz sistemini kullanır. O anda bağlı olanlar arasında paylaşılır. Ne kadar çok online olan varsa o oranda hızı düşer. Yanlız Nette oyun oynayanlar için Ping çok önemlidir ve Kablonet'e ise Ping herzaman yüksektir.

- Adsl ise kullanıcıya özeldir ve bağlantı hızını kişisel kullanır. Ping düşüktür

- Sonuçta tüm internet Bağlantıları (adsl, Kablo, Dialup, Vs) hepsi TTNet'in çıkışlarını kullanırlar ve o hızı paylaşırlar. Herkez kendine düşen hızı kullanır.

MTU ayarı çevirmeli ağlarda kullanılan bir Özelliktir. Ve Ethernet kartı ile bağlanılan baglantılarda kullanılmaz.
  • Bedo arkadaşımda da adsl var 13 ü geçmiyor download hızı bende kablonet var bende 13 çekiyorum bir fark göremedim ben arada ayrıca mtu'nun ethernet ile bağlantısı olmadığı da yanlış adsl kullanıosan mtu ayarlarını bir değiştir istersen download hızındaki artış ve azalmaları görürsün
  • Teorik olarak 128kbit/8= 16kb/sn download hızına takbül eder ama gerçekte
    10~15 kb/sn arası hızlarda kullanılabiliyor.
    Ama kablonet yoğun saatlerde 8 kb/sn hızına düşebiliyor. Adsl sistem olarak düşmemesi gerekiyor.
    Dediğim gibi hepsi TTnetin yurt dışı çıkışına göre oluyor. Çıkış yetersiz olduğunda ne kullanırsan kullan sonuç çok değişmiyor.

Neyi değiştirirsen değiştir sonuçta baglantı hızın 128k ve son hızı 16kb/sn bunu değiştiremezsin.

Ben KabloNet kullanıyorum ve çokda memnunum.
  • 1492 yi dene dr. tcp yi kullanıyorum çok azda olsa katkısı oldu herhalde (128 adsl kullanıyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.