Şimdi Ara

Kablonet netflix yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 gündür kablonet ile biliyorsunuz bazı sitelere erişim sıkıntısı yaşanıyordu. Bu çözüldü gibi fakat aynı zamandan beri netflix e erişim hızımda bariz bir düşüş var. Telefon internetimden girdiğimde çok hızlı bir şekilde izlerken, kablonet ile aşırı derecede yavaşlık yaşanmakta.
    İki fotoğraf paylaşacağım bir tanesi direk kablonet üzerinden çıkış
    Diğeri ise vpn üzerinden fast.com dan hız testi.
    Yorum sizin. Müşteri hizmetlerini aradım bu şekilde bir yavaşlatma söz konusu olmadığını söylemekteler.
    Aynı problemi yaşayan arkadaş var mı ?

• Superonline da yavaş. Low quality izliyorum şu an 35mbit ile..

O sitede 32-33 ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Apatay -- 6 Temmuz 2019; 2:56:18 >
  • Direkt bu konu için foruma girdim, 60-70mbit hız testi yaptığım halde netflix de filmleri dizileri 480P de izliyorum özellikle stranger things özellikle bu seviyede, netflix serverlarına yeni çıkmış sezon yüzünden çok yüklenildiğini düşündüm ancak, ekşisözlükte de özellikle netflixle ilgili çıkışların azaltıldığını yazanlar var. Bunun yapılamayacağını söyleyenler olmuş ama, benim hattım speedtestten 7 gün 24 saat 100mbit görünürken aslında reel hız 25 mbit olduğu downloadlardan anlaşılıyor.

Sonuç o ki Netflix den kaynaklanmıyorsa evet özellikle netflix çıkışları düşürülmüş durumda.
  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    Fast.com netflix in speedtest sistemi oradan test yaptınız mı hocam ?
    Netflixden sorun olamaz çünkü vpn ile girdiğimde veya mobil internet ile girdiğimde tam performans alıyorum
  • Şuan 76Mbit çıktı fast.com dan
  • Bunu yaptıktan sonra Yine test ettim Stranger Things in yeni sezonuyla 0.56Mbit / 480P olarak gösteriyor.
    Anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Bunu yaptıktan sonra Yine test ettim Stranger Things in yeni sezonuyla 0.56Mbit / 480P olarak gösteriyor.
    Anlamadım gitti.
    Deli oluyorum şu an. Kalite iğrenç. Vpn ile girilmiyor da anlıyor netflix. Ne yapmak gerek bilemedim.
  • Aynı sorun bende de var Fast. Com 65 mbps hız verirken 360p de anca açabiliyorum iss türknet
  • Hepsi birden yani! Ekşisözlükte de TTNET ile var aynı başlık. Vay namussuzlar

Sesimizi duyurmamız lazım kafalarına göre yapamazlar bunu !
  • Büyük ihtimal ISS kaynaklı. Yani belli ki bir yerlerde sorun yaşanıyor. Daha detaylı kontrol yapmak isterseniz; Fast testi yapmadan önce, sayfanın aşağısına inin oradaki Settings'e girin ve test duration yani test sürelerini uzatın. Mesela min. 50, max. 60 yapın. Daha sonra teste başlayın.

Fast'ta yine sorun yoksa ve Netflix'ten 1080p bile alamıyorsanız, hızınız 5Mbps altında'dır. Video içerisindeki hızı test etmek için bir yöntem belirteyim. Speedtest'in uygulamasını indirin/girin. Aşağısında Tools bölümü var. Oraya tıklayın. SPEEDTEST LIVE kısmına tıklayın ve Enable Live'a tıklayın. O öyle kalsın.. Daha sonra Netflix uygulamasını açın ve içeriği 2-3 dk. seyredin. Daha sonra kapatın ve Speedtest (Netflix App) sonucuna bakın. Video içerisinden aldığınız hızı vs. size gösterir.
  • Malesef Netflix ten kaynaklanmıyor. Netflix in tespit edemediği bir vpn üstünden test ederseniz normal çalıştığını görebilirsiniz.
  • Aynı dertten muzdaribim.

Fast.com'da, TV'deki Netflix'in aplikasyonunda hızım 70-110 mbps çıkıyor ama 4K seyretmek pek mümkün olamıyor.

Esasen durum gerçekten oldukça enteresan.

Bugün gündüz 4K olması gereken bir dizide streaming hızı 4-7mbps civarını ve max. 1080p iken aynı anda açtığım Our Planet belgeseli stabil bir şekilde 15.25mbps idi ve 4k seyredebildim.

Akşama kadar değişik zamanlarda hıza baktım ve her geçen saat biraz daha düştüğünü farkettim.

Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?
  • Ben de bu sorunu yaşıyorum. Son birkaç gündür Netflix izlenmiyor. Ya donuyor ya da 240p ayarında iğrenç bir görüntü alıyoruz. Kablo TV de sorunlu, bazı kanallar donuyor, bazıları (Star TV) hiç göstermiyor.
  • İSS bazı ipleri blocklanmış deniyor nedir nasıl çözerler belirsiz, ben arayıp konuştum üstünde çalışıyoruz diyen bir elemanı telin başına koymuşlar papağan gibi aynı şeyi söyleyip duruyor.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Telin başına koydukları eleman hangi firmadan ?
  • benimde 2 gündür rezalet aradım kabloneti bana 27-29 haziranda sorun varmış düzeltilmiş dediler netfliz ama geceleri izlenmiyor.alın resim 100mp akıllı sınırsız internetim ve şu anda 25mbit almam lazım ama hızım 0.366 mbit bununla ilgili 2 defa aradım ama ıp değiştirelim dediler böyle bir değişiklik yaptıran var mı düzelen ve de bunun sonucunda yardımcı olursanız sevinirim...

• Nerde okudum hatırlamıyorum ama amerika da bandwidrh in yüzde 30unu netflix , yüzde 30 youtube kullanıyormuş
    Isp şer bu sebeple bu ikisine hız yavaşlatması uyhuluyorlarmış
    Veya bunlardan para talep ediyorlarmış

Bizde de aınırsız netten herkes netflix izlerken altyapı kaldırsın diye yavaşlatma uygulaması var gibi
    Çünkü bende 20mbps alıyorum fast.com sa
    Normalde 70 mbps
  • Yukarıda yazdığım gibi arkadaşın 0,366 mb/s aldığı testte ben 70mb/s alıyorum ama 720p seyrediyorum.

Yani o testlerin pek de bir önemi yok bence.

Ayrıca bu kısıtlama genel değil bana göre. Zira dün akşam kablonet bu sonucu verirken tv’yi telefon üzerinden bağladığımda sorunsuz olarak 4K seyredebildim.

Bu da demek oluyor ki bu tamamen kablonet ile ilgili. Ancak bu bir arıza mı yoksa bilinçli bir kısıtlama mı onu bilemiyorum.

Ben henüz aramadım kabloneti. Sinirlerimin sağlam olduğu bir gün arayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agrimo -- 8 Temmuz 2019; 10:37:12 >
  • Kablonet kölesi bir çalışan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.