Evde ve ofiste kablonet aboneliğim mevcut. Infinity 401 modemini kullanıyorum. Ancak geçenlerde oldukça absürd ve tanımlayamadığım bir sorun dikkatimi çekti. Her iki lokasyonda da, doğrudan modem üzerinden ethernet bağlantısı ile internete girdiğimde, Speedtest vasıtasıyla yaptığım hız testlerinde yüklü download ping değerlerimi oldukça yüksek görüntülüyordum. 150ms'lerle başlayan değerler, ortalama 100ms'lerde tamamlanıyor. Upload ms değerleri de benzer olarak, oldukça yüksek değerlerde başlayıp, bir süre sonra 50-60 ms dolaylarına sabitleniyor. Wi-Fi ağımı genişletmek amacıyla, elimde kalan ürünlerden Netis WF2710 modeli AP ile bağlantı kurdum geçenlerde. AP üzerinden de aynı bilgisayara ethernet bağlantısı kuruyorum. Hız testi yaptığımda ise yüklü download ping değerlerinin dalgalanmaması şüphemi çekti. Aynı AP'yi eve götürüp, evde de denedim. Ve sonuçlar ; Üstteki görsel, 28ms değerini gösteren Netis üzerinden gelen internet. Alttaki görsel, 94 ms değerini gösteren ise doğrudan Netmaster üzerinden gelen internet. Bu nasıl bir fark? Netmaster ne yapıyor da, doğrudan bağlıyken ping değeri bu kadar yüksek ve dalgalanmalı çıkıyor? AP neyi değiştiriyor da ping her zaman daha stabil, dalgalanmasız oluyor? Teşekkürler. |
Kablonet Netmaster Infinity 401 garipliği :)
-
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Mayıs 2024; 2:0:59 > -
Taglemişsiniz teşekkürler.
İncelesinler bakalım, başkaca detay, test gerekirse yaparım.
Oldukça enteresan bir durum.
-
Ben de bugün bağlattım. Bu modem hakkında bilmem, ayarlarında daha fazla verim almak için değiştirmem gereken şeyler var mı?
-
Rica ederim :)
-
Ev kablonet bağlantısı...
Yarın Netmaster'ı arayıp görüşeceğim. Sorunun temel nedeni kendi modem aygıtlarının sinyali sabit tutamasından kaynaklıyor gibi görünüyor. Dalgalı gelen sinyali stabil hale getiremiyorlar diye düşünüyorum. İkinci ihtimal, Netmaster cihazların Tplink vb. cihazlardan 3-4 kat fazla elektrik tüketimi yaptığı yönünde bir bilgi edinmiştim. Bunu voltmetre-ampermetre aracılığıyla yakın zamanda ölçeceğim. Belki de yüksek amper nedeniyle parazit var ve bu parazit nedeniyle dalgalanma meydana geliyor. Evde Elektromanyetik alan ölçen bir cihaz olsa faydası da olurdu.
Bakacağız. Gelişmeleri yazacağım.
-
Tarafımca açılan konu, konu içeriğinde zikredilen, yüksek ping ölçümü yapılan Kablonet Netmaster modemin aboneliğe ek olarak verilen modem olması, yalnızca kablonet üzerinden alınan hizmet kapsamında kullanılması nedeniyle ilgili bölüm olan İSS'ye ait bölüme açılmıştır.
Admin tarafından konunun "Modem, Router...Ürünleri" bölümüne taşındığına dair tarafıma mesaj geldi.
Nitekim anılan modem Kablonet'in default modemi olduğundan, aynı aboneliğe sahip kullanıcıların geri dönüş yapabilmeleri ve tartışmaların sürebilmesi tekrar ilgili bölüme taşınmasını rica ediyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KerrosTarafımca açılan konu, konu içeriğinde zikredilen, yüksek ping ölçümü yapılan Kablonet Netmaster modemin aboneliğe ek olarak verilen modem olması, yalnızca kablonet üzerinden alınan hizmet kapsamında kullanılması nedeniyle ilgili bölüm olan İSS'ye ait bölüme açılmıştır.
Admin tarafından konunun "Modem, Router...Ürünleri" bölümüne taşındığına dair tarafıma mesaj geldi.
Nitekim anılan modem Kablonet'in default modemi olduğundan, aynı aboneliğe sahip kullanıcıların geri dönüş yapabilmeleri ve tartışmaların sürebilmesi tekrar ilgili bölüme taşınmasını rica ediyorum.
Abonelere ulaşabilme talebiniz üzerine kablonet bölümüne de yansıttım.
-
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X