Şimdi Ara

KABLONET SORUNU LUTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar işyerinde netmaster usb kablonet modemim var 4 tane xp makina var kablonet modem 195.174.164.70 ip adresini otomatik olarak alıyor.
    ana makina xp, bu makinadan hiçbir ayar yapmadan otomatik bağlanabiliyorum.
    Diğer makinalar da bu makinayı görüyor fakat internete çıkamıyor.
    diğer makinalarda ip - subnetmask - gateway - olarak ne tanımlamam gerekiyor?

• Bir adet IP sharer almanız gerekiyor.Sonra ordan ayarları yapacaksınız...
  • arkadaş Router sız olayı çözmek istiyor.... zor bişi deil isterseniz XP Network wizardı kullanın yok elle yapam derseniz ben kendi ayarlarımı yazayım size...

ana makinede internet bağlantınızın üstüne sağ tıklayıp properties e girip advanced tabındaki internet connection sharing i açın....

sonra diğer makinelere gidip network bağlantılarının propetieslerinden TCP/IP ayarlarına geçin orda 192.168.0.x (x yerine her makinede 1 deb farklı ve ayrı bir rakam yazın örnek: 2 olabilir 3 olabilir 255 e kadar yolu var.) yazın sonra subnetmask 255.255.255.0 yazılcaktır o aynen kalsın getaway kısmına 192.168.0.1 yazılcak.... bu şekilde tüm makineler internete çıkabilcektir ancak bazen sorun yaşandığını gördüm o yüzden dns kısmına da 192.168.0.1 yazmanız gerekebilir.... başka sorun olursa yazın (networkunuzun Hub veya Switch le kurduğunuzu ve tüm pc lerde windXp veya 2000 olduğunu varsayarak yazdım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wireless sorunu lüfen yardım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.