Arkadaşlar ayın birine kadar kablo 256 abonesiydim.Call of Duty 2 multi player oynarım genellikle ve DHde takılırım.Upload sorunum olduğu için 1024 sınırlıya geçeyim dedim ve bu ayın 2sinde sınırlıya geçtim.Kablonetin sınırlısında aşağıdaki linkte göreceğiniz gibi kullandığın mb başına para ödüyorsun:
5 gbı geçtiğin zaman kazık olduğunu bilerek (Çünki 5120 mb 39.57 YTL 5500 mb 134.576 YTL ödüyorsun.) nasılsa ayda 5gbı geçmem diyerek 1024 kablo sınırlıya geçtim ki 2. resimdeki aylar olarak kullanımıma bakarsanız nisan ve haziran aylarında kendi kullanımıma göre aşırı download yaptım o da olmayan mp3ler filan ve 5gbı aştım diğer aylarda hep 4 ve 4.5 gb.Hatta kullandığım kadarını ödeyeceğim için DHdeki profilimden resimleri-avatarları-ifadeleri göstermeme özelliğini seçtim,CoD2ye de fazla takılmamaya başladım ,öyle fazla sörf olaylarını youtube girmeyi bıraktım.
256 kb bağlantıda sürekli sorunlarım vardı ve 256dayken kendi linklerinde hızım kesinlikle 256 görmüyordu. Neredeyse her gün arar olmuştum netin kopmaları filan.Arayınca kaç defa geldiler ama yapmadılar.”Sizin hatların olduğu bölgede çalışmalar var ekipler oranın hatlarını yeniliyorlar.” vs vs dediler.Ama 1024 geçince maşallah hızım 1024 değil 1224 oldu. Bu da sitedeki hızını ölçme linki
Ama işin tuhaf kısmı buraya kadar olan garipliklerle sınırlı kalsa iyi.
Baktım bu kablocular resmen beni öpecek dedim adsl geçeyim bari.9 gb adslye 6 Temmuz Cuma günü geçtim ve hattım saat 16.00 gibi açıldı kablonun fişini çektim 3 gündür çalışmıyor. Ancak 1. resimde gördüğünüz gibi 2 saatlik çalışan kabloma Cuma günü yani ayın 6sında elektriğini çektiğim kablo modeme sevgili turksat 706.65 mb yine ayın 7sinde Cumartesi gününe de maşallah 281.37 mb takmışlar.4 günde kullanımım 2.13 gb olmuş bile artık 30 günde ne olacağını bir orantı hesabıyla bulabiliriz:15 gb filan…
Zaten bakalım daha Pazar günü ve bu günün kullanımlarını yazmamışlar. Onlarda ne olacak? Çok merak ediyorum. Vs.vs.vs..
Bu arada şimdi adsl kullanımıma baktım 3 günde 496 mb.O yukarıdaki bahsettiğim sınırlamaları kaldırdım DHdeki profilimden resimleri-avatarları-ifadeleri gösterme özelliğini açtım,CoD2ye fazlasıyla takıldım,serbest sörf yaptım ve youtube gezdim ve 3 günde toplam 500ü bulmayan kullanımım nasıl oluyor da kapalı modemle 1 günde 706 mb oluyor çok merak ediyorum..
garip..
Kablonet bu hiç şaşırmadım..
TT den farkı yokki son 12 saatte kota sitesini göçmesi gibi hemde her ay
geçen gün telekoma bi test yapabilmesi için kapali olan bi hat lazımmış peder benimkinin bilgilerini girmiş. bi bakmiş modem açık ben denizdeyim ne alaka falan derken girmiş bakmiş bilgisayardan benim hattı aynı mahalleden biri daha kullanıyor. sonra araştirmiş yanliş bağlama vs olaydan bütün mahalle birbirinin hattını kullanıyor. Milletin sınırlı adsller 10gb a vurmuş falan. böyle bi problem olabilir belki?
quote:
Orjinalden alıntı: G-HuN
lütfen kablo internet kalitesini adsl ile karıştırmayın
esas soruna gelirsek çok şaşırdım bu duruma bende hemen 4440126yı arayın gerekli tüm bilgilendirmeleri ve işlemleri yaparlar.
benim modem açık ayın 1. gününden beri kullanmıyorum yalnızca 30 kb download ve 30 kb upload gelmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: ckm
quote:
Orjinalden alıntı: G-HuN
lütfen kablo internet kalitesini adsl ile karıştırmayın
esas soruna gelirsek çok şaşırdım bu duruma bende hemen 4440126yı arayın gerekli tüm bilgilendirmeleri ve işlemleri yaparlar.
Aradım gerekeni söyledim.Tabi her zamanki gibi sallamasyon kalitesiz müşteri hizmetleri "Bilgimiz yok bölgeyle görüşün..."dedi. Bir arıza için aradığım zamanda "Bölgeniz de çalışma var." diyorlar. "Ya dedim sallama sadece benim hatta problem var.Birde utanmadan yalan söylüyorsun...."dedim.
kardeş fiyatla ilgili şikayetini bildircen teknik servisi aramıycaksın.
ThisisaNightmare Sorun fiyat değil.Evellah kimsenin hakkında,parasında gözümüz yok,bir şeyi kullandıysak da inkar etmez çatır çatır parasını öderiz.
2. resme bakarsanız kotalıya geçmeden aylık ne kadar kullanmışım hem de kontrolsuz bir şekilde:en fazla 5.75 gb
Kotalıya geçtiğim an 4 günde 2.13 gb olmuş.
Sorun bu ve modemin fişi cumadan beri tarafımdan çekildi şu anda da öyle boş boş solumda duruyor ve cuma günü saat 16.00'dan beri adsldeyim. Tamam hepsini anladım da 710 mb kısmı anlamadım.Hadi sizin hatrınıza cuma günü de 710 mblık kısmı kullandım diyelim.Cuma günü 16.00da fişini çektiğim modemle cumartesi günü nasıl 282 mb dl yaptım onu anlamadım.
kardeş büyük ihtimal router sorunu. Yani mac adresini resetlemen lazım. 4440126 yı ara de ki ben modemin mac adresini resetlemek istiyorum modemi başka bilgisayara taktım. Onlar halleder...
Gerek yok zaten sabah yani birkaç saat sonra iptal ettiriyorum.Cuma günü adsl başvurusu yaptığım için belki o gün bağlanmaz net lazım olur,zaten pek kullanmam diye iptal ettirmedim. Ama öyle bir durum yaşayan olursa bu dediğini yapsınlar.
Ben Türksata dava açıcam eğer sende bu konuda %100 haksız duruma düştüğüne inanıyorsan sende dava aç.
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
Ben Türksata dava açıcam eğer sende bu konuda %100 haksız duruma düştüğüne inanıyorsan sende dava aç.
Boş ver ya dava açsam ne olacak ki? Yaptığım masrafla kalacağım.Çünki bütün kayıtlar onların elinde.Bizde ne yaptığımıza dair bir kanıt var mı?Müşteri hizmetlerini arıyorsun diyor kalite standartı gereği ses kaydı alıyor;peki biz kayıt alabiliyor muyuz? Yarın birde üstüne haklı çıkarlar;bir sürü masrafla başbaşa kalırım.Zaten bir dava dosyası açtırsam en baştaki bütün masraf senin cebine giriyor.O yüzden ülkemizde pek kimse bu tür davalara ragbet edemiyor.Birde yorgunluk,stres vs vs. Tabi böyle demek pek doğru değil ama ne yaparsın ortam bizi buna sevk ediyor. Senin dava sebebi ne?
Benim elimde kanıtlar var. Öncelikle mahkeme kararıyla ve yasal günü vardır o konuşmaların tahminen 30 gündür. Benim olay ise yazlığa taşınırken hızı 128 kbps kotalıya çevirmek istedim adamlar ise sisteme yeni başvuru olarak koymuş beni para kaybına strese umutsuzluğa annemi ise çıldırtmıştır.
İşte bu yüzden mahkeme açacağım. Zaten telefon kayıtları ellerinde var. Onu mahkeme kararıyla istetirim. Mahkemede dinler hakim kararıyla kazanırım.
İnşallah kazanırsın. Ben de 25 ytl filan veririm kurtulurum.Zaten ömür boyu üyelik kayıplarından dolayı müşteri kaybetmekle geçer bundan sonra ömürleri.
yazık olmuş. türksat fiyat düşrmek dışında kalitesini birz daha artırması gerekiyor.
valla sadece cumartesi pazar 1 gb kullanım olmuş güya. iki bilgisayar aynı bağlantıyı kullanıyoruz biraderle. zaten kavgalıyız kullandın mı diye sormadım. aradım bu sabah 256 sınırsıza geçecem tekrar dedim öyle hallettim. zaten geçen ay 300 mb için 46 ytl fazladan fatura ödeyecem ben dersimi aldım. indirim değil de bir hız arttırımı olsa çok güzel olur kabloda.
5 gb üstü çok pahalı 25 YK
warrior5 kim dedi sana gidipde sınırlıya gec diye knet sınırlıda pahalı normal buda neden diyceksin cunku adsl ile arasında bir fark olması lazım daha ucuz satamazki o zaman adsl ile arası acılır sınırsız 256k 30 milyon sınırsız 512k 59 milyon bunlara gecmek bunları kullanmak lazım bence diğer baglantılarda tabii boyle olur cunku 30 milyon ile zaten adsl ye cok fena fark atiyor hem performanstan hemde paradan 59 ytlye 512 de oyle 79 kaat olan 512 adsl gibi... daha ne yapsın tabii sınırlı limit aşım ucretiş normalden pahalı olacak senin bunun anlaman hesabını buna gore yapman lazımdı yada gidip 512 al o zaman 64 -66 kb goruyorsun...:)