Şimdi Ara

KABLONet'ten Motorola Modemlere Erisim Engeli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben modemde wireless aramıyorum Mesela 6141 tek port 1Gbps Ethernet sahibi bir modemdi ama "modemdi" 1 GHz Low Pass filter vardi mesela. Kendi firewall ve network baglantilarim var zaten evde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşıma sordum onda da durum aynıymış.MAC tanımlı authenticationa gelmeden işlem sonlanıyor diyor.Yetkilileri çağırdım beceremediler dedi.Ellerinde modem de kalmamış.Coronadan dolayı alım yapamamışlar.Olanları da yeni müşterilere ayırmışlar.Stok gelene kadar netmaster docsis 3.0 modem verelim demişler kabul etmiş ama onu da becerememişler.Aynı sizin hesap şu an internetsiz.Yeni modem gelene kadar bekleyeceksiniz ya da meşhur müdürlüklere başvurular fln demişler sonra basıp gitmişler

Adamlar bir iş yapıyor ama kendileri de ne yaptığının farkında değil

Motorola modemi olanlara geçmiş olsun

• Hocam ben de geçen ay başvuru da bulunduğumda modem stok problemi var diye kendim modem temin edebilirmiyim diye mail atmıştım resimdeki gibi cevap geldi, o özeeliklere sahip olması gerekiyormuş belki işinize yarıyabilir.
    Not: mailin sonunda “arz ederim” yerine “bilgilerinize rica ederim” diyen bir firma da ilk defa karşılaştım. Patronum mail atmış gibi hissetim:)-
    Edit: euro docsis modemler sistemlerinde çalışmamaktadır deniyor
    KABLONet'ten Motorola Modemlere Erisim Engeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atraban -- 13 Temmuz 2020; 23:50:18 >

• Çok ilginç, bir kasıt mı var acaba? Varsa neden?

• Sbg 6580 i yıllarca kullanmış biri olarak söyleyeyim. Bende modemi değiştirmek zorunda kaldım ama bana desteklenmiyor demediler modeminiz bozulmuş dediler. Aylarca tekrar tekrar teknik servis çağırdım adamları uğraştırdım en sonunda ellerinde modemle geldiler, taktılar hiç birşey yapmadılar direkt çalıştı. 6580 baya eski bir model uzun zamandır kullanıyorsanız ve 0 almadıysanız bozulmuş olma ihtimali yüksek. Bu yaşanmayan bir durum değil, bozulduğunu ispatlayamadıkları için deskteklenmiyor demişlerdir.

SBG6580 Wireless N ayrıca 8X4 bağlanıyor, routerla kullanıyorsanız zaten artık infinity 401 24X8 bağlandığından daha iyi bir kablo modem, dediğim gibi wifi ayrı bir routerla dağıtmak şartıyla.
  • Rouvax kullanıcısına yanıt
    SBG6580 yedek modemdi, SB6141 ana modem olarak kullaniyordum,
    Yukarida da arkadasin dedigi gibi Motorola Modemi olanlar kontrol etsin, Rezalet gibi Rezalet.

• Yıllardır SBG6580 modem kullanıyorum bende herhangi bir sorun yok....
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Hangi il bölgedesin?

• Tekirdağ merkez...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    İstanbul Avrupa bu durumda

• ist/beşiktaş, arris sb8200 sorun yok, 32 kanalla bağlı 100/10 mbit

online işlemlerden kayıt açın ayrıca kablotvbilgi@turksat.com.tr mail atın

3 sene oldu modemi kullanıyorum,
    bir kaç kere sorun yaşadığım oldu, her seferinde buralara yazarak sorun düzelmiştir, umarım böyle devam eder yeni bir karar almamışlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 15 Temmuz 2020; 12:47:58 >
  • Arkadaşlar ,

Motorola modemlerde yaşanan çalışmama sıkıntısını , Almanya'da kullanılan Fritz!Box marka modemlerde de yaşama ihtimalimiz nedir kullandığı teknoloji olarak ?

https://www.amazon.de/AVM-DOCSIS-3-0-Kabelmodem-Kabelanschluss-VoIP-Telefonanlage-DECT-Basis/dp/B01I2366QS/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=3LOS1L2GZI6Z4&dchild=1&keywords=docsis+3.0&qid=1595166709&sprefix=docsis%2Caps%2C317&sr=8-1

Bu marka modem kullanan var mı aranızda yada bu konuda bir fikri olan var mı ?

• Up

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Ben 10 yılı aşkın süredir bu markayı kullanıyorum. 7-8 farklı model DSL modemini kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Ama kablo modemini denemedim hiç. Sorun olacağını sanmam. Olursada yazarsınız Almanyadan ilgilenirler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Kablo ve DSL modemlerin çalışma mantığı çok farklıdır, bu kadar insan şikayet ediyorsa şizofren de değillerse bir sorun vardır sanırım...

Almanya'nın vereceği desteğin Türkiye'de işe yarayacağını mı düşünüyorsunuz hakikaten ?

Olay donanıma destek vermek değil ki , olay Turksat'ın bu modemleri kabul edip hizmet vermesi ile alakalı.Yarın öbürgün tanımıyorum derse uğraş dur...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sadece mac adresine tanımlama yapılıyor. Bunu kabul ederlerse başka ne destek beklentiniz olabilir ki

Evet , tabii ki MAC adresini bildirmek gerekiyor ama son dönemde sıkıntı yaşadıklarını okuduğumuz bazı Motorola modem kullanıcıları da , zamanında MAC adresini bildiripte uzun süredir sorunsuzca kullanan kullanıcılarmış.

Demek istediğim bunların sağı solu belli olmaz , bizleri sırf kendi verdiği ( ki bana göre hikaye olan ) modemlere yönlendirmek için herşeyi yapabilir bu adamlar...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.