Şimdi Ara

KABLONet'ten Motorola Modemlere Erisim Engeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    COVID-19 vakalari nedeniyle evden calistigimiz bu donemde 09/07/2020 15.00 itibariyle Istanbul Avrupa yakasi bolgesinde Motorola Modemlere KabloNet uzerinden erisim yasagi geldi.
    Iki Ayri Motorola Arris Modem SB6141 ve Arris Motorola SBG6580 Modemlerin MAC adresleri kayitli olmasina ragmen Authentication Fazini gecemedi.
    Cagrilan Teknik Ekipler ile 10/07/2020 tarihinde yapilan incelemede sinyal kalite ve guc oranlarinda sorun olmadigi ve NETMASTER marka bir modem (383Z4) ile sorunsuz baglanildigi tespit edildi.
    KabloNet Ile yapilan gorusmede Inifinity Marka Modem Kiraladiklari ancak stoklarinda bu modemin olmadigi bilgisi verildi.

Kisacasi 2Yili askin DOCSIS 3.0 Destekli kullandigim yedekli modemlerimin markasinin MOTOROLA olmasi nedeniyle Internet iletisimim kesildi. COVID-19 nedeniyle evden calismamin yanisira KABLONET tarafindan kullaniciya modem tahsisinin yapilamamasi nedeniyle magduriyet olusmustur.

Forum DH Kullanicilarina duyurulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu nasıl bir mantıktır arkadaş?Hergün ilginç bir olaya şahitlik ediyoruz sevdiğimin memleketinde.

Elinde modem yok anladık e o zaman yeni modem gelene kadar müşteri mevcut modemi kullansın niye kesiyorsun interneti?Doğru ya unutmuşum Türkiyede müşteri mağduriyeti ön planda.

Motorola modemi olan arkadaşlarıma soracağım.Onlarda da aynı durum mevcut muymuş.Duruma göre yazıyı editlerim
  • Kablonetin modem dayatması yüzünden vdsl kullaniyorum

• engelleme sebepleri neymiş motorola modemleri?
  • Başka Motorola modem kullanan var mı forumda?
    Ben de merak ettim olayı.Bütün Motorola modemlere mi engel geldi? Ve neden engel gelmiş bir açıklama var mı?
  • Engelleme hakkında yorum yapılmıyor, ancak 2 ayrı Motorola modem ayri ayri denenerek yapilan testlerde çalışmadı.
    İnfiniti tedarik ettim 2.el olarak lakin ya 383 ya da infiniti tedarik etmem gerekiyordu, piyasada modemde yok tum internet erisimim kesildi kaldim ortada.

• kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine bu durum ile alakalı mail gönderdiniz mi? SB6141 ve SBG6580 Türkiye'de resmi olarak satılmadığından sanırım kısıtlı destek veriliyor. Mac adresini kayıt ettirseniz bile direkt olarak bağlantı kurulamıyor. Zamanında forumda bu konuda uğraşan çok insan vardı. Mac adresini kaydettirseniz bile modem online olmuyor. Eve gelen servis bu sorunu çözemiyor, başka modem alın diyor. Sadece verdiğim mail adresine mail yazınca onlar müdahale edince modemi kullanabiliyorsunuz. (Bir kaç ayda bir santralde güncelleme vs sebebi ile kaydın düştüğünü söyleyenler vardı. Yine aynı şekilde servis vs çözemiyor durumu, tekrar aynı adrese mail atıp kaydettirmek gerekiyor.)

Motorola olarak sb6120e modeli sorunsuz çalışıyor diyenler vardı. Bu model zamanında resmi olarak ithal edilmiş. Kayıt vs sorunu olmuyormuş. Netmaster'da sorun yaşayanlar fellik fellik bu modemi arıyordu. Docsis 3.0 Türkiye'de ilk ortaya çıktığı zaman getirilen modemlerden biri olduğu için piyasada zor bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Temmuz 2020; 12:56:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    2 yildir kullanıyor(d)um, kablonet destek mail atmak neden? Zaten telefon kanali ile servis kaydi biraktim.

Resmi ithalat ya da Comcast fark etmiyor çatır çatır çalışan modem(ler) 15:00 itibari ile calismaz hale geldi.

Dediğiniz gibi yeni bir modem almış olsam anlarım ne bir telefon ne bir mail küfür eder gibi hizmeti kestiler.

Aldigim hizmet 100mbps sinirsiz. Yüksek bağlantı ihtiyacim var cep telefonu ile idare ettim. Acilen 2.el modem tedarik ettim, yeni modem talebimi de yanitlayamadan ortada birakti Türksat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2020; 17:20:19 >
  • Bu nasıl bir mantıktır arkadaş?Hergün ilginç bir olaya şahitlik ediyoruz sevdiğimin memleketinde.

Elinde modem yok anladık e o zaman yeni modem gelene kadar müşteri mevcut modemi kullansın niye kesiyorsun interneti?Doğru ya unutmuşum Türkiyede müşteri mağduriyeti ön planda.

Motorola modemi olan arkadaşlarıma soracağım.Onlarda da aynı durum mevcut muymuş.Duruma göre yazıyı editlerim
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Daha da enteresan olan,Detayli araştırma icin Ariza kaydı bırakıyorum bölge müdürlüğüne iletilecek 10gun içinde cevaplanir deniyor.

Hangi çağda yaşanıyor "10 gün" müdürlükler falan :)

• 5-6 sene evvel Türksat İl Müdürlüğü'nü basmıştım bu Netmaster meselesi yüzünden, kurtarın beni bu modemden diye bağırıp çağırmıştım :)
    Sonra DH forumda gördüm Motorola kullananlar varmış gittim Motorola SB6120E aldım, dünya varmış dedim....

2 yıldan fazla oldu Kablonet kullanmıyorum ama Motorola'ları komple engellemek gibi bir cahillik yapmamışlardır umarım.
  • Hocam türksat'ın getirdiği modemler hariç yurt dışından getirilen modemlerde baya sıkıntı yaşanıyordu geçmişte. Çağrı merkezi ya da teknik servis hiç bir şekilde modemi online hale getiremiyordu. Sadece verdiğim mail adresindeki yetkililer online hale getirebiliyordu:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/133220839

Konuda yurt dışından getirilen modemlerle alakalı yaşanan şeyler anlatılmış. Konuda modem ilk başta online olmuyor, çağrı merkezi ve teknik servis olayı çözemiyor, mail adresine konuyu iletince ordaki yetkililer online hale getirebiliyor. Online hale geldikten bir süre sonra modem online'dan düşüyor, yine çağrı merkezi ve yetkililer çözemiyor, mail adresine iletmek gerekiyor, onlar çözebiliyor tarzında mesajlar var. Bu yüzden bununla uğraşmak istemeyen netmaster ya da sb6120e alsın geçsin diyorlardı. Sizin burayla iletişime geçmeden modemi online hale getirebilmeniz mucize. Geçmişte bu da mümkün olmuyordu, modem konfigurasyon dosyası almıyordu. Çağrı merkezi ve teknik servis çözemiyordu, sadece mail adresindeki yetkililer çözebiliyordu.

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ben sadece Mac adresini verip senelerce kullandim yukarida yazdığım modemleri, Telefon icin de uydurma bir mac adresi veriyordum(kullanmadigimdan)
    Hatta 2 seneden bile fazla oldu.2015 falan üyeliğim.

• Şanslıymışsınız hocam Dediğim gibi millet baya uğraşıyordu modemleri online hale getirebilmek için. Bakalım türksat ne yanıt verecek size.

Sitelerine göre dışarıdan modem temin etmek isteyenler için belirli bir marka/model kısıtlaması yok, elinizdeki modemler de burdaki özellikleri karşılıyor. Önceden de çalışıyordu zaten.

• Çok üzüldüm. İnşallah en kısa zamanda sorununuz çözülür. Ben de Millenicom'da 3 Temmuzdan beri nakil bekliyorum çıldıracağım artık. Sürekli mobil veri tüketiyorum. O da bitti bitecek.
    Türk Telekom yine yaptı yapacağını. Şikayet edecek bir kurum da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickola Tesla

Bu nasıl bir mantıktır arkadaş?Hergün ilginç bir olaya şahitlik ediyoruz sevdiğimin memleketinde.

Hocam şikayet edecek kurum da yok. Btk çubuğuna bile takmıyor bizi.

• İNFİNİTY 401 sıfır olarak aldım. Demek ellerinde yokmuş buna iyi güldüm. Gerçi alsanız ne olacak modemin WİFİ'si bildiğiniz çöp. 2 oda arkada çekmiyor. :D
  • Gariptir, bugün netmaster modem kullanmama ve up/down tüm ışıklarının yanmasına rağmen belirli bir müddet internete bağlanamadım.
    Telefon, bilgisayar, ps hiç bir aletten.

• coolfighter C kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum bölgede stok yok dediler. Olabilir ona pek takilmadim, asil konu senelerdir kullandığım modemlerin bir anda uyumsuz olmasi.

• coolfighter C kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum bölgede stok yok dediler. Olabilir ona pek takilmadim, asil konu senelerdir kullandığım modemlerin bir anda uyumsuz olmasi.

Dipnot modemi 1/14/2015'te almışım 5 yildir kullanıyorum bir anda kafalarina göre out of service oluyor docsis 3 modemler

KABLONet'ten Motorola Modemlere Erisim Engeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Temmuz 2020; 21:2:25 >
  • Hocam vallahi ne diyeyim. Bende sanırım 5 sene civarı kullanıyorum KABLONET'i modemleri ve uydu alıcıları her zaman kötü. Benim modemde geçenlerde arızalandı İNFİNİTY 401 aldım memnun kalmadım açıkcası. İnternet'te sorun çıkmıyor diye kullanıyoruz. Oda bu pandemi döneminde ara ara PİNG sorunu yaşattı hep. Arkadaşların dediği gibi her platformda şikayette bulunun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.