Şimdi Ara

Kablonetle ilgili ilginç bir durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mayıs ayının hemen öncesinde kampanyalardan yararlanmak için üyelik başvurusu yaptım. Hattın birkaç ay kullanılmayacağını düşünerek bir tanıdığımın aktif kullandığı modemi kurulum esnasında ödünç istedim. (tanıdığım mac adresini sistemden düşürdü) neyse, kurulumu yaptırıp modemi geri verdim. Kendisi modemi alıp tekrar mac adresini tanımlattı. Şuan modem ikimize de kayıtlı. İlginç olan nokta ise, biraz önce modem bile takılı olmayan hattımın kotası dolduğu bilgisi gelmesi :d
    Müşteri temsilcisi kotanın mac adresine göre düştüğünü bu yüzden sıkıntı yaşandığını belirtti. Kendime bir mac adresi tanımladığımda sorun çözülecekmiş. Değişik bir bug ve suistimale açık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemin arkasındaki mac adresinden sisteme giriş yapıyor bug yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bug değil modemin çalışma şekli bu!

• evet docsis modemlerinin çalışma şekli bu (cm mac) her modem için sabit ve değiştirilemez, öğrenmek güzel birşey
    bazıları bak şu model docsis modemde mac clone özelliği var, cm mac değiştiriliyor derse de inanma anlayana..

helluri senin soruna gelirsek, arkadaşım sistemden mac adresini düşürdü demişsin, peki sen modemi geri verirken sistemden düşürmedinmi?
    diyelimki düşürmedin ve verdin arkadaşına, arkadaşın sistemden düşmemiş bir mac adresini tekrar sisteme nasıl kayıt altına aldı asıl bug burada
    2 farklı abonelik aynı modemi tanımlayamaz, turksat buna goz yumuyorsa, bilen biri çok güzel suistimal eder bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 16 Mayıs 2017; 22:17:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

evet docsis modemlerinin çalışma şekli bu (cm mac) her modem için sabit ve değiştirilemez, öğrenmek güzel birşey
    bazıları bak şu model docsis modemde mac clone özelliği var, cm mac değiştiriliyor derse de inanma anlayana..

helluri senin soruna gelirsek, arkadaşım sistemden mac adresini düşürdü demişsin, peki sen modemi geri verirken sistemden düşürmedinmi?
    diyelimki düşürmedin ve verdin arkadaşına, arkadaşın sistemden düşmemiş bir mac adresini tekrar sisteme nasıl kayıt altına aldı asıl bug burada
    2 farklı abonelik aynı modemi tanımlayamaz, turksat buna goz yumuyorsa, bilen biri çok güzel suistimal eder bunu

Bug dediğim şey tam da buydu. Arkadaşım sistemden düşerek bana verdi ancak o karışıklıkta ben sistemden düşmeden iade ettim. Nasıl olduysa mac adresini ben düşmediğim halde tanımlayabildi ve kullanıyor şuan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.