Merhaba arkadaşlar, 3 mt lik grup priz var. Açma kapama düğmesi arızalanmış yenisini alıp değiştireyim dedim. Düğme hafiften erimiş, evde ufo vs kullanmışlar bazen o yüzden. Kablo zaten 3x1 buna hiç uygun değil. Neyse, soruma geleyim. 3 uç açıkta fişi taktım ve kontrol kalemi ile kontrol ettim. Toprakta düşük de olsa kaçak gözüküyor. Kontrol kalemi yanıyor,ama dokunduğumda çarpmıyor. Prizdeki toprağı kontrol ettim onda kaçak yok. Bunun sebebi kablonun zarar görmüş olması mı? Kullanmayıp atmalı o zaman sanırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kablonun toprak hattında düşük elektrik gözükmesi?
-
-
toprakta voltaj çıkar zaten ama onu ölçmeniz lazım. 1.5volt üzeri topraklama sakıncalıdır diye geçer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sökülüp bağlantıları düzeltilebilir. Eğer toprak hattına bağlı ve bu durum varsa, toprak hattı da zayıf demektir.
-
toprak hattı toprağa bağlı değilse, normal bir durumdur. elektrikli cihazların metal gövdeleri topraklanmadığında, kontrol kaleminde ışığın görülmesine yol açabilir. bu alternatif akımın yarattığı ve ölü elektrik de değimiz bir etkidir. elektrik kaçağının aksine hissedilmez ama kontrol kaleminde ışık verebilir.
-
arkadaşlar prizdeki toprak hattına kontrol kalemini değdirdiğimde ışık yanmıyor.
uzatma kabloyu takıp kablonun uçlarından topraklama olanı kontrol ettiğimde yanıyor( kablo ucunda takılı grup prizi söküp direk kablo uçlarından kontrol ediyorum).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 23 Aralık 2023; 20:36:40 > -
Elektrikçilerin "Pert ceryan" dedikleri şey.
3'lü nün kablosuna sadece fazı verin, kablo uzunca ise nötr ve topraktan da kontrol kalemi ile sinyal alırsınız.
Mesele bağlantılar eksiksiz yapıldığında faz haricinde kontrol kalemi ışığının yanmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 23 Aralık 2023; 20:50:27 > -
Kabloların yan yana gitmesinden kaynaklı bir durum olduğunu sanıyorum. Kontrol kalemi böyle bir durumda normalden daha sönük şekilde yanar zaten fark edersiniz.
-
ölün yada pert elektrik toprak hattında oluşmuyor. alternatif akımın etkisiyle cihazların metal gövdesinde oluşuyor. bir trafo gibi düşün ama verimi çok çok düşük olanından
-
Peki 2 farklı uzatma kablosundan birinde bu gözlemlenirken, diğerinde bu olmaması neden? Aşırı güce maruz kalmasından dolayı izolasyonunda deformasyon oluşmuştur belki diye düşünmüştüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zaman hissederdin. ama ölçü aletin varsa, kolayca öğrenebilirsin. sesli ikaz kademesine alıp, probları uzatma kablosunun farklı renklerdeki damarlarının iletken kısımlarına dokundurursun. eğer ses geliyorsa, kaçak var demektir. eğer kablo sana şüpheli geliyorsa, en garantilisi yenisiyle değiştirmektir. elektrikte sansa yer yoktur. garantili çalışmak zorunludur.
-
Evet kesinlikle hiç riske girmeye değmez. Özellikle kadınlar, bu işlere daha yabancı olduğundan, pek dikkat etmiyorlar. Termostatı kapatıp 3-4 kw lık ısıtıcıları sürekli çalıştırabiliyor.
Ben sadece merak edip sormuştum nedenini, yoksa kabloyu çoktan attım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 24 Aralık 2023; 12:30:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X