Şimdi Ara

Kablosuz Ağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, forumun altını üstüne getirdim ama sorunuma bir çözüm bulamadım. Sorun şu. Elimizde olanlar; masaüstü bilgisayar, wireless destekli notebook, Airties RT-210 modem.
    Bilgisayarların her ikisinde de XP pro SP2 yüklü. Modemde ve masaüstü bilgisayarda sorun yok. Ethernet kablosuyla bağlıyorum ve internete girebiliyorum. Fakat dizüstü bilgisayarın kablosuz ağını bir türlü yapılandıramıyorum. Wireless açık, sinyal gücü mükemmel. Kablosuz ağları görüntüle dediğimde Windows bu kablosuz bağlantıyı yapılandıramıyor ... mesajı alıyorum. Nerede eksiklik oduğunu bulamadım. Bilen biri yardım etsin lütfen.

• wireless'ı kullanan başka bir program varmı mesela bende usr wireless usb var o mesela windows'un kontrolünü ortadan kaldırıyor. wirelss'ın ayarlarına (ağ bağlantıları - sağ klick - özellik - wireless - sağ klik - özellik - 2.tab) girip windows bu cihazı kontrol etsin şeklinde bir tick var onu seç. belki sorunun çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: atasoykcomputer

wireless'ı kullanan başka bir program varmı mesela bende usr wireless usb var o mesela windows'un kontrolünü ortadan kaldırıyor. wirelss'ın ayarlarına (ağ bağlantıları - sağ klick - özellik - wireless - sağ klik - özellik - 2.tab) girip windows bu cihazı kontrol etsin şeklinde bir tick var onu seç. belki sorunun çözülür
    Arkadaşım, dediğini yaptım. Tam oldu derken yine koptu. Baktığımda o klik kendiliğinden kalkmıştı. Yeniden işaretledim. Yerel ağ aranıyor deyip kaldı. Hiçbir şey değişmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: father20

Arkadaşım, dediğini yaptım. Tam oldu derken yine koptu. Baktığımda o klik kendiliğinden kalkmıştı. Yeniden işaretledim. Yerel ağ aranıyor deyip kaldı. Hiçbir şey değişmiyor.

Alıntıları Göster
    başlangıçta wireless la ilgili herhangi bir prgram başlıyormu varsa kaldır
    aynı şekilde başlangıç - servisler kısmında - wireless zero config başlıyormu
  • quote:

başlangıçta wireless la ilgili herhangi bir prgram başlıyormu varsa kaldır
    aynı şekilde başlangıç - servisler kısmında - wireless zero config başlıyormu

Alıntıları Göster
    Wirelessle ilgili çalışan herhangi bir program bulamadım. Diğer servis de yok.
  • quote:

Wirelessle ilgili çalışan herhangi bir program bulamadım. Diğer servis de yok.

Alıntıları Göster
    bilgisyarıma sağ klik ordan yönet ordan servisler
    sağ tarafta servislerden standart tabına bas
    wireless zero config'i bul ve içine gir
    başlangıç : otomatik diceksin (startup type)
    sonra restart et pc'yi
  • quote:

sonra restart et pc'yi

Alıntıları Göster
    Arkadaşım baktım, wireless zero config zaten otomatik durumda. Başka bir ayar falan yapılması gerekiyor mu burada?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sonra restart et pc'yi

Alıntıları Göster
    Sevgili dostlarım bende de aynı sorun var. Zoom X6 aldım ethernet üzerinden internet bağlantısını alabiliyorum ancak kablosuza geçince internete veya modeme giremiyorum. Görünüşte bağlandı olarak yazıyor ama internete bağlanamıyorum.

Cellmaster' ın söylediklerini uyguladım ama yine bağlantı olmuyor. Zoom X6 wireless bağlantının ince ayarlarını bilenler lütfen yardım etsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: El Turco

Sevgili dostlarım bende de aynı sorun var. Zoom X6 aldım ethernet üzerinden internet bağlantısını alabiliyorum ancak kablosuza geçince internete veya modeme giremiyorum. Görünüşte bağlandı olarak yazıyor ama internete bağlanamıyorum.

Cellmaster' ın söylediklerini uyguladım ama yine bağlantı olmuyor. Zoom X6 wireless bağlantının ince ayarlarını bilenler lütfen yardım etsin...

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar, şu anda bağlandı görünüyor ama El Turco'nun dediği gibi internete bağlanamıyorum. "Durumu: Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" diyor.

• quote:

Evet arkadaşlar, şu anda bağlandı görünüyor ama El Turco'nun dediği gibi internete bağlanamıyorum. "Durumu: Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok" diyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalinden alıntı: father20

Kablosuz baglantı özelliklerine girip el ile IP adresi yapılandırarak bunu da halletmiştim. Bilgi olarak yazayım.

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: father20

Kablosuz baglantı özelliklerine girip el ile IP adresi yapılandırarak bunu da halletmiştim. Bilgi olarak yazayım.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar şifreleme ile ilgiliymiş. Kablosuz bağlantıyı sifresiz yapınca sorun halloldu .

Güvenlik etkin kablosuz ağ yapılandırması hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Arkadaşlar şifreleme ile ilgiliymiş. Kablosuz bağlantıyı sifresiz yapınca sorun halloldu .

Güvenlik etkin kablosuz ağ yapılandırması hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    kablosuz ağ ayarlarında şifre kısmında şifreyi yaz kaydet
  • quote:

kablosuz ağ ayarlarında şifre kısmında şifreyi yaz kaydet

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar. IP adreslerini manuel olarak girdim, kablosuz ağ şifresini kaldırdım ve sorun halloldu. Zaten çevremde benden başka bilgisayar kullanıcısı bile olmadığı için güvenliği pek umursamıyorum artık.
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. IP adreslerini manuel olarak girdim, kablosuz ağ şifresini kaldırdım ve sorun halloldu. Zaten çevremde benden başka bilgisayar kullanıcısı bile olmadığı için güvenliği pek umursamıyorum artık.

Alıntıları Göster
    Hevesim kursağımda kaldı yine. Laptopu diğer odaya götürünce bağlantı koptu. Restart atmadan da bağlanmadı tekrar. Arada on metrelik bir mesafe var en fazla. Bu mesafeden kopması normal mi bunun arkadaşlar?
  • quote:

Hevesim kursağımda kaldı yine. Laptopu diğer odaya götürünce bağlantı koptu. Restart atmadan da bağlanmadı tekrar. Arada on metrelik bir mesafe var en fazla. Bu mesafeden kopması normal mi bunun arkadaşlar?

Alıntıları Göster
    Arkadasim, sifreleme yapacak isen eger, modemde yaptigin sifrelemenin laptop unda da desteklenip desteklenmedigini kontrol et wpa psk mesela her laptopta desteklenmiyor veya yazilimini guncellemek gerekiyor. O yuzden farkli bir sifrelemeyle cozebilirsin. Bu arada mac filter aktif hale getirdiyesen belki oda yapabilir.

O kadar kisa mesafede bozulmamasi lazim ama yinede aygit yoneticisinen kablosuz ağ aygitini bulup özelliklerinden performans icin bazi degerleri oynayabilirsin. Birde baglanti hizini mesela 54 mnps ye sabitlediysen modemden veya laptoptan ve sinyalden dolayi bozulmalar oluyorsa ve 54 mbps i destekleyemeyecek duruma dusuyorsa o zaman da duraklamalar gitme gelmeler oluyor. Bu yuzden bu degeri otomaitkte tutmanı tavsiye ederim.

Selametle

• quote:

Orijinalden alıntı: mahony

Arkadasim, sifreleme yapacak isen eger, modemde yaptigin sifrelemenin laptop unda da desteklenip desteklenmedigini kontrol et wpa psk mesela her laptopta desteklenmiyor veya yazilimini guncellemek gerekiyor. O yuzden farkli bir sifrelemeyle cozebilirsin. Bu arada mac filter aktif hale getirdiyesen belki oda yapabilir.

O kadar kisa mesafede bozulmamasi lazim ama yinede aygit yoneticisinen kablosuz ağ aygitini bulup özelliklerinden performans icin bazi degerleri oynayabilirsin. Birde baglanti hizini mesela 54 mnps ye sabitlediysen modemden veya laptoptan ve sinyalden dolayi bozulmalar oluyorsa ve 54 mbps i destekleyemeyecek duruma dusuyorsa o zaman da duraklamalar gitme gelmeler oluyor. Bu yuzden bu degeri otomaitkte tutmanı tavsiye ederim.

Selametle

Alıntıları Göster
    Notebookun centrino ise wireless sürücülerini güncellemen gerekiyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Notebookun centrino ise wireless sürücülerini güncellemen gerekiyor olabilir.

Alıntıları Göster
    Çalışmalarımız hala devam ediyor. Kopmanın mesafeyle ilgisi yokmuş. Modemin dibindeyken bile aynı şey oluyor. Önce mükemmel bir sinyal seviyesiyle bağlanıyor. Ama yavaş yavaş düşüyor ve en fazla on dakika içinde sinyal sıfıra iniyor. Anlayamadım gitti yahu

• quote:

Çalışmalarımız hala devam ediyor. Kopmanın mesafeyle ilgisi yokmuş. Modemin dibindeyken bile aynı şey oluyor. Önce mükemmel bir sinyal seviyesiyle bağlanıyor. Ama yavaş yavaş düşüyor ve en fazla on dakika içinde sinyal sıfıra iniyor. Anlayamadım gitti yahu

Alıntıları Göster
    father 20, ayni sorunları bende yaşadım..bence sorun telekomda..hattını kontro ettir.ölctür...ya da ev içindeki telefon kabolsunu degiştır..Duvardaki telefon prizizine gelen kablo üclarını kotrol et.oksit falan gibi...
    ag baglantısı 54 mps gostese bile ,internete baglanamazsın..yada hatın da ag bağlantısın da..sınırlı baglantı yazablir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

father 20, ayni sorunları bende yaşadım..bence sorun telekomda..hattını kontro ettir.ölctür...ya da ev içindeki telefon kabolsunu degiştır..Duvardaki telefon prizizine gelen kablo üclarını kotrol et.oksit falan gibi...
    ag baglantısı 54 mps gostese bile ,internete baglanamazsın..yada hatın da ag bağlantısın da..sınırlı baglantı yazablir.

Alıntıları Göster
    Slm arakdaslar Zoomdan hıc memnun degılım x6dan yanı daha once x4 kullanıyordum tas gıbıydı ne aldıysam x6 aldıktn sonra oldu fazla degıl acayıp ısınıyor , 1yada 2 gun sonra modem kıtlenıyor yanı laptop olsun desktop olsun 10.0.0.2den modeme gıremıyorum bıle ..bugune kadar olusuma cogu kez gıttım kac kere yenı zoom x6 aldım ama aynı sorun hala devam edıyor!sorun nerden bılen bulan varsa yardımcı olsun yoksa kafayı yıyecemmm... Allah rızası ıcın yardımcı olun sınırımden aglıycm nerdeyse:'(
    msn :sercen@mynet.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Slm arakdaslar Zoomdan hıc memnun degılım x6dan yanı daha once x4 kullanıyordum tas gıbıydı ne aldıysam x6 aldıktn sonra oldu fazla degıl acayıp ısınıyor , 1yada 2 gun sonra modem kıtlenıyor yanı laptop olsun desktop olsun 10.0.0.2den modeme gıremıyorum bıle ..bugune kadar olusuma cogu kez gıttım kac kere yenı zoom x6 aldım ama aynı sorun hala devam edıyor!sorun nerden bılen bulan varsa yardımcı olsun yoksa kafayı yıyecemmm... Allah rızası ıcın yardımcı olun sınırımden aglıycm nerdeyse:'(
    msn :sercen@mynet.com

Alıntıları Göster
    Benden daha dertliler de varmış Kardeş ben modemi alalı on gün oldu ve neredeyse hiç kapatmadım. Bağlantım hiç kopmadı ve en ufak bir takılma dahi yaşamadım. Sen modemi değil markayı değiştir istersen

Yalnız şu dizüstüne bir çözüm bulamadım hala
    Ben bunu diğer odalarda kullanamayacak mıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.