Şimdi Ara

Kablosuz ağ ile ilgili çok önemli ve ciddi sorunlarım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim babamın muhasebe bürosuna kablosuz bir ağ kurdum. Bu büroda en önemli şey ETA adı verilen program. Üç bilgisayar var. Eta'nın kurulu olduğu server bilgisayar (1) modeme direk kabloyla bağlı. Diğer ikisi ise (2 ve 3 diyelim) usb kablosuz adaptörle bağlı. Sorunlarım şunlar.

1. ETA ana bilgisayarda F: sürücünde kurulu, diğer terminal bilgisayarlarda Z: isimli bir ağ sürücüsü oluşturuyorum ve kaynak olarak bu F: sürücüsünü gösteriyorum. (Eta bu şekilde çalışıyor). Masaüstüne de bu ağ sürücüsünden bir kısayol oluşturuyorum. ETA düzgün bir şekilde çalışıyor ancak 1. ve 2. terminal bilgisayarlarını yeniden başlattığımda masaüstündeki kısayol çalışmıyor "geçersiz pif" gibi bir mesaj alıyorum. Yani ağ sürücüsünü algılamıyor. Ancak Bilgisayarım>Z: girip tıkladığımda ağ sürücüsünü algılıyor ve kısayol çalışmaya başlıyor. İnternette çok araştırdım ve bunun nedenini bulamadım. Ben bilgisayar açılır açılmaz hemen algılasın istiyorum. Gidip dizinden açmak istemiyorum her seferinde. Acaba bilgisayar kaynak tasarrıfı için bu otomatik algılamayı kapatıyor olabilir mi? Bu arada ağ sürücüsü yaratırken "başlangıçta otomatik olarak tanı" seçeneğini özenle aktif ediyorum. yani sorun ondan değil. Bu sorun benim için çok önemli arkadaşlar.

2. Yukarıda dizine girip açıyorum dedim ama bazen de kablosuz olarak bağlanan terminal bilgisayarlar, ağı görmüyor, internete bağlanmıyor. (ancak sağ alt köşede "bağlandı, mükemmel" diyor) sadece bağlantıyı onar dersem ya da kesip tekrar bağlanırsam düzeliyor. Bilgisayarlar açıldığında otomatik olarak bağlantı gerçekleştiremiyor. (kablosuz modemim ZTE, adaptörler de edimax)

Bu sorular benim için çok önemli arkadaşlar. Babam bilgisayardan pek anlamadığı için onun böyle detaylı şeylerle uğraşmasını istemiyorum. makineler açıldığında otomatik olarak ağ ve internet karşısında olsun istiyorum ama olmuyor.

Her türlü ayarları yaptım. *Makinelere sabit ip verdim, *modem kontrol panelinden dhcp'yi devredışı bıraktım, *WINS'den TCP\IP üzerinden NETBios'u aktif et seçeneğini seçtim, *Sürücülerin hepsi paylaşıma açık, *Güvenlik ve paylaşım ayarlarından everyone için tam yetki var hepsinde. Yani her şeyi denedim ama beceremedim. tecrübeli birilerinden yardım bekliyorum. Teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerilla -- 16 Şubat 2009; 23:27:47 >

• slm

anlattigin olayi suan denedim fakat sendeki gibi bir hata almadim wireless kartlari pclerden kaldir tekrardan yukle yada modemi calisma grubunu worlgroup yada ag kurulumu yap gibi bunlari bi dene istersen.

kolay gelsin.
  • yardım edecek yok mu? up
  • istediğin şeyi yapmak için en başta sabit ip kullanman lazım bunun içinde diğer bilgisayarlarla çakışma olmaması için modemden ip başlangıcını değiştirmen gerek yani normalde modemlerde dhcp açıkken örnek 192.168.2.1 modemin kendi ip si olur 192.168.2.2 den sonrasınıda modeme bağlanmak isteyen kullanıcılara verir bu çakışmayı önlemek için ya sonlardan ip verceksin yani 192.168.2.200 gibi yani 200 tane kullanıcı başlanmadıktan sonra sorun çıkmaz yada modem ayarlarından anlıyorsan başka bir yolda modemden dhcp başlangıc ip sini 192.168.2.10 yap ilk 10 ip senin sabit ip lerin olsun en garantisi. sanırım ip kısmını anlamışsındır. ana bilgisayar kesinlikle sabit ip olaması gerekiyor çünkü her bilgisayarı açtığında ayarladığın ağ sürücüsünün yeri değişmesin ana bilgisayarın ip sini ayarladıktan sonra f sürücüsünü tam paylaşıma aç sonra diğer bilgisayarlardan 2 ve 3 den ağ sürücüsüne bağlan kısmından klasör yazan yere ana bilgisayarın ip sine ne verdiysen (örnek 192.168.2.5) verdin klasör kısmına \\192.168.2.5\F yaz bilgisayarıma otomatik gelir sürücü, artık ordan kısa yollarını masa üzerine alabilirsin. dikkat etceğin ana bilgisayarın ip si sabit olcak diğerlerinide yaparsan iyi olur ama şart değil bütün bilgisayarlar aynı workgroupda olcak yoksa ana bilgisayarı yine görmezler birde ip çakışmasına dikkat et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.