Şimdi Ara

Kablosuz Ağ Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar laptop umda karşılaştığım ve yaklaşık bir aydır başımı ağrıtan bir dert var.Bizim okulumuzda bir wireless ağı var ve herkes direk bu ağa bağlanıp internete girebiliyor,sorun şu ki bu ağa 2000 kişilik okulda bir benim bilgisayarım girmiyor.Kablosuz ağı görüyor bağlan dediğim zaman ip almaya başlıyor,bu ip alma işlemi biraz uzun sürüyor ve sonra kablosuz ağ göstericisi üzerinde ünlem işareti çıkıyor.İşin ilginç tarafı bağlanmaya çalıştığım ağ dışındaki tüm wireless ağlarına okul dahil(okulda 3 tane var benimkisi 2 sine bağlanıp internete girebiliyor.) cafelerde dışarda orda burda gördüğü tüm wireless ağlarına bağlanıyor ama gel gör ki pol_aka adlı wireless ağına bağlanamıyorum.Ya sadece ben olmasam fazla üzülmeyeceğim ama birtek benim bilgisayarım bağlanmıyor.

Sorunu düzeltmek için 1 aydır uğraşıyorum ve aşağıda yaptıklarım var..

1-İlk başta wireless,modem hatta ethernet sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim,güncelledim..OLMADI
    2-Sorun belki sistemden kaynaklanıyordur diye yaklaşık 5-6 kere formatladım..OLMADI
    3-A-MAC Adress Changer,S.M.A.C gibi mac adresini değiştiren programlarla wireless ın mac adreslerini değiştirdim..OLMADI

Biri Allah Rızası İçin Yardımcı Olsun...

• dostum modemin yanında damı bağlanamıyorsun
    eğer modemin yanında bağlanıyor uzaklaşınca kopuyor ise olay farklı çünki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEYSEL İPEK -- 20 Şubat 2009; 20:00:53 >
  • modem bizim sınıfın önünde
  • başka bir usb wifi kart alıp dene bence ok
  • Laptop a nasıl usb wifi kart taktırcam ikincisi sadece 1 tane ağa bağlanamıyor pol_aka adlı ağ oda,onun için kartı değiştirmeye gerek var mı???
  • kartı değiştir demiyorum bir arakadaşından bulabilirsen ödünç olarak usb 2.0 dan takıp kullan dene bakalım ne olacak bu arada notebook ta bulunan kartı kapatıpda dene karışmasın sonra ok
  • Tamam ben bu kartı zaten kullanmıştım ben sadece adını wireless adaptor olarak biliyordum.Arkadaşım da asus un var taktım driver ını falan yükledim internete giriyor ama çıkarınca tekrar aynı girmiyor. Diğer arkadaşlarımın laptopları direk giriyor ben anca kart kullanarak girebiliyorum....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ağ sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah rızası için biri yardım etsin arkadaşlar? Kısaca sorunu bir daha anlatayım bizim okulda 3 tane wireless ağı var bunların içinden de en kapsamlı ve hızlı olan pol_aka adlı ağ, ben bu ağa bağlan dediğim zaman uzun süren bir ip alma işlemi yapıyor sonra da sağ alttaki wireless simgesinin üzerinde üçgen içerisinde ünlem işareti çıkıyor. Sorunun kesinlikle modeme yakınlık veya uzaklık ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü modemin yanında bile dursam aynı sorun çıkıyor.Birde wireless ında bir problem olsa dışarda ki cafe lerde dükkanlarda wireless tan internete takır takır girmez. Antivirüs programımı kaldırdım belki güvenlik duvarı ayarlarında bir sorun çıkarıyordur diye ama sonuç olumsuz bunun yanında güvelik duvarını elle açıp kapatıp denediğimde yine aynı sonuç. Bir arkadaşımda asus un wireless adaptör ü vardı şu sinyal arttırıcılarından onu taktım ve internete giriyor çıkardığımda yine aynı illa 35-40 tl verip bu aletten mi almam gerekiyor sırf bu ağa bağlanmak için çünkü başka hiç bir yerde sorun vermiyor. Teknik bir ayrıntı varsa biri anlatabilirmi???

• Sifrelimi sifresiz mi bu ag sifreli ise sifreyi yanlis giriyor olabilirsin. Yada pcdeki virusten dolayi olabiliyor. wireless kartinin guncel driverini indirip kurmayi dene birde bu arada baglandigin access point mi yada modem mi modeli nedir ayrica?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 24 Şubat 2009; 18:45:53 >
  • Modem şifresiz ikincisi pc yi daha yeni formatladım sadece driverlar yüklü driverları nerden baksanız 4-5 kere yeniledim tekrar indirdim ve güncelledim benim bağlandığım bi modem ama markasını bilmiyorum,nasıl öğrenebileceğimi söylerseniz bulabilirim...
  • Ağ bağlantılarımdan kablosuz ağ üzerinde sağ tık>özellikler intenet iletişim kuralları otomatik ip al ı seç sorun muhtemelen bundandır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paradoxIST

Sorunu düzeltmek için 1 aydır uğraşıyorum ve aşağıda yaptıklarım var..

1-İlk başta wireless,modem hatta ethernet sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim,güncelledim..OLMADI
    2-Sorun belki sistemden kaynaklanıyordur diye yaklaşık 5-6 kere formatladım..OLMADI
    3-A-MAC Adress Changer,S.M.A.C gibi mac adresini değiştiren programlarla wireless ın mac adreslerini değiştirdim..OLMADI

Biri Allah Rızası İçin Yardımcı Olsun...

Merhaba,
    1. Modeme atanan wireless şifresini notebook tarafında doğru girdiğinizden eminmisiniz?
    2. Modemde MAC filtreleme devreye alınmış ve sizin notebook ethernet MAC adresi ile uyuşmuyor olabilir mi?
    3. WPA, WEP gibi şifreleme yöntemleri her iki tarafta da uygun seçildimi?
    4. Modemde rezerv edilen IP havuzu dolupda modem yeni isteklere IP veremiyor olabilir mi?
    5. İlgili modemin yötemini siz mi yapıyorsunuz yoksa ağ için bir teknik eleman mı var?

Son olarak şunu bir deneyin: modemde güvenlik önlemlerini vs. devre dışı bırakıp bağlanmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 25 Şubat 2009; 22:08:02 >

• 1-Modem de şifre yok.
    2-Modem de mac filtreleme var mı bilmiyorum ama Mac adres değiştirici programlarla bu olasılığı göz önünde bulundurarak adresleri değiştirdim.
    3-Modem sadece WPA şifrelemesini kullanıyor ben de zaten ayarlardan WPA yı gösteren ağları seçtim.
    4-Modemde rezerv edilen IP havuzu dolu olamaz çünki kimsenin girmediği zamanlarda bile deniyorum yine olmuyor.
    5-Modemin yönetimini ben yapmıyorum.

Birde arkadaşlar bu bilgisayar aynı wireless ağından daha önce internete girdi son bir aydır bu hatayı vermeye başladı onuda göz önünde bulundurmak gerek..
  • quote:

2-Modem de mac filtreleme var mı bilmiyorum ama Mac adres değiştirici programlarla bu olasılığı göz önünde

Birde arkadaşlar bu bilgisayar aynı wireless ağından daha önce internete girdi son bir aydır bu hatayı vermeye başladı onuda göz önünde bulundurmak gerek..

Notebookun ilgili ağa daha önce erişmiş olması probelem çıkmayacağı anlamına gelmez. Yani birileri modemde MAC filtrelemeyi devreye almış olabilir. Bu konuda modemi yöneten kişi ile görüşmekte fayda var.
    Problemin son 1 aydır var olduğunu belirtiyorsunuz. Bu 1 ay içinde herhangi bir zamanda bağlantı gerçekleştiği oldu mu?
    Ayrıca şunu da bir deneyin: Kablosuz ağ özellikleri>Kablosuz ağlar bölümünde bu ağla ilgili olan kaydı (pol_aka) silin. Ve sonra ağa tekrar bağlanmayı deneyin.

• İyi de modem de mac filtreleme yi devreye almış olsa bu diğer notebook lar içinde sorun olmaz mı ?
    Bu bir ay içinde hiçbir şekilde bu ağa bağlanamadım sizin de dediğiniz gibi kablosuz ağlar bölümünden bu ağı silip tekrar bağlanmayı denedim ama yine olmadı..
  • quote:

İyi de modem de mac filtreleme yi devreye almış olsa bu diğer notebook lar içinde sorun olmaz mı ?

MAC filtreleme devreye alınınca diğer notebooklar içinde filtreleme olacaktır. Ancak diğer notebookların MAC adreslerine modemin yöneticisi tarafından erişime izin verecek şekilde müsade edilmiş olabilir. Sizin notebook MAC edresi girilmemiş olabilir. Ayrıca MAC adres değiştiren programlardan bahsediyorsunuz. Bu tür programlarla bahsettiğiniz ağ sorunlarını çözmek pek mümün değil. O tür programların amacı biraz farklıdır.

Sizin notebook başka ortamlarda ağa dahil olmasına rağmen ilgili ağa bağlanamamasını başka şeylerle izah etmek pek mümkün değil. Yani aynı ağa daha önce bağlanıyor olduğuna göre ve şifre-şifreleme teknolojisi sorunu olmadığına göre doğrusu MAC filtreleme olayından başka birşey aklıma gelmiyor.

Aslında mevcut ağ yapınızdan biraz bahsetseniz iyi olur. Yani internet bağlantısı belli bir merkezdeki modeme bağlı AP/Routerlarla wireless olarak mı dağıtılıyor? Sınıfın önünde yerleşik olduğunu belirttiğiniz cihaz modem mi yoksa bir AP/Router mı?

• AP/Router olması lazım tam modem gibi değil yani. Ağ sistemide şöyle işliyor : okulda merkezi sistemde bir server var bir modeme bağlı ve ordaki artık modemden mi yoksa server dan mı geldiğini bilmediğim ethernet kablolarıyla okulun her tarafına internet dağıtılıyor.Ethernet uçlarının çıktığı noktalarda wireless modeme bağlanıyor ve wireless dağıtılıyor. Biraz garip bir sistem ama benim gördüğüm kadarıyla böyle.
  • quote:

AP/Router olması lazım tam modem gibi değil yani. Ağ sistemide şöyle işliyor : okulda merkezi sistemde bir server var bir modeme bağlı ve ordaki artık modemden mi yoksa server dan mı geldiğini bilmediğim ethernet kablolarıyla okulun her tarafına internet dağıtılıyor.Ethernet uçlarının çıktığı noktalarda wireless modeme bağlanıyor ve wireless dağıtılıyor. Biraz garip bir sistem ama benim gördüğüm kadarıyla böyle.

Anlaşıldığına göre merkezi bir noktadan belli noktalara ethernet hatları çekili ve bu noktalara yerleştirilmiş AP'lerle internet çıkışı veriliyor. Kapının önünde olduğunu belirttiğiniz cihazın AP olduğunu veya AP olarak çalıştırılan router olabileceğini düşünüyorum. Modem olmadığından eminim. (Cihaza bir gözatarak modem olmadığını teyid edebilirsiniz. cihazın marka ve modelini tesbit edebilirseniz aslında daha iyi olacak). Bu tür yerlerde IP dağıtımı merkezi olarak yapıldığından merkeze eklenen cihazlar router olarak pek çalıştırılmak istenmez. Aslında bunu diğer noktalara bağlandığı zaman alınan IP'leri kontrol ederek karar verebilirsiniz.
    Önceki mesajlarınızı da gözden geçirdiğimde sizin bilgisayar diğer ağlara bağlanırken sadece "pol_aka" ağına bağlanamıyor. Oysa diğer kişilerin bilgisayarları bu ağa bağlanabiliyor. Buradan hareketle problemin kaynağının merkezi olmadığı sonucu çıkartılabilir. Yani problemin kaynağı kapının önündeki AP/Router olmalı. Şifreleme vs. sorunu olmadığını düşünerek olabilecek seçenekler içinde ise en mantıklısı MAC filtreleme olayıdır. Bence yapılabilecek en kestirme çözüm ilgili cihazdan sorumlu elemanı bulup gerekli ayarı vs. yaptırmak.

• merhaba benım buyuk bı sorunum var
    şimdi ACER ASPİRE 3000 laptopum var kullandığım modem kablolu...ama hic bir kablosuz aga baglanamıyor sanırım eksik bişeyler var ve çok fazla bilgim olmadığı icin beceremiyorum bilgisi olan arkadaşlar benle ilgilenirlerse çok sevinirim...şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: haxa
    merhaba benım buyuk bı sorunum var
    şimdi ACER ASPİRE 3000 laptopum var kullandığım modem kablolu...ama hic bir kablosuz aga baglanamıyor sanırım eksik bişeyler var ve çok fazla bilgim olmadığı icin beceremiyorum bilgisi olan arkadaşlar benle ilgilenirlerse çok sevinirim...şimdiden teşekkürler

Merhaba,
    Mevcut vermiş olduğunuz bilgilerle yaşadığınız sorunu anlamak ve çözüm önerisinde bulunmak zordur. Bu nedenle kullandığınız modem, notebookta wireless kartı olup olmadı, yaşadığınız problemle ilgili detay vermeniz lazım.
    Kablolu modem dediğiniz şey wireless özelliği olmayan ethernet modem midir? "hic bir kablosuz aga baglanamıyor " dediğiniz şey tam olarak nedir?
    Detay verirseniz öneride bulunmak kolaydır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.