Şimdi Ara

kablosuz elektrik aklatarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

peki nasıl..elektiriği kablosuz şekilde aktarmak için kurulması gereken sistem nedir?..

nasıl birşeydir?..

önümüzdeki sene sunacağım proje için lazım da

bilgisini paylaşan biri olursa sevinirim.

• Sizin aradığınız şey tam olarak tesla coil bobini.. Bu bobini, radyo frekanslarında yüzbinlerce volta varılmasını sağlayan yüksek frekans transformatörüdür.. Basit bi sistemle 10-15 cm'lik atlama yapabilirsiniz, buda size yeter. Forumu ararsanız yada googlea baş vurursanız detaylı bilgi bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 25 Mayıs 2010; 18:59:05 >
  • Çok ufak mesafelerde basit trafo mantığıyla çalışan indüksiyon sistemleri kullanılıyor. Tesla bobinine benzeyen vericilerle çalışan oda içi aydınlatma sistemleri de buna dahil. Bunların uzak mesafede kullanım imkanı yok.

Uzun mesafede güç aktarımı için ise iki yöntem var; biri lazerle iletim biri de mikrodalgayla. İkisi de atmosferik koşullardan ciddi olarak etkileniyor ve alıcı ile vericinin birbirini direk görmesini gerektiriyor. Bunlar dışında uzun mesafe için verimli ve kullanışlı bir aktarım sistemi bildiğim kadarıyla henüz bulunmadı.

Mesele büyük güçlerin aktarımı, küçük güçlerin kablosuz aktarımı zaten radyonun temel prensibini oluşturuyor. Eğer vericilere nispeten yakın bir yerde oturuyorsanız uzun bir telle yüksek parlaklıklı LED'leri yakabilirsiniz. Buyrun size bedava kablosuz enerji.

• aslında birileri önünü kesmeseydi nikola tesla bulacaktı.(zaten başkası düşünülemez.) ama yatırımcılar tamamen duygusal nedenlerle onu desteklemekten vazgeçince kablolu iletime kaldık. tesla bobinleride bu projenin ürünüdür. chip dergisinin kasım yada aralık sayısında bunu gerçekleştiren bir yöntem kabaca anlatılmıştı. iç içe duran 2 dairesel anten(trafo gibi) ve endüktif rezonans'a dayanan bir sistemdi.

http://www.chip.com.tr/video/Kablosuz-elektrik-aktarimi_527.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 25 Mayıs 2010; 22:54:23 >
  • sağolun arkadaşlar..

ancak benim aradığım şey..alıcı ile verici arasındaki rezonansın nasıl sağlandığı..
  • yavv bu kablosuz sistemi hiç tavsiye etmiyorum benim gibi ustalar işsiz kalır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.