Şimdi Ara

Kablosuz modem ile kaç bağlantı olur??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
32.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: optimarax

*
    Bu 255 olayini simdi sizden duydum.Merak edip İP mi 172.20.10.255 yaparak denedim.Bende bir problem cikarmadi.Ancak biraz kastigi kesin.Tahminimce bu IP uzerinden baska bir islem yapiliyor.

yapan yapmış :)
    bu forum ii güzelde bazıları bilmeden yazıyor...

misal ne kdr anten warsa o kdr :))
  • sende gene kastırmış

benimkilerde direk kapıyo
  • peki bağlanan sayıyı sınırlandırmak mümkünmü? ( wireless olarak)

mesela 5 tane bilgisayar bağlanacak wireless ile 6. bilgisayar bağlanamasın anca 5 taneden biri devreden çıknca bağlanabilsin.

böyle bir ayarı modem ip sinde 1 den 255 e kadar diyor 1 den 5e kadar dersek bu ayarı yapmış olurmuyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 13 Temmuz 2006; 17:41:22 >
  • ŞU AN test etmeyi isterdim ama bildikleriden söyliyim
    modemde eğer wireless user kısmında kısıtlama yeri varsa 5 yazarsın altıncı kalır

yerel ağda bu olay var....
    ama bunun için de düşen kişinin ardından 6. kişi tekrar bağlanaak ve ipyi modem verecek
  • evet olursunn LKIŞŞ..
    quote:

Orjinalden alıntı: waterman

peki bağlanan sayıyı sınırlandırmak mümkünmü? ( wireless olarak)

mesela 5 tane bilgisayar bağlanacak wireless ile 6. bilgisayar bağlanamasın anca 5 taneden biri devreden çıknca bağlanabilsin.

böyle bir ayarı modem ip sinde 1 den 255 e kadar diyor 1 den 5e kadar dersek bu ayarı yapmış olurmuyuz?
  • Valla cevaplar çok ilginç arkadaşlar.... Helal olsun.

USR9108'in kablosuz kullanıcı limiti 32'dir. Ip aralığının 254 olması hepsini wireless bağlayabileceğinizi göstermez...
  • Ben Airties RT210 kullanıyorum ve çok memnunum. Kısıtlama için de hiç onlara gerek yok.
    En güzeli Mac adresi erişim kısıtlamasını kullanmak. Yani sadece sizin belirleyeceğiniz bilgisayarlar
    modeme erişebilirler. Bunun haricinde şifreli erişimde belirleyebilirsiniz. Hatta istersen istediğin herhangi bir makineye bazı portları (HTTP, TCP Port 80, 3128, 8000, 8001, 8080), URL bloklama yani istemediğin web siteleri, Email, telnet vs. gibi tüm TCP ve UDP portlarını kapatabilirsin. İstersen sınırlamayı zaman ayarlı yapabilirsin. Yani senin anlıyacağın tüm kontrol sende. Maksimum kablosuz bağlantı sayısı ise 30 ile 40 arası bir sayı ama tam emin değilim.
    quote:

Orjinalden alıntı: waterman

peki bağlanan sayıyı sınırlandırmak mümkünmü? ( wireless olarak)

• O kadar anteni modemin neresine sokacaksınız anlamadım walla :) Çok komik

Benim Modemimde 1 tane anten var 10-12 kişi wireless bağlanıyoruz!!!
  • kablosuz yavaşlatır mı netti
  • kablosuz olursa istediğin kadar bağlantı olur yani sınırsız
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih1990

kablosuz olursa istediğin kadar bağlantı olur yani sınırsız

O teoride "öyle", pratikte genelde 30-32 alıcı bağlanabilmekte en fazla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

acıklarmısın bunu neden 30 32

• Arkadaşlar gerçekten çok ilginç yorumlaR var ama bu wirelless yada kablonet yada skyrunner yada herne haltsa her tür bağlantı 255 - 1 =254 olur bu aynı 2+2=4 eder gibi bişiydir bağlantı ne olursa olsun bu sayı değişmez yani kısaca 255 makina bağlanabilir 0 da dahil hesaplanırsa.

Fakat şu gerçek söz konusudur atlanmaması gerekir ben en fazla 87 makinanın bir ap ye bağlı olduğunu gördüm apnin modeli dwl 2100ap idi şahsen kurumsal olmayan bir apnin 255 makinada verimli çalışmaya devam edebileceğide fazla inancım olduğu söylenemez ama teoride 255 makina olayı elbetteki doğrudur
  • olurmu öyle şey arkadaşımm ... anten sayısı kadar kullanıcı bağlanabilir çok anten çok kullanıcı
    quote:

Orjinalden alıntı: neoxmp

Arkadaşlar gerçekten çok ilginç yorumlaR var ama bu wirelless yada kablonet yada skyrunner yada herne haltsa her tür bağlantı 255 - 1 =254 olur bu aynı 2+2=4 eder gibi bişiydir bağlantı ne olursa olsun bu sayı değişmez yani kısaca 255 makina bağlanabilir 0 da dahil hesaplanırsa.

Fakat şu gerçek söz konusudur atlanmaması gerekir ben en fazla 87 makinanın bir ap ye bağlı olduğunu gördüm apnin modeli dwl 2100ap idi şahsen kurumsal olmayan bir apnin 255 makinada verimli çalışmaya devam edebileceğide fazla inancım olduğu söylenemez ama teoride 255 makina olayı elbetteki doğrudur

• quote:

Orjinalden alıntı: HIGHCLASSIC

quote:

quote:

Pratikteki bant genişliği ancak o kadarına imkan veriyor ....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudur ama arkadaş "anten" yerine "bant" demiş yanlışlıkla sanırım. Anten genişliği olacak o, bak ölç 2 anteninin de boyunu, 30-35 cm anca çıkar, bu da bağlanabileceği max kullanıcı sayısını belirtir()

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1 Arkadaşa katılıyorum.Modem wireless yayını yaparken belirli frekans aralığında yayın yapar.Modemden modeme değişmekle beraber okadar fazla bağlantıyı yapamaz.Ayrı olarak bu iş için kullanılan wireless cihazlar var.Bendede usr9106 var.Aynı anda 25 bağlantıya kadar kablosuz bağlanabiliyosun.

• dün US Robotics 9110 aldık. altına baktım, üstüne baktım internet e kaç kişi, kim bağlanıyor göremedim.
    nerden anlıyacağız bu bizim wireless'ı kullananları?
  • slm

airties modemde standart olarak gelen ip ve subnet mask ı kullanırsanız.teorik olarak 254 pc bağlanabilir.Ama tabiki performans bu durumda çok düşecektir.( 192.168.2.1 255.255.255.0 adresi airites in standart adresi bu networkte 256 adet host vardır.1 adet broadcast adresi 1 adette network id verilir geriye kullanılacak 254 ip adresi kalır 1 adette modemin ip si olacağı için 253 pc bağlayabilirsiniz.)

Ama forumu okuduğum kadarı ile zor olan kısım ufacık cihaza o kadar anten bağlamak

saygılar

P.S. : bu bütün router özelliği olan wireless modemlerde geçerlidir. fakat teorik bir olay modemlerin modellerine ve markalarına göre değişir ama airties in bahsettiğiniz modeli ile bunu yapabilirsiniz diye biliyorum.
  • slm

wireless bağlantınıza şifre koymanız probleminizi çözer.wep yada wpa olarak iki ayrı şifre çeşidini cihazınız destekler.wpa daha gelişmiş bir protokoldür.kırması zor olur.

yada bir başka yöntem olarak cihazın üzerindeki antenleride sökebilirsiniz

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladey -- 20 Temmuz 2006; 15:04:07 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.