Şimdi Ara

kablosuz modemime başkasının girmesini nasıl önleyebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şifre vardı10 hartfli ama sanırım birisi şifreyi kırmış, nasıl onu engelleyebilirim?
    mac filtreleme diye bir sey varmış fakat yapamadım benim mac adresimi yazında ben giremiyorum nasıl yapacağım ?

• Merhaba,
    Benzer konu forumda Güvenlik bölümünde tartışılmıştı. İlgili bölüme bir gözatın.
    Ben bir tanesinin linkini vereyim.
    http://resim.donanimhaber.com/tm.asp?m=30386084
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Benzer konu forumda Güvenlik bölümünde tartışılmıştı. İlgili bölüme bir gözatın.
    Ben bir tanesinin linkini vereyim.
    http://resim.donanimhaber.com/tm.asp?m=30386084

öncelikler merhaba onları falan yapmıştım şunu yaptım
    192.168.2.1 girdim orada direk tamama basınca giriyordu orayı şifreledim ,mac filtreleme falan o işe yaradıya da yapamadım şimdi resimde vereceğim noktaya kadar taştım yani

kendisi tarafından silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunlusemih -- 18 Mart 2009; 19:35:13 >

• 192.168.2.1 yazıyoruz ve tamam a basınca giriyorduya orayı da şifreledim fakat ginede kota ilerliyor
    bilgisayara virüs girmiş olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: samsunlusemih

192.168.2.1 yazıyoruz ve tamam a basınca giriyorduya orayı da şifreledim fakat ginede kota ilerliyor
    bilgisayara virüs girmiş olabilir mi?

Bu bahsettiğiniz şey modemin arayüzüne giriş olayıdır. Buraya girişin şifrelenmiş olması KOTA açısından bir önem arz etmez. Bunun amacı yetkisiz birinin modemin arayüzüne girişini ve modem ayarlarını değiştirmesini engellemektir.

KOTA'nın azalmasına yani internetten çekilen datanın artmasına neden olan genel olarak bir takım faktörler mevcuttur.

1. İstenmeyen bir misafirin modeme bağlanıp internete girmesi ve download yapması. Özellikle wireless olarak bağlanan birileri buna neden olabilir. Gerekli güvenlik önlemlerini daha önceki mesajlarımda bahsettim.

2. Virüs vs. problemi: network ve internet band genişliğini sömüren ve amacı sadece bu olan virüsler var. Siz internet kullanmasanızda virüs bir yerlerden sürekli birşeyler indirir. Bu sorun için antivirüs yazılımları kullanmalı ve güncel tutmalı. Ayrıca bilgisayarda mutlaka bir firewall kullanmalı. Mesela Zonealarm gibi.

3. Kişiden kaynaklanan hatalar: Bazen çok acemi kullanıcılar olabiliyor. İnternetten sürekli radyo dinliyor veya dinlemesede açık olarak bırakıyor. Buda sürekli data gelişi demektir. Bunun yanında youtube vs. siteler de kullanılan miktara göre kotanın dolmasına neden olur.

Tüm bu ihtimalleri ayrı ayrı kontrol etmeniz gerekir.

• Öyle küfür falan yazma karşındaki adamı daha çok hırslandırsınBende modemlere girip isimlerini değiştiriyordumTabi modeme şifre koymayanların(Ama benim bildiğim wireless üzerinden modeme girilmiyor ayar yapmak için ama arattığımda 2 tane şifresiz çıkıyor ve rahatlıkla modemlerine girebiliyorum kötü niyetli biri olsa neler yapar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.