Şimdi Ara

Kablosuz Router Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim problemim şöyle;

Bir adet Asus WL-520GC markalı kablosuz routerim var.Bunu yaklaşık 6 aydır sorunsuz kullanıyordum.Ancak şimdi modemimi değiştirdim ve pikatel combomax aldım.Şimdi ise router ile kablosuz bağlantıda internete çıkamıyorum.Yeni farkettiğim birşey var,ikisininde ayar sayfalarına girmek için kullanılan ip adresleri aynı.Böyle bir durumda MAC adreslerini kopyalamak gerektiğini falan okudum ama pek bir şey anlamadım.modemin mac adresini kopyalayıp routerin sayfasında mac yazan yerlere kopyalamayı denedim ama adresin tamamı kopyalanmadı yani karakterlerin hepsi sığmadı.

Bu konuda yardımcı olacak network ustalarının desteğini bekliyorum.Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: FaRooQ
    Yeni farkettiğim birşey var,ikisininde ayar sayfalarına girmek için kullanılan ip adresleri aynı.Böyle bir durumda MAC adreslerini kopyalamak gerektiğini falan okudum ama pek bir şey anlamadım.

Merhaba,
    Anladığıma göre modem + kablosuz Router şeklinde bir konfigürasyon kullanıyorsunuz.
    Problem her iki cihazın aynı IP'yi kullanmasıdır.
    Öncelikle her iki cihazı birbirinden ayırın. Cihazlardan birinin IP adresini farklı bir şey yapın. Hatta ger iki cihazdaki DHCP aralığının uzağında bir IP seçin. Mesela routerın IP'sini 192.168.1.200 yapın. Bu şekilde sorunsuz bağlanması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.