Şimdi Ara

Kablotv'yi Uydunet ve Kablotv olarak ikiye bölmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anten kablosunu bölmekle ilgili sorun yaşıyorum. Önce evdeki tesisatı anlatayım:

1. Apartmandan eve gelen anten kablosu önce salondaki TV'nin arkasına geliyor.
    2. Orada bir splitter ile ikiye bölünerek, kablonun biri salondaki televizyona giriyor, diğer kablo da benim odama geliyor.
    3. Odama gelen kablo da splitter ile ikiye bölünerek televizyona ve kablo modeme ayrılıyor.

Evdeki tesisat böyle. (Eğer tam olarak anlatamadıysam, mesajın sonuna eklediğim resme bakabilirsiniz. Şemasını çizdim.)

Şimdi sorunuma geçelim.

1. Eğer modemi doğrudan apartmandan salona gelen anten kablosuna bağlarsam 3mbit bağlantıyı çok net alabiliyorum.
    2. Eğer salondaki kabloyu splitter ile ayırıp televizyona ve modeme bağlarsam, bu sefer bağlantı hızım 2-2,4 mbit arasına düşüyor.
    3. Eğer modemi salondan söküp, salondan kendi odama gelen kabloya doğrudan bağlarsam bağlantı hızım max. 1,3 mbit falan görüyor.
    4. Eğer odama gelen kabloyu splitter ile ayırıp televizyona ve modeme bağlarsam bu sefer bağlantı hızım max. 0,5 mbit falan görebiliyor.

Buradan anladığım şey:

Splitter sayısı ve aradaki kablo uzunluğu arttıkça bağlantı yavaşlıyor. Oysa eve gelen Uydunet teknik servis elemanına göre tek sorun modemdeymiş. Eski bir modem kullanıyorum (Netmaster CME075) ama bu modem salonda ana kabloya bağlayınca canavar gibi çalışıyor. Demek ki sorun modemde değil. Eve gelen adama defalarca "sorun kabloda galiba", "daha önce gelen ekiptekiler kabloları yenilememizi söylediler, yeniledik ama buna rağmen hala aynı sorunu yaşıyoruz" dememe rağmen ısrarla modemi değiştirmem gerektiğini söyledi ve gitti.

Peki ben bu sorunu nasıl çözeceğim? 10 yıldan fazladır aynen bu tesisatla kablonet kullanıyorum, son 3-4 ay haricinde hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.

Aklıma gelen çözüm yolunu da yazayım da fikrinizi alayım: Eve kablosuz modem alacağım. Modemi salona gelen ana kabloya bağlayacağım. Odamdaki masaüstü bilgisayarıma da bir wireless adaptör takıp kablolarla vb. uğraşmadan hızlı bir şekilde internete girebileceğim. Bu şekilde yaparsam 3mbit hızı görebilir miyim? Ya da evdeki kablolarda ne gibi bir sorun olabilir de ben odamda yavaş hız alıyorum?

Biraz uzun olmuş olabilir ama tüm detayları eksiksiz yazmak istedim. Yardımcı olan olursa çok sevineceğim zira Uydunet'in teknik ekibi eve en az 10 kere gelmelerine rağmen bu sorunu çözemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuzluk2 -- 21 Temmuz 2012; 19:17:45 >

• Sen olayı çözmüşsün, asıl sorun teknik ekibin ilgisiz olması.
    Siplıter yerine T kullan, birde tv arkasına takılan anten jaklarının iyi bağlı olmasını kontrol et.
    Beyaz L şeklindeki jaklarda orta uç şaseye deyebiliyor mesela.
    Sıplıtırların içinde çok ince tel atlama yapılmış (benim gördüğüm) onun için düz T kullanman daha iyi olur.
    Sen sorunu ne şeklide çözeceğini bilirsin, routır ınterneti parçalayandan olsun. biz birtane denedik 2. pc yi açınca interneti görmüyordu.
    Değştirdik sorun çözüldü
    Kolay Gelsin.
  • Emin öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

T şeklinde dediğin ürün hangisidir? L şeklinde olan hangisidir? Nerden temin edeceğim, fiyatı ne kadardır?

Bu sorulara cevap verirsen beni masraftan kurtarmış olacaksın belki de. Çünkü eğer yine yapamazsam gidip kablosuz modem + wireless adaptör alacağım. Bıktım çünkü.
  • bende senin gibi problem yaşıyordum ve eve gelen teknik ekip gerçekten bilgisiz. kendi kendime bir sistem oluşturdum veri kaybını 0 lamak için. modeme giden kabloyu sadece 2 kez böldüm. aşşağıya resim koydum zaten sen de buna benzer bir sistem oluşturabilirsin.

http://f1207.hizliresim.com/z/p/9y1td.jpg

(resimde boşta görünen kablo kardeşimin odasına gidiyor. televizyon bozulduğu için devre dışı bıraktık onu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 21 Temmuz 2012; 23:44:59 >

• Benim de modeme giden kablo 2 kez bölünüyor işte, senin fotoğrafındaki bölücü aparatlarla. Ama her bölünüşte veri kaybı yaşanıyor işte.. Eğer apartmandan gelen kabloyu hiç bölmeden modeme bağlarsam tam hız alıyorum; 1 kere bölersem hızım 2,3e falan düşüyor; 2 kere bölersem 0,5e düşüyor. Ben de anlamadım sorun nerde..

Bölücülerde sorun olsa diyeceğim ama onları da her gelen ekip yeniliyor, yenisini takıp gidiyorlar. Anlamadım gitti.

Kablo uzunluğu arttıkça veri kaybı yaşanıyor galiba. Ama eskiden de aynı uzunlukta kablo kullanıyorduk hiç böyle sorunlar yaşamıyorduk. Of.
  • Beyaz anten jakı bu, demek istediğim +ucun vidası üstekimetale değerek kısadevre yapabiliyor.
    http://www.protel-elektronik.com/content_files/prd_images/CTV0121.JPG

Bu ona göre daha sağlıklı ama duvara monte edilmiş tv ler için pek kullanışlı olmaya bilir.
    http://image.cdn.sahibinden.com/photos/63/79/53/79637953l9u.jpg

T malzemede bu, drekt bağlantı yani.
    http://www.digimania.org/turke****/T-F-1.jpg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.